שאלה לגבי תו חניה לנכה

gReality

New member
שאלה לגבי תו חניה לנכה

שלום
אני מוגבל בניידות ויש לי רכב מביטוח לאומי עם תו נכה.
יש אפשרות להוציא תו נוסף לרכב שבבעלותי?
השנה התחלתי ללמוד ואני מעדיף לנסוע עם הרכב של אימי, הוא יותר קטן והרבה יותר חסכוני ובתור סטודנט זה קריטי.
ליד המכללה יש חניה מסודרת וכמובן שרק חניית הנכים פנויה.
מה הם האופציות? האם ישנה אפשרות להניח תעודת נכה עם תעודת הזהות שלי?
הרי אני לא יכול לוותר על תו הנכה ברכב שעל שמי כי הוא נקנה באמצעות הלוואה עומדת.
תודה מראש

shlang

New member
בוודאי, גש למשרד הרשוי עם צילום

רשיון הרכבים שלהם אתה רוצה תו נכה (עד 2 רכבים) ותקבל תו אחד שבו רשומים מספרי הרכבים שביקשת, תיצטרך להעביר את התו תמיד לרכב בו אתה נמצא

shlang

New member
גם, צלם ר. רכב, ת.ז. והתו נכה

כתוב מכתב קטן ופרט את בקשתך ושלח למ. הרשוי או גש אישית

פופאי 100

New member
כמה שידוע לי תצטרך להעביר את הרכב של אמך

לבעלותך ולנכים הפרוצדורה בחינם
כי ניתן לקבלתו לשני רכבים רק שהם בבעלות הנכה
נא ידע אותי בעם אני טועה
בהצלחה

פופאי 100

New member
ניתן לקבל תו עם שני מספרי רכבים

רק עם הם בבעלותו בלבד הנ"ל יכול להחזיק צי של מכוניות והוא יקבל תו רק לשנים רק עם הוא לא נוהג והוא מוסע הוא יכול לרשום רכבים שמסיעים אותו ואז זה תקף רק שהוא נימצא ברכב התו הוא על שמו של הנכה אישית ולא של הרכב בהצלחה .

shlang

New member
האם אתה עובד בעדכון ובקרה במשרד הרשוי?

אל תענה תשובות שמטעות ולא נכונות הרכב השני לא חייב להיות על שם הנכה , מספיק על שם בן משפחה (בן, בת אח וכו')

shlang

New member
עכשיו תראה כאן, בפעם הבאה תבדוק

במידה ומבקש תג החניה אינו בעל הרכב עליו להמציא את האישורים הרלוונטיים: הרכב רשום ע"ש בן/בת זוג חוקיים צילומי תעודת זהות וספח של שני בני הזוג. הרכב רשום על שם בן/בת זוג (לא נשואים) צילומי תעודת זהות וספח של שני בני הזוג. כמו כן, יש להמציא חוזה/ הסכם נישואין, או הסכם ממון, או תצהיר מעו"ד או מבית משפט כי השניים חיים ומנהלים משק בית משותף כבני זוג. הרכב רשום על שם קרוב משפחה מקירבה ראשונית (ילדים/הורה/אח) צילומי תעודת זהות וספח של שניהם על מנת להוכיח קרבה משפחתית. הרכב רשום על שם אדם שאינו מקרבה משפחתית ראשונית (חתן/גיס/חבר) שני תצהירים חתומים מעורך דין (אחד של הנכה ואחד של בעל הרכב) שהרכב עומד לשימושו של הנכה. הרכב רשום על שם אפוטרופוס של הנכה צו מינוי אפוטרופוס חתום על ידי בית משפט. במידה ויש יותר מאפוטרופוס אחד, יש להמציא מכתב ויתור משאר האפוטרופוסים - חתום על ידי בית משפט. הרכב רשום על שם חברת השכרה אישור מחברת ההשכרה עם לוגו וחותמת, ח.פ. ומספר רכב ופרטי הנכה (שם ותעודת זהות) המציין כי הרכב עומד לשימושו האישי של הנכה הרכב רשום של שם מעסיק אישור עם לוגו וחותמת המעסיק, מספר רכב ופרטי הנכה, המציין שהרכב עומד לשימושו של הנכה. הרכב רשום על שם חברת ליסינג אישור מחברת הליסינג עם לוגו וחותמת + ח.פ. ומספר רכב + שם ומספר זהות של הנכה המציין כי הרכב עומד לשימושו האישי של הנכה הרכב נרכש מחברת ליסינג מימוני פרטי חוזה רכישה עם לוגו וחותמת חברת הליסינג, מספר רכב ופרטי הנכה. בנוסף, יצורף אישור מחברת הליסינג עם לוגו וחותמת החברה, המציין כי רכש את הרכב בעסקת מימון פרטית מתאריך X עד תאריך Y. על האישור לכלול את מספר הרכב ופרטי הנכה (שם ומספר זהות). כמו כן, יש לצרף צילום תעודת זהות של הנכה וספח. מונית הסכם שכירות חתום על ידי עורך דין.

פופאי 100

New member
תגובתי לכל מה שכתבתה

א- אני כתבתי אל אגרת הרכב לנכים של שני נכים אחים
שגרים בדירה אחת
ושני הרכבים היו ונשארו בבעלות אחותי שהיא נכה מ1949 וכיום יש לה וואן
והרכב הקודם היא השאירה לי שאני נכה אם תו נכה ואישור אגרה לנכים מופחתת
אך משרד הרישוי לא מקבל זאת
אף שהוכחנו מגורים משותפים בספח +הצהרת נוטריון על משק בית וחשבונות משותפים ופניתי ליועצת המשפטית של משרד התחבורה וזה לא עזר לי
לקבל את האגרה לנכים שמגיע לי אל פי חוק (נאמר לי שעם אחותי הייתה הידועה
בציבור שלי אז זה היה כשר
מה לעשות אנו לעת נהפכים למדינת חלם

כל שכתבתה בקשר לתו חניה כפול לי יש +עמוד חניה ושלט לשני הרכבים
המאושרים
אך לא כתבתה דבר חשוב ואו

שהתו תקף רק שהנכה נימצא ברכב ולא אף אחד מקרובב
והשימוש ותו הוא אישי לנכה ולא לרכב
שבני ביתו יכולים להשתמש בתו שהנכה לא באיזור

shlang

New member
כל תו הוא בתוקף כל זמן שהנכה נמצא ברכב

בני משפחה אינם רשאים להשתמש בתו בזמן שבעל התו לא נמצא איתם, (העונש הוא קנס כספי גבוה ושלילת התו). התו הוא אישי של הנכה.
לפני מספר ימים סידרתי לגיסי (בעל תו נכה) תוספת של רכב נוסף לתו (הרכב של הבת, הוא לא רשום כבעל הרכב)
בקיצור , התו הוא לשימושו הבלעדי של בעל התו ואסור להעביר זאת לבני המשפחה

למעלה