שאלה לגברים שביננו ובבקשה תהיו כנים

a y a 3 2

New member
נחמד

לא חשבתי על זה כך.. מזרחיות מול שמרנות ושוביניזם, אשכנזיות מול אידבדואליות וסנוביזם רק אפשר לתאר מה קורה לאדם ממוצא מעורב.. בטח גורם לדילוג ובלבול בין שתי התפיסות ואיך הערבוב בין התרבויות מרכיב את הישראלי הממוצע..

magenta73

New member
לא לא לא לא לא

חלילה, לא התכוונתי לשד העדתי, רק זה חסר לי. אנחנו, כמדינה, בין המזרח למערב. יש פה אמריקניזציה ומערביות עאלק יחד עם שמרנות ושובינזם. גם נשים ככה - המירוץ אחרי הטבעת. בקרוב אצלך.מול פמיניזם - אני שווה ככה וככה, יש לי קריירה, כסף ושלושה-עשר חתולים מי אתה שתסתכל עלי בכלל?...

a y a 3 2

New member
ואני חשבתי במיקרו..

אמנם גיזעני ואי פולטיקלי קורקט.. אבל מיקרו אני חושבת שיש כאן מזרח ומערב בילט-אין, ללא קשר לאמריקה.. אבל נראה לי שאלו תאוריות/תפיסות סוציולוגיות (איה הבריזה באופן קבוע משיעורי סוציולוגיה אי שם בתיכון..ומאז היא ברוגז עם המקצוע)

magenta73

New member
לא רק סוציולוגיה, יותר תקשורת...

מקדולניזציה/מסיפיקציה/דה-מסיפיסיקציה/גלובליזציה/פלורליזם/פונדמנטליזים... מג'נטה לומדת... ב"תקשורת-טכנולוגיה תרבות וחברה" (כן, זה מרגיש כמו שזה נשמע)... המבחן עוד שבוע...

a y a 3 2

New member
בהצלחה !../images/Emo13.gif

דווקא נשמע מעניין.. מרחוק (כשלא צריך לשנן או לזכור הכל)

shaniza

New member
אבל אמרו לי שהוא לא קשה בכלל

הוא דווקא קל... לקחתי אותו יחד עם עוד 2 קורסים, הלחצת אותי

magenta73

New member
אם את כבר מכירה את כל המושגים

ורק יצאת מתקשורת המונים, הוא לא כזה קשה. הוא פשוט עמוס לעייפה במושגים שכאלה. והוא לא ממש מעניין... גם אני עשיתי/עושה אותו עם עוד שני קורסים. (חוץ מזה - את באו"פ?)

shaniza

New member
אני עשיתי עכשיו

אמצעי תקשורת המונים בישראל. תקשורת המונים לפני שנה... וכן, גם אני או"פטימית

נשים ופורנו

הי, אני חדשה אבל השירשור הזה ממש צד את עיניי, והרגשתי צורך עז להבהיר כמה דברים: קודם כל, ממש, אבלל ממש לא כל הנשים מתרגשות מנעליים.... למען האמת, הקביעה הסקסיסטית הזו די העליבה אותי בתור אישה - שאני אמורה לחוש ריגוש מיני מחתיכות עור/בד שאני לובשת על הרגליים. צריך קצת יותר מזה כדי לרגש אותי מינית. ונשים יקרות - לפי דעתי, פורנו הוא משהו שצריך להיות מעודד ולא לדבר עליו כאילו זה איזושהיא מחלה. כמובן שכל הבנות המשופצות והסצנות שמשפילות נשים צריכות לזכות בגינויים חריפים, אבל אין שונה בתעשייה הזו יותר מתעשיית הסרטים של הוליווד. למה אף אחת לא מתקוממת מכך שכל הכוכבות הכי בולטות בתעשיית הסרטים הן נשים מושלמות ומשופצות (תחשבו על כל כוכבת קולנוע שקופצת לכם לראש). לעומת זאת, בפורנו, יש המוווווווון סוגים של סרטים ובהתאם לכך - שחקניות/שחקנים. אתן תתפלאו לדעת את ורחב היריעה של התעשייה הזו. מעבר לכך, זה אכן "לא קשור לסיפוק או לחוסר סיפוק מבית..." ואוי ואבוי לכן אם תחשבו שזה בגללכן. הסיבה שנשים מרגישות אי נוחות או חוסר ביטחון עם זה שגברים רואים פורנו היא כי רוב הנשים לא רואות פורנו. הסיבה שרוב השים לא רואות פורנו היא כי בחברה שאנו חיים בה יש קודים התנהגותיים מסויימים לנשים וגברים, ובעוד שיש לגיטימציה לגברים לצפות בפורנו אין את אותה לגיטימציה לנשים. ומדובר בצפייה בפורנו, לא באיזה סרטון שנפלתן עליו במקרה כשהורדתן איזה קומדיה רומנטית ויצא לכן איזה סרט גאנג בנג מטורף שהעפתן בו שתי מבטים וסגרתן. מעטות מאוד הנשים שצופות בסרטי פורנו בניחותא ואף מענגות את עצמן תוך כדי, כי בוא נהיה כנות - לא צופים בסרטים האלה בשביל העלילה המרגשת והתסריט המבריק.... אני חושבת שאם יותר נשים יראו פורנו הן ירגישו פחות חוסר בטחון לגבי זה שגברים צופים בפורנו. ופורנו זה סבבה! ולסיום, לגביי המשפט - "כל הגברים בוגדים": הטבע שלנו כאנשים הוא להימשך ליותר מבנאדם אחד. אתן רואות בחור חתיך בטלוויזיה, ברחוב, ובוא נהיה כנות - כשאתן חוות אורגזמה כמה מכן חושבות על הבחור שאתן איתו וכמה נמצאות באיזו פנטזיה מטורפת עם מישהו אחר לגמרי? ככה זה! זה הטבע האנושי! גברים הם כמו נשים בקטע הזה. זה קטע חייתי-אינסטינקטיבי-בסיסי אפילו בתת מודע שלנו - רק שאצל גברים זה יותר חזק. השאלה איפה קוראים לזה בגידה? כשחושבים על זה? כשמפלרטטים עם מישהו? מחליפים חיוכים? נשיקה? סקס? אם כן, אז כולנו בוגדים - נשים וגברים! כל הזמן! האם זו באמת בגידה, או שמא ה"בגידה" יותר באה ממקום של לעשות את זה מאחורי הגב מאשר בגלל האקט עצמו? ואם תהיו פתוחים אחד עם השני ותדברו על זה לפני, האם זו באמת תהיה בגידה....? כי בסופו של דבר - סקס הוא משהו פיזי שהגוף שלנו צריך, ועל אותו משקל צריך לזכור את העניין שאנחנו נימשכים כל הזמן לאנשים אחרים. אם לא עושים את זה מאחורי הגב וממשיכים בקשר חזק מאוד ופתוח - האם קיים בכלל דבר כזה "בגידה"....? תחשבו על זה.

magenta73

New member
נעים מאוד, וברוכה הבאה, דבר ראשון

ועכשיו... א. אל תקחי כל הנכתב פה ברצינות, לפעמים אנחנו משתעשעים (ע"י נעליים) ב. פורנו הוא תעשייה שלמה שמבזה נשים. אם כבר מדברים על זה. אלא שעובדות שם, הכוונה. ממכות/לאונס/להתמכרות לסמים/לזנות. ג. אני לא רואה פורנו (קשה) כי זה פשוט לא עושה לי את זה. זה לא מציאותי. ולא, אנחנו לא גומרות מזה שגומרים לנו על הפרצוף, לפחות אני לא.... את?... ד. מחקרים אומרים כי כמו שהגבר מתעורר מויז'ואל, אשה מתעוררת מסאונד וממגע. ככה שפורנו כנראה לא מדבר אליה, לא בגלל "נורמות", פשוט בגלל מבנים שונים במוח. (מחקרים גם הראו שלסביות דווקא "מתעוררות" כמו גברים סטרייטים). ה. יש הבדל בין לפנטז/לחשוב/להסתכל וכו' ולבין לעשות מעשה בגידה ולשקר.

נשים ופורנו (המשך)

לעניין הנעליים: אני מבינה שהעניין נכתב כהלצה, ואני לא מנסה להפוך זבוב לפיל, אבל אני פשוט ממש לא אוהבת סטיגמות סקסיסטיות על נשים, או על גברים לצורך העניין. כשאישה צוחקת מבדיחה סקסיסטית זה ממש עצוב בעיני: בדיחות סקסיסטיות, בין אם נועדו לכך או לא (זה דיון בפני עצמו), מחלישות את מעמד האישה ומציגות אותה כחלשה או מטומטמת, או כל דבר אחר. אח"כ לא צריך להתפלא שהחברה רואה אותה כך, והכי עצוב - שהאישה רואה את עצמה כחלשה.... אבל אני ממש לא רוצה להיכנס לזה. אני לא חושבת שתעשיית הפורנו בתיאורייה היא תעשייה שמבזה נשים, כמו גם תעשיית הזנות. תתפלאי איך התעשייה הזו (הפורנו) השתנתה בעשרים שנה האחרונות וכמה נשים נמצאות שם בעמדות כוח, מעבר לגורמי הפיקוח שקיימים כדי לפקח על התעשייה (בין אם בפן הבריאותי ובין אם בפן של העסקה הוגנת). אני לא אומרת שהתעשייה הזו לא קשורה בניצול, כמו תעשיית הזנות שהזכרת, ושצריך להילחם בעניין בחומרה, אבל ישנו פלח גדול מאוד בתעשייה הזו שממש לא נכנס להגדרה של "תעשייה שמבזה נשים". אני חושבת שהבעייתיות של נשים עם פורנו מגיעה ממקום מאוד חשוך: הנורמה, שאומרת שאישה לא אמורה להזדיין עם הרבה גברים. היא אמורה להיות עדינה, רכה וטהורה (בפורמט הבסיסי שלה). ברגע שהיא מזדיינת, אבל מזדיינת ולא "עושה אהבה", בטח ובטח עם יותר מגבר אחד, זה ישר נופל לרובריקה של "האישה מנוצלת בשביל הסיפוק הגברי". למה עשר בנות שמזדיינות עם גבר נמצאות שם כדי לספק אותו, ועשר גברים שמזדיינים עם אישה נמצאים שם כדי שהיא תספק אותם....? לפי דעתי זה מוסר כפול. פורנו זה לא רק גמירות על הפרצוף. יש מלא סוגים של סרטי פורנו מעצם העובדה שיש מלא דברים שמגרים אנשים. זכותך לא לראות פורנו. אני לא מנסה להפיץ פה מניפסט שקורא לכל הנשים לראות פורנו! ממש לא. אני פשוט חושבת שהרבה נשים לא רואות פורנו מהסיבות הלא נכונות ויש המון מיסקונספציה בקרב נשים לגביי כל העניין. אני לא קראתי ולא שמעתי על המחקרים הנ"ל שהזכרת אותם, במיוחד מחקרים ש"הראו שלסביות דווקא "מתעוררות" כמו גברים סטרייטים" (שדווקא סותר את הטענה שלך...) אבל נראה לי מאוד הגיוני שסאונד ומגע מעוררים הרבה יותר מויז'ואל - את שני המינים, מעצם העובדה שזה משהו הרבה יותר מוחשי. אני לא יודעת לגבי מבנים שונים במוח בין הגבר לאישה, למיטב ידיעתי המוח של שני המינים בנוי אותו הדבר. ולסיום, איזה הבדל יש באמת בין לפנטז/לחשוב/להסתכל ולעשות...? האם את חושבת שמעשה פיזי חמור יותר ממחשבה, או ליתר דיוק: מסוכן יותר? מסכן יותר את מערכת היחסים? ואם במחשבה הוא עם מישהי אחרת ופיזית הוא איתך - מה זה שווה? זה רק עניין של זמן עד שהוא לא יהיה איתך, בעוד שאם הוא שכב עם מישהי אחרת והוא עדיין רוצה להיות איתך זה סימן שזה היה משהו זמני. במידה וזה נעשה מאחורי הגב זה כבר סיפור אחר. לשכב עם מישהו מאחורי הגב זה פשוט שקר, לא יותר מזה ולא פחות מזה. אני חושבת שהשאלה האמיתית פה היא - מה ההגדרה לבגידה?

shaniza

New member
לפי דעתי

כבר דננו בשאלה שלך בעבר אבל אם את רוצה לדון בזה... מציעה שתפתחי בשרשור חדש הנוכחי כבר ארוך מדי .

magenta73

New member
מוזר לי

שבדיחות על נעליים וכו' הם מבחינתך פגיעה בכבוד האישה ופורנו לא. אבל נעזוב את זה בצד, כי אין לי ידע על פורנו, אני לא חובבת פורנו, הכל זה השערות ואין לי רצון להיכנס לויכוח על מה שאין לי מספיק ידע בו. בכל מקרה, את מוזמנת להיכנס לפורום פמינזם פה ותפוז, לשאול על פורנו ולקבל תשובות שאולי יאירו את עיניך. לגבי המבנים במוח - המוח אותו מוח אבל איזורים שונים מופעלים יותר או פחות אצל גברים ונשים - הויכוח האין סופי של תורשה/סביבה נמצא גם פה. לא יודעים מה בא קודם. וזה שלסביות "מתעוררות" כמו גברים, לא סותר כלל מה שאמרתי, רק מראה שהן כנראה חושבות/נמשכות לאותם דברים שגברים נמשכים אליהם... לגבי הבגידה- אני חושבת שפנטזיות תמיד אפשר ומותר. כן. וזאת ההגדרה שלי לבגידה - שקר. אם זה להיכנס עם משהי למיטה ולא לספר או כל שקר אחר (רציני, כמובן). לכל אחד יש הגדרה אחרת לבגידה. סך הכל זה מונח די ערטילאי.

a y a 3 2

New member
הממ.. לא חושבת שהתכוונו ל-

ריגוש מיני מנעליים - זה נקרא פטיש התכוונו לתחושת היי כללית שמתקבלת כשחוזרים משופינג:)

למעלה