נשים ופורנו (המשך)
לעניין הנעליים: אני מבינה שהעניין נכתב כהלצה, ואני לא מנסה להפוך זבוב לפיל, אבל אני פשוט ממש לא אוהבת סטיגמות סקסיסטיות על נשים, או על גברים לצורך העניין. כשאישה צוחקת מבדיחה סקסיסטית זה ממש עצוב בעיני: בדיחות סקסיסטיות, בין אם נועדו לכך או לא (זה דיון בפני עצמו), מחלישות את מעמד האישה ומציגות אותה כחלשה או מטומטמת, או כל דבר אחר. אח"כ לא צריך להתפלא שהחברה רואה אותה כך, והכי עצוב - שהאישה רואה את עצמה כחלשה.... אבל אני ממש לא רוצה להיכנס לזה. אני לא חושבת שתעשיית הפורנו בתיאורייה היא תעשייה שמבזה נשים, כמו גם תעשיית הזנות. תתפלאי איך התעשייה הזו (הפורנו) השתנתה בעשרים שנה האחרונות וכמה נשים נמצאות שם בעמדות כוח, מעבר לגורמי הפיקוח שקיימים כדי לפקח על התעשייה (בין אם בפן הבריאותי ובין אם בפן של העסקה הוגנת). אני לא אומרת שהתעשייה הזו לא קשורה בניצול, כמו תעשיית הזנות שהזכרת, ושצריך להילחם בעניין בחומרה, אבל ישנו פלח גדול מאוד בתעשייה הזו שממש לא נכנס להגדרה של "תעשייה שמבזה נשים". אני חושבת שהבעייתיות של נשים עם פורנו מגיעה ממקום מאוד חשוך: הנורמה, שאומרת שאישה לא אמורה להזדיין עם הרבה גברים. היא אמורה להיות עדינה, רכה וטהורה (בפורמט הבסיסי שלה). ברגע שהיא מזדיינת, אבל מזדיינת ולא "עושה אהבה", בטח ובטח עם יותר מגבר אחד, זה ישר נופל לרובריקה של "האישה מנוצלת בשביל הסיפוק הגברי". למה עשר בנות שמזדיינות עם גבר נמצאות שם כדי לספק אותו, ועשר גברים שמזדיינים עם אישה נמצאים שם כדי שהיא תספק אותם....? לפי דעתי זה מוסר כפול. פורנו זה לא רק גמירות על הפרצוף. יש מלא סוגים של סרטי פורנו מעצם העובדה שיש מלא דברים שמגרים אנשים. זכותך לא לראות פורנו. אני לא מנסה להפיץ פה מניפסט שקורא לכל הנשים לראות פורנו! ממש לא. אני פשוט חושבת שהרבה נשים לא רואות פורנו מהסיבות הלא נכונות ויש המון מיסקונספציה בקרב נשים לגביי כל העניין. אני לא קראתי ולא שמעתי על המחקרים הנ"ל שהזכרת אותם, במיוחד מחקרים ש"הראו שלסביות דווקא "מתעוררות" כמו גברים סטרייטים" (שדווקא סותר את הטענה שלך...) אבל נראה לי מאוד הגיוני שסאונד ומגע מעוררים הרבה יותר מויז'ואל - את שני המינים, מעצם העובדה שזה משהו הרבה יותר מוחשי. אני לא יודעת לגבי מבנים שונים במוח בין הגבר לאישה, למיטב ידיעתי המוח של שני המינים בנוי אותו הדבר. ולסיום, איזה הבדל יש באמת בין לפנטז/לחשוב/להסתכל ולעשות...? האם את חושבת שמעשה פיזי חמור יותר ממחשבה, או ליתר דיוק: מסוכן יותר? מסכן יותר את מערכת היחסים? ואם במחשבה הוא עם מישהי אחרת ופיזית הוא איתך - מה זה שווה? זה רק עניין של זמן עד שהוא לא יהיה איתך, בעוד שאם הוא שכב עם מישהי אחרת והוא עדיין רוצה להיות איתך זה סימן שזה היה משהו זמני. במידה וזה נעשה מאחורי הגב זה כבר סיפור אחר. לשכב עם מישהו מאחורי הגב זה פשוט שקר, לא יותר מזה ולא פחות מזה. אני חושבת שהשאלה האמיתית פה היא - מה ההגדרה לבגידה?