שאלה לגולשים,

שאלה לגולשים,

כיצד אתם מצליחים לחיות בתוך החברה היהודית בארץ, אם אתם מאמינים שהיהודים הם אלו שרצחו את מי שלפי דבריכם הוא המשיח... אין לכם אפילו קצת תחושת ניכור?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשום תחושת ניכור מבחינתי..כולנו אחים../images/Emo9.gif

וחוץ מזה..אף אחד בתכלס לא לקח את חיי ישוע- הוא שם את חייו, נתן את חייו והקריב את עצמו למעננו, זה היה מתוכנן והיווה מימוש של כל נבואות הבריתה ישנה אודות המשיח.

זה נקרא לחיות בבועה אחי...

עצם העובדה שההשגחה האלוקית מחייבת מיתה לאדם מסוים והכל בגדר השגחה, אינה מנקה את ידי הרוצחים (כביכול)... כן... אף על פי שמשה ראה בהר נבו שיהיה שתי חורבנות- מי שעשה את המעשה שוב ידיו לא ינקה...

Thoma

New member
קשה לדבר על היהודים

מאחר והרבה מהכיתות הראשונות בנצרות היו יהודיות, כלומר חלקן שמרו מצוות כאלה או אחרות, וכמובן כל השליחים (כולל פאולוס המחליף של יהודה) היו יהודים. בית המקדש בזמן תקופתו של ישוע היה מעוז של צדוקים, ורוב חברי הסנהדרין היו צדוקים, והם גם שפעלו להוצאה להורג של ישוע, לפי התיאור התנ"כי. היהדות של ימינו לא מייצגת אותם, הם הרי שוללים את ההלכה וההלכה היא היהדות בעצם. אני מסכים איתך שמבחינה תיאולוגית, הדימוי המטאפיזי של "היהודי" הוא גורם חזק מאוד, והטינה כלפי היהודים במרחב הנוצרי, מהרבה סיבות, בעיקר תיאולוגיות, היא גם שנתנה דחיפה לאנטישמיות המודרנית. מצד שני, אני לא חושב שהם, הנוצרים, מיוחדים במקרה הזה, השנאה כלפי הגוים ביהדות (ומותר לשנוא אותם לפי ההלכה) לא פחות גדולה מאשר השנאה המסרותית של הנצרות כלפי היהודים (בשר חמורים בשרם וכו..)

lion 7

New member
אני לא שומר טינה לאף אדם

ובין היתר יהודים , אם שואלים על טינה ונצרות אז אין מקום לטינה בבית ספרנו . אבל והאבל הזה גדול , בימי ישוע ועד שהנצרות הפכה לדת רשמית הנוצרים נרדפו על ידי דת האם , האם מישהו חשב על זה ? ותיקון קטן פאולוס לא החליף את יהודה איש קריות , ואנו כנוצרי המזרח לא היה לנו חלק בהתעללות או אנטישמיות נגד יהודים . חיינו רוב זמננו יחד עם היהודים במרחק מה תחת שלטון הערבים, שנינו זכינו למעמד נחות במידה מה , אבל גם נוצרים רבים סבלו ביחד עם יהודים משלטון התקופה השחורה בכנסיה הקתולית. ושאלה: מי היום מזכיר רצח הנוצרים בעירק ?

Thoma

New member
במשפט הביזנטי

היחס ליהודים הוא חמור מאוד. עד בואם של הערבים ליהודים היה בכלל אסור לגור בירושלים, שהייתה עיר נוצרית, ובית המקדש הפך למזבלה של העיר, עד שהערבים באו ושקימו את האיזור. אני כמובן לא משווה את הנוצרים העכשווים לאנשים שחיו לפני 1500 שנה, זו תהיה השוואה לא נכונה היסטורית, וכמו שציינתי, בדת היהודית השנאה ללא יהודים היא גדולה מאוד, ויש המון הלכות שהם ממש על גבול הגזענות לדעתי, רק שהיהודים לא היוו אף פעם כוח משמעותי, לכן לא היו לתפיסות הללו השלכות מעשיות. לגבי הקתולים, מבחינה היסטורית, הקתולים הם הגורם המרכזי להרס הנצרות המזרחית האורתודקוסית ( המונופיסיטים - סורים וקופטים, העדיפו את השלטון המוסלמי) מסע הצלב הרביעי הוא זה שהרס את היסודות של קונסטנטינופול, הטורקים רק נתנו את המכה הסופית... לכן במובן מסוים גם הנצרות המזרחית היא קורבן של הכנסייה הקתולית - היסטורית - לכן אני מסכים איתך. שאמרתי שפאולוס החליף אותו, התכוונתי שהוא נחשב לשליח ה-12 במקומו, האם לא יהיה מדויק לומר זאת? הנצרות המזרחית בימינו היא אחת הקורבנות של ההיסטוריה, מה שנעשה לאשורים, לקופטים, וגם ליוונים אורתודקוסים בשטחים הפלסטיניים, אלה פשעים נגד האנושות, וכל נוצרי מזרחי שממשיך היום לחיות בארץ אבותיו לדעתי הוא מרטיר.

Aeshma Daeva

New member
לא רק שיהודים (כדת) לא היוו אף פעם כוח

משמעותי, הם גם לא יהוו אף פעם כוח משמעותי בזירה העולמית- זאת מכיוון שהדת היהודית היא דת לאומית ולא דת אוניברסלית (כמו הנצרות והאיסלאם), לכן את היהודים לא מעניין מה הגוים עושים ובמה הם בדיוק מאמינים, הם רק צריכים לשמור את שבעת מצוות בני נוח וכל שאר הדברים שהם מאמינים בהם לא מעניין ממש את היהודים. לכן לתפיסות האלה באמת לא היו השלכות מעשיות בפועל. בגלל שהיהדות איננה דת אוניברסלית היא גם לא ששה לקבל לתוכה אנשים מבחוץ ("קשים גרים בישראל כספחת") ולא שואפת להתרחב אל מעבר לאדמת ארץ ישראל המקראית. היהדות האורתודוקסית אם היא יכולה לסכן משהו אז זה את מדינת ישראל כמדינה חופשית ודמוקרטית, מעבר לזה לא. התחזקות החרדים והדת בכלל במדינה באמת מדאיגה באופן כללי. פאולוס לא מחליף את יהודה איש קריות. לפי המסופר בספר מעשי השליחים את יהודה איש קריות מחליף מתיה, קרא את מעשי השליחים א' 15-26. אבל זה נכון שבאומנות הנוצרית פאולוס לפעמים מצויר כאחד מ-12 השליחים, הוא מצויר בתור השליח ה-12 שמחליף את יהודה איש קריות.

Thoma

New member
לא התייחסתי לתיאור בברית החדשה

אלא לתיאור השני שהזכרת. פאולוס, למרות שבכלל לא הכיר את ישוע, נחשב כשליח, זה מציין את החשיבות שלו. גם קונסטנטינוס לפעמים נחשב כשליח, מאחר וישוע התגלה אליו, כפי שהתגלה לפאולוס בדרך לדמשק. אני ציינתי את היחס המחפיר לגוים בהלכה היהודית (ויש הרבה דוגמאות, ליהודי אסור להחזיר אבידה ללא-יהודים, אם יהודי רוצח לא יהודי הוא פטור מעונש וכו...) רק כדי להמחיש שפוטנציאלית גם היהדות, במידה והייתה זוכה בכוח מדיני, יכלה לנהוג בלא יהודים באותה חומרה כפי שהנוצרים נהגו ביהודים במרחב הנוצרי, וכמו שיש שנאה עזה מאוד ליהודים בכתביהם של הוגים נוצרים מסוימים, ככה יש גם שנאה עזה מאוד ללא יהודים בכתבי הדת היהודית.

Aeshma Daeva

New member
נכון, בכל דת

יש שנאה לבני הדתות האחרות, כל אחת מהדתות המונותאיסטיות רואה עצמה כאמת הבלעדית ומגלה חוסר סובלנות כלפי האחרות. טוב, הדתות המונותאיסטיות לא ידועות בסובלנותן הרבה זאת בניגוד ללפחות חלק מהדתות הפולותאיסטיות שסובלניות יותר לאמונות אחרות באופן יחסי.

lion 7

New member
אנחנו נצווינו להיות אזרחים למופת

תחת כל שלטון , ונצוה גם להיות ביחסי ידידות עם שאר הדתות או כל מיני אנשים , גם אם הם עם אחר .. בכנסיה הראשונה חיו יהודים ויוונים בחיי שותפות ואהבה ,אין הבדל אין יהודי ליווני (בתרגום דלעיטש כתוב לגויים ) , כך מתחילה המלצת פאולוס היהודי פרושי , שיהודים משיחים מזכירים את שמו שאול התורסי , רוב האבות היו יהודים והם בנין הכנסיה ,יחד עם המתיוונים והפגנים שקיבלו את המשיח כמושיע . ישוע הוא היחיד שאחד יהודים עם עמים אחרים ושמותיהם נכתבו בספר החיים וחיי הנצח

אם כבר להאמין במשהו

אז עד הסוף..!!! אם אתה מאמין שהאמונה שלך היא האמת, מאידך אתה אומר שאמונת השני היא שקר- ורוב היהודים בארץ רואים את האמונה הזאת כשקר ! בפרט כי הוא אין לה יסוד מעשי... רק הרבה רוחניות בשקל בלי כלים מעשיים... את זה אפשר להשיג אצל כל גורו ברחוב...

lion 7

New member
אין טעם בלהמשיך בדיון

אם האמונה שלך טובה לך שיבושם לך , תהיה ספיציפי בשאלה בפעם הבאה ,מה שמיחד ומיוחד במשיח שלנו שהוא חי איתנו ברוח הקדש שבנו , לא בזכות ולא בקירבה אתנית , אלא על פי חסדו הלא נפסק לנו , אנחנו בלי מעמד כמוך ובלי שום זכות כבנים קיבלנו את הבלתי יאומן , המתנה זאת היא בתנאי אחד , להשבר מול הבורא להודות שאין לאן ללכת אלא בדרך ישוע המשיח , ובנס הנשגב מבינתנו כבני אנוש כולל אותי , נרפאנו מהחטא הקדמון ונהיה לנו חיים אחרים אף גם רוחו של אלוהים חיה בנו ולא במדבר מדריכה.. זאת אמונתנו ובה אנו גם נהנים בזכות משיחנו היקר.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה בסדר ידידי ליון ציפיתי שפותח השרשור

יתפלא מהעמדה שלנו..שהיא עבורי כלכך מובנת מאליה.. אני לפעמים מרוב שמוקסמת מחיי ישוע לא יכולה להבין איך הרוח האחרת עובדת..ומרשים לה..להשתלט על חייהם..
כמובן שאני מציעה שנתן את העמדה שלנו וזהו..מי שיחפש להתהלם ולזרוע זרעי סכסוך..ימאס לו מהר כי לא יהיה משיב.

1ysrat

New member
אהבת הישוע

אהבת הרוח הקוד והישוע זה במקום הראשון בחיינו

1ysrat

New member
לא

דוברת רומנית הונגרית במקור אבל אני הרבה שניים בארץ

אין שנאה, אין טינה ואין ניכור

ומי שחש אחרת אזי אינו הולך בדרכו של ישוע. כאמור, הצליבה של ישוע הגשימה את הנבואות של הברית הישנה.. ללא הצליבה ומסע הייסורים לא הייתה תחיה ולא הייתה ישועה. בצלב, ישוע נשא את חטאי האנושות, ובתחייתו הושיע את העולם. ישוע בהיותו על הצלב אמר: 33 כְּשֶׁבָּאוּ אֶל הַמָּקוֹם הַנִּקְרָא גָּלְגֹּתָּא צָלְבוּ אוֹתוֹ שָׁם עִם הַפּוֹשְׁעִים, אֶחָד מִימִינוֹ וְאֶחָד מִשְּׂמֹאלוֹ. 34 אָמַר יֵשׁוּעַ: "אָבִי, סְלַח לָהֶם, כִּי אֵינָם יוֹדְעִים מַה שֶּׁהֵם עוֹשִׂים." 33 وَلَمَّا مَضَوْا بِهِ إِلَى الْمَوْضِعِ الَّذِي يُدْعَى «جُمْجُمَةَ» صَلَبُوهُ هُنَاكَ مَعَ الْمُذْنِبَيْنِ، وَاحِدًا عَنْ يَمِينِهِ وَالآخَرَ عَنْ يَسَارِهِ. 34 فَقَالَ يَسُوعُ: «يَا أَبَتَاهُ، اغْفِرْ لَهُمْ، لأَنَّهُمْ لاَ يَعْلَمُونَ مَاذَا يَفْعَلُونَ». לוקס 23:33-34

נשמע כמו הדחקה ועיוורון ...

איך אתה יודע מי הולך בדרכו של מי ? מה אתה יודע בכלל ? מה שאני יודע - זה שנוצרים רבים רואים בכלל את הצליבה כהרס הגאולה ולא כצמיחתה- וזה סיבה לשנוא את היהודים. ואיך הוא יכול להושיע את העולם- אם הוא גרם להם להתרחק מהתורה- כמו שרואים בחוש שכל מי שמתקרב אליו פורק עול לגמרה- כשהוא בעצמו היה יהודי במקור, הרי עיקר הישועה של משיח היא לקרב את כל העולם לתורה- תורה מעשית- מצוות מעשיות- אור רוחני בלי כלים אפשר להרגיש גם עם סמים. אין שום ישועה בלפתור את העולם מלהתמודד עם כח הבחירה וכח העשיה - זאת בריחה מהמציאות.

lion 7

New member
רואה הרבה נוצרים?

מן הסתם פתחת בשאלה על יחסינו עם בני הדודים בארץ , ואני אענה בשבילך הרוב הם אזרחי מופת אם הם חילונים או מאמינים\דתיים , אין לנו שאיפות לאומיות מלבד לחיות בשלוה ובטחון בארץ , כנ``ל דרוזים והרבה מוסלמים שאני פוגש ..יש יהודים שחיים בארה``ב והוכיחו את נאמנותם למולדת , סדר הגודל של בני העם שלך שם עולה על אלה שחיים כאן בציון הארצית (לנו יש ציון שמימית וירושלים חדשה שמימית) .. יהודי ארה``ב מהוים חלק מפאזל בחברה טובה ומשגשגת ובעלי הון (סחתין שיהיה להם לבריאות). שחיים תחת שלטון נוצרי חילוני , או לשיטת אחרים מערביים .

lion 7

New member
ואני לא מבין מהי השאלה

פתחת על יחסי ערבים נוצרים מול יהודים במדינה , אישית יש חברים מהמרכז שלא ידעו על קיום נוצרים בארץ .. חח , עד שביקרו וצפו בקריסמס שהיתה חויה שלא רואים אלא בטלויזיה , גם אני אוהב להכיר את היהדות , על סמך זה אני תקוע בתפוז מזה 4 שנים , והשאלות מצד בני דודי על הנצרות או אלמסיחיה לא ענתה לשאלותי הרבות על דת האם ,ורוב השאלות באו בצורה מבישה ועם דעות קדומות , בוא נשכח את העבר , היום מדינתנו ומדינתך יקרה לנו והיא נחוצה לתפילות והרבה תפילות מהלב בכדי שנמשיך לחיות בצל שלטון דמוקרטי נוסח המערב הנוצרי שאתה לא מחבב.

למעלה