תמחור שכר אינו בתחום התמחותו שלשאלה לגליה שמילוביץ
שלום לך, אני מנה"ח שאמורה לקבל לקוחות כיד שניה לעבודה כשכירה בבית? איך עלי לתמחר את משכורתי ומהם התנאים שלי כלפי המעביד והלקוחות ע"פ החוק? תודה.
שלום גליה,תמחור שכר אינו בתחום התמחותו של
הפורום, מכיוון שזו אינה שאלה משפטית. שאלתך על תנאים ללקוחות ולמעביד אינה ברורה, אנא הבהירי וצייני לאיזה היבט משפטי את מבקשת שנתייחס. תודה ויום טוב.
מומלץ לערוך חוזה עבודה מסודרשלום גליה,
הבנתי את הבעיה, אך יש לי בכל זאת שאלה שאולי תוגדר ככן משפטית. באם אני עובדת כשכירה מהבית עבור חברה מסויימת, ומקבלת מהחברה לקוחות לניהול הנה"ח שלהם, אני מניחה שאיני שכירה רגילה ועלי לרשום חוזה מסויים שיתחום בתוכו את כל השינויים שיכולים להיות , כמו לקוח עזב את החברה, מה זה גורם לי? לקוח הרחיב את פעילותו וכמות העבודה גדלה מאוד? איך זה משפיע עלי? יחסי עובד מעביד הם כשכיר לכל דבר לדעתי. איך אני מבטיחה את עצמי בעצם לגבי התנאים שלי שבעצם מצב ואופי העבודה יכול להשתנות? מקווה שהשאלות ברורות. תודה ויום טוב
עבודה מהביתשלום גליה,
הבנתי את הבעיה, אך יש לי בכל זאת שאלה שאולי תוגדר ככן משפטית. באם אני עובדת כשכירה מהבית עבור חברה מסויימת, ומקבלת מהחברה לקוחות לניהול הנה"ח שלהם, אני מניחה שאיני שכירה רגילה ועלי לרשום חוזה מסויים שיתחום בתוכו את כל השינויים שיכולים להיות , כמו לקוח עזב את החברה, מה זה גורם לי? לקוח הרחיב את פעילותו וכמות העבודה גדלה מאוד? איך זה משפיע עלי? יחסי עובד מעביד הם כשכיר לכל דבר לדעתי. איך אני מבטיחה את עצמי בעצם לגבי התנאים שלי שבעצם מצב ואופי העבודה יכול להשתנות? מקווה שהשאלות ברורות. תודה ויום טוב
תודה לשיר ורדעבודה מהבית
אני מבין שאת מועסקת כשכירה לכל דבר ומשכורתך משולמת ע"י החברה ששולחת לך את הלקוחות הללו. במצב של עבודה מהבית , עשויות להתעורר מספר בעיות המתמקדות בשני נושאים: 1. מעקב על היקף עבודתך. 2. החזר הוצאות שאת מוציאה לצורכי העבודה. לכן, יש לנסח חוזה ברור ומוגדר, איך את מדווחת על עבודתך ומקבלת את שכרך בהתאם, כנ"ל לגבי החזר הוצאות. נקודה נוספת, גם אם הוחלט שאת אינך מגישה חשבוניות הוצאה לחברה , אלא מקבלת שכר הכולל בתוכו הוצאות , את תוכלי לקבל ממס הכנסה הכרה בהוצאות מסוימות כהוצאה לצורך יצור הכנסה ובעקבות זאת לקבל החזרי מס (את זה את אמורה להכיר עקב תחום עיסוקך). לגבי הנושא של תוספת והורדת לקוחות, נושא שכנראה רלבנטי במקצוע שלך, יש צורך לסגור זאת בחוזה, כך שמצד אחד לא תועמסי יותר מדי ותעבדי כמו חמור, ומצד שני שלא תהיה הרעה פתאומית בתנאי העבודה ומשכורתך תקוצץ חדות. לכן רצוי לקבוע בחוזה העבודה היקף עבודה מינימאלי ומקסימאלי ששני הצדדים מחויבים אליו. והגמישות הנדרשת מאופי העבודה תנוע בתוך התחום שהוגדר. בחוזה, חשוב לסגור , גם את נושא הסודיות המסחרית ואי תחרות, כך שלא תגנבי לקוחות לצורך עבודה שלך כעצמאים או עבור חברה אחרת ומצד שני לא תגיעי למצב שלאחר סיום יחסי עובד מעביד, את מנועה מלעבוד מול חלק ניכר מהשוק הפוטנציאלי.
שמחתי לעזורתודה לשיר ורד
תשובתך מאוד עניינית ורצינית, מיקמת אותי טוב על המפה. אני יודעת שאתה לא מתחום המשפטים אבל היעוץ של מקצועי. תודה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.