שאלה לגליה

מצב
הנושא נעול.

שוגשוג

New member
שאלה לגליה

שאלה לגליה
שלום גליה אני נמצאת בחופשת לידה כרגע ואשמח אם תעני לי על מס' שאלות כמה זמן עומדת שעת הנקה לזכותי והאם היא מתחילה מיד עם תום 12 שבועות של חופשת לידה או מרגע חזרתי לעבודה? האם המעביד שלי יכול לתת לי מכתב פיטורים לאחר שעברו 45 יום מתום 12 שבועות של חופשת הלידה? תודה רבה

שלום שוששוג

שאלה לגליה
שלום גליה אני נמצאת בחופשת לידה כרגע ואשמח אם תעני לי על מס' שאלות כמה זמן עומדת שעת הנקה לזכותי והאם היא מתחילה מיד עם תום 12 שבועות של חופשת לידה או מרגע חזרתי לעבודה? האם המעביד שלי יכול לתת לי מכתב פיטורים לאחר שעברו 45 יום מתום 12 שבועות של חופשת הלידה? תודה רבה
שלום שוששוג
1. לאור תיקון שחל בחוק עבודת נשים – לא רק אישה מניקה זכאית להעדר שעה אחת ביום. הזכות ניתנת כיום לכל אם המועסקת במשרה מלאה בתקופה של ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה. עובדת שאינה מנצלת זכות זו אינה זכאית לתשלום נוסף בשל כך. שימי לב שהתנאי הוא שתהיי מועסקת במשרה מלאה. 2. המעביד חייב להחזירך לעבודה לאחר חופשת הלידה למשך 45 יום ואסור שימי ההודעה המוקדמת על התפטרותך יחפפו את תקופת 45 הימים. מצרפת לך כתבה בעניין זעויות העובדות. שימי לב גם לעניין החל"ת שאם תרצי, את זכאית עפ"י חוק לקבלו ואותן הגבלות על פיטורים חלות גם במקרה של חל"ת של יולדת כשם שהן חלות כאשר מדובר בחופשת לידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה