שאלה לגליה

מצב
הנושא נעול.

שוגשוג

New member
שאלה לגליה

שאלה לגליה
אני כעת בחופשת לידה וביקשתי מהמעביד שלי לצמצם את המשרה כדי שאוכל לחזור לעבודה אך הוא לא מעוניין הוא אמר שייתן לי מכתב פיטורים לאחר שיעברו 45 יום אבל אני מאריכה את חופשת הלידה בחודשיים כך שהמכתב יהיה רלוונטי 45 יום לאחר הארכת החופשה או מתום חופשה הלידה (12 שבועות) ? בנוסף לפיצויי פיטורים האם מגיע לי משהו נוסף מהמעביד? תודהרבה

תשובות

שאלה לגליה
אני כעת בחופשת לידה וביקשתי מהמעביד שלי לצמצם את המשרה כדי שאוכל לחזור לעבודה אך הוא לא מעוניין הוא אמר שייתן לי מכתב פיטורים לאחר שיעברו 45 יום אבל אני מאריכה את חופשת הלידה בחודשיים כך שהמכתב יהיה רלוונטי 45 יום לאחר הארכת החופשה או מתום חופשה הלידה (12 שבועות) ? בנוסף לפיצויי פיטורים האם מגיע לי משהו נוסף מהמעביד? תודהרבה
תשובות
כשאת אומרת שאת מאריכה את חופשת הלידה, האם את מתכוונת לחל"ת? אם החל"ת שאת לוקחת הוא בהתאם לאפשרויות בחוק שהן: עובדת שעבדה לפחות שנתיים ברציפות אצל אותו מעסיק עד תחילת חופשת הלידה, רשאית לצאת לחופשה ללא תשלום החל מהשבוע השביעי שלאחר הלידה. אורכה של החל"ת יכול שיהיה עד רבע מתקופת העבודה אצל אותו מעסיק אך לא יותר משנה אחת. אם את עונה על הדרישות והחל"ת שלך לא ארוכה יותר מזו שאת זכאית לה עפ"י חוק (לא ציינת כמה זמן את מועסקת אצל אותו מעסיק), הרי שהמעסיק לא רשאי לפטר אותך בתקופה של 45 יום שלאחר חזרתך מהחל"ת. כמובן, לאחר מנין 45 הימים יש להוסיף את תקופת ההודעה המוקדמת. אם את מתפטרת לצורך טיפול בילד במהלך 9 חודשים מיום הלידה - את זכאית לפיצויים. בתוך חישוב הפיצויים תכלל גם תקופת חופשת הלידה אבל לא תקופת החל"ת. רצוי שיהיה בידיך מכתב שמציין שפוטרת או במקרה שהתפטרת לצורך טיפול בילד, שבמכתב יצויין שזו הסיבה. עם המכתב הזה תוכלי לפנות ללשכת התעסוקה בתקווה שיאשרו דמי אבטלה ללא תקופת המתנה. עם סיום יחסי עובד מעביד וודאי כי שולמו לך כל זכויותיך עפ"י חוק: חופשה, דמי הבראה, גמול שעות נוספות ואולי שכחתי משהו... בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה