שאלה לדיון

2l khansa2

New member
שאלה לדיון../images/Emo39.gif

נשים בעולם הערבי והאסלאם , נושא זה הוא נושא שזכה ללא מעט דיונים ולא מעט התייחסויות ,איפה אתם רואים את הנשים בעולם הערבי כיום? חלו הרי הרבה מאוד שינויים ביחס לנשים ובזכויות שלהן בשנים האחרונות בכל העולם הערבי, אך עדיין הן מקופחות ומדוכאות על בסיס יומיומי, איפה אתם רואים א השינוי שחל ביחס לנשים במזרח התיכון? וכיצד לדעתכם שילוב מאסיבי יותר של נשים במזרח התיכון בפוליטיקה ובחיי החברה יכול להשפיע על ני המזרח התיכון,אם בכלל?

מזל שנכנסתי לפורום נצרות משיחית

אחרת לא הייתי רואה את הקישור לדיון. ולדעתי: אני חושבת שנשים במקומות דתיים כמעט תמיד מדוכאות ומאבדות מהקול שלהן. לא רק בעולם הערבי או המוסלמי אפשר לראות את זה גם בחברות דתיות אחרות. אבל אני חושבת שבעולם הערבי, בגלל התרבות הפטריאכלית,והתרבות השבטית נשים סובלות יותר וכנראה שגם יותר בשקט. נשים נחשבות לנחותות מהגבר כמעט בכל הדתות (בין אם יודו בכך ובין אם לא-גם ביהדות) אבל בניגוד לדתות אחרות אני חושבת שהיסלאם נשאר "מפגר" מאחור . לגבי כמה שילוב מאסיבי יותר של נשים במזרח התיכון בפוליטיקה ובחיי החברה ואם יכול להשפיע על המזרח התיכון, אני מאמינה שכן הוא יכול להשפיע, אבל זה יקח זמן עד שזה יקרה. כלומר זה לא משהו שתוך שבועות או חודשים נראה את ההשפעה שלו, אלא רק אחרי כמה שנים.ולכן קשה להעריך את זה מעכשיו. אני לא רואה שיהיה שינוי כזה בזמן הקרוב. אני חושבת שדווקא בגלל שמדינות ערביות רבות הופכות להיות דתיות יותר, נשים כרגיל יהיו אלו שסובלות יותר מאחרים (כמו באירן למשל). מצד שני יש רצון גדול מצד נשים להשתחרר אז אולי אני קוראת את המפה לגמרי לא נכון. אבל אינשאלה ואני טועה ונשים יתחילו להשתלב יותר ויותר בחברה הערבית, זה יביא רק לטוב! אהבתי את השאלה!

lion 7

New member
בשנות הששים שבעים

היתה פתיחות מהשפעת החופש שהיה במערב , יחד עם תופעת שבירת המסורות שהתאפיינה בלהקת הביטלז החיפושיות , רבים מהצעירים התחילו לשבור הרבה מסורות יחד במערב וכאן במזרח , בסוריה לבנון מצרים עירק אירן , וכמה מדינות שיש להם קרקע פוריה לפתיחות , ראינו את סופרות מצריות לבנוניות , עירקיות וגם מכאן שנים מלפני זה , צעירים חיקו את הביטלז , נשים התחילו ללבוש מיני ואחר, במטרה אחת לצאת מהעבר אל ההווה .. בשנים האחרונות בעולם המוסלמי והערבי מושפע מהדת שהניצוץ שהיה במהפכה האירנית , עבר שינוי רב , רבות מהנשים המוסלמיות שלבשו פעם מיני , חזרו ללבוש יותר ממסורתי וכך נפסקה החיאת רוח החופש בעולם הערבי , מלבד זאת כווית היא אחת המדינות שבה הנשים עושות מהפך וקריאה לשבירת המסורת הערבית הבדואית .. אנו עדים לראות מול החזרה בדת גם קריאה לשחרור האשה , אינני זוכר שמות מכווית , אבל הן מתראינות בכמה תחנות ערביות המשודרות מארה``ב ,, ומבקשות להבהיר משמעות יחס האישה יחסית לדת , קריאה לפירוש על פי ראיית האשה , לא הגבר .. אני חושב אם המצב הפוליטי שהיה אחרי ספטמבר , או המהפכה האירנית , היינו עדים לפתיחות יותר מזאת שבמערב , כהרגלנו אנו קיצוניים במעשים וברגשות , ומאמצים בחיש קל כל דבר חדש , כי בעולמנו היתה רדימה פרי מעשה הכיבוש העותמני , שהחזיר את האזור הזה לימי בראשית .

בחברההערבית ,המצב מדאיג ביותר!!

אני אתמקד בחברה שלנו,שנשטפת בשנים האחרונות בגל של חזרה לתשובה......בכפרי המשולש כמעט כל הנשים והתלמידות עוטות רעלות (חיגאב)........והגברים בחודשי הקיץ הלוהטים עם שרוול קצר,ומכנסיים קצרים.........זו הדת!! הנשים כבר הפנימו את המסר של ראשי הדת שלנו.......תפקידיך העיקריים בבית,לבשל,להביא ילדים.....לעבוד ולחזור במהירות האפשרית הבייתה!! הנשים לא תופסות עמדות בכירות אצל כל המפלגות......תפקידיהם להצביע ולתת לגברים לעצב את גורליהן..... בבחירות הבאות,החליטה בל"ד למשל,להציב אישה במקום ריאלי......חזון אחרית הימים.....אחרי בריחת דר' בשארה!!,המפלגה גוססת והיא גוף מת מהלך.......עניין של זמן......ותיעלם!! נכון שיש עליה מתמדת ביציאת הנשים ללימודים .....אבל מקומות העבודה נשארו מצומצמים הן בהוראה הן בעבודה משרדית... וזו בעיה קריטת.... נכון שיש ירידה דרסטית במספר הילדים למשפחה (4.5 ילדים למשפחה המוסלמית),וזה גורם מעודד להצלת המשפחות מהעוני והדלות......יפה שהפנימו שאי אפשר לזרוק כל דבר על אלוהים (אלוהים ייתן ...וייתן,דברי הבל!!),אלא צריך לקחת את הדברים בידיים שלנו............וזה סימן מעודד!! לצערי הרב,ראשי התנועות האסלאמיות אצלנו מדגישים שתפקידי הנשים הוא בעיקר בבית,ולהובלת החברה רק הגברים יכולים לשנות.......תפיסה שובינסטית......וזה מחלחל בקרב גברים ונשים כאחד!! וגם הם נתנו לגיטימציה להתחתן שנית וגם שלישית (במיוחד אצל הבדואים בדרום),כך התגאה ח"כ זכור לפני שנה,ולא התחשב ברגשות אשתו........לפחות!! יש נקודת אור,הרבה נשים(במיוחד בערים המעורבות)שמחליטות שזהו מספיק עם הסבל והדיכוי ויוזמות לפרק את "החבילה"...ואז יוצאות ללמוד ולעבוד.....כי האפשרויות יותר רחבות בערים המעורבות מאשר הישובים הערביים.....וגם כבר לא נורא להיות אישה גרושה.....זה לא קלון........החברה שלנו מתבגרת אבל ,בצעדים קטניםםםםםםםם!! לסיכום הנשים מקופחות כפול,כחלק ממיעוט בתוך המדינה וגם בתוך המשפחה שהגבר הוא הגורם הדומיננטי......

totismoti

New member
../images/Emo68.gifהדעה שלי

אני חושבת שאישה ערבית היא חיה בפחד כל הזמן שהבעל שלה לא יכה אותה או לא יקח ממנה את הילדים ולכן יותר קל לאנשים הגברים במשפחה שלה לכפות עליה את הדעה שלהם שמעלה את האינטרסים שלהם. וגם בגלל שהמנתליות של החברה הערביות היא כזאתי שאישה זה אפס וכל מה שהיא עליה לעשות זה ילדים ולשרת את הבעל שלה לה היא נשואה וזו הבעיה שגורמת לאשה להשאר במקום רע בחברות הערביות והאסלמיות

KUKACC

New member
../images/Emo198.gifאני חיה בדרום וכאן פחד של נשים

שהבעל לא יביא אישה חדשה נוספת

2l khansa2

New member
אפשר לקבל קצת יותר פירוט?

אני מניחה שאת מדברת יותר על הבדואים באיזור,נכון ?

MysteriousGirl

New member
וואללה מצב

האישה הערביה בעולם הערבי גרוע ביותר! אבל מעמד הערבייה שחיה במדינת ישראל שונה למשל מהאישה שחיה בירדן או אפילו בשטחים ...אני חושבת שלאור העובדה שאנו חיים במדינה שונה במנטליות שלה מהערבים בשאר העולם הערבי לגבי מעמד האישה משפיע עלינו בצורה חיובית..אני לא רוצה להתמקד בממעמד העגום של האישה הבדואית והדרוזית למשל בחברתנו כי לדעתי שם מעמדה הכי פחות..אני רוצה להתמקד במעמד האישה הערבייה בישראל באופן כללי ובנקודות החיוביות לעומת העולם הערבי שעדדין בכמה מקומות כמו סעודיה אישה אסור לה לנהוג!!!!!!!!!!!! ולא מזמן האישה קיבלה זכות לבחור בכמה מדינות ערביות!!!!!!!!!! אצלנו המצב שונה ויותר טוב אבל עדיין לא הגענו למצב האופטימלי והאידיאלי....

מעמד האישה הבדאית

מי אמר לך שמעמד האישה הבדואית נחות ונמוך, היום הבדואית בצפון ודרום יוצאת לומדות באונברסטאות

MysteriousGirl

New member
כן יוצאות ללמוד - חלק מהן

אבל נשחטות אם מכירות מישהו לקשר רומנטי. זה לא ביזוי לאישה? הגבר הבדואי או הדרוזי לצורך העניין חופשי הולך עם בנות אבל אם אישה מעיזה לצאת עם בחור ובמיוחד לא משבטה נשחטת.

המשך

הבנות הבדואית היום לא מכריחים אותם להתחתן בגיל צעיר והן בוחרות עם להתחתן

MysteriousGirl

New member
כנראה אתה לא יודע

מה זה חברה בדואית! כשהגברים יושבים ב "שג" בלי נשים והנשים עושות את העבודה מנקות מגדלות ילדים והגבר הולך מקדימה והאישה מאחורה. נמאס לי מכם! תתחילו לשנות במקום להכחיש את המציאות העגומה שלכם!

אני בדואי

איזו שג ואיזי בלט אני בדואי ויודע מה אני אומר אנחנו חיים בבתים לא באוהלים ,אה מה רוצה להרוס בתים ומשפחות רוצה שהאישה תתלונן על זה שהיא נכנסת להריון ,אולי את רוצה שהגבר יכנס להריון וישב בבית ויניק את התניוקות

המשך

אני מדבר עכשיו על הבדואים בצפון הבנות שלנו יוצאות לומדות לא מכריחים אותן להתחתן עם בן משפחה ובגיל קטן

EastGirl83

New member
מעמד האישה הדרוזית...

אני לא חושבת שמעמד האישה הדרוזית הוא במעמד העגום. הבסיס של הדת הדרוזית עצמו קידם את מעמד האישה ונתן לה יותר זכויות מאשר שהיה קודם לכן, ובכלל ניתן לראות שיותר ויותר נשים דרוזיות יוצאות לשוק העבודה וללימודים. זה שיש קשיים מבחוץ או סוג של תפיסת עולם מסויימת בקרב האישה עצמה והבחירות שנקטה בעצמה, זה לא מעיד על מעמד עגום...

MysteriousGirl

New member
האמת

ממה שאני ראיתי התרשמתי כך ומאוד צורם לי שבין עת לעת הורגים נשים באכזריות על רקע חילול הכבוד.

EastGirl83

New member
זה צורם לכל אחד.. (לפי דעתי)

אבל האחוז הוא קטן יחסית לשאר חברות כמו אצל הבדואים למשל... לא? |(אולי אני טועה..)

MysteriousGirl

New member
אולי קצת

אבל כפי שאני מתרשמת הם כמו הבדואים- הגברים עושים כיאות נפשם ונשיהם סובלות מקיפוח ודיכוי ..כמובן אני מדברת באופן כללי..

EastGirl83

New member
כן.. באופן כללי זה אחרת

כמובן במבט על אפשר להגיד את זה, אבל לאור המציאות (כפי שאני רואה וחייה בסביבה..) קשה לי להגיד שהנשים כאן סובלות מקיפוח ואפילו הייתי אומרת ש90% עושות את הבחירות של החיים בעצמן ומה שהן רוצות לעשות ומקבלות תמיכה מלאה (חוץ מהעניין של לשרת בצבא כמו שהבנים הדרוזים עושים ועניין הנישואים, שלפי דעתי נשאר אותו הדבר עוד מימי קדם). בדיון מסוג זה טוב לחפש סקרים, גרפים ולראות את המציאות מבחינה מחקרית.

למעלה