שאלה לדיון

מעמד האישה הערבית

אני בדואי יש לי אחיות ואמא כולן יש להן רשיון אמי מורה האחיות לומדות באונברסיטאות הן לובשות חיגאב מתוך בחירה לא חובה מכיוון שהן מכבדות את החברה שלהן

MysteriousGirl

New member
יש להן רשיון נהיגה?

ומותר לאמא שלך לצאת מהבית לבד בלעדיך או בלי "זכר" בלילה? המשפחה מייצגת כל הבדואים? בוא אקח אותך לפזורה בדרום תראה איך מתנהגים לאישה שם.

אני לא רק מדבר על המשפחה שלי

אל על רוב הבדואים בצפון ,לגבי הבדואים בדרום יש התקדמות אבל איטית לגבי הפזורות אני לא הייתי שם ולא יודע איך מתנהל שם

המשך

ללבוש חשוף ולצאת עם בחורים ולקיים יחסי מין זה לא מקנה לאשה מעמד גבוה ,שאלה אחת למה שיעור האונס במדינות מערב גבוה לדעתי המערב והחוקים של מדינת ישראל הם שהנחיתו ממעמד האישה ולא המסורת והחגאב

סוהר 1

New member
תשובה לנמר- נכון יש משפחות

א. שמאפשרים לבנות לילמוד אבל במקום שאני נמצאת עדיין יש ילדות שמחתנים בגיל 13 ב.זה שלא מדווחים על אונס או קיום יחסי מין במשפחה בעיתונות .זה לא אומר שלא קיים

MysteriousGirl

New member
אף אחד לא טוען פה

שללבוש חשוף ולקיים יחסי מין זה חופש או מקנה לאישה מעמד. אבל אצלכם לובשים חיגאב רק מתוך פחד ולכן כשהבנות הולכות לטיול רחוק מהוריהם הם מיד מורידות אותו וכאן אני מדברת על חלק גדול מהן לא כולן. העניין פה שלשחוט אישה כמו בהמה בגלל שממעו שהיא יצאה עם בחור משבט אחר בלי עדויות ובלי בטיח זו פרימיטיביות וביזוי לאישה לא רק מבחינה מוסרית אלא גם מבחינת האיסלאם. כשגבר יש לו קצת כסף הולך וקונה לו אוטו או מתחתן עם עוד אישה זה ביזוי למעמד האישה. כשגבר מתייחס לאישה כשפחה כאדם שצריך לעשות הכל והוא ישב כאדון זה ביזוי למעמד האישה! תתחילו לשנות כבר תפסיקו להכחיש ..איך נתקן בלי שנתעמת עם המציאות? אבל אתה יודע מה? אם אתה מאמין שבחברה שלכם האישה מעמדה גבוה שוויוני כמעט כמו של הגבר לא נשחטת כל שני וחמישי לא מנוצלת ואין לכם גילוי עריות ורשלנות ותאונות בית לילדים אז תמשיך להאמין בכך. מי צריך ויכוח עם אנשים כמוך.

אפשר לנהל דיון

אבל לא לבוא עם דעות קדמות אני בדואי מהצפון לא שמעתי על גילו עריות או אונס אצלנו,גברתי היום כבר לא רוצחים על כבוד משפחה .ויש כמה מקרים אצלנו שהבנות התחתנו עם בחיר ליבים בניגוד להסכמה של הוריהם ,ולא עשו להם כלום

MysteriousGirl

New member
אלו לא דעות קדומות!

אני עובדת עם בדואים בדרום כך המציאות פה. קשה והם כמוך חושבים לעצמם שהם מושלמים ולא צריכים שום שינוי. כמו כן, אם לא שמעתץ זה לא אומר שזה לא קיים. אף אחת לא תבוא ובמיוחד אצלכם ותגיד שנאנסה על ידי אחיה! העובדות הסוציאליות יודעות בדיוק מה קורה בחברה שלכם. אבל אם אתה טוען שאצלכם אין מקרי אונס וגילוי עריות ושחיטת נשים על רקע חילול כבוד המשפחה אז וואללה כל הכבוד לכם ולך! תמשיך לחיות בבועה שהכל מושלם ולא צריכים שינוי!

סליחה

את מיחסת אלינו דברים רשעים,אנחנו נשכב עם האחיות שלנו !מקרה אונס במשפחה ! אז אני לא בדואי,אם יש מקרים כאלה בדרום אז בטח הם לא בדואים אלה ברברים ,בכלל מאיפה לך כל הידע את בדואית

המשך

מה שאת אומרת זה דברים מסוכנים אם הם אמיתים ,יש לי חברים וחברות בדרום אף פעם לא סיפרו על מקרים כאלה,

יש מקרים קיצונים

של משפחות דתיות שמכריחים אותן בכוח ללבוש לכן שהן יוצאות הן מרגישות חופשי

יש להפריד בין העולם הערבי לאיסלאם

יש דבר שנקרא מנטליות ערבית ודבר שנקרא חוקי האיסלאם , וההבדל עצום , עד עכשיו אין מדינה בעולם שהולכת לפי חוקי האיסלאם עד הסוף ביחס לנשים , האיסלאם נותן לאישה הערבית הרבה זכויות שהמנטליות הערבית מקפחת אותה , וכזכור המנטליות הערבית אוהחברה הערבית לא מורכבת רק מהאיסלאם , יש בה גם נוצרים , דרוזים, וכל מיני ערבים אחרים , ככה שכדאי לעשות את ההפרדה הזאת , מי שבאמת רוצה להתמצא באיסלאם צריך ללמוד את האיסלאם ולא להתבסס על מה שהתקשורת מזינה את אותנו , האיסלאם הוא מהשכתוב בקוראן ומה שאמר הנביא ולא מה שמשמיעים כל מיני מטיפים קיצוניים שפועלים מתוך אינטרס אישי צר שלהם , החברה הערבית בישראל עוברת מדור לדור תהליך של מודרנזיציה ואפשר להגיד גם ישראליזציה , יש לתהליך הזה את הצד הטוב והרע , נכון שלאישה בחברה יהודית יש את החופש והמרחב אבל אם נסתכל בסטטיסטיקה האישה עדיין מקופחת בהרבה מקומות , ומכל מיני סיבות אם זה מבחינה סוציו אוקונומית ,או מאיפה שהיא מגיעה , כי אם נסתכל למשל על המפלגות הציוניות בכנסת קשה לי לראות אישה ממוצא מזרחי בעשיריה הפותחת של כל מפלגה , לעומת זאת אפשר לראות נשים אשכנזיות בעמדות מפתח , זה גם סוג של קיפוח נשי , ובחברה הערבית זה גם נמצא רק שנשים בחברה הערבית כן מתחילות להיות מעורבות בכל תחומי החיים , מתחילות לצאת לאור העולם , לשבור את המגבלות שסגרו אותן הרבה שנים קודם , אם תעשו סיור בהרבה כפרים וערים במגזר הערבי תראו שהמצב עכשיו שונה ממה שהיה , מי שמחפש את הכיסוי ראש יראה אותו , ומי שמחפש את הלבוש המודרני גם יוכל לראות ובשפע , התהליך נמצא , ההתקדמות נמצאת והכל תלוי בעיניו של המתבונן ועד כמה הוא נותן את היחס המתאים לכל זווית ולכל נושא

2l khansa2

New member
מעמד האשה בעולם הערבי ובאסלאם

קשה מאוד לפלח את המגזר הערבי למגזר אחד ואחיד בנושא מעמדה של האשה,במצרים למשל,מצד אחד נשים מחזיקות בעמדות בכירות בחברות,חלק מהן הן המנכ"ליות של חברות,חלקן אף מחזיקות בחברות שבבעלותן,אך עדיין כשהן מתגרשות אינן זכאיות לחזקה על הילדים והן לא יכולות לעזוב את מצרים ללא אישור של בעלן,לעומת זאת סודן ובסעודיה מצבן של הנשים קשה אף יותר, ואין להן כמעט זכויות לעומת הגברים.וכך בכל מדינה שנביט בה נראה כי המצב משתנה בין מדינה למדינה,אני חושבת שבכל זאת יש איזה שהוא שיפור במצב הנשים בכל העולם הערבי,שחלקו נובע מהגלובליזציה, האינטרנט נמצא בכל מקום(אפילו באיראן למרות הצנזורה)ותרבות המערב השיוויונית יחסית חודרת לתודעתן של הנשים, לדעתי בגלל שמדינות ערב יותר נוטות להיות דתיות היחס לנשים הוא פחות טוב לעומת המערב,אך אם למשל ניקח את המערב,את ארה"ב אפילו ונקח את דת המורמונים נראה שהיחס לנשים שם אינו טוב בהרבה ואולי אף רע יותר ממה שנתקל בו בסעודיה,לבנון או אפילו איראן.אני גם חושבת שהעולם הערבי עומד לחוות עוד ועוד פריצות דרך מתחום הפמיניזם והמגדר, ניתן לראות איתותים לכך מנשות רוח ערביות שאינן מתביישות לצאת ולדון בענינים אלו ואף ללכת "ראש בראש" מול "חכמי דת" מוסלים גברים. אנו עדים יותר ויותר לנשים שצוברות כוח בפוליטיקה ובחיי החברה.באשר לאם זה ישנה את פני המזרח התיכון,קשה עוד לדעת אך אם נשווה את המצב של ארה"ב לפני המהפכה התעשייתית והפמינסטית למה שהיתה ואיך שהיא היום אני נוטה לומר שכן יהיו לזה השלכות מרחיקות לכת.

שאלה קצת כללית מדי...

העולם הערבי ועולם האסלאם שניהם מרחבים עצומים ולא בהכרח חופפים. יש כל כך הרבה מדינות, דתות, עדות ואסכולות שכל נסיון להגיד משהו בנושא יהפוך להכללה. מעמד האישה בעולם בכלל ובמזרח התיכון בפרט עוד צריך לעשות כברת דרך עד שנגיע לשיויון מלא. לדעתי אי אפשר לדבר על מעמד האישה במצרים, איראן, תורכיה ואינדונזיה בדיון אחד רק כי בכל המדינות האלה חיים מוסלמים. המסקנות יהיו חסרות ערך, רב השונה על הדומה.

למעלה