שאלה לדר´ חרותי

natznatz1

New member
שאלה לדר´ חרותי

איני בטוח אם אפשר להפנות את השאלה אליך או לאורולוג ובכל זאת אנסה: אני משותק על כסא גלגלים, והדרכים לפליטת זרע אצלי הן או ע"י גירוי חשמלי בפי הטבעת או ע"י ויברטור מיוחד אותו אני מניח בקצה הפין. היות ופליטת הזרע לא חשובה לי במיוחד, לא השתמשתי בשיטות אלה מזה זמן רב. כעת בפעמיים האחרונות בהם השתמשתי בויברטור הנ"ל לשם הפקת זרע, יצא נוזל אדום די מזעזע, אבל הריח היה של זרע. יצויין כי הפעמיים בהם הוצאתי זרע היו בהפרש של שבוע ובפעם השנייה אף היה יותר אדום מהפעם הראשונה. האם הדבר קרה משום שמזה זמן רב לא היתה תחלופה ב´אינסטלציה´ או שעלי לפנות לבדיקות? תודה.

זרע חום בנח"ש ../images/Emo127.gif

נצנץ שלום, אתה יכול להפנות את השאלה אלי. את דרכי בתחום השיקום המיני התחלתי בעיקר עם נפגעי חוט-שדרה (נח"ש) בתל-השומר, וחלק ניכר מהעבודה היה כרוך בשיקומם המיני, וזו גם המרפאה שאני מנהל כיום במרכז רפואי "רעות" בת"א. נתח נכבד מהאוכלוסיה המגיעה הם נפגעי חוט-שדרה, בהם הרבה נכי צה"ל. אני ארחיב קלות לטובת שאר הקוראים - פליטת הזרע בנח"ש נפגעת בשל הפגיעה העצבית בחוט-השדרה המונעת מהגירוי העצבי לעבור מהמח אל איברי המין. גירוי חשמלי היה מקובל בעבר, באמצעותו היתה מוחדרת אלקטרודה אל פי הטבעת, תחת טשטוש בבית חולים והיה נשלח זרם חשמלי על מנת לגרום פליטת זרע. זה נועד למטרות פוריות או קביעת פוטנציאל פריון. זה לא נעים, חודרני, יקר ומסורבל כמו שזה נשמע. שיטה זו הוחלפה בחלק מנח"ש (עם פגיעה מעל גובה חוליה D10) ע"י שימוש בויברטור פנילי רפואי מייוחד (FERTICARE), שפותח במיוחד לצורך זה בדנמרק. מאז יציאתו לשוק במחצית שנות התשעים אני מציע אותו לכל מטופל שלי המתאים לכך. השימוש אישי וביתי, ע"י הנח"ש עצמו (ללא מעורבות צוות רפואי, פרט לשלב ההתאמה וההדרכה הראשוניים), זול מאוד יחסית לשיטה הקודמת והיתרון האדיר - איכות הזרע המופקת טובה לאין ערוך (סטטיסטית). אם שיטה זו פועלת אצלך - אין צורך שתחזור אי פעם לגירוי חשמלי. יתרון נוסף - ביותר משישים אחוז מנפגעי חוט השדרה נגרמת הנאה מהשימוש בויברטור והם משתמשים בו בתדירות גבוהה (ולא רק לצורך הפקת זרע). כנראה בשל הירידה בתדירות השימוש הצטברו "חומרי פסולת" וזה מה שנותן את הצבע החלוד. זה גם מה שאנו רואים בהדרכות השימוש במכשיר בקרב נח"ש שלא פלטו זמן רב. הגברת תדירות השימוש תביא לצבע תקין יותר. אני מציע לך בכל אופן להגיע לביקורת במרפאתי אם לא ערכת ביקורת בתחום זה תקופה ממושכת. הביקורת השנתית חשובה ומלמדת.

רותה 1

New member
גמרנו עם טעם הזרע ועברנו ל...צבע !

ועכשיו ברצינות,ד"ר רפי חרותי, תודה על השיעור המרתק. על הויברטור המיועד לנפגעי חוט שדרה ידעתי אבל על נושא צבע הזרע ממש לא היה לי מושג. הבהרת את הנושא כל כך ביסודיות שנראה לי שווה פרסום אולי במדיה נוספת. אולי נשמע עצות מכולכם.

מה עם הריח?!

שמח שהצלחתי להוסיף לחוכמתך. אם יהיו שאלות נוספות בתחום - אשמח להרחיב.

שאלה לגביי מה שכתבת?

שלומלום לך, שאלה לי, קראתי את תשובתך הנפלאה שוב ויש משהו קטן שלא ברור לי. כתבת שהויברטור משמש גם להנאה ולא רק להוצאת הזרע. עד כמה שידוע לי נפגעי חוט שידרה (כשהפגיעה מלאה) לא חווים הנאה (אורגזמה). האם הידע שלי נכון או שגוי? או שהתכוונת להנאה שונה מאורגזמה? ובכלל אודה לך על הרחבה של נושא המיניות אצל פגועי עמוד שידרה. מה הם יכולים ומה הם אינם יכולים. והאם יש הבדלים בעניין זה בין גברים ונשים. שלומלום.

doe2

New member
שלומלום למרות ששאלתך הופנתה

לדר´ חרותי בחרתי גם אני להגיב. ההנאה המינית כידוע לך מורכבת משניים:ההנאה הפסיכולוגית וההנאה הפיזיולוגית. לעניין ההנאה הפיזיולוגית - לנפגעי חוט שדרה חסרה התחושה הפיזית החיצונית, כך למשל אם תקרב לגופם ברזל מלובן לא יחושו בכך. עם זאת, התחושות הפיזיולוגיות הפנימיות לא משותקות לחלוטין וכך למשל ניתן להרגיש כאב בטן (אמנם בעוצמה פחותה בהרבה מאנשים שאינם משותקים). הפתיח הזה נועד להסביר שנפגעי ח´ש אינם חשים את ההנאה של המגע בעור הפין (שפשוף וכד´) אך חשים את התגובה הפנימית של הגוף כתוצאה מהשפשוף. ולכן המגע בפין עצמו אינו גורם כל הנאה פיזיולוגית, אך אם כתוצאה מהמגע הזה כלי הדם שבפין מתמלאים, והזרע זורם מהאשכים לפין עצמו זה גורם הנאה גם לנח´ש. יצויין עם זאת שהאורגזמה באה בעוצמה פחותה בהרבה. לעניין הנאה פסיכולוגית: גבר באשר הוא נהנה ממין גם מהבחינה הפסיכולוגית. למשל מין אוראלי, אפילו אם אינו מהנה מבחינה פיזיולוגית הוא מאוד מהנה מבחינה נפשית. כך גם לגבי השפיכה. עצם היכולת להוציא זרע (מעבר להנאה הפיזית הקיימת כפי שציינתי לעיל) מהנה מאוד מבחינה נפשית ותורמת רבות לביטחון העצמי, גם מהבחינה האישית, וגם מהבחינה הזוגית. כמובן שיש ויאגרה, ועוד המון שיטות שמראות שהיכן שיש רצון יש גם יכולת. בכל אופן אני מקווה שSeaHawk שלהודעתו מיום 31/3 השבתי, קורא גם הודעה זו.

doe2

New member
שכחתי להוסיף שהידע הזה מתבסס

על נסיוני הפרטי בלבד עם בן זוג שהוא נח"ש, והוא לא מתיימר להיות מקצועי, ואני אפילו לא יודעת אם הוא נכון לכלל ציבור נח"ש.

אין חכם(ה) כבעל ניסיון ../images/Emo24.gif

תודה על ששיתפת אותנו. כמה הערות - האורגזמה החלשה יותר קרויה - פרה-אורגזמה. יש להבדיל בין מרכיבים שונים בתפקוד המיני המושפעים באופן שונה בין אחד לשני בקרב נח"ש - לפי סוג הפגיעה - זקפה, שפיכה ואורגזמה. גם כאשר הפגיעה שלימה/מליאה כביכול - עדיין יש מעבר עצבי שעשוי לגרום לפרה-אורגזמה ולהרגשת ההנאה. לכן אני חוזר ומדגיש בקרב מטופלי - אל תכלילו, אל תעשו השוואות מאחד לשני. זה לא עובד :)

תודה יקירתי על ההסבר ../images/Emo25.gif

שלומלום לך, תודה על ההסבר. החלק לגביי ההנאה הפסיכולוגית היה ברור לי, תודה על ההבהרה לגביי ההנאה הפיזית בעקבות זרימת הדם והזרע , לא ידעתי עליה עד עכשיו. שאלה נוספת איך בדיוק פועל הויברטור הזה, מה בדיוק הוא מגרה שיוצר את זרימת הזרע? לגביי שSeaHawk אני מצטרף לתקווה שהוא קורא תגובה זו ושבכלל מה שכתבת בתגובתך אליו יצר אצלו שינוי או דחף לעשות משהו עם עצמו. בהמון הערכה, שלומלום.

doe2

New member
שלומלום

אני לא יודעת מה בדיוק בויברטור הזה גורם ליציאת הזרע (את זה בטח דר´ חרותי ידע להסביר) אבל אני יכולה להסביר את המבנה שלו ודרכי הפעולה. מדובר בגליל ארוך שאליו בצורה אופקית מחובר דיסק מתכת בקוטר של כ 4 סמ´ (תחשוב על מטבע של 5 שקלים הנצמד במגנט לגליל - אך לא בחלק העליון שלו אלא בהיקף). על המכשיר יש כפתור לכיוון עוצמת הזרם, ומצמידים אותו היכן שהוריד הראשי של הפין מתחבר לעטרה, ואז תוך שניות ספורות נפלט זרע. אגב מטבע הדברים הויברטור הזה מענג מאוד גם את האישה שכן הוא מפעיל גירוי מצויין על הדגדגן (הוא לא בנוי לחדירה). אולם אליה וקוץ בה - הרעש זוועתי, ומוריד את מפלס החשק.. אולי בעתי יבנו מכשיר דומה עם התחשבות בשכנים....

לגביי הויברטור

שלומלום לך, קודם כל המלצה אלייך בתור אישה. יש את הויברטור הקטן "רוקט פוקט" קטן קטן ממזר גדול. נסי ותהיני. אמנם הוא קצת מרעיש אבל ממש לא נורא. דרך אגב לפי איך שתארת את הויברטור של בעלך יכול להיות שהרוקט פוקט יהיה יעיל גם לבעלך, במיוחד אם תורידו את כיסוי הפלסטיק. שלומלום

עוד על הויברטור ../images/Emo127.gif

הויברטור מיוחד לנח"ש - בתדירות ואמפליטודה ספציפיים גורם לקשת רפלקס השפיכה (ממש כמו שמכה על הפיקה גורמת לרגל לקפוץ). כולה רפלקס! ברור שהויברטור יענג גם את האשה, שכן ויברציות עובדות על מסילות תחושה בחוט-השדרה, השונות ממסילות "שיגרתיות" אחרות (מגע, טמפרטורה וכדומה). זה הרי נעים גם בצוואר וכחלק מעיסוי... נשים צריכות למצוא את השילוב של התדירות והאמפליטודה הטובות להן. לגבי הנושא של הרעש - החברה עומדת לשווק מודל חדש ומשופר. סבלנות! מצורף קישור אל האתר של החברה כולל תמונה של הויברטור והמון הסברים נוספים בנושא. זה לא דומה לויברטור של חנויות הסקס. זה רפואי.

עוד שאלה בבקשה...

שלומלום שוב, נזכרתי בעוד משהו. אני יודע שבנפגעי עמוד שידרה מחוליה מסוימת ומעלה יש תופעה שלפעמים גירוי מיני יכול ליצור אצלהם כאב ראש נוראי, ממש מתפוצץ להם הראש מכאבים. למה זה קורה? שלומלום

doe2

New member
אני לא יודעת מזה. אני יודעת

שלבעלי הגמירה עצמה גורמת לעליה בלחץ דם ולפעמים הוא לוקח כדור לפני זה. לפעמים גם הויאגרה גורמת לתופעות לואי. בעלי ישן עכשיו, אבל אני מבטיחה לשאול אותו ולעדכן.

doe2

New member
לשלומלום, המשך עדכון כמובטח.

תיחקרתי את בעלי ולהלן התשובות: הגירוי המיני לכשעצמו, קרי כשהפין בזקפה, לא גורם לו לכאב ראש. כאב הראש חל רק במצב בו ישנה שפיכה. זה מתחיל עם הרגשת הזרימה של הזרע מהאשכים ועד אל מחוץ לפין. לדבריו כאב הראש הוא אכן לעיתים קרובות. לא מזמן הוא קיבל כדור להורדת לחץ דם מה שאמור לנטרל את כאב הראש, אנחנו בדיוק עכשיו בדרך לנסות אותו... אם זה מענין אותך תשאל ואני אעדכן אם זה אכן עובד.

doe2

New member
שלומלום, עוד משהו ששכחתי

בעלי אומר שכאשר אין את הכאב ראש, ההנאה שבגמירה כמעט זהה להנאה שהיתה לו לפני הפציעה.

נוו?? היכן הדיווח ../images/Emo9.gif

שלומלום לך, מה זאת אומרת אם זה מעניין אותי?? בוודאי שזה מעניין. מצפה לדיווח מפורט רצוי בצרוף קובץ סאונד ווידיו
דרך אגב פטרישה מבקרת אצלכם? שלומלום

doe2

New member
שלומלום לא להיסחף...בוידאו לא תקבל../images/Emo151.gif

את זה...להזכירך, עד לא מזמן דיברתי איתך רק בדוא"ל הפרטי שלך כי לא היה לי נעים (על אף האנונימיות ) לדבר כך ע"י כולם. אז כבר מגיע לי צל"ש על ההתקדמות... ולענייננו: אכן הכדור עשה פלאים, והדיווחים מהשטח מראים על עוצמת הנאה בלתי רגילה שלדברי הבעלבית משתווה כמעט (וממש על יד) להנאה שלפני הפציעה. מה שזה אומר שמעכשיו אין ´חלודה´ ואנו מסתערים על המכשיר בשצף קצף.. אם נסתכל על החצי המלאה של הכוס אז עכשיו הבעיה מוכפלת: אם בעבר הספונטניות היתה נפגמת עקב לקיחת ויאגרה טרם הכניסה למיטה, אזי עכשיו יש צורך בכדור נוסף. אופציה נוספת (האהובה עלי -בת אלף אגואיסטית שכמותי) שלא לקחת שום דבר, להכנס למיטה בספונטניות ולחכות שיענגו רק א-ו-ת-י (וגם זה קורה הרבה לשמחתי). ביי, מספיק להיום עם הדיווחים האינטימיים.

כל הכבוד על הפתיחות.. מחיאות כפיים ../images/Emo13.gif

שלומלום לך יקירתי, אכן מגיעות לך הוקרות רבות על הפתיחות ובכלל את אישה מיוחדת במינה. בקצב הזה עוד נגיע לאיזה אורגיה סוערת בקפיטריה של בית הלוחם או משהו כזה... אבל הכי חשוב שיצליח ההריון. שלומלום.

doe2

New member
שלומלום, שכחתי לשאול, מי זו או מה

זה פטרישיה אותה הזכרת בהודעתך?

למעלה