שאלה לדר´ חרותי

מי זו פטרישה ../images/Emo35.gif

שלומלום לך, פטרישה היא אישה שעד לא מזמן גם אני לא הכרתי, עד שנפגשתי עם מכר שלי פראפלג ששיתף אותי בזה שיש תנוחה על שמה. רצתי מהר לפורום וואלה ושאלתי מי מכיר את פטרישה?. מי נראה לך שענה לי? נכון, ידידנו הגבר הכי שרמנטי על פני כדור הארץ, ד"ר חרותי (בלי "י"). הוא סיפר על סרוגייט שעבדה עם נכה קשה ומצאה דרך איך לקיים איתו יחסי מין כוללי חדירה. מאז עברה כחצי שנה ונעזרתי ב"קשרים אישיים" כדי לבדוק את התנוחה שהתבררה לי כנחמדה למי שזקוק לה, אני אישית לא מאוד התלהבתי מה גם שהנכות שלי לא מגבילה אותי בקיום יחסי מין מכל הסוגים. שלומלום

doe2

New member
אופס, עכשיו אני נזכרת שכבר

דיסקסנו על זה בעבר.ולא פטרישה לא ביקרה אצלנו עדיין (נראה לי אופרציה מסובכת מדי) אבל תמיד יש פעם ראשונה...

doe2

New member
עדכון נוסף מהשטח לכל המעוניין:

בהמשך לשאלה של שלומלום על הקשר בין אורגזמה וכאב ראש לנח"ש, אז שם הכדור המונע כאב ראש תכוף לאורגזמה נקרא ´קדקס´ (cadex) של חב´ דקסל, או בשמו הלועזי Doxazosin. המינון המקובל הוא בין 2 - 4 מג´ (אצלנו זה עובד במינון של 3 מג´).מי שמעוניין לקרוא יותר על התרופה יכול באתר: www.infomed.co.ilזהו המדריך השלם לתרופות (למיטב ידיעתי התרופה מופיעה בשמה הלועזי, אם כי אני הסתכלתי בספר המדריך השלם לתרופות ולא באתר עצמו). נ.ב. ניסיתי לעשות קישור יפה כמוכם, אבל זה גדול עלי...

דיסרפלקסיה אוטונומית ../images/Emo127.gif

תוצאה של הפרעה אוטונומית (= חלק ממערכת העצבים) בנח"ש עם פגיעה מעל D6, לא קשור בהכרח לגירוי מיני. גירוי מסויים מקפיץ את לחץ הדם ובשל פגיעת חוט השדרה אין שליטה והורדה שלו. לא שייך לנושאי הפורום, אבל סתם לידע כללי.

הרחבה בנושא מיניות ונח"ש ../images/Emo127.gif

על נושא מיניות ונח"ש יש ספרים רבים. עדיין יש נושאים רבים בלתי ברורים לחלוטין. אני אתן הרחבה על קצה המזלג. נראה שהידע שלך - שלומלום בנושא - נכון - אבל - אין לעשות הכללות. לטובת אלו שאינם מכירים את הנושא, אציין שאת פגיעות חוט השדרה מסווגים למליאות ולא-מליאות ולרפות לעומת ספסטיות. כך ניתן למצוא רפים-מלאים, ספסטיים לא-מלאים וכן הלאה. אופן התפקוד המיני בד"כ יתאים לסוג הפגיעה, כאשר לרוב אלו בהם הפגיעה לא מליאה יש אורגזמות.לרוב אלו עם פגיעה ספסטית יהיו זקפות (לא בהכרח טובות ופסיכוגניות), יש כאלו עם פגיעות מליאות שחווים אורגזמות, בעוד אחרים עפ פגיעות לא מליאות אינם חווים - וכן הלאה. אין לעשות הכללות - כל מקרה לגופו. לגבי שאלתך על סוג ההנאה אליה התכוונתי - התכוונתי להנאה מכל סוג שהוא - יש הנאה מינית, הנאה פסיכולוגית, אורגזמה ומה שנקרא - פרה-אורגזמה (כמעט כמו אורגזמה, אבל לא כמו שזכור טרם הפציעה). כולן סוגים של הנאות שיתכנו ע"י שימוש בויברטור. תשובתה המדהימה של DOE שופכחת אור על הנושא מצידה של בת זוג של נח"ש - בעלה חווה הנאה מינית, הנאה פסיכולוגית - למרות שאינו חווה אורגזמות. זה להפעם בתחום מרתק זה.

הידע שלי בנושא מוגבל למדיי

שלומלום לך, לצערי הידע שלי בתחום נפגעי חוט שידרה מוגבל למדיי. למדתי הרבה מהדיון כאן ואשמח להפניה לספר טוב אפשרי גם באנגלית. שלומלום

doe2

New member
דר´ חרותי, אמנם זה לא הפורום

המתאים, אולם אתה מומחה בעניין, והשאלה היא באיזו תדירות כדאי להשתמש בויברטור הנ"ל לפני הליך הפריה, על מנת ל´חדש´ את המלאי ומאידך גם לא לפגוע באיכות הזרע? (הפריה מיועדת עוד כחודש וחצי), והאם חובה לפני הליך הפריה לבדוק את איכות הזרע? (ההפריה הקודמת היתה לפני חמש שנים).

תרשי לי לענות לך,

שלומלום לך שוב, כמובן שכדאי שתמתיני לתשובתו של ד"ר חירותי על נושאים מיוחדים לנח"ש אך נראה לי שבמקרה שלך רצוי לבצע פליטת זרע כמה פעמים בזמן הקרוב כדי לעשות "ניקוי כלים" שלא יהיה מצב של עכירות כפי שתואר כאן על ידי מישהו. לאחר מכן הייתי עושה פליטה פעם בשלושה ימים באופן רצוף כדי לרענן את המלאי. אני מזכיר לך שבשיטות הקיימות היום אין צורך בכמות זרע גדולה וגם אין צורך לבדוק את איכות הזרע קודם להפריה. בהפריה עצמה הטכנאיות ימצאו את תא הזרע הכי ג´אבר ויכניסו אותו ישירות לביצית שלך כך שיצא עובר פופאי
בהצלחה שלומלום

doe2

New member
../images/Emo25.gifתודה מתוק, מקווה שבאמת זה

ילך מהר כמו בפעם הקודמת (אז נקלטנו בהפריה שניה).

ותוספות לשלומלומוביץ ול-DOE

קודם כל חרותי זה בלי יוד אחרי החית :) שלומלום היקר צודק - כדאי כמו כל זוג "לנקות" את המערכת בתדירות הנראית לכם (וזה יכול להיות כל יום, פעמיים ביום או פעם בשבוע - אני מדגיש - כמו כל זוג). לאחר כמה נסיונות בפירוש הייתי שולח דגימת זרע לבדיקה (לאחר התנזרות של 3-4 ימים) על מנת לדעת מה קו הבסיס וחוזר על כך לאחר כשבוע. באיכויות טובות יחסית ניתן לקצר תהליכים, מאז עברתם הפרייה לפני חמש שנים הנושא רץ קדימה. למרות שאיני עוסק בפוריות, הרי יש מספר זוגות בטיפולי שבסיוע הויברטור, ולאחר הדרכה של רופא הנשים של האשה (לאו דוקא בבית החולים) - נכנסו להריון לבד בבית. שיקום במיטבו ושיאו! בלי טיפולים מיוחדים. זה כמובן תלוי באיכות זרע סבירה. כיצד הושג ההריון הקודם? בני כמה אתם? האם תמיד נפלט זרע ע"י שימוש בויברטור? אם תרצי לפרט במקום אחר שאינו הפורום תוכלי לפנות אלי למייל.

doe2

New member
דר´ חרותי, בשמחה אפרט במייל

שלך ובפרט שאנחנו מכירים היטב! מה המייל שלך? כשהסתכלתי בפירוט של החברים בפורום הוא היה חסוי.

בסדר חרותי בלי "י"...

שלומלום לך, אחחח, כבר נתפס לי הצוואר מהשפיפות על הטעות הקודמת... מה העונש על הטעות הנוכחית?
בכל מקרה בענייני פריון עסקינן.. אם יש סיכוי לטיפול הזרעה ולא להפרייה חוץ גופית אז שווה לשקול זאת ולבדוק את איכות הזרע. במיקרים אחרים חבל על הזמן של הבדיקה היא מיותרת לחלוטין סביר להניח שיעשו לכם ICSIמיקרומניפולציה. דבר נוסף אינני יודע מה המצב של הביציות אצלך. אני ונילה גם עושים הפרייה עקב בעיה רפואית אצלה ומה שניסינו בהפריה האחרונה זה הליך של AHA שזה טיפול בביצית לאחר ההפריה על מנת שיהיה לה יותר קל לעשות את תהליך ההנצה להשתרשות ברחם. יש אפשרות לעשות גם ISCI וגם AHA באותו הזמן. היות שכבר דיברנו ואני יודע מי הרופא שלך אני בטוח שהוא יודע מה לעשות. בכל זאת אני אומר לך שתדעי על האפשרות הזו. שיהיה בהצלחה. שלומלום

doe2

New member
תודה, על האינפורמציה. בכל אופן

למיטב ידיעתי הביציות שלי בסדר, אולם חוץ מאולטראוסנדים רגילים שעשיתי במשך השנים מאז ההפריה דאז, לא נבדקתי בצורה מעמיקה. מקווה שמה שהיה נכון אז, נכון גם היום. עוד משהו, לדעתי אז לא עשינו מיקרומניפולציה אבל יכול להיות שאני טועה

פנטום אורגזמה או אורגזמה פסיכולוגית

אכן נושא מרתק שהייתי רוצה להוסיף לדיון הנרחב בו. ואני רוצה דווקא להתיחס לאספקטים הרגשיים והלא כל כך רגשיים אך הלא ממש ברורים איך הם קורים אצל גברים ונשים נפגעי חוט שדרה. ולפני שאתחיל אני רוצה להסביר שמעגל התגובה המינית על כל פרקיו (חשק, התעוררות, אורגזמה, שפיכה) נשלט על ידי מרכזים שונים הממוקמים במקומות שונים בגוף. פגיעה במרכז אחד אינה בהכרח פגיעה בכל המערכת ולכן נפגעי חוט שדרה צריכים לעבור ברור יסודי בכדי לודא מה נפגע ישירות על ידי הפגיעה ומה הינו תגובה רגשית לנכות. במה אפשר לטפל ולשפר את התפקוד ובמה אי אפשר וצריך למצוא תחליפים. מתוך מה שאני למדתי והתנסתי בעבודה עם נפגעי חוט שדרה במשך שנים רבות במחלקה לשיקום נפגעי חוט שדרה בבית לוינשטיין, כל נפגעי חוט השדרה יכולים ללמוד להגיע לאורגזמה, אורגזמה מתרחשת במוח, אצל כולנו ונפגעי חוט שדרה אינם פגועים המוחם ולכן אין סיבה שלא יוכלו להגיע לאורגזמה. מי שיכול להתרכז בקבלת גרויים שונים יכול לחוות אורגזמה שלפי המטופלים שאני הייתי איתם בקשר אינה נופלת כהוא זה מההנאה שבאורגזמה שהיתה להם טרם הפגיעה. לפעמים אני שומעת שהיא עוד יותר טובה. זה תהליך למידה של ניסוי וטעיה, הוא דורש השקעה משני בני הזוג או מנפגע/ת חוט השדרה והסרוגייט המטפל/ת בו/ה אבל התוצאה מצדיקה בדרך כלל את ההשקעה. אין שום ספק שכל מה שנכתב בהמשך או לעיל באשר ללמידה ממה אפשר להפיק הנאה גם כשחלקים נרחבים בגוף אינם בעלי תחושה הוא נכון, אנחנו מלמדים אנשים משותקים להנות מכל החושים העומדים לרשותם ולהפיק מהם את מירב ההנאה כולל פנטזיות ותחושות שבזיכרון היכולות ליצור את אותן התגובות שהיו נגרמות עוד לפני הפגיעה. התהליך הוא בדרך כלל נעים גם לנפגע/ת חוט השדרה וגם לבני הזוג, ויכול לשפר את איכות החיים של שניהם.

למעלה