שאלה לדר כרמית

שאלה לדר כרמית../images/Emo63.gif

בוקר טוב. האם ידוע לך על נסיון מן העבר להוציא את הועדות הרפואיות מהמוסד לביטוח לאומי ולהעבירן לגורם ממשלתי אחר?האם יש לי עילה חוקית לבקש מהרכאה משפטית כלשהי,לבטל החלטת ועדה רפואית מהנימוק של "ניגוד אינטרסים"? לא הגיוני שהביטוח לאומי ישלם כספים לרופאים שיקבעו אחוזי נכות לחולים. לא כל הרופאים שיושבים בועדות הם רופאים המועסקים כדרך קבע על ידי המוסד לביטוח לאומי. תודה
 
המוסד לביטוח לאומי

לא מוכר לי נסיון בעבר להוציא את הועדות הרפואיות מהמוסד לביטוח לאומי- אבל אינני מתימרת להכיר את כל הצעות החוק שהועברו בנושא...
ייתכן, שהיה נסיון כזה בעבר- מכל מקום המצב כיום הוא מצב נתון, וצריך לנסות להוציא ממנו את המיטב. הערעור על החלטת הועדה הרפואית הוא לבית הדין לעבודה "בשאלה משפטית" בלבד: יכול להיות שאם תצליח לשכנע את בית המשפט בקיומו של ניגוד ענינים הערעור יתקבל, אבל נראה לי שצפוי כאן קושי מסויים, בגלל ה"אופי המנהלי" של הטענה הזו. האם תוכל להוכיח שהרופא הספציפי שבדק אותך היה נגוע בניגוד עניינים עד כדי כך שהושפע שיקול דעתו הרפואי? שווה להתיעץ עם עורך דין- בהצלחה.
 
ועוד איך

היתה ועדה בראשות השופט גולדברג שהגישה המלצות ומסקנות להוצאת הועדות הרפואיות מהמוסד לביטוח לאומי. הויכוחים אודות מי כן ינהל את הועדות במקום הפכו את העניין לבלתי ישים. היו שהציעו משרד המשפטים, אחרים אמרו רשות עצמאית, או משרד הבריאות, או חברה שתזכה במכרז או מה לא. השורה התחתונה היא, שהוסכם על מרבית משתתפי הועדה שעיקר הבעיה היא במראית העין של הצדק, ולא בעשיית הצדק עצמו. המל"ל לא קובע לרופאים מה להחליט, אבל נכון הוא שרופאים שעובדים עם המל"ל לפעמים מפתחים כלפיו מעין "לויאליות" בלתי מוצדקת, וגם התחושה של הנבדקים היא שלא נעשה עמם צדק. בכל אופן - גם בכנסת החדשה הונחה הצעת חוק פרטית ממוחזרת בעניין זה, ונראה מה יקרה איתה.
 

viקוט

New member
נהפוך הוא,,, יש הצעות להרחיב סמכות.

ידוע לי מקריאה בעיתונים ושיחות עם עורכי דיו בתחומי הפיצויים לנפגעי תאונות - כי מזה שנים מספר יש לחצים של איגוד חברות הביטוח, הביטוח הלאומי והמערכת של אכיפת החוק(משטרה/לשכת עורכי דין בישראל/בתי המשפט) כי כל הנפגעים מתאונות - בין תאונות עבודה ובין תאונות דרכים - הנפגעים ייבדקו ע"י וועדות רפואיות של המל"ל(הביטוח הלאומי) - וזאת תחת ההסבר ה"פשוט" של "חסכון בהוצאות לוועדות רפואיות שונות ולשם איחוד הקריטריונים לכל נפגעי התאונות". למעשה - היו דיבורים על כך שמעצם האיחוד י"יחסכו חברות הביטוח וצה"ל כמה מיליארדי דולרים, מפני שבעניינים אלו לרוב נמדדים ונשקלים הדברים במונחים דולריים של ארה"ב. עד היום לא מצליחים חברות הביטוח והמל"ל להסכמה ביניהם - מי מהם "יכניס לוועדות יותר מנציגים שהם יבחרו". האם לדעת מישהו יש ספק בהצלחתם להגיע ל"סיכום חיובי" שיחייב גם את הנפגעים וגם את מערכת אכיפת החוק?
 
למעלה