שאלה לדתיים ולפרו דתיים בפורום

שאלה לדתיים ולפרו דתיים בפורום

יש לי שאלה רצינית, ואני מקווה לקבל תשובות רציניות. אין ויכוח שיש ריב בין שפרה לאשר בנושאי דת ומסורת, והריב הזה גלש גם לפורום בהרבה מאוד שרשורים, כאשר יש המצדדים באשר ויש המצדדים בשפרה. מה שאני לא מצליח זה שאלה שמצדדים באשר , שוללים את זכותה של שפרה להיות חילונית, ואילו אלו שמצדדים בשפרה, מעולם לא כפרו בזכותו של אשר להיות דתי. למה החד צדדיות הזאת? למה את רוב התגובות נגד שפרה אפשר לסכם בערך במשפט הבא: "יודעים ששפרה עזבה את הדת, אבל למה להרגיז , למה להיות קיצוני ולעשות דווקא" למה שלא נגיד "יודעים שאשר דתי, אבל למה להרגיז, למה להיות קיצוני ולעשות דווקא" ? למה אתם לא מסוגלים לכבד את האמונה החילונית של שפרה, כמו שאתם מכבדים את האמונה הדתית של אשר? מאיפה חוסר השוויון הבסיסי הזה? אתם לא אוהבים את החילוניות של שפרה? אל תתחתנו איתה, ואבל מספיק כבר לנסות לצפות משרה שתנהג בניגוד לכל נערכים שלה, רק כדי למצוא חן בעיניכם. שפרה סיפרה פעם (לא זוכר למי) שכשהיא באה לבקר את ההורים שלה, היא באה לבושה כרגיל, כי אם כל פעם שהיא תצטרך להתחפש לפני שהיא מבקרת את ההורים, זה אומר שההורים לא מכבדים אותה, ואם כך, עדיף שלא תבוא לבקר. אז אם ההורים החרדים שלה מקבלים את חילוניותה , מי אתם שתחליטו בשבילה איך להתנהג?

אריאל5

New member
אלה שמצדדים בשפרה

בדרך כלל אומרים שאשר לא דתי הוא רק משחק אותה דתי. לעומת זאת אף דתי לא טוען ששפרה משחקת אותה חוזרת בשאלה.

rosedal

New member
הבעיה ששיפרה נכנסת לעימותים עם אשר

מה שאף אחד אחר לא עושה. סבבה שלא תהיה דתייה. אבל שלא תביא קונטרה לכל דבר שאשר עושה ותנסה להוכיח אותו. הדת לא מעניינת אותה, את זה אנחנו יודעים. היא לא חייבת להראות לנו עד כמה. ושהיא מראה את זה, זה מראה עד כמה היא שונאת את הדת. ואת הדת, לפחות לפי דעתי, אם אתה לא אוהב אותה, שתוק וכבד כי יש אנשים אחרים שהיא חשובה להם מאוד.

Fairywitch

New member
אבל למה אותה לא צריך לכבד?

זאת הבעיה עם הדת בארץ- כל הזמן צריך לכבד ולהתחשב והיזהר לא להעליב ולא לפגוע ברגשות. די כבר!!! גם לאנשים אחרים יש ערכים ואמונות משלהם וצריך לכבד אותם לא פחות!

rosedal

New member
מה לא מובן?

מתי אשר לא כיבד אותה??? היא זאת שהכניסה את עצמה לכל המהומות בענייני הדת.

Fairywitch

New member
כמעט בכל רגע נתון-

בכל פעם שהוא עושה קידוש לכולם ומכריח את כולם לחמם אוכל על הפלאטה בשבת.. והשיא- אתמול הוא פשוט דחף את הראש לתוך עזרת הנשים בבהכ"נ כששפרה הייתה שם. טיפוס דוחה וצבוע.

rosedal

New member
ומישהו אמר לו

שזה לא מוצא חן בעיניו... אשר ביקש זה שהם הסכימו זבש"ם כולם רוצים קידוש והוא לא מכריח לחמם על הפלטה, הוא מבקש זה שהוא דחף את הראש שלו לעזרת נשים זה היה מרצון טוב ושוב כבקשה. והם היו בבית כנסת אז איך קשור כפייה. נו באמת, אתה חושב לפני שאתה כותב. תאמין לי שאני אפילו לא צם בכיפור אבל בחיים לא יאכל בפרהסייה. שלא תחשוב שאני מגן על אשר אבל בכל הקטע עם הדת הוא לא כופה ומי שהכניסה את עצמה לבאלאגן והוציאה את עצמה מטומטמת זאת רק שיפרה.

כל דבר בחיים שלנו...צריך לכבד ולהתחשב..

לא רק בדת!!! כמו שהיא הלכה להגנת רנין...והיה חשוב לה שיכבדו את רנין ואת הדת שלה כי היא צריכה לכבד את הדת של אשר!

פיקו בו

New member
היא נכנסת לעימותים עם אשר

עדיף מאשר לרכל מאחורי הגב במיוחד אדם שמגדיר עצמו דתי

ממש לא הבנתי

אכתוב את מה שכתבת, בדיוק, אבל הפוך . שים לב: "הבעיה שאשר נכנס לעימותים עם שפרה. מה שאף אחד לא עושה. סבבה שלא יהיה חילוני. אבל שלא יביא קונטרה לכל דבר ששפרה עושה וינסה להוכיח אותה. החילוניות לא מעניינת אותו, את זה אנחנו יודעים. הוא לא חייב להראות לנו עד כמה. ושהוא מראה את זה, זה מראה עד כמה הוא שונא את החילוניות. ואת החילוניות, לפחות לפי דעתי, אם אתה לא אוהב אותה, שתוק וכבד כי יש אנשים שהיא חשובה להם מאוד" נו, איך אני? נכון מהכיוון הזה זה נשמע אחלה?

rosedal

New member
הבעיה שהכיוון שלך אינו מציאותי ולא נכון!! ואם

כן אז תן דוגמא.

סתם לידיעתכם- אמא של שפרה בכלל

לא חרדית אלא התנצרה לפני כעשור הוריה גרושים ואביה רחוק מאד מאד מלהיות "רב"- הוא "היפי" אמריקאי שחזר בתשובה לפני כ30 שנה באמריקה ואח"כ עלה כאן לארץ ומתגורר ברובע היהודי הוא לא "חרדי" שחור למהדרין אלא חור בתשובה היפי עם פיאות ארוכות בלי חליפה וכ'ו..

ואגב גם אשר הוא לא"דתי"

סטרנדרטי הבנתי שגם הוא חוזר בתשובה רק כמה שניםבודדות כך שהידע שלו ביהדות והקיצוניות שלו היא כשל חוזר בתשובה ולא של דתי מלידה וחלילה אין לי נגד חוזרים בתשובה כלום -אבל בנושאי דת והגיון הם הולכים בד"כ מקיצוניות אחת לשניה!

mui mui

New member
אני חושבת שאתה טועה כי היא אמרה בתוכנית עצמה

שאמא שלה היא דתיה לאומית ובאה מבית כזה.. ובשלב כלשהו האב התחיל להתחרד יותר.. והאם לא רצתה.. ועל זה הם בעצם נפרדו.. זהירות אם מה שאתה אומר.. שלא תטעה אחרים..

יNOT

New member
מעניין מאיפה אתם מקבלים את המידע הזה.....

אתם פשוט מחפשים בגוגל "שיפרה"? או שאתם מכירים את האדם באופן אישי? והאם אתה מרגיש שאתה אובייקטיבי כדי להגיב בפורום? אם יש לך היכרות אישית , לא מנומס יותר לבוא ולמר את זה? כך ישר יכולים להבין את המניע לפוסט.

למעלה