שאלה לחברים הנכבדים

saar7650

New member
די! באמת, פלסטיק!

יש אלפי רבנים (ואני לא מגזים) ה"מלכלכים ידיהם" בעבודת קודש! אם בארגון חסד של אמת, אם בזק"א, אם בבתי חולים (אני הייתי שותף יחד עם 10 רבנים לביקורים קבועים בבתי חולים- ואני לא אומר את זה מתוך שחצנות אלא כדי לומר שראיתי זאת במו עיניי), אם בארגוני חסד התורמים לנזקקים וכיו"ב! באמת חבל מאוד שלא מפרסמים את שמם ברבים! כך נוצרת סטיגמה שהחרדים והרבנים הם פרזיטים, סחטנים וכיו"ב שלא תורמים מאומה למדינה! ושוב- חבל מאד שהאמת לא מתפרסמת.

lala897

New member
לא צריך לפרסם את שמם ברבים.

מי שמעוניין לדעת יכול לבדוק בעצמו. הם לא עושים את זה בשביל שפלסטיק יחשוב כך וכך. ואני לא חושבת שהם מעונינים בפרסומת כזאת. ואני נגד מהסיבה שלוקחים רב שעוזר לחולים, לחסרי בית, לנשים מוכות וכו' ועושים מזה סצינה. תנו להם מנוחה!!! תנו להם את הלוקסוס לעשות משהו מעצמם לאחרים בלי דרמה מאחורי.

פלסטיק

New member
כל אחד והמזל שלו

אני הייתי בכל מיני מקומות ולא פגשתי שם רבנים רבים אני מקווה שמה שתיארת הוא המאפיין

saar7650

New member
אם אתה מעוניין,

אתה מוזמן לבוא איתי לסיור בעיר מגוריי, ולבקר ב 5 מקומות שאני אישית מכיר (אני יודע שיש יותר מקומות אך את המקומות האלה אני מכיר באופן אישי), שבו הרבנים והאברכים מסייעים לקהילה. אם זה בגמ"ח לנזקקים. אם בארוחות חמות המוגשות לעניים, אם בביקורים בבתי חולים, אם בחלוקת מצרכים ומזון לפתח בית העני וכו' וכו'...

פלסטיק

New member
אני מעדיף להשקיע את הזמן (המועט)

בעשיה למען המטרה ולא בביקורת על ביצועי רבנים. אני מכיר בינתיים שני רבנים שעוסקים בכך (פשוט נפגשנו), אני מקווה שהמספר יגדל במפגש בעשיה

saar7650

New member
בע"ה אם תיפגש עם עוד רבנים מסוג זה

תתפלא לדעת כי ישנם עוד מאות כאלה...

TJSBZ

New member
את למשל בודאי גם לא נמנית

על אלה שמתים כדי שאת תוכלי לא לרצות להתפייס, אז לך לא אכפת שלנצח תאכל חרב.

TJSBZ

New member
ויזיני, התכוונת לדברי או

ל"מה אתה נורמלי?" של שרה?

TJSBZ

New member
ויזיני, חשבתי הרבה

ומחרחרי מלחמה הם מחרחרי מלחמה, שמוכנים להילחם עד טיפת דמו האחרונה של מישהו אחר. ואגב, זה משעשע לשמוע הערה כזו דוקא ממך...

vizini

New member
לא חשבת מספיק.

ראשית, את לא מכירה את שרה ואת עברה. נפלת למלכודת של חשיבה סטריאוטיפית והנחת באופן אוטומטי ששרה ובני משפחתה לא משרתים בצבא. שנית,גם אם הנחתך היתה נכונה (ואני לא בטוח בכך) עדיין כולם, כולל אלה שלא משרתים בצבא סובלים מהטרור שלא מבדיל בין חילונים לחרדים. ושלישית, אני בטוח שלשרה ולחרדים האחרים כואב לא פחות ממך כשנהרגים חיילים. ולמה זה משעשע לשמוע הערה כזו ממני?

TJSBZ

New member
../images/Emo6.gif

ראשית, משעשע לשמוע את זה ממך כי אתה מהיותר תוקפנים שבחברי הפורום. שנית, אני לא מכירה את שרה ושרה לא מכירה אותי. אבל היא מתעקשת לכתוב הודעות מתריסות, שמנסות בכח לפגוע. שלישית, והכי חשוב, מי שאומר שהוא לא רוצה להתפייס אומר שהוא רוצה שתימשך המלחמה, קרי, שימשיכו למות פה אנשים. ואותם אנשים מן הסתם לא כואבים כשמתים פה אנשים, כי אחרת הם לא היו כל כך ששים שכך ימשכו הדברים. שים לב שאני, בדברי, כותבת על "אנשים" לא על "חיילים". לא מבדילה בין דם לדם.

vizini

New member
את אמרת

שאת מניחה ששרה היא לא מאלה שימותו. שרה לא אמרה שהיא רוצה שתימשך המלחמה, ואת שמה בפיה מילים. אני לא מאמין שיש אדם אחד, כולל שרה, שרוצה ימשך המצב הנוכחי של מלחמה וטרור. ואני תוקפן רק למי שהיה תוקפן כלפי, ורק כתגובה. וגם אז יש לי גבולות. בכל אופן, הדימוי שלי כתוקפן הוא המודל שאת רוצה לחקות?

TJSBZ

New member
חס ושלום

רק שמי שתוקפן לא זכאי להעיר לאחרים שהם תוקפנים מדי... ושנית, שרה כתבה מפורשות שהיא לא רוצה להתפייס. יש כאן שתי אופציות פשוטות: פיוס (ולו קר) או המשך הלחימה. היא בחרה ואני מוחה על בחירתה.

tamarhp

New member
מישהו פרץ

לויזיני לשם משתמש וכותב הודעות בשמו?!
ויזיני, אני מסכימה איתך בכל מילה, אבל מה א-ת-ה כותב דברים כאלו??

vizini

New member
אם מישהו עשה את זה,

אז הוא מחקה אותי מצויין... אני לא מסכים לדבריה של שרה, ובאופן כללי אני מסכים עם ביקורתה של TJSBZ. אבל אותה אמירה ספציפית, לא היתה צריכה להיאמר ומן הראוי ש TJSBZ היתה לוקחת את דבריה בחזרה.

lala897

New member
תמרוש...

מה את הורסת?
תני לו להתבטא גם כשהוא אומר דברים לעניין. ואם זה דרכו או לא, אם הוא שינה גישה או לא זה ענינו הפרטי לא?

לי ניראה שהויכוח כיום הוא

במידה רבה על אדמה. והצדדים מביאים נימוקים דתיים כדי להצדיק את עצמם. אגב, יהודים ומוסלמים הסתדרו לא רע במשך מאות שנים... בעניין הר הבית חראם א שריף ניראה שהצדק איתך.

למעלה