שאלה לחברי הפורום

s h u b i

New member
שאלה לחברי הפורום

שלום לכולם, אני עושה עבודה על אפרים קישון. רציתי לשאול אם ידוע לכם אילו שחקנים (חיים..) ביצעו פיליטונים שלו על במות ארצנו? (לא שחקנים בסרטים שלו) תודה מראש :)

החתולית

New member
יש כמה

עברתי בראש על השחקנים שביצעו פיליטונים (מערכונים בעברית) של קישון ונעצבתי מאד כשפסלתי את אלה שכבר הלכו לעולמם. סלאח שבתי התחיל בבצל ירוק אז כל חברי בצל ירוק שעדיין איתנו ביניהם חיים טופול. שושיק שני עבורה ועבור אריק לביא כתב קישון מחזה מיוחד ואינספור מערכונים. אני לא מצליחה להזכר בעוד שחקנים וכל אלה שעולים בראשי, כאמור, כבר לא בין החיים.

רענן111

New member
יש עוד

יהורם גאון ויהודה אפרוני, שניהם יבל"א, המערכון על ירדן פודמניצקי והשחקן הצעיר. שחקני ההצגה "סלאח שבתי", שחקני ההצגה "השוטר אזולאי" העומדת לעלות ב"הבימה".

החתולית

New member
ההצגה סלאח שבתי

מבוססת על פיליטון שכתבת קישון ללהקת בצל ירוק. ההצגה השוטר אזולאי לא נכתבה על-ידי קישון. זהו עיבוד לסרט שלו והכותב שאל על פיליטונים ולא על סרטים (או מחזות).

קוליפון

New member
סאלח הוצג לראשונה בלהקת הנח"ל.

קודם לכן המערכון הראשון על סאלח הוצע לבמאי שמואל בונים, לאחת ההפקות שלו.

קוליפון

New member
אני התחקרין של "השוטר אזולאי"

ועברתי טוב טוב על הביוגרפיה ועל העבודות השונות של קישון.

החתולית

New member
אתה מתחקר את השוטר אזולאי ?

אולי תתחקר גם את אלברט פירות ? יש לי כמה הודעות למסור.

קוליפון

New member
עזבי שטויות

תאכלי הרבה פירות

D o r o t h y

New member
לא שאני יודעת על מערכון ספציפי

(לפחות לא בטוחה) אבל יעקב בודו או יענקלה בן סירא לא עשו שום דבר של קישון?

החתולית

New member
ניסיתי לבדוק

(לא שהיה לי עם מי) ונדמה לי שלא. חיפשתי פיליטונים של קישון שבוצעו על-ידי רביעיית מועדון התיאטרון, למשל, ולא מצאתי.

emh

Member
שמוליק סגל נפטר ב-1997

ביקשו מבצעים חיים. אני הייתי מציע את מערכון המוסך של הגששים שמבוסס על המערכון שציינת, שמוכר גם בשם שטוכס. (הם העתיקו את הקטע של הויכוח על המחיר "כמה? ככה וככה") אבל פולי מהגשש גם נפטר, אז אני לא בטוח שזה נחשב.

emh

Member
אני קצת התבלבלתי...

הקטע על הויכוח, הוא ממערכון שנקרא "לפי רצון" של שמוליק סגל ושמואל רודנסקי.

רענן111

New member
אבל השמות שונים

פוקס ושטוקס הם מהמערכון "בנין ההסתדרות נהרס". במערכון האינסטלטור נקרא שמואל רודנסקי מר פשופמן, ולשמוליק סגל אין שם.

emh

Member
עכשיו אתה טועה....

"אתמול התפוצץ הברז במטבח והמים זרמו ממנו, על כן תיכף הלכתי לאינסטלטור שטוקס שיבוא לתקן אותו..." (ציטוט מהאזנה לשמוליק סגל מתחילת המערכון - שטוקס האינסטלטור) מר פשופמן - מוזכר בהתחלה של "לפי רצון" תחילת המערכון - "אם כן מר פשופמן, תיקנתי את הברז בחדר האמבטיה..." הבילבול שלי נבע מכך ש-2 המערכונים עוסקים באינסטלטור, ודרך אגב, אצל קישון יש דמויות שחוזרות בין המערכונים.

רענן111

New member
אז הבלבול הוא שלך, ולא אני טועה...

דיברנו על מערכון המוסך של הגששים, שהלוז שלו הוא בעל מקצוע המסרב לנקוב במחיר עבודתו ומבקש שהלקוח ייתן כמה שהוא רוצה. המקור הוא המערכון של קישון, עם רודנסקי וסגל, וראיתי אותי לפני שנים רבות בטלויזיה, ביידיש, עם שמעון דז'יגאן ומוסקו אלקלעי ז"ל. האינסטלטור שטוקס הוא מערכון אחר, גם של קישון, שבו שמוליק סגל (לבד, בלי שותפים) הוא הלקוח המנסה נואשות להביא את האינסטלטור אליו הביתה כדי לתקן ברז מטפטף. שם קוראים לאינסטלטור שטוקס.

למעלה