שאלה לחברי הפורום?

שאלה לחברי הפורום?

מה אתם אומרים על ריקודים שמלמדים בהרקדות כטובה אישית למרקיד מסויים ולאחר מכן יותר לא מרקידים את הריקוד? האם יש טעם ללמוד את הריקוד? או שפשוט המרקיד שיודע מראש שלא ירקיד את הריקוד לא ילמד את ז? קחו בחשבון את זמן ההרקדה שאנו מפסידים? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

חבל על הזמן של כולנו

כי הרי מה הטעם ללמוד אם לא נרקוד את הרקוד שוב??? אני רואה בזה מחווה למרקיד האורח ותו לא

שמעון-זו אכן בעייה.

מצד אחד - לא נעים לסרב לחבר/קולגה למקצוע. האמת היא שגם לא נכון פוליטית לסרב - הרי אם לא תפרגן לעמיתך בסופו של דבר גם לא יפרגנו לך... מצד שני - הרוקדים יוצאים ה"סובלים העיקריים" מכל זה. הם מקדישים זמן ומאמץ ולשם מה?! אני אישית כחובבת מחול רגילה יכולה להבין ולקבל את זה, בתנאי שזה לא קורה לעיתים קרובות מדי. אבל-יש לי כלל: אם האורח מלמד את הריקוד, ולא המדריך הקבוע, אינני לומדת. ייתכן שזה יהיה לימוד ריקוד שלא יירקד, ואז חבל לי על הזמן. אם המרקיד מתכוון לשבץ את הריקוד בהרקדות הוא בד"כ יחזור שנית ושלישית על הריקוד הנ"ל בעצמו, ללא נוכחות המרקיד האורח שלימד את הריקוד. ואז אם הריקוד מוצא חן בעיני יש טעם ועוד איך ללמוד אותו!

לנשוי הנחמד.אין בחיים רק דברים

טובים ומושלמים.בדברים רבים וטובים בחיים יש גם חסרונות.למדריכים יש ביניהם יחסי חברות ויחסי עבודה אישיים.אחד עוזר לשני.אותו מרקיד מנסה את ריקודו החדש ומחקה לתגובת הרוקדים שהם השופטים הטובים והאמינים ביותר לכל ריקוד חדש שנוצר.יש יוצרים שמנסים לאחר שנים להראות שוב ריקוד שלא הצליח וכמובן מבזבזים את הזמן.המדריכים לריקודי עם בכל מקרה לא מעונינים לקלקל עם חבריהם את היחסים ולכן מאפשרים להם ללמד ריקוד.לאחר גמר הלימוד של הריקוד,אפילו אם הריקוד לא היה יפה אז מתוך נימוס הרוקדים ביחד עם המרקיד של הערב מוחאים כפיים.בדרך כלל אין המשך לריקוד הנלמד.

אבל למה על חשבוננו

זה לא אמור להיות ככה, חבל על הזמן והמאמץ שלנו אם זה קורה ככה

לדוגמה - אבי פרץ

כל קייץ מגיעה איזו מרקידה מארה"ב לחוג של אבי פרץ ברעננה. הוא נותן לה זמן (של הרוקדים) ללימוד 2 - 3 ריקודים במשך שבועיים שלושה ואיך שהיא חוזרת לארה"ב הוא אינו שם את הריקודים יותר. וכך שנה אחר שנה. - 3 שנים ברציפות.

אני פעם ראשונה שומע על זה

אבל שוב אם זה ביקור באמת מעבר לים זה קצת שונה ממרקיד קבוע בארץ. אבל צריך לעשות סדר בזה כי כל כך הרבה ריקודים למדנו ממש סתם...

avigal23

New member
עוד לא החלטתי אם אני../images/Emo45.gif או ../images/Emo31.gif..

הנה ההסבר:
אני
בגלל שבכל אופן גם אם לא ישימו בהרקדה הזאת את הריקוד שהמרקיד הזה לימד תוכל/י לרקוד אותו בהרקדה אחרת.
אבל אני גם
בגלל שזה לא יפה וגם לא כ"כ חברי אם השניים בקשר טוב...בעקרון אני חושבת שהסברתי את עצמי כמה שיותר טוב...
אבל בהחלט בזבוז זמן לחינם-לא משתלם...אבל אני לא מבינה למה שהמרקידים יעשו את זה...רק כדי שהמרקיד הזה ירגיש טוב ואחר כך הוא הולך אז זהו?!לא,לא,לא!
נתתם דוגמא על אבי פרץ,תבינו-אבי פרץ אצלנו בפורום אני לא יודעת למה הוא הפך...כל דבר שמדברים עליו הדוגמא הראשונה היא אבי פרץ...
לא יודעת מה להגיד לכם,זה לא יפה ולא חברי כי אם מרקיד בא למרקיד אחר הוא בקשר טוב עם אותו מרקיד...
רוצים דוגמא טובה? הנה-יום טוב אוחיון לימד ביום שני את הריקוד "הנחלים רושמים" וכדי שגם אלה שלא היו באותו יום וגם כדי לחזור על הריקוד בתיה (קרוננברג) תלמד (תחזור) אותו ביום שני,שוב...זה הוגן וזה גם חברי...

avigal23

New member
הבנתי את כוונתך...אני לא מכירה אותו

כ"כ רק נתתי דוגמא שיחסית בלטה בזמן האחרון כאן בפורום...

צליל ב

New member
לעדה ואביגל

אני הקטנה חושבת אחרת מכם. אם תשאלו את המרקידים שלכם על אבי פרץ ויענו לכם בכנות, שאלתכם לא הייתה נשאלת.

לצליל ב - אני לא שואלת וגם לא רוצה

לשאול את המרקידים. את דעתי אני קובעת רק לפי ראות עיני. את יכולה וזו זכותך לא להסכים לדעת אלה שאוהבים את אבי פרץ אך שאלותינו כן תשאלנה גם בהמשך וכך גם המלצותינו. אביגל לא מכירה את אבי פרץ אך אני כן מכירה אותו ואת כל המרקידים. אמשיך להגן על עורם.

לאביגל - כמובן שלגיל היא התכוונה -

כולנו כאן יודעים ש"הקטן גדול יהיה!" ובשבילנו אתגדולה!!!

avigal23

New member
תודה רבה עדה,אבל רציתי לדעת בת כמה

היא שהיא אומרת שהיא קטנה.אני לא חושבת שיש כאן אנשים-ילדים-נוער פחות מגיל 14. יש אותי,את מיכל אביב. מעניין בת כצה צליל ב. צליל ב-למה את לא כתבת בכרטיס?את מתביישת?אין צורך!כולנו כאן גלויים אחד כלפי השני! ושוב-תודה עדה!

avigal23

New member
תודה עדה!הייתי רוצה לדעת בת כמה

היא שהיא אומרת שהיא קטנה.אני לא חושבת שיש כאן אנשים-ילדים-נוער פחות מגיל 14. יש אותי,את מיכל אביב. מעניין בת כמה צליל ב. צליל ב-למה את לא כתבת בכרטיס?את מתביישת?אין צורך!כולנו כאן גלויים אחד כלפי השני! ושוב-תודה עדה!

fanti

New member
הסיפור חוזר על עצמו - תצביעו ברגלים

מה הבעיה , למה לעבור שוב ושוב תהליך שנראה לכם מיותר . תגידו יפה שלום, תודה ולהתראות, לאחר שהגברת תשוב לארצה . ובכלל, לא חייבים ללמוד כל ריקוד שמלמדים אתכם . אם המוסיקה לא לטעמי למשל, משהו שמזכיר את התחנה המרכזית אני עוברת לכסאות ומחכה שהמכה תעבור . לא קרה כלום , המוטו שלי הוא :- אני פה כדי להנות ולא, כדי להתענות

נו, אבל יש לכם איזו הצעה

לפתרון? הרי המרקיד עצמו נמצא בבעייה. הוא בעצם בין הפטיש לסדן - לא נעים ולא רצוי לסרב לחבר, אבל הוא יודע מראש שהוא מבזבז את זמנו שלו, זמנו של האורח וזמנם של הרוקדים... בקיצור, כולם מפסידים. אך האם אפשר סתם כך לבוא ולומר לעמית "שמע חבר, בוא נדבר שנית כשיהיה לך משהו טוב ומוצלח יותר להציע"? הלוא זה יפגע בו מאד! נראה לי שלמרקידים המארחים פשוט אין ברירה. ואם באמת יש לכם איזו הצעה לפתרון-קדימה!

למעלה