שאלה לחברי הפורום

*gemini*

New member
אייל

נכון שהנושא ההומאופטי מוזנח ע"י משרד הבריאות, אבל גם כיום יש לך אפשרות באמצעות ביטוח כללית מושלם, או כל קופה אחרת לגשת לטיפולים אלטרנטיבים המסובסדים ע"י הקופה. זו התחלה. וסתם שיהיה לך להשוואה: אני בביקור האחרון שלי בקופת חולים השארתי 11 שקלים לרופא מומחה (אף אוזן גרון), ועוד כ-80 שקל על האנטיביוטיקה שרשם לי לחודש וחצי. בפעם שלפני זה השארתי 11 שקלים לרופא מומחה, ועוד כ-50 שקלים על אנטיביוטיקה לשבוע (רשם לי סוג חזק במיוחד). אם לוקחים את ה-22 שקלים האלו, פלוס 80 שקלים פלוס 50, אנחנו מגיעים ליותר מ-150 שקל בתוך פחות מחודשיים, כך שזה לא זול כמו שאתה טוען. תוסיף לזה את כל הכסף שאנשים מוציאים על כדורים נגד כאבי ראש, על סירופים נגד שיעול, וכו´, ותגלה שההבדלים לא כאלה גדולים, בעיקר כשיש מרפאים שמחייבים רק על המוצרים שבהם הם משתמשים (אם שמן, אז על עלות השמן). עכשו נגיד שאתה בן אדם בריא באופן כללי, ולא מוציא את הסכומים שאני הוצאתי בחודשיים שנתתי דוגמה. אין לך כסף, וזה לגיטימי שתעשה את החישובים האלה, אבל בן אדם צריך לדעתי לעשות סדר עדיפויות. גם לי אין כסף כרגע, אבל אני מעדיפה להשקיע את מה שיש לי בטיפולים שבאמת יעזרו לי, ולקצץ מהבילויים שלי, ומשיחות הטלפון שלי, ומפינוקים באוכל, מאשר לחסוך מהבריאות ולשלם על זה אחר כך ביוקר. כל אחד ושיקוליו, אבל כדאי לך לברר לפני שאתה פוסל. בקבוק של תמצית אכינציאה ופרופוליס, שיכול ממש לחסן אותך ממחלות חורף, עולה 57 שקלים בבית מרקחת הומאופטי ברעננה, ומספיק למספר חודשים (כשצורכים בכמות של מניעה ולא של טיפול במחלה). אותה תמצית שעולה 57 שקלים היא זו שריפאה אותי מהאנגינה האחרונה, ותספיק לי לפחות עוד חודשיים אם אמשיך לצרוך אותה בכמות מונעת (עד עכשו לקחתי כמות משולשת, לריפוי). ב-57 שקלים האלה גם הבראתי, גם אמנע מחלות בעתיד, וגם חסכתי לעצמי צריכה מיותרת של רעלים בצורת אנטיביוטיקה. משתלם??

Weird Eyal 21

New member
אבל את מדברת כאן על ..

דברים שאני לא סובל מהם מה יש לי? אסטמה... פעם אחת בחורף אני מצונן... זה הכל בד"כ בחיים לא יצא לי לשלם כל כך הרבה על אנטיביוטיקה ואגב כשרצו לתת לי כדור שאמור למנוע את האסטמה והוא עולה ממש הרבה פשוט ויתרתי על התענוג... ואגב לצמצמם בבילויים טלפון וכל השאר... אם אני יצמצם יותר אז פשוט לא יהיה כלום באהבה אייל

*gemini*

New member
57 שקל?!

רק להכנס למועדון בתל אביב עולה יותר. חוץ מזה, אם אתה לא חולה, אז אין לך צורך בתרופות, אבל אם אתה כן מוציא כסף על אנטיביוטיקה, אז שתדע שלטווח הרחוק, אתה מזיק לעצמך, ועדיף לוותר פעם אחת על מסעדה, או מועדון, ולדאוג למשהו שיעזור לך לעבור את החורף בריא.

shanty.G

New member
ממש היום השתתפתי בדיון

של העלאת טיעונים של בעד ונגד רפואה משלימה. אישית, אני מאוד בעד, אולם לצערי בארצנו המתעוררת (הביטוי המחליף פוליטיקלי קורקט את "מדינות מתפתחות") הרפואה האלטרנטיבית עדיין יקרה לכיס ממוצע. עדיין, הנקודה המוחצת היא שאורח חיים ע"פ הרפואה האלטרנטיבית הוא בסופו של דבר זול בהרבה: שמירה על הבריאות ומניעת מחלות עתידיות היא אבן הפינה לתאוריה, בניגוד לכיבוי שריפות במקרים של התפרצות מחלות, טיפולים פולשניים, כואבים (ויקרים) ברפואה המודרנית. במקום להרוס את הכבד בגיל צעיר, (עם כל סוגי האנטיביוטיקה בהם הולעטנו) למה לא לנסות לשמור עליו מלכתחילה? אני בעד תה מהביל
אבל מהזה נסחפנו פה בשירשור
אנשים, רק בריאות!

תולי 1

New member
אני לא זוכרת מה זה דלקות בגרון.

כבר כמה שנים טובות אני לוקחת ויטאמינים. קראתי ספרות רבה בנושא ואימצתי לי כמה שנראו לי מתאימים: ויטאמין C, A, E, Q10, B COMPLEX, סלניום, סידן, לציטין, אומגה 3. ומאז לא חליתי. גם בני משפחתי ששכונעו לקחת, חדלו לחלות בכל המחלות המעצבנות האלו שכולם לוקחים אותם כחלק משיגרת החורף. ועוד דבר - פעילות גופנית מחזקת את המערכת החיסונית. זה בדוק במחקרים. לערכת הלימפה בה נמצאים התאים של המערכת החיסונית לא פועלת כמו הדם שנשאב מהלב. היא פעילה בהתאם לתזוזה של הגוף. לכן נועו, זוזו, הניעו, הריצו את עצמכם.

shanty.G

New member
...זה הזמן

לקחת את הכלבים לריצה!!! גם משחררים לנבחנים אנרגיות וגם זוכים לערך מוסף: רפואה מונעת

Weird Eyal 21

New member
רק רציתי לציין

שיש כאן אנשים שאני למדתי מאוד לאהוב אנשים טובים שרק רוצים לעזור אנשים שיודעים מתי הם טועים.... אנשים שלא מתביישים להתנצל ועל כך אני אוהב אותכם
אייל

תגובה אליך, כשאני חולה אני../images/Emo80.gif

כשאני חולה אני לוקחת את התרופה המתאימה בלבד. חוץ מזה, אני לא חולה הרבה ואני בקרוב הולכת לטיפול הומאופטי, שאני לא אצטרך תרופות דוחות. חוצמיזה, זה כבר נוסה על בני אדם. בחיים אני לא אסכים לבדוק על עצמי תרופה שנוסתה רק על בעלי חיים. נשר

למעלה