שאלה לחג: אטרופין וילדים ומה שבינהם

drorled

New member
מאיפה?

הדס, תוכלי לפרט/ להזכיר היכן בדיוק רשום לגבי מינון פרדוקסלי? למיטב זכרוני בהנחיות ה- AHA הקודמות אכן הדבר היה רשום אולם ללא סימוכין של ממש ("תועדו מקרים..."). למיטב בדיקתי, אם כי ייתכן ואני טועה, בהנחיות החדשות זה כבר לא מופיע. נדמה לי אפילו שנכתב שלא נמצאו עדויות לכך שאטרופין במינון נמוך מדי עלול לגרום לתגובה פרדוקסלית ועל רקע זאת גם הוקטן מינון האטרופין ל- 0.5 מ"ג בברדיקרדיה. דרור

בבקשה

6. מתחת למינון של 0.5 מ"ג או במתן איטי של התרופה עלולה להופיע ברדיקרדיה פרדוקסלית.

nikonit

New member
מאיפה את מצטטת? ../images/Emo132.gif

כשמצטטים נהוג לכתוב שם המקור, עמוד ושנת פרסום (אם זה ספר / מאמר אז גם שם מחבר/ים / עורך/כים; במקרה הזה הייתי מוסיפה הפנייה לפרק וסעיף), כדי שאפשר יהיה לבדוק באותו מקום, ולראות את המשפט בהקשרו.

drorled

New member
נו באמת..

הדס, מקורות = ספרות מקצועית מהימנה, ולא אי אילו כתבים שהוציא איזה שהוא פאראמדיק עלום שם, על בסיס אלוהים יודע מה (אפרופו בית האלוהים ...). דוגמא: בפרוטוקול אט"ן מופיע מגנזיום כתרופה ל- rhythm control ב- AFIB. מי יודע על שום מה? רמז: לא לד"ר פייגנברג הפתרונים!

למשל מקור אחר שמצדד בטענה

Medigué C, Girard A, Laude D, Monti A, Wargon M, Elghozi JL 2001 Relationship between pulse interval and respiratory sinus arrhythmia: a time- and frequency-domain analysis of the effects of atropine. Eur J Physiol 441:650-655

ומקור נוסף

מחקר שנעשה ב aastricht University, The Netherlands ע"י Prof. dr. C.E. Blanco Dr. S. Bambang Oetomo (Máxima Medisch Centrum, Veldhoven) Prof. dr. R.A.M.G. Donckerwolcke (voorzitter) Prof. dr. M. Allessie Prof. dr. F. van Bel (Universitair Medisch Centrum Utrecht) Prof. dr. J. de Haan Prof. dr. M.A. Hanson (University of Southampton, Verenigd Koninkrijk)

עם קצת עזרה מחברים, נמצאה תשובה

Low-dose atropine causes bradycardia either by acting on the sinoatrial node or by its effects on central muscarinic receptors increasing vagal activity. כנראה שלמרות הכל, זו אינה המצאה פרי מוחם של "עלומי שם".. אגב, השורה התחתונה של המחקר הזה.. לא ברור והכל בגדר, השערות. לילה טוב (וכמובן תודה) ! http://circ.ahajournals.org/cgi/content/full/98/14/1394

drorled

New member
לא אמרתי...

ציינתי שאינני בטוח לגבי נושא האטרופין... אבל: (1) המקורות שציינת אינם מקורות מהימנים עם כל הכבוד הראוי. כל מי שעוסק באקדמיה ובמחקר יודע שמחקרים קטנים מקומיים הם בדר"כ הסיבה לשינוי המלצות נוסח "תפוח אדמה אינו משמין" כל שני וחמישי. מחקרים רציניים הם מחקרי peer-review, כלומר מחקרים העוברים תהליך מסודר של בקרה ע"י לפחות 3 מבקרים בעלי שם, באופן מסודר ואנונימי (דו"צ בדר"כ), זה נעשה בדר"כ בירחונים הרציניים יותר כמו New England, Lancet וכו'. מאמרי כנסים, דוחות פנימיים, ומאמרים שהתקבלו לפרסום באי אילו ירחונים עלומי שם, יש להתייחס אליהם בערבון המתאים. (2) כמדומני המקורות שציינת ישנים וגם הם בחלקם לא נותנים המלצות חד-משמעיות. אני כותב על בסיס הדברים שלך עצמך כי אין לי גישה כאן למקורות הללו. (3) למיטב בדיקתי (ואני שוב מדגיש ייתכן ופספסתי...) בהנחיות החדשות, בניגוד להנחיות הקודמות (ואם כך, האומר דרשני) אין מוזכר הנושא של מינון פרדוקסלי. למעשה היו שני שינויים בנוגע לאטרופין- (א) אפשרות למתן גם בברדיקרדיה ממקור נמוך (ב) הקטנת המינון ל- 0.5 מ"ג בברדיקרדיה. דרור נ.ב. הדס מאיפה?

למעלה