שאלה לחכמי הפורום - האדם הלבן מול איתני ההנדסה?

SupermanZW

Well-known member
זה גם עניין של מנטאליות

גם בגרמניה ובהולנד אפשר להתפרנס בכבוד מכל מקצוע ולמרות זאת הגרמנים וההולנדים מאוד שאפתנים ותחרותיים. גם גרמניה והולנד מוצפות במהגרים. הקנדים והאמריקאים פחות תחרותיים ולכן פחות נוטים ללמוד מקצועות "קשים" יותר. יש מדינות הרבה יותר קשות מהודו וסין שתושביהן לא מנסים להצטיין, כמו למשל אינדונזיה, מלזיה, סרי לנקה וכו' כמעט לאף אחד אין שם חיים טובים ובכל זאת זה לא גרם להם למוטיבציה גבוהה להצליח, לכן אני חושב שזה יותר מנטאליות וחינוך לתחרותיות מאשר תנאי החיים במדינות המוצא.

CanBonly1

New member
כל הכללות האלה בעיתיות

קשה להשוות ואולי גם לא הוגן
כי אנחנו לא ממש יודעים מה המצב באינדונזיה או סרי לנקה
מה אתם חושבים על המהגרים/פליטים שחוצים את הים בספינות רעועות
הולכים קילומטרים בדרכים לא דרכים כדי לנסות להגיע למקום טוב יותר
כשמסתכלים עליהם, אז ההגירה שלנו היא בית הבראה

CANADA101010

New member
תרבות: הגורם המכריע את עתידה של אומה

תרבות: הגורם המכריע את עתידה של אומה
הצלחתה של סין בנויה על כך שהפכה ל"מפעל עולמי" ותפקיד זה נעוץ בתרבות - תרבות של הישנות ושכפול. מסורת שמקורה בערכיו של קונפוציוס: שלמות, חזרה וחיזוק.
חלק מהחסרונות בהודו עכבו את התפתחותה ואפשרו את ייתרונה היחסי של סין, אולם אותם גורמים תרבותיים גם אפשרו, בסופו של דבר, את פריחתה הכלכלית של הודו. במשך מאות שנים חלק מהמסורות הסיניות מנעו מהאומה להתפתח מבחינה כלכלית, עד שמסורות אלו נפגשו עם הצורך העולמי ביצרנית סחורות המונית ולא יקרה. בנסיבות המתאימות, תרבות היא הגורם שיכול לדחוף אומה להצלחה, ובנסיבות אחרות לעכב את פריחתה.
השפה האנגלית בהודו הינה ייתרון עצום על הסינים.
לקנדה מהגרים לרוב אלו שהם גם המוצלחים וגם בעלי מוטיוציה עצומה וכמובן מנחילים את המוטיוציה לילדים. אני פוגש כ50 הודים כל שבוע ןכ10 סינים. הדרישות שלהם מהילדים הן מצויינות כאשר הקנדים מרעיפים אהבה ללא תנאי (לא כולם) והצטיינות בספורט לרוב.
את התוצאה ניתן לראות כל יום במרחב הציבורי.

עטלפוני

New member
ההשוואה למהגרים אכן קצת בעייתית

כי מהגרים לרוב יהיו קיצוניים - או מטאטאי רחובות/נהגי מונית או הייטק/מדעים/רפואה.
&nbsp
מבחינת קנדים שנולדו כאן, אני דווקא מוצא מנעד רחב של מקצועות. אני מהמר שזה משתנה מעיר לעיר ומפרובינציה לפרובינציה, קצת כמו שקל יותר למצוא הייטקיסטים בת"א ופחות בנהריה או אילת. גר בוונקובר.
&nbsp
ברמה האינדיבידואלית, בקנדה קל יותר לחיות חיים נוחים ונעימים גם במקצועות צנועים יותר. מה שנקרא "הבינוניות הקנדית הקלישאתית". האם טיפול בדשא והרכבת טיסנים פחות חשובים מכתיבת שורות קוד עד 22:00 ? לאו דווקא ותלוי למי.
&nbsp
ברמה הלאומית, המהגרים הם חלק בלתי נפרד מקנדה, וכוח מניע ואיכותי. קנדה יודעת את זה, ולכן מזמינה אליה מהגרים. הם בתמורה רוצים לעבור לכאן גם בגלל ה "בינוניות" הזו, שמאפשרת חיים רגועים יותר. ברגע שמהגר נכנס לקנדה והפך לקנדי הוא קנדי בדיוק כמו הקנדי ש "שותה במסיבות", ואני לא רואה סיבה אמיתית להפרדה מלבד שאלות כמו ששאלת.
&nbsp
אני לא חושב שחובה על כל מדינה להפוך למעצמת היי-טק ורובוטיקה, אבל בהחלט חושב שצריך לחזק את התחומים האלה, וזה יקרה באופן טבעי כאן מדור לדור בגלל ההגירה ושילוב התרבויות. דווקא השקט והטבע של קנדה בהחלט יכול לשחק תפקיד משמעותי בהמשך הדרך.

למעלה