שאלה ליהודים המשיחיים

שאלה ליהודים המשיחיים

האם היהודים המשיחיים שומרים שבת, מלים את ילדיהם או מקיימים מצוות לא תעשה לך פסל? ובכלל, מהם עיקרי דתכם?

IAMFOG

New member
תשובה מיהודי משיחי

ב"ה ישו"ע * שלום לכם! אקדים ואומר שאינני מדבר בשם כל היהודים המשיחיים, אלא בשמי בלבד. לכל אדם יש את דעותייו שלו- ולשאול כזו שאלה היא כמו לשאול את כל היהודים- האם כל היהודים שמאלנים, לדוגמא. (והרי היהדות מתחלקת להרבה יותר מאשר סיעות פוליטיות כאלו או אחרות). היהודים המשיחיים שייכים לזרם ביהדות. רוב עם ישראל לא יסכים איתי אולי, אבל אני חושב כך. היהדות המשיחית (להלן: ה"ה) היא זרם בילתי נפרד מכל הזרמים ביהדות. (כמו למשל: חב"ד, ברסלב וכו'.) מדוע? מפני שגם הם, כמו ברסלב וחב"ד- מאמינים ברב יהודי, שהוא המשיח. (הברסלבים שונים מעט בנושא הזה, אבל עיקרי האמונה דומים.) כמו שחסידות ברסלב מאמינה שהרב נחמן מאומן הוא גדול הפוסקים, וכמו שתנועת חב"ד מאמינה שכן הוא לגבי הרב מנחם שניאורסון, כך היהודים המשיחיים מאמינים ברב ישוע מנצרת. עיקרי האמונה של ה"ה בעיקרון לא שונים מעיקרי האמונה של כל עם ישראל. אנחנו מאמינים באלוהי אברהם, יצחק ויעקב, האל הבורא שמיים וארץ. בתורה כתוב (דברים ד' טז'): "פֶּן-תַּשְׁחִתוּן--וַעֲשִׂיתֶם לָכֶם פֶּסֶל, תְּמוּנַת כָּל-סָמֶל: תַּבְנִית זָכָר, אוֹ נְקֵבָה." משום שאנו מאמינים באלוקי אברהם, יצחק ויעקב, אותו אלוהים אשר נתן את התורה למשה בסיני- איננו יכולים להתכחש למילותיו. לעניות דעתי, אין כאן אפילו ויכוח שה"ה לא שמים פסלים בבתיהם, כל שכן שלא בבתי-כנסיותיהם. (בבתי-הכנסת שלהם, למי שחושב אולי שהתכוונתי לכנסיות...) ההבדל בין היהודים המשיחיים, לבין, לדוגמא, חסידות ברסלב, הוא ברב שבו הם מאמינים. היהודים המשיחיים מבססים את כל אמונתם על הכתובים. הם מאמינם שנבואות התנ"ך על המשיח התגשמו בישוע מנצרת. הם מאמינים שישוע הוא בן האלוהים. עד כאן עיקרי האמונה.( כאן הבאתי ממש את העיקריים, אלה לא כל העיקרים) כמובן, יש גם חילוקי דעות. אני אישית- יהודי-משיחי שומר מצוות, על כל המשתמע מכך. אני שומר שבת, כשרות, חגים, ברית-מילה, אני חובש כיפה, ובשבת הולך לבי-הכנסת. לא כולם כמוני. אפילו אגיד- רוב היהודים המשיחיים- אינם כמוני. בהתבסס על הכתוב בירמיה לא'- נבואת הברית החדשה. (ירמיה ל"א 31-33) "הִנֵּה יָמִים בָּאִים, נְאֻם-ה'; וְכָרַתִּי, אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת-בֵּית יְהוּדָה--בְּרִית חֲדָשָׁה. לֹא כַבְּרִית, אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת-אֲבוֹתָם, בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם, לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם: אֲשֶׁר-הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת-בְּרִיתִי, וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם--נְאֻם-ה'. כִּי זֹאת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֶכְרֹת אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל אַחֲרֵי הַיָּמִים הָהֵם, נְאֻם-ה', נָתַתִּי אֶת-תּוֹרָתִי בְּקִרְבָּם, וְעַל-לִבָּם אֶכְתְּבֶנָּה; וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים, וְהֵמָּה יִהְיוּ-לִי לְעָם. וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד, אִישׁ אֶת-רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת-אָחִיו לֵאמֹר, דְּעוּ, אֶת-ה': כִּי-כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְּטַנָּם וְעַד-גְּדוֹלָם, נְאֻם-ה'--כִּי אֶסְלַח לַעֲו‍ֹנָם, וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר-עוֹד." מתוך נבואה זו, מבינים יהודים משיחיים רבים, שברית סיני אינה תקפה עוד. אני אינני מבין כך. ה' לא משנה את דברו. ישוע אמר: "לא באתי להפר אתה תורה, כי אם למלאת. (את התורה)". המשיח, בניגוד למה שהרוב חושבים, לא התיימר לשנות את תורת משה, וכך גם תלמידיו. אבל לאחר דורות רבים שבהם היהדות המשיחית התנתקה מן המשיחיות קרי: הנצרות- הרבה דברים השתנו- בינהם גם היחס ליהדות וליהודים. אם פעם (בחצי המאה הראשונה לספירה) היהודים היו הרוב בקהילה היהודית משיחית, אט אט אותו הרוב החל להיבדל מן הנצרות מפני ש"מכסת" הגויים רבתה, והם נהיו הרוב- וברוב טיפשותם קבעו חוקים ש מ-ת-נ-ג-ד-י-ם- לעיקרי האמונה יהודית משיחית. כעת, כאשר היהודים המשיחיים נהיו מיעוט- הם נאלצו לבחור- להצתרף לגויים (ובכך לאבד כל צביון יהודי לאמונתם) או לחזור ליהודים (ובכך לוותר בעצם על אמונתם במשיח- מפני שהעם היהודי לא קיבל לחיקו את אותם "משומדים" כביכול. בחרו מה שבחרו, והיהדות המשיחית נכחדה- כ200 שנה אחרי שנוסדה. במאה ה 19, החלו הדים חדשים להשמע. יהודים רבים האמינו במשיח, אך מאידך, שלא כמו אחיהם במאות הראשונות- החליטו לשמר את דרך חייהם היהודית וגם להאמין במשיח. כך נוסדו להם שוב, הקהילות המשיחיות. כיום יש קהילות יהודיות משיחיות רבות בעולם. בארצינו, רוב הקהילות לא מקבלות "עול תורה ומצוות" עליהם, כי לדעתם אין זה נחוץ. מה שאין כדעתי- ושוב- אדבר אך ורק בשם עצמי. לסיכום: אנו יהודים. אנו מאמינים ברב יהודי, שקם לתחיה, ועתיד לחזור ולמלוך על הארץ. יש בינינו חילוקי דעות, אך האמונה היא המאחדת. אפשר להכנס לדיונים יותר מעמיקים, מה שהבאתי כאן זה רק קצה המזלג, וזה גם לא הכל. (אם אתם שואלים את עצמכם מדוע " ב"ה ישו"ע "... ב"ה- זה ברור. (ברוך ה') ישו"ע (יהי שמו וחסדו עלינו) ברוכים אתם לה'! לילה טוב.

ניתן היה לצפות

שהברית החדשה תהיה קצת יותר מרשימה מהברית הישנה. להזכירך, הברית הישנה כללה הופעה של אלוהים בכבודו ובעצמו לבני ישראל, כלל עם ישראל, במשך 40 יום. מעמד הר סיני היה אירוע רוחני מרשים שבו לאיש לא היה ספק במה מדובר וכל אדם ואדם חש בנוכחות האל לידו ובתוכו. לא ייתכן שהברית החדשה תהיה לידתו של אדם שרק חלק מן האנשים הכירו והדעות חלוקות לגביו מאז ועד היום. ביחס לשאלה האם הברית החדשה מבטלת את הישנה: לי נראה שהנצרות, במהלך אלפיים שנותיה לא שמרה על הברית החדשה שקיבלה. אם ישוע הטיף לרחמים וחסד, הרי שהכנסיה ומאמיניה עשו את ההפך הגמור. האינקוויזיציה נולדה מן הנצרות. ימי הביניים התרחשו בגלל האמונות הכנסייתיות. הפוגרומים ארעו בגלל האמונה הנוצרית. הכנסיה שיתפה פעולה עם הנאצים. כך שלא נראה לי שהברית החדשה מילאה את התכנית האלוהית, וכנראה שברית זו עדיין לא הגיעה.

amichai58

New member
רק לא כתבת איך תזהו אותו כשיחזור

אחרי כשיחזור יהיה צריך לזהות אותו. חלק יגידו על האדם האמיתי שהוא לא הוא. וגם הרי כתוב בברית החדש משהו כמו ש'תקראו לי ישוע שישוע' ולא אענה... או משהו דומה. כי

יוֹאב

New member
שלום ליהודי המשיחי

במקרה נקלעתי לפורום הזה ואני חייב לציין שמדובר כאן בנושא מרתק. אני, חילוני לחלוטין, כלל לא מאמין בבורא עולם, אבל מתעניין מאוד בכל נושא הדת. הזרם המשיחי, ואינני מבין אגב, מדוע אתה טוען שיש המטילים ספק בכך שזהו זרם, הוא חדש לי, ויש לי כמה דברים שהייתי מעוניין לשאול. * כמו שציינתי אני בור, לכן אני רוצה לוודא משהו. ישוע, הוא רב שמת, אבל אתם טוענים שיקום לתחיה בקרוב? הוא בעצם על תקן המשיח? * ממה נובעים ההבדלים בתפיסה שלכם,היהודים המשיחיים, כלפי ישוע ובין חסידי ברסלב לדוגמה המאמינים ברבי מיליובביטש? * טענת שרוב הזרם המשיחי אינו כמוך. במה זה בא לידי ביטוי? בקיום מצוות? בשמירת שבת? אשמח לקבל תשובות. יואב

אלי ו.

New member
השואות מקוממות

חסידי ברסלב אינם מאמינים שר' נחמן הוא המשיח. חסידי חב"ד מאמינים שהר' שלהם היה ראוי להיות המשיח, אבל הם לא מאמינים שהוא אכן המשיח. יש אמרה שבכל דור יש "משיח פוטנציאלי" והם מאמינים שבדור הזה הוא היה ה"פוטנציאלי". הרמב"ם נותן קריטריונים ל"מיהו משיח" הקריטריונים מאוד קשים (יקבץ גלויות, ילחם את מלחמות ישראל, יחזיר את כולם בתשובה, יבנה את ביהמ"ק..) הנוצרים מאמינים שישו הוא אכן המשיח. יותר מכך הם מאמינים שישו הוא התגלמות האל, חלק מהשילוש הקדוש של תפיסת האלוהות הנוצרית. (האב הבן ורוח הקודש)

חסידי בראסלב

מאמינים שהרבי מלובביטש היה המשיח. הם אומרים זאת, הם מפרסמים כרזות של תמונתו עם המלה משיח, הם שרים זאת... ובקיצור הם מאמינים בזאת, כפי שכל כת מאמינה שהאיש שלה הוא _האיש_.

berlinale

New member
בטוח שלא הברסלבים

אולי את מבלבלת עם חב"ד, וגם שם המשיחיסטים הם זרם מסוים ומצומצם. כאן אני במפתיע עם אלי. יש הבדל לדעתי בין החסידות למשיחים.

אלי ו.

New member
כמעט, והכמעט חשוב

קודם כל, את מתכונת לחב"דניקים ולא לחסידי ברסלב. אם את רוצה לדבר על מוטיבים משיחיים אפשר למצוא גם אצל ברסלבים שמעריצים את ר' נחמן מברסלב, אפשר למצוא מוטיבים כאלו אצל עוד פלגים דתיים אבל זה לפעם אחרת. החב"דניקים, בחלקם, חושבים שהאיש שלהם הוא "הפוטנציאל לאיש". שימי לב לכרזות שלהם, "יחי אדוננו מורנו ורבנו (אדמו"ר) מלך המשיח" נכון שיש שם תמונה של הלובביצער, אבל הם מאוד יזהרו לא לומר בצורה ישירה שהוא הוא המשיח. האמונה של הקבוצה השולית הזו בחב"ד היא שהרבי היה מתאים להיות המשיח. למרות זאת יש ביקורת רבה על הקבוצה הזו ועל חב"ד בכלל. הרב ש"ך אמר פעם בסרקאזם, שחב"ד זו הדת הדומה ביותר ליהדות. בכלל הסטורית היתה ביקורת מאוד קשה על התנועה החסידית, אולי בהזדמנות נדבר על קבלת החסידות ע"י הממסד הרבני של תקופת הבעש"ט.

נושא נפלא

ואני חושבת שיש לנו עניין גדול לדון בו כדי להעשיר את הידע שלנו על היהדות וזרמיה, לא רק דתות אחרות וזרמיהן.

וזאת בדיוק הנקודה!

יש זרם חב"די שאנשיהם מאמינים כי הרבי מחב"ד לא מת וכי הוא המשיח. הם שרים "יחי אדונינו מורינו ורבינו (ומלכינו) מלך המשיח לעולם ועד". מספיק להכנס לכמה אתרים של חב"ד ולראות לבד.

והמשך...

הנה עוד ועוד ו... רואים בבירור כיצד הרבי המת נחשב בעיניהם כחי, וכאילו הוא המשיח. (למעשה יש ביניכם שאולי זוכרים את השערוריה כשחב"ד שרו: "יחי אדונינו ורבינו ואלוהינו"...) ברור שיש ביקורת עליהם מזרמים אחרים ביהדות. גם על החסידות באופן כללי היתה ביקורת, ולכל זרם יש ביקורת על הזרמים האחרים (ראו לדגומא היריבות הקשה בין שני סוגי הנתורי קרתא). מה באמת מעביר את הקו בין חב"ד המשיחיים לבין היהודים המשיחיים?

אלי ו.

New member
אני אסביר לך את ההבדל

ראשית מדובר בתופעה שיש לי ולהרבה אנשים דתיים ביקורת חמורה עליה. אם יגיע לכאן חב"דניק עם "הוכחות" אני ארד עליו לא פחות מאשר משיחי. ההבדל הוא שהחב"דניקים ממשיכים להחזיק בדת היהודית, הטענה שלהם היא שהמשיח הוא הרבי, אבל הם לא ממציאים דת חדשה. הם גם לא מנסים להמיר את דתם של אנשים שמאמינים בדתות אחרות. (אגב אדוננו מורנו ורבנו זה פשוט ראשי תיבות אדמו"ר) הביקורת שלי על המשיחיים היא שהם מוכרים נצרות, אבל מדגישים שהם יהודים. הם משתמשים במוצאם היהודי כנסיון להטעות אנשים תמימים שמבלבלים בין יהדות כלאום ויהדות כאמונה. אם הם היו פונים לאנשים ואומרים להם: "אנחנו נוצרים" הייתי עדיין נגדם אבל לפחות מכבד את הכנות שלהם. אגב כפי שאייס כתב כאן אין הבדל אמיתי בין האמונה הנוצרית לאמונת המשיחיים. (חוץ מזה שהמשיחיים באמת מאמינים והנוצרים לא
)

אלי ו.

New member
לא סתם חב"דניק

חב"דניק שמאמין שהרבי המת הוא המשיח. אין לי דבר נגד החב"דניקים הרגילים.

גולש כאן חבר ביד לאחים

מיסודה של חב"ד. המוזר הוא שהכת הכי ביזארית ביהדות, רודפת כתות אחרות בישראל.

vizini

New member
אבל גם לפי היהדות, המצוות (או חלקן)

עתידות להתבטל ב"עתיד לבוא", ויש המפרשים "בעתיד לבוא" כימות המשיח. כך שלפי פרשנות זו, מנקודת ראותם של המשיחיים, המשיח אכן בא, והם יהודים.

למעלה