שאלה ליום חמישי

שאלה ליום חמישי../images/Emo3.gif

נראה לכם שגם הילדים שלנו יהיו "מורכבים"? נראה לכם שזה "גנטי"? נראה לכם שמה שהם רואים בבית, או בעבר ראו בבית, יקרה להם גם בעתיד? הידעתם שהסטטיסטיקה אומרת שרוב הילדים להורים גרושים, חווים בעצמם בחייהם זוגיות בעייתית ומתגרשים בעצמם. אוף. אי אפשר לברוח מהגורל הזה?

rolan

New member
אפשר לענות ביום ראשון../images/Emo35.gif ../images/Emo3.gif

לא, סתאאאאם, יש לי משהו שקפץ לי לראש בשניה הראשונה - האם את, או רגיעון באתם ממשפחה מורכבת?... כל השאר, בהמשך....
להתרגעות לקראת שבת

ואם ביום שלישי לא בא לי../images/Emo35.gif../images/Emo67.gif

סתאאאאאם. והתשובה לשאלתך רולן, לא. לא אני ולא רגיעון באנו ממשפחות מורכבות.

1נתי 1

New member
הסיכויים גדולים

ולאו דווקא מפני שגדלו במשפחות מורכבות אלא בגלל אחוז הגירושין העולה בהתמדה פעם, בזמן הורינו הגירושין היו נדירים שכן - להיות גרוש/ה היווה "אות קלון" ובושה במשפחה ואולי זו הסיבה שרובנו גדלנו במשפחה "נורמלית" ולא מורכבת ומדוע לנסות לברוח מהגורל? הרי אופציית הגירושין הינה צ'אנס נוסף לאושר.

נתיל'ה, טוב לראות אותך../images/Emo25.gif

למה לברוח מהגורל? בוודאי שלא לברוח מהגורל, ואופציית הגירושין הינה בפירוש צ'אנס נוסף לאושר, אין ספק, אבל למה שלא יהיה אושר גם בנישואין הראשונים? לא היה עדיף לך לחיות באושר כל חייך מאשר למצוא את האושר אחרי כך וכך נישואין, שנות אומללות, ילדים עצובים וקצת מבולגנים בנשמה, ועוד כהנה וכהנה? בוודאי שאם אפשר היה להימנע, אז למה לא. אבל אין ספק, אסור להישאר בנישואין אומללים ועדיף להמשיך קדימה לחיפוש אחר האושר. ואני לעולם לא אנסה לשכנע את ילדיי לא להתגרש אם הם יהיו אומללים ולא מאושרים בנישואיהם. גם ואף ולמרות הילדים שלהם. ואף על פי כן, טפו טפו טפו, נקווה שלא נגיע לזה

1נתי 1

New member
שחרית ../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

ברור שרצוי שיהיה אושר בנישואין הראשונים במיוחד כיום שגיל הנישואין עולה ומגיעים לחתונה קצת יותר בוגרים וקצת יותר מנוסים בחיים ועוד שהיום הנורמה היא לחיות יחד לפני ואולי כיום, עם כל המודעות שיש להשפעות הגירושין על הילדים ועם כל העזרה הפסיכולוגית, המאמרים והמחקרים ועם כל ההשקעה שלנו כהורים ועם העובדה שילדינו היום יותר חכמים מאיתנו (כן, כן - זאת עובדה, למרות הפינוקים - הם חוו יותר גירויים מאיתנו ויותר פתוחים לעולם ע"י האינטרנט ושאר התקשורת) אולי - הם ילמדו מטעויותינו וסטטיסטיקת הגירושין תשנה כיוון ותרד

בבון1

New member
גנטי בטח שלא

יתכן שילדים שחוו גרושין של הורייהם באם יקלעו לסיטואציה דומה בחייהם. יוכלו לשקול את הדברים בצורה מפוקחת יותר, מילדים להורים נשואים. אבל מכאן ועד לגנטיקה המרחק רב. אגב השלכות גנטיות בדרך כלל מתבטאות בדור השלישי. אגב שחר יום ללא הפתעות ממך היתכן?. תני מעט רגיעה לעצמך מעט יותר אופטימיות.
ד"ש לרגיעון

../images/Emo140.gifהיי בבון חביב

מי אתה? נפגשנו פעם? ולא הבנתי אם זה ציני או סתם התעניינות, כשכתבת "יום ללא הפתעות ממך, הייתכן?" למה? זו שאלה לדיון, זה בכלל לא משהו רע או טוב בהגדרה שלו. סתם עניין אותי מה דעתכם. אתה חושב שהיה עדיף להישאר עד מחר עם שרשור ה"בוקר טוב" מהבוקר הזה? לא יותר נחמד כשמעלים שאלות לדיון ותהייה? ואגב, כשכתבתי "גנטי", לא שמת לב למרכאות? בוודאי שזה לא גנטי במובן הביולוגי/פיזיולוגי של המילה... אבל התכוונתי אם זה ממשיך הלאה בגלל שסופגים דברים מהבית ומהמשפחה. ואני מאוד רגועה, בהחלט. ואני גם אמסור ד"ש לרגיעון, אם רק תספר לי ממי למסור... האם היית כאן בניק אחר? או שאתה "מרחף" שקורא וסוף סוף "יצא מהארון"? ספר לנו מעט על עצמך. תמיד אוהבים פה לפגוש אנשים חדשים. תודה

אוף, סולינקה, הרסת אותי../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif

נאום שלם נתתי לך וחשבתי שאתה חדש כאן. מסתבר ש"התחפשת" ל"בבון". שתהייה לי בריא, יקירי. ואמסור גם אמסור ד"ש לרגיעון, כמובן.

סול11

New member
לא תחפשתי

סתם ניק נוסף ובטעות עלה אז החלטתי להחשף,למהמה יש לי להסתיו. ובחיי אין לי כוונות להרוס נהפוך הוא. אני ללא תקנה לאור ה
כמו שנכתב יה ירח מה עשית בילבלת!!!!!!!! סתאםםםםםםםםםםםם רוח שטות נחה עלי

yanivca

New member
הייתה על זה פעם כתבה בעיתון

מזמן מזמן. שבקיצור, אמרה של"ילדים גרושים" יש הרבה יותר סיכוי להתגרש בעתיד, מפני שאין להם מודל של מערכת יחסים "נורמלית", או אפילו יותר גרוע - המודל שלהם למערכות יחסים הוא "דפוק", "מעוות", "מקולקל". יש בזה משהו, אני לא אומר שלא. מצד שני, ילדים להורים שלא מתגרשים "בגלל הילדים" עדיין אין מודל של מערכת יחסים תקינה. אבל רק על הקטע הזה אפשר לפתוח דיון שלם. אבל מבחינה סטטיסטית, אם זכרוני לא מטעני, רוב הילדים להורים גרושים הופכים להיות גרושים בעצמם.

1נתי 1

New member
יניבוש

לא מסכימה שלילדים להורים גרושים אין מודל של מערכת זוגית "נורמלית" הרי בהרבה מקרים חווים הילדים זוגיות גרועה של הוריהם מריבות/צעקות/מכות ועוד מריעין אולם רואים את השינוי בזוגיות האחרת ...השנייה... השלישית...

yanivca

New member
לא אמרתי שזה מה שיש

זה מה שהיה כתוב בכתבה, בתור אחת האפשרויות למה "ילדים גרושים" עתידם להתגרש.

yanivca

New member
ודרך אגב...

כמו שההתנהגות ה"ראשונית" של הסובבים את התינוק, הם המלמדים אותו כיצד להתנהג וכיצד לפתח קשרים, ככה גם היחסים שהילד רואה בשנתיו הראשונות, הם הם היחסים שאותם יקבל הילד, ואלו הם יחסי הגומלין אליהם הוא יסתגל (למשל שאישה שוטפת כלים, והבעל רואה טלוויזיה). כמו שקשה מאוד "לחנך" ילד בן 15-17 לשנות גישה במערכות יחסים (לאו דווקא רומנטיות), וכמו שקשה לגרום לילד באותם גילאים "לספוג" תרבות אחרת, כך גם קשה ללמד אותו מחדש על מערכות יחסים. יש משהו בפסיכולוגיה, שאני שאני באמת לא זוכר מה שמו, שטוען שכל מערכות היחסים והקשרים שיפתח אדם במהלך חייו יתבססו על דרך "ניהול מערכות היחסים" שהילד למד בבית הוריו בשנותיו הראשונות. אז בדיוק לזה הכוונה. לא לילד שהוריו התגרשו בגיל 18, אלא לילד שהוריו התגרשו בגיל, נניח, חמש, ורק בגיל 13 התחתנו בשנית. ילד בגיל הרך עוד לא "ספג" את מערכת היחסים התקינה, כמו שהיא אמורה להיות, ואילו הנער בן ה18 כבר גיבש לעצמו מערכת יחסים כמו שהוא רואה אותה. אני מקווה שהבהרתי את עצמי כמו שצריך. זה לא פשוט לעשות את זה ב4 לפנות בוקר שאתה כולך מסובב. באמת
בוקר אור

*יערית

New member
קשה לי לחשוב קדימה...

"אני חיה לי מיום ליום"... התבנית חיים שלנו כבר לא כמו שהיתה בעבר, כך שאם לילדיי לא יהייה טוב במערכת הנישואים שלהם{מדובר על עוד 20 שנה לערך או יותר} אני מאמינה שמודל הנישואים יחזור ובגדול לאופנה...כך שיש שני ברירות... או שהם יאחזו בזוגיות ויעברו את כל המיכשולים יחד.. או שהם ירימו ידיים כמו אמא שלהם..וירצו לחיות על הצד הטוב ביותר...ויפרדו.. יש לי סימן שאלה גדול... זה לא גורל..זו בחירה שלנו!

לא יודעת אם זה גנטי או לא אבל...

אם הבת שלי תתגרש אז ...לפחות ממישהו ב"קבע"..שיש לו משכורת מסודרת.. בתור אחת שהתגרשה ממישהו תלוש מהמציאות , אם כבר מתגרשים אז שיהיה בצורה מסודרת ושהמזונות ישולמו בזמן בצחוק!!! על אמת אני חושבת שילדים שחיים במשפחות ש"התפצלו" אולי לא יפחדו לעשות את זה במידה ויגיעו למצב כזה ,( הלוואי שלא ) כיוון שזה משהו מוכר "מהבית,.. בכל אופן אני לא רואה בגרושים דבר כל כך נורא כשהוא נעשה "נכון".. לפעמים מה שהתאים לנו בגיל 27 לא כל כך מתאים כבר בגיל 47 ואז אין טעם להמשיך להיות נשואים ו...לקטר.. ערב טוב

למעלה