שאלה לי אליכם ציפורי השכינה

כן, משהו כזה

אמנות היא אמנות היא אמנות היא אמנות

ולכן גם שירים של משה פרץ או אבי ביטר ייחשבו לאמנות. השאלה היא באיזו רמה האמנות הזאת, או איזה ערך יש לה. גם ציור שנמצא במוזיאון ייחשב כשירבוט ע"י מי שלא מבין באמנות ואילו ציור קיטשי של נערה על שפת נחל יכול להיחשב ע"י אותו אחד כיצירה רבת ערך.
כל אמנות נתונה לפרשנות של בעד ונגד. גדולי הסופרים, המשוררים, הציירים, הפסלים וכו' נתקלו בביקורות לכאן או לכאן. לכן גם הילד שלך שמקשט את הקיר להנאתו הוא אמן בפני עצמו. מה הערך של יצירתו? זה כבר סיפור אחר.

poseidon111

Active member
אני לא יודע להגדיר מהי אומנות במילים חדות,

וכל נסיון לכך יחטא למהותה של האומנות. אני פשוט יודע שזו אומנות כשאני נתקל בה, עקב התחושות שהיא מעוררת בי.

יחד עם זאת יש לעשות את האבחנה בין אומן לאמן, מה שלא נעשה בהודעות קודמות.
אומנות אינה פונקציונלית לחיינו. היא נותנת את הערך המוסף לחיינו.
אמנות מייצרת דברים. אמן הוא בעל מלאכה טוב בתחומו.

המונח תורתך-אומנותך היא פיקציה. לו היה בה שמץ אמת הרי ניתן היה לכלול בה סטודנטים, תלמידים בבית ספר תיכון
וכך הלאה.

אני חושבת

שכאשר המציאו את המושג "תורתם אומנותם" התכוונו לכך שהאנשים העוסקים בתורה או בלימוד תורה, דיי להם בזה כמקצוע. מקצוע השומר על עם ישראל כמו שהצבא שומר על העם מפני אוייבים מבחוץ, כך לשיטתם של הפוסקים, לומדי התורה שומרים על העם מבחינה צביונית ורעיונית.
במקרה הזה, אומנותם מתייחס בהחלט לנושא כעל מלאכה. במקרה שלהם, זה מלאכת קודש. כמובן שאני לא מתלהבת מזה, אבל תכלס מה אני מבינה?

רינתי77

Active member
את בעצם שואלת את ה-שאלה!

" מהי אמנות?" היא שאלה שיש לה אין ספור תשובות, תלוי את מי שואלים.
יחד עם זאת, בעידן הפוסטמודרניסטי שלנו, אמנות מוגדרת ככל דבר
שאדם יוצר וקורא לו אמנות. נשמע מוזר? אולי. אבל ביקור קצר במוזיאון
יבהיר את הנקודה וימחיש שכל דבר( כמעט) נחשב לאמנות בעייני
הממסד האמנותי.

Aronsona

New member
הבנתי, מתנצל. אז כאן, אני מקווה לפחות

ההתעללות הזו תיכנס לחוק העוסק בהתעללות בבע"ח.
כך חייב להיות. אסור להתעלל בשם האומנות.

שמע ישראל

מה זאת הזוועה הזאת? פעם ראשונה שאני שומעת על הדבר הזה, ותודה לך על הכתבה החשובה הזאת!
שמע, התהפכו לי המעיים לקרוא את זה, ואני לא עדינת נפש בכלל...
לא. אני לא מסכימה, בשם האמנות לגרום לסבל לשום ייצור חי באשר הוא. נקודה. ואת זה אומרת מישהי שאמנות היא חמצן בעבורה, אבל לא הייתי רוצה חמצן מסריח שכזה

Doctor Goblin

New member
אחד הדברים שמציקים ביותר

בהתעללות לשם האמנות היא שמדובר בהשחתה מסוימת של האמנות עצמה. אמנות לא אמורה לקדם כאב וסבל. להפך, היא "אמורה" להפחית אותו. יש משהו מאוד חולני בשימוש בכאב וסבל לשם ערך הדוני.

puma141

New member
אתה טועה בענק!

אומנות בעיני מהותה-לשקף!
בעצם זה היעוד הכמעט טבעי שלה..הבעת מחאה/שמחה/עצב-הכל.

אם אמנות תנסה להפחיתלא תהיה אומנית אמיתית..
היא לא מנסה כלום.היא פשוט יוצאת.

Doctor Goblin

New member
מעדיף אמנות שאת קוראת לה זיוף

מאשר התעללות בבעלי חיים.
בכל יום. כל היום.

puma141

New member
לא לא-מתנצלת!:) קראתי רק אותך, לא

את אלו שמעליך..טרם הספיקותי.
אז אני חוזרת בי בהקשר הזה..

למעלה