שאלה לי אליכם...

שאלה לי אליכם...

היום נתקלתי בסימן על הדרך: שני קווים מקוטעים בצבע לבן...בידיוק כמו שמסמן תחבורה ציבורית רק שאני מדברת על קווים לבנים ולא צהובים.. מישהו יכול להגיד לי מה זה אומר?:/ שאלתי כמה וכמה אנשים ואף אחד לא נותן לי תשובה:/

be_roo

New member
הכוונה לשני קווים מקבילים?

מדובר על סימון של נתיב מתחלף, למשל נתיב שבשעות מסויימות משמש לפניה, ובשעות אחרות לנסיעה ישר. מעל הנתיב יש שלט תריסים שגם הוא מתחלף וקובע למה משמש הנתיב באותו זמן. אחת הפאשלות הגדולות של משרד התחוברה זו העובדה שהוא לא מתקשר דברים מסוג זה לנהגים. הנתיבים הוכנסו לשימוש לפני כמה שנים, בהתחלה במקרים בודדים וכעת יותר ויותר, אבל אני מעולם לא נתקלתי בשום פרסום בנושא. מי שלמד נהיגה אחרי שהם הוכנסו לשימוש מכיר, אחרים צריכים לנחש.

כן שני קווים מקבילים

אבל לא נראה לי שזה נכון:/ אם אתה מכיר אני מדברת על כביש 66. זה כביש שהוא דו סיטרי אבל לכל כיוון יש רק נתיב אחד בודד! לפי מה שאני יודעת הוא תמיד,תמיד רק ישר.:/

אם את מתכוונת לשני הקווים המקבילים

באמצע הכביש אז המטרה שלהם היא ליצור שטח הפרדה גדול יותר בין הנתיבים בגלל כל התאונות שקרו בכביש בשנים האחרונות.

אממ

האמת שגם אני חשבתי על זה. אבל בינינו אתה חושב שזה עובר במשהו ה5 ס"מ ההאלה?:/ בגלל זה פסלתי לעצמי את המחשבה הזו:/ ואתה יודע בדוק?או שזה מה שאתה חושב?

שיר ורד

New member
קיימת עוד אפשרות

בהתחלה סומן קו האחד, ועקב עבודות בכביש או תאונות שהיו "הזיזו" את הקו, אך לא טרחו למחוק את הקו הישן.

be_roo

New member
כלומר הקוים רצופים?

הבנתי לא נכון, חשבתי שהתכוונת לקווים קטועים.

אם הם רצופים אז פשוט מדובר בהדגשה של קו ההפרדה הרגיל, מעין אי תנועה קטן. למרות שעד כמה שידוע לי לא מדובר בסימון רשמי.

be_roo

New member
נשמע כמו סימון לא רשמי שרק עלול לבלבל נהגים

או שאם מדובר בעבודות תשתית אולי זה סימון זמני. שווה לנסות לפנות לרשות הרלוונטית שתסדר את זה.

אלבה

New member
כנראה שאכן מדובר בסימון של נתיבים מתחלפים

יש את זה בדיזנגוף לכל האורך, כי נתיב אחד הוא נת"צ בשעות מסויימות. גם ביצחק שדה יש את זה, כי הנתיב האמצעי מחליף כיוונים מדי פעם.

למעלה