שאלה לי אליכם...

Miss CB

New member
שאלה לי אליכם...

הפעם על החומה (שוב זה?? חחח). קיבלתי את האלבום במתנה, הוא די נחמד כמובן מאוד מטריד אבל טוב את זה כבר הסקתי מהסרט. נניח שהבנתי הכל, פחות או יותר, יש לי שתי שאלות: 1. פחות חשובה, סתם תהיה כללית - טוב אז יש את פינק, כל דבר שהוא בטוח שנעשה נגדו מוסיף לבנה לחומה, כולנו מכירים ת'סיפור. ואז הוא מסתגר בעצמו, ואז הרופא בא וכל זה.. הגיוני במידה מסוימת... למה פתאום הוא נהיה נאצי? אני ידועת שכבר היה דיון על זה אבל אני מתמקדת בנקודה באלבום ולא בסרט. האם האלבום תואם את הסרט בדיוק מבחינת כוונה? אם כן - למה פתאום הוא נהיה נאצי?? אם לא - למה לעזאזל ווטרס מתכוון? 2. מה הולך בשיר האחרון? לא המשפט, את זה דווקא הבנתי וגם אהבתי, אלא "מחוץ לחומה". פתאום כל מי ששנא אותו בעדו? מחכים לו מחוץ לחומה? או שפשוט לא הבנתי? תודה!

Miss CB

New member
אגב,

או "3" אם תרצו - האם אני פשוט "לא מבינה בזה" או שווטרס זמר ממש נוראי?? הוא אולי הוגה-קונספטים מבריק, ותמלילן גאון (מקווה שתמלילן הוא המונח הנכון
), אבל הוא פשוט שר... גרוע! יש לו קול מעצבן כשהוא שר, וגם החותם שלו בשירה כל הזמן חוזר על עצמו, ז"א כל מי ששר משאיר חותם אבל משום מה כל השירים שהוא שר נורא דומים אחד לשני. או אולי זה נדמה לי כי יש דמיון בין "החומה" ל"אנימלז", אבל נכון שפיגס און דה ווינג מזכיר כמה שירים בחומה? לא מבחינה מוסיקלית או מילולית אמנם, אבל השירה פשוט.. בעעעע.

egg

New member
אני דווקא

מאד אוהב את השירה של ווטרס... אולי היא לא מלוטשת כמו של גילמור, אבל יש בה הרבה אופי וייחוד...

pink floydror

New member
ההפך..!

תראי סולנים כמו רוברט פלאנט של לד זפלין, אקסל רוז של גאנז או פיטר גבריאל של ג'נסיס(שאפילו אחרי שפיל קולינס החליף אותו הם נשמעו אותו דבר), כל אלה סולנים עם קול יחודי מאוד ויפה מאוד(לטעמי) שחוזר על עצמו כמעט בכל השירה שלהם, אני חושב שווטרס עם השנים גיוון מאוד בשירה שלו, ובאנימלז ובחומה יש לו מאין קול ציני כזה, מזלזל בהמון דברים, כמו השירים עצמם..:)

Miss CB

New member
לא יודעת...

נכון, זה מיוחד ומעביר רגשות וכל זה, אבל אני פשוט לא אוהבת את הקול שלו. צורם לי באוזן. נהה. אגב (נצל"ש במסווה) - קיבלתי ליומולדת את אטום הארט מאדר!! והחומה!! ומאדל!! ולד זפלין 1,2,4 וסרג'נט פפר אם זה מעניין אתכם
את החומה שמעתי, זה מעניין, ולמען האמת מרגיע - כי זה הרבה פחות מוזר מהסרט
את השאר עוד לא הספקתי.

Miss CB

New member
חחח לא מרגיעה---

לא מרגיעה שאפשר לישון איתה, מרגיעה נפשית כי הסרט היה דבר מטורף במלוא מובן המילה, סרט שמצאתי מאוד מטריד בפעם הראשונה שראיתי אותו (כמובן שבפעם השנייה כבר התחלתלי לראות מבעד למעטפת השגעון), ואם ככה הסרט - מי יודע איך נשמע האלבום. ההגיון שלי אמר שהאנשים שעבדו על הסרט חוץ מהלהקה עצמה איזנו קצת והפכו אותו לפחות מטורף. ואם זה בעינהם פחות מטורף... אימא'לה. אבל מסתבר שהאלבום דווקא נגיש מאוד, וזה הרגיע את הפוביה שלי מדברים מטרידים שיעשו לי סיוטים על מטחנות בשר וכו'.

../images/Emo49.gif ליום ההולדת ../images/Emo65.gif

ודווחי לנו על חוויותיך מהאלבומים החדשים, לאחר שתשמעי אותם.

natangold

New member
כי זה בדיוק מה שהוא מנסה להגיד

שככה נוצרו היטלר ודומיו והיטלר מן הסתם היה דומה קצת לפינק.לדעתי מה שהוא מנסה להגיד בחומה זה לא שחור לבן כמו שהרבה אמרו כאן אלא שיש הרבה אפור. והכל זה תוצאה של כאב ואלימות האמא שלו לא רצתה לחנוק אותו מאהבה היא פשוט אהבה אותו יותר מדי זה לא רוע. אפילו המורה (נכון הוא דומה קצת לשון קונרי?) "פגע" בפינק בגלל שאשתו "פגעה" בו ואשתו בטח עשו לה אותו דבר וזה משקף לדעתי את האומללות של הקיום האנשי אני לא סגור על עצמי (כמו ששמתם לב) זה די מעורפל. ולגבי הסיום מה שהוא אומר זה שאחרי לכאורה שהוא שבר את החומה הוא יוצא לעולם לבד או אם אלה שאהבו אותו באמת אני לא כל כך מבין את הכתב באלבום אז יכול להיות שלא הבנתי אבל מאיפה הבאת את הקטע אם השונאים. אגב הקטע הזה ממש לא מובן ולא בגלל המילים אלא בגלל הסיום של הדיסק. והסיפור שכאן זה ממש שחור לבן הוא הצליח לשבור את החומה וזהו, אין יותר חומות מעכשיו, הכל ורוד. זה נשמע מוזר ולי אישית זה לא נשמע הגיוני אולי פשוט זו התקווה של ווטרס שהחומה (שלו? של סיד?) תישבר והכל יחזור להיות כמו שהיה(בשיר הראשון בחומה שימי לב יש את אותה שלווה של החלילים שיש בשיר האחרון) כאילו אחרי שבירת החומה, הוא חוזר לאותו מצב שהיה לפני בניית החומה

Miss CB

New member
אכן אלבום מוזר.

תודה על הפירוש, זה באמת הגיוני, חוץ מהקטע של השחור לבן אפור... לפעמים זה מלא גוונים ויש באמצע וזה, לפעמים זה או זה או זה? לא מסתדר לי.

אני לא הבנתי מה אמרתם שניכם

מישהו/מישהי רוצים לנסות להסביר את הקטע האחרון ב"החומה"? כמו שאומרים באידיש: be my guest. אין פרשנות "מוסמכת" לעניין, כי ווטרס סרב במופגן להסביר את הקטע, והוא נשמע על פניו די סתום. מבחינתי, כל הסבר יהיה נכון. לי עצמי יש השערה מסויימת, אבל היא ספקולציה פרועה למדי, כך שאשמור אותה לעצמי כרגע.

Miss CB

New member
נו, הכנסת אותנו למתח!

מהי השערתך? אז מה אם היא פרועה, גם ווטרס. אגב, אני מבקשת הבהרה: כשאומרים "הקטע האחרון בהחומה", נכון לשרשור זה, אנחנו מתכוונים רק לשיר האחרון אחרון אחרי הטרייל או לכל הקטע הנאצי?

הקטע הזה...

Outside the wall All alone, or in twos The ones who really love you Walk up and down outside the wall Some hand in hand Some gathering together in bands The bleeding hearts and the artists Make their stand And when they've given you their all Some stagger and fall after all it's not easy banging your heart against some mad buggers Wall אגב, אני לא מעריצה גדולה של "החומה" באופן כללי. נהפוך הוא.

Miss CB

New member
אוקיי עכשיו שזה הובהר..

תנו לי להסביר מה שאמרתי, אני הסקתי משהו על זה שכל מי ומי ה"בליגינד הרט אנד ארטיסט" שמדובר נגדם בשירים אחרים נדמה לי, וגם "כל מי שאוהב אותך" - האמא, שתמיד הייתה רעה ואישה שכנ"ל, פתאום באים מחוץ לחומה ומחכים לפינק... הם לוקחים עמדה כאילו זה חשוב להם במאת להיות שם בשבילו... או משהו בסגנון.

natangold

New member
ספקולציות פרועות זה הכי טוב קדימה

מה שבטוח זה גורם לחשוב וגם דיון גורם לחשוב על זה תכתבי מה אכפת לך

Guest2112

New member
בקשר לשאלה הראשונה...

לא יודעת למה פ.פ התכוונו, אבל לפי מה שהבנתי - הוא לא הופך בכלל לכזה. לדעתי זו סוג של הזיה, הוא נמצא במצב של חוסר אונים מוחלט ומדמיין את עצמו כאדם בעל הרבה מאוד כוח. זה לפחות מה שנראה לי... אבל בטח ציף ציף תגיד אחרת. אגב, כל מי שהיה בהופעה רואה כמה כוח וכמה השפעה יש לאמן על הקהל שלו, אפשר להבין מאיפה הגיעו הפנטזיות האלה.

Guest2112

New member
ובעצם, השאלה השניה...

הוא לא היה באמת שנוא כפי שהוא ניסה להציג את העניין...

Miss CB

New member
על שתיהן---

הראשונה - יכול להיות.. דווקא הגיוני למדי. מצד שני זה החומה, הרבה דברים מוזרים קרו פה, אני לא אופתע אם הוא אשכרה הופך למנהיג נאצי (מה גם שהוא דמות, לא בנאדם אמיתי, אז למה לא להתפרע וזהו). השניה - זהו גם אני בדיאבד חשבתי על זה, אחרי פרסום השאלה כמובן. אבל עדיין משהו לא מסתדר לגמרי. כי זה אומר שווטרס מודה בעצם שהכל לא כל כך נורא לא? שאמא שלו בסך הכל אהבה אותו ופינק הגזים, ז"א, ווטרס הגזים?

natangold

New member
גם על שתיהן

אל תנסה(לדעתי)לבנות את החומה לפי קו עלילה רגיל.לדעתי זה לא סיפור רגיל. אם הוא דמיין את זה או עשה את זה זה לא משנה השאלה היא מה הוא מנסה להעביר לך כאן. זה לא משנה אם הוא רוצה לעשות את זה או עושה את זה מבחינת פינק(וווטרס מדבר בסרט רק מבחינת פינק). בנוגע לשאלה השניה ווטרס לא הגזים (או הגזים זה תלוי איך את רואה אותו אם מבחינת המחבר או המחובר). פינק באמת לא היה לא נאהב (לא נאהב נשמע לי יותר מתאים)אבל הוא חשב שהוא לא נאהב וווטרס כותב מהצד של פינק אז לכן הוא הציג את זה ככה. אל תשכחו הוא לא בא לספר סיפור כל האמת ורק האמת הוא בא לספר סיפור מנקודת מבטו של מישהוא(שאם חושבים על זה זו האמת היחידה שיש לנו)

למעלה