שאלה לי אליכם

Tatu4Taty

New member
שאלה לי אליכם

אני זוכר שמתישהו קראתי על כך שהסרט המאטריקס בכלל בא מנבואה או ממיתולוגיה כלשהי, מישהו שמע על זה משהו? אני באמת אשמח אם למישהו יש מידע על כך. תודה.

Tatu4Taty

New member
מקפיץ...

באמת שאני אשמח לתגובה ממכם, זה חשוב לי אני זוכר שקראתי שישנו קשר כלשהו לכתובים או לדת כלשהי פשוט שכחתי איך מה ולמה, עזרה אנשים! אני באמת אשמח לדעת אם יש מקור לדבר או שהכל מצוץ מהאצבע, תודה.

gwizard

New member
קשה כל כך להסתכל אחורה בפורום ?

היה על זה דיון די ארוך בעקבות מאמר שפרסמתי. המטריקס לא מבוסס על מיתולוגיה כלשהי, אלא יש בו הרבה מרכיבים הלקוחים ממיתולוגיות שונות וסתם אזכורים ומחוות לכל מיני אלים ואנשים. אתה מוזמן לקרוא את המאמר כאן: http://pagan.clean-mail.net/la.php?id=75&cat_id=4

Tatu4Taty

New member
לא מצאתי שום דבר, פשוט תירה בי

וזה גם יחסוך לך אנרגיות :p תודה רבה לך בכל אופן... חחח

gwizard

New member
מכוון, יורה ../images/Emo188.gif

טוב, לא אמרנו שזה יהיה נשק קונבנציונלי

SickBar

New member
לגבי המאמר

המרוביג'יאנים הינם מלכים המקושרים לשושלת ישו ונאמר שהם צאצאיו הישירים. הם חוסלו בזמן שגשוג המסדר הטמפלרי כמאיימים על עולם התרבות. כל שאר האגדות שהזכרת אולי משוייכות אליהם אך אינן מקובעות היסטורית כמו הרעיון של שושלת ישו. הרגע בו ניאו אומר שהוא בוחר וזו הסיבה היחידה למעשיו הוא רגע ההתעלות העליון. הרגע בו מבין מי שמגיע אליו שאין דבר פרט לבחירה האישית אלא שלרוב הבחירה הזו נובעת מתת ההכרה ולא משום מקום אחר. אנחנו בוחרים בכל רגע בחיינו, אנו בוחרים אם להצליח או לא, אנחנו בוחרים להיות אומללים. כאשר ניאו אומר שהוא בוחר לעשות את הדברים ולא מונע מרצון לנקמה/הצלת ציון/אהבתו לטריניטי או כל דבר אחר הוא למעשה מביא את הבחירה למודע - זו מטרתו של כל מי שעוסק בתורות הפילוסופיות/מאגיות/פאגאניות, להיות אדם השולט בעצמו ובסובב אותו. גורל, על פי כמה וכמה זרמים, אינו אלא מילה יפה לבחירה לא מודעת, דרך ליפות את הרעיון שאנחנו מכוונים את חיינו לעיתים לאסונות כמו מוות ולא לוקחים אחריות. ההקבלה הנוצרית בעייתי מאוד לגבי הארכיטקט. אכן בתוך המטריקס הוא האל אבל הנביאה היא השכינה - היא החסד בעוד הוא הדין. אבל זה מביא אותנו ליהדות ולקבלה. מלחמת הנצרות בפאגאניזם אינה קיימת במטריקס שמכיל בתוכו את הדמויות הללו ומאמץ אותם בצורה עקיפה. כמו שהוזכר בעץ הזה במקום אחר - הסרט הראשון מבוסס על רעיונות קבליים, ניתן אפילו לראות שם עלייה בעץ החיים כדרך להתפתחות כאשר הקרבה אל האור מגיעה רק בסרט השלישי שתוכנן בצורה כללית בלבד. שני הסרטיפ הבאים מכילים בתוכם אלמנטים רבים מאוד מכמה וכמה דתות וזרמים כאשר המטרה שם היא ליצור סינטזה בין עולמות שונים ואמונות שונות. ביין לא נגנב ממחזור שער המוות, זהו שם שנמצא בשימוש בספרות מזה יותר משלושה עשורים לדמויות של בוגדים או נבלים (אחד האויבים של בטמן לדוגמה מכונה ביין)- ביין משמעו רעל, זהו צמח רעיל שגדל בין צמחים תמימים ולכן ההקשר הבוגדני/מרושע. הצהרתו של המרוביניג'יאן לסיבה ותוצאה היא הרמז הראשון לכך שניאו, למרות שהוא האחד, אינו "מואר" עדיין ויש לו עוד דרך אותה עליו לעשות. כאשר ניאו מבין שיש רק סיבה ותוצאה הוא מגיע למצב של בחירה מודעת. זיו

הבמאים של מטריקס

בנו את הסרט הראשון בעיקר על בסיס הקבלה. השני והשלישי בעיקר עבודת דימיונם החופשי.

gwizard

New member
למה ?

מה זה בדיוק אומר "לפי הקבלה" ? אני לא רואה שום דבר המקשר בין מטריקס לבין הקבלה. לעומת זאת אני ממש לא מומחה בקבלה. התרצה להסביר איך בדיוק הגעת למסכנה הזאת והאם יש הוכחות ?

היי gwizard

קודם כל אובדתית במאים לומים קבלה במרכז ללימודי הקבלה (www.kabbalah.com) בלוס-אנגלס והתיעצו אם המורים של המרכז בנושא הסרט. ישנם בסרט הראשון מוטיבים קבליים רבים. העולם שלנו הוא המטריקס. המכונות הן השטן. אנשים שיודעים את האמת מועטים מאוד. הגיבור מחפש תשובות לומרות שלא מכיר את המימד שבו נמצאות התשובות. כולנו משהו שונה לגמרה ממה שאנחנו חושבים. כל אחד מאיתנו הוא המשיח . והשמיים הם הגבול.

gwizard

New member
וזה קשור לקבלה כי ?

המוטיבים האלה חוזרים על עצמם כמעט בכל תורה ובכל תרבות. אני לא יודע בנודע לאיפה הבמאים לומדים ואם מי התייעצו, אך המוטיבים אותם הזכרת לא שייכים באופן בלעדי לקבלה. אני לא אופתע אם הם הושפעו בצורה זו או אחרת מקבלה, אך להגיד שהסרט הראשון הושפע לחלוטין רק מקבלה, זו טעות.

SickBar

New member
לא זו לא טעות

כי הבמאים צוטטו במספר מקורות שההשפעה העיקרית שלהם הייתה מהקבלה. הם ציינו שהמורים שלהם שיבחו אותם על הדרך בה הציגו את העבודה ורבים מתלמידי המרכז הלכו בקבוצות בעקבות המלצת מוריהם. זיו

בצורה מעניינת מאוד

גם בבודהיזם קיים משהו דומה וכן בוודות ההודיות. זה לאו דווקא ייחודי לקבלה.

יש הרבה תורות ובורא אחד

שאילה היה על מה התבסס הסרט. ועליה עניתי.הבמאים ביססו את הסרט הראשון על הידע שקיבלו מלימודי הקבלה. ואם אתם מוציאים מוטיבים פגניים או הודיים אני מאוד סמח. אין בזה שום דבר מפתיע כי יש הרבה תורות ובורא אחד. אני לא יודע איך זה בפגניות או אצל ההודים אבל קבלה גם מלמדת לא להתווכח ללא צורך :) ערב טוב .

gwizard

New member
דווקא מסכים

כן, אני בתור אדם המגדיר עצמו פאגאני ומאמין בריבוי אלים, מסכים איתך שיש בורא אחד. בוויקה הוא/היא נקראים "המקור". בלי שום קשר לסרטים, אני אישית מזמן חושד שכל הדתות בעצם פונות לאותה היישות אך קוראות לה בשמות שונים

gwizard

New member
לא מזיז לי מה יש במסורות וויקה

הבעתי את דעתי האישית, לא ציטטי מאיזה ספר.

L e s t a t

New member
אני חושב שמה שהפריע למוסורסקי

הוא המשפט: בוויקה הוא/היא נקראים "המקור".

למעלה