שאלה לי אליכם .

נדב פ1

New member
שאלה לי אליכם .

בניגוד למסורות האקלקטיות של המאה ה20 ( כמו הוויקה למשל ) , ידוע לי שמסורות רבות דואגות להגדיר עצמן כמסורות מתחדשות ולא חדשות , כמו למשל הדת ההית'נית אשר חסידיה אף מסרבים להגדיר עצמם כ"נאו" פגאנים . כל זה נהדר , אלא שתוהה אני כיצד חסידי המסורות העתיקות מתמודדים עם העובדה שבעבר הרחוק אותן המסורות הכילו בתוכן הקרבות כחלק אינטגראלי מהפולחן ? האם חסידי התורות נעשו לשם שינוי מוסריים לבעלי חיים ( כיאה ) , או לחילופין פשוט מדובר בניסיון להיות פוליטיקאלי קורקט ולהמנע מעימותים עם החוק בן זמננו ?

Heathen Dawn

New member
האפשרות השניה שציינת

ככה נראה לי. מצאתי אצל הרבה מהפגאנים המשחזרים מאמרים בשבח הקורבנות, לעיתים אף עם נימה של עצב וגעגוע (ראה קישור), וזאת על כך שבימינו אין זה מקובל להקריב קורבנות עוד. הציביליזאציה המערבית אכן השפיעה על האדם לנתק את עצמו, אפילו בתוך תוכו, מערכים לא טובים שרווחו בעבר. אני רואה בזה הישג נפלא. מי יתן והמערב ישכיל לכפות את השפעתו הטובה הזו על אלה שעדיין מחזיקים בערכים אפלים של העבר - המוסלמים. אמת ואושר HD

graciella

New member
WOW לאט ובזהירות

שלומי בבקשה תיזהר בכתיבת אימרות אליטיסטיות אתנוצנטריות לגבי הקרבת קורבנות - צריכים לזכור כי לא חיות בלבד הקריבו כי אם גם בני אדם, רעיון כי האלים דורשים דם לא נעלם מהקונספט המערבי (שלומי), מה כל הצום וסיגופים מסמלים - האל דורש קורבן פיזי נכון כיום כמעט ולא מבצעים הקרבת קורבנות אדם/חיות לדעתי גם כל הפגאנים המקוממיים אשר מנסים להמשיך מסורות קדומות לא יכולים להתעלם מפער בתודעה, בקונסנסוס החברתי ובטכנולוגיה. לגבי החלק השני - תרבות מערבית והשיגיה המופלאים- האומנם? אני מאד בספק אבל זה לא המקום לדיון בנושא

gwizard

New member
איזה מפגר כותב המאמר הזה

הוא חושב שרק בעזרת פחד והשתוממות כתוצאה מפחד ניתן להשיג מערכת יחסים נכונה עם האלים ? ועוד קורא לעצמו הלניסטי ? אנשים כמוהו צריך לזרוק לבית סוהר ודחוף ! כי אחרי חיות הוא וכמוהו יתחילו להקריב אנשים (כי בטולות קשה למצוא היום, ניסיתי)

gwizard

New member
גם וגם, אך לא בדיוק

הקרבות מתרחשות גם היום בחלק מן התרבויות. וזה ממש לא משנה איך אותם תרבויות או זרמים מגדירים את עצמם, להם לפחות. העניין הוא שלהקרבות של חיות ואדם, שתיית דם וכל שאר הדברים אשר הנצרות עשתה לו רושם של שטן יש איכויות מאגיות חזקות ביותר. במיוחד כל הקשור לדם. נאמר כי דם מכיל בתוכו את כוחו של אותו האדם ממנו הוא נלקח ובשתייתו אנו מעבירים לעצמנו את הכוח הזה. זה כמובן, שטויות במיץ כי הדם עצמו לא מעביר לך כלום, אבל האפקט הפסיכולוגי נשאר ועובד. חוץ מזה, יש את עניין האגרגורים השונים אשר נבנו והוזנו במשך מאות שנים. זה לא משהו שיש לקחת בקלילות. אני לא יודע לגבי שאר הזרמים, אך כוויקאני אסור לי לפגוע ביצור חי אחר. או לפחות, לא מומלץ
אז זה כבר אומר שהקרבות בעלי חיים הם OUT. לעומת זאת, בוויקה יש דבר הנקרא מנחה אשר מחליף את זה. כמנחה אתה יכול להביא לאלים פרי או מאכל אשר הכנת, ציור או קריסטל האהוב אליך וכ"ו. כל עוד זה משהו שיש לך קשר אנרגטי איתו - זה בסדר. שורה תחתונה, אני חושב שזה קשור למוסר נטו כי רוב אנשים נוטים לצפצף על החוק גם ככה. כדברי אניגמה: In every colour there's the light. In every stone sleeps a crystal. Remember the Shaman, when he used to say: "Man is the dream of the dolphin".

windflute

New member
../images/Emo45.gif וגם, לא לשכוח...

שלא כל התרבויות הקדומות הלכו בדרך שהיתה הרמונית עם היקום, ושאנחנו לא ממש רוצים ללכת בעקבות תרבות ודת רק בגלל שהיא קדומה ומגניבה :). כמו שהיום יש, לדוגמא, ברית-מילה בשם הדת, היו תרבויות בעבר שהלכו לכיוונים (מעוותים, לאמונתי) של הטלת מומים והקרבת קורבנות אדם אפילו.. מבחינתי זה אומר שאני לא מתקרבת אל הדתות האלה. משהו שם סטה מהדרך שאני רואה כהרמונית, ולכן זו לא דת ותרבות שהייתי רוצה ללמוד ממנה או לחקות אותה. והערה לגבי הקרבת חיות: בעבר ציד בעלי-חיים נעשה בצורה מכובדת ובשביל לאכול ולשרוד. לדעתי אם בתרבות כזו נהגו לתת חלק מהאוכל כמנחה, כדי לכבד את האלים ואת רוח החיה שניצודה (כמו שאני משאירה חלק מהלחם שלי לפיות, לדוגמא) זה נראה לי סביר ביותר. אם, לעומת זאת צדו חיות רק כדי להקריב אותן, זה כבר לא מוצא חן בעיני בכלל, והייתי בודקת עוד לגבי הדת לפני שהייתי מחליטה לקחת ממנה דברים. ימים קסומים, ~O~ שחר

נדב פ1

New member
העניין הוא ,

העניין הוא שתיאולוגית - 2000 שנים בכדור הארץ הם כלום ואפס ביחס לאלים וגורמי שמיים , אלפיים שנים בכדור הארץ הם אך שבריר אבק בגלקסיה שהיא כשלעצמה אף לא פסיק ביקום , ומאידך הידע התיאולוגי הגבוה לא משתנה בנקל תודות לנסיבות בני אנוש , כלומר אם לא באמת עברנו הרבה והאלים הם אותם האלים , לפיכך המנעות מפעולות נוראיות שכאלו עשוי להיות סילוף של ראשית הדת , או לחילופין אתם כן רואים דברים באור דינאמי של דת מתפתחת לכיוון פוסיטיבי יותר של המנעות מוסרית מהרג כל יצור חי עלי אדמות . אגב , קורבנות בעלי חיים נוטלים עד הלום חלק רציני בדת הוודון המערב אפריקאית , וגם מעשים נפשעים ואיומים כמו הקרבת אדם ניתן למצוא אצל מס' קבוצות מערביות , כמו למשל Order Of The Nine Angels . בברכת " לא לחינם ההודים במצב תודעתי נעלה יותר משל מרבית תושבי המערב " , נדב .

gwizard

New member
אין פה שום עניין

אלא יש השקפה. אם בעיניך להקריב קורבנות זה בסדר, דרך צלחה. אך אם במקרה אתה תתקרב אלי או אלו אשר יקרים לי אתה תגלה כי בכל אחד מאיתנו מסתתר אסאטרואר קטן עם גרזן מאוד גדולה
כאשר אני אומר אתה אני לא מתכוון ספציפית אליך נדב.

נדב פ1

New member
בטח שלא ,

בטח שלא אני ספיציפית , בסך הכל אני צמחוני ומתנגד מכל וכל לקורבנות , פשוט תהיתי לנקודת ההשקפה שלכם לדבר בהתבסס על העובדה שהמשעולים הקדומים עסקו בזאת לא אחת .

RainBird

New member
מה ההבדל בין לתת קורבן לאל ולשחוט אותו עבור אותה אלוהות ובין לאכול צלעות כבש בשאטו ד'ארדן? תמהני. ארדן.

gwizard

New member
זאת שאלה טובה

ואין לי תשובה כרגע. בתור לא צמחוני, מה אתה חושב על זה ?

RainBird

New member
my right is strengh... מאוד פשוט. האדם הוא לא היצור הראשון בטבע שמגדל בעלי חיים ואוכל אותם. נמלים מגדלות כנימות, "חולבות" אותן מנוזל ממותק, וכשהן נעשות חסרות תועלת, אוכלות את הכנימות. אני לא רואה את הנמלים יושבות על דיונים מוסריים האם זה בסדר או לא לאכול בשר. אם היה לי אי פעם ספק הוא נעלם לחלוטין כשאני רואה צמחוניים מקבלים בכדורים או בזריקות את הB12 שלהם. לאכול בשר זה טבעי. וכמו שאני אוכל בשר אין לי בעיה גם לצוד אותו, לשחוט אותו ולסדר אותו. זה מזכיר לי קיץ מסויים שהייתי בפורבנס ושחטתי תרנגולת, ניקיתי אותה מנוצות, מילאתי אותה חמאה ולימון... יצא מאוד טעים. מה ההבדל בין אם אני שוחט אותה למאכל שלי או למאכל האלים בעצם? אין לי מושג. באופן אישי לדעתי האלים יגיבו למנחות אחרות מאשר מזון. תכונות אופי שליליות שאני מוותר עליהן לדוגמא (שליליות מבחינתי כמובן..) גבישים ופרחים. וזה גם פחות מלכלך- ואם תראה למשל מה מקריבים בוודון אתה בכלל תזדעזע. תיקרובת קלאסית לברון סמאדי היא שמפניה וורודה, סיגרים ותרנגולים שחורים שחוטים. אחד לצד השני במזבח כמובן. לדעתי זה צביעות מצד אחד לאכול בשר, ומצד שני לומר שלשחוט בעלי חיים זה רע. עובדה שהסיבה היחידה שבעלי חיים נשחטים זה בגלל שאותו צורך בשר יצר ביקוש לבשר אותה חיה. אז מה ההבדל בין אם איזה שוחט כשר הורג את החיה או אני? יש קישקושים שצורה אחת יותר הומנית מהשנייה, אבל זה כבר גובל באבסורד. בקיצור, צלעות כבש זה טוב. ארדן.

נדב פ1

New member
חוצפן שכמוך

חוצפן , אגו-צנטרי ובלתי מתחשב בעליל - אכן נמלים לא יושבות בדיונים סביב אכילת חיות אחרות , אלא שנמלים גם לא מכינות במעבדות תרופות כימיות שמעריכות את חייהן ב100 אחוזים של תקופת חיים שלמה , אינן שולחות חלליות לחלל וכו' . לפיכך ארדן יקירי - באם אתה רואה את עצמך כבעל אינטליגנציה של נמלה - שיבושם לך , תהיה בריא .

RainBird

New member
לך תאכל גוש טופו. כל הפתיחה הייתה חסרת משמעות לחלוטין. ולגבי ההתקדמות המדעית הנאורה והמודרנית כוללת ניסויים בבעלי חיים ודריכה מאוד חזקה על הטבע. אני לא רואה אותך מתלונן על זה. ואני רואה את עצמי כמו הנמלה, כיצור שחי על כדור הארץ. יצור שניזון, מזדווג, ומת בדיוק כמו כל שאר היצורים בצורה זו או אחרת. ארדן.

נדב פ1

New member
שמע אמיגו ,

אני כן מוחה נגד ניסויים בבעלי חיים למען חברות קוסמטיקה ומניקור פדיקור אווילי של נשים מערביות רדודות ואופיניות , aye sir . אבל לגבי היותך יצור ממש כמו נמלה בכדור הארץ? מאמאמיה , אם המטרה של המאגיה היא לא לאפשר לך לפתח תודעת על של מעבר לעולם החומר והחי , אזי אינני יודע מהי אם בכלל .

נדב פ1

New member
בסך הכל ,

ככלות הכל חוקי הפיסיקה הם אמיתיים ואסור להתעלם מהם , אלא שחוקי הפיסיקה הם שם על מנת לכופף אותם בהתאם לרצונך , לא על מנת להיות להם לעבד . יש צורך באיזון - אבל מעולם החומר מתקדמים הלאה לא באמצעים איזון וניחותא סטלאנית ומנומנמת , כי אם באמצעות כוח .

gwizard

New member
וכאן אני חושב חשפנו את פרצופך

האמיתי, נדב. אני הפסקתי לחפש כוח אחרי לחש האהבה הראשון שלי, לפני הרבה הרבה שנים. אכן יש צורך באיזון - אך לא באמצעות כוח, אלא באמצעות אהבה. אתה לא אמור לקופף, אלא להתקופף ולהתיישר. There is no spoon

נדב פ1

New member
אלון ,

ראשית כל , באמת ובתמים שאינני מבין אלון את כוונת המשפט " חשפנו את פרצופך האמיתי " . לגבי עניין הכוח אלון , יש לי מס' שאלות רטוריות - כשתרצה פיסית להרים חפץ כבד , תשתמש בכוחך או לאו ? כשאת הצבא האמריקאי תקפו חילות הקיסרות היפנית בתקופת מלחמת העולם השניה , לאחר קריסתו של הצי האמריקאי בפרל הרבור - האם האמריקאים עצרו את חילות הקיסר היפני בעזרת אמצעים סימפטיים מאוד , או שהשתמשו האמריקאים במלוא כוחם כדי לנטרל את יפן ? ( ע"ע הירושימה ונגסאקי ) . כשתרצה לרוץ 4 קילומטרים , לא תשתמש בכוח שריר וסיבולת לב-ריאה ? כשתרצה להתעלות מעבר לעולם החומר - לא תשתמש בכוח ? בברכת " הכוח כן קובע " .

למעלה