שאלה לי אליכם .

gwizard

New member
אני מאשים את החברה המערבית

בשבת שעברה הלכנו לדוג. תפסנו איזה 20 דגים ככה ורצינו לצלות אותם על המנגל טריים (כי זה הכי טעים). להפתעתי גיליתי כי אני היחיד שהיה מסוגל לקחת את הדג, לערוף לו את הראש, להוציא את הקישקס ולנקות. אני מאשים את החברה המערבית "הנאורה" שלנו. אנו נהיינו כל כך פוליטקלי קורקט שאנו לא מסוגלים לסבול לראות חיה מבותרת, אך סדרות כמו אי אר שם מראים ניתוחים חוגגת. סרטי פעולה עם מלא דם וגפיים מבותרות IN, למלוק תרנוגלת OUT. אחד החלומות שלי זה לחיות באיזה בית קטן ככה על גדת אגם ליד יער ולגדל משק בית משלי. הכל אורגני, הכל טרי. על כל מה שזה אומר. עכשיו שאני חושב על זה, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם זה. אני מקבל שהטבע הוא לא כולו טוב ומוות הוא חלק מהתהליך. כמו כן אני מקבל כי אני לא נעלה יותר משאר הייצורים החיים. אינטליגנטי יותר ? אולי. מסוגל להרבה יותר פעולות ? אין ספק. אבל נעלה ? לא. לדעתי כל הצרות התחילו כאשר אדם התחיל לחשוב כי הוא יותר טוב מכל השאר. כי משם הדרך קצרה לחשוב שאדם אחד טוב יותר מאחר. ומשם הדרך מאוד מאוד קצרה למלחמות, רצח ושואה גרעינית. צלעות כבש זה מעולה !

gwizard

New member
אה, תוספת

אחרי שחשבתי על זה קצת, ההבדל בין להרוג תרנגולת לאכילה לבין להרוג את אותה תרנגולת לקורבן הוא מהותי ביותר. וזה לא קשור לגועל מדם או היכולת להרוג ייצור חי. זה קשור במטרה. במקרה הראשון אנו הורגים כדי להתקיים, כי בלי זה לא נשרוד. במקרה השני אנו הורגים כדי לרצות יישות עליונה שמעודדת אהבה. המקרה השני לא כל כך הגיוני, נכון ? כמובן שזה עניין של אמונה ומכאן - השקפה. בדיוק כמו שאמרתי קודם.

Wing Chan

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

התגובה הכי נורמאלית בכול הדיון הזה, תודה אלון.
אני לא חושב שיש משהו רע או פסול בהרג של חיות לשם אכילה. ככה זה היה תמיד, וזה רק טבעי שזה ימשיך ככה לעוד הרבה שנים. זהו. את כול מה שרציתי להגיד כבר אמרו לפניי אז אין טעם לחזור על זה. בברכת "סלט זה רצח!" עמר

RainBird

New member
עכשיו יבוא צמחוני ויאמר לך- אתה יכול להתקיים בלי בשר. אתה יכול לאכול ירקות ולקחת הר של כדורי b12. בשר זו מותרות. הנאה טבעית. כמו סקס- אפשר בלי אבל עדיף עם. כמו שעבורנו זה מותרות זה יכול להיות מותרות עבור אותה ישות עליונה- שוב תלוי בישות ובתפיסה שלך את מושג הקורבן. היום שוב, אני מעדיף מנחות יותר... נקיות. ואגב לגבי הדגים: גם אני לא הייתי מנקה אותם. לא בגלל שזה מגעיל, להפך, זה פחות מגעיל מעופות, אבל הריח נשאר ימים לאחר מכן. ארדן.

נדב פ1

New member
ארדן ,

ארדן ידידי , העובדה שעת הפסקת אכילת חיות מתות יש צורך להשתמש בכדורי B12 , אין משמעותה שבשר הוא הוא המקור לB12 , אלא שבמשך השנים אנשים התרגלו לקבל את הויטמין המדובר והספיציפי דרך החיות המתות , ולא דרך האמצעים הרבים שעומדים לרשותם . ומדוע לא תתיחס לדוגמאות שלי בנוגע ל800 מליון הינדואיסטים צמחוניים , בודהיסטים רבים צמחוניים , יוגים רבים מאוד , נזירי קונג פו - כל אלו צמחוניים , ואם תבדוק היטב , תגלה שבתורה גם כן כתוב שבגן העדן אדם וחווה היו צמחוניים .

נדב פ1

New member
אמור לי ,

אם אינך מסוגל לוותר אפילו על אכילת חיות מתות , כיצד ברצונך לפתח תודעת על אשר מצריכה אי אלו מאמצים גבוהים מהנ"ל ?

gwizard

New member
קצת הגזמת

לכל אחד יש זכות לחיות על פי הדרך שנראת לו, אין לך שום זכות להכריח את ארדן להיות צמחוני. אתה תהיה צמחוני ותהיה שמח בדרך שלך. אני וארדן נישאר אוכלי בשר וגם אנו נשאר שמחים בחלקנו. לגבי פיתוח תודעה: אתה בטח קראת את דיפאק צ'ופרה שבסיפרו "דרכו של מכשף" ממליץ להימנע מאכילת בשר לפני ביצוע אקט מאגי. אני יכול להבין את זה, עשיתי זאת בעצמי לצורך ניסיון פעם. מצד שני, מר צ'ופרה סירב להגיע לישראל לא מזמן כי לטענתו פחד מן הטרור. Enough said

ebony

New member
Q10 הוא לא ויטמין

אלה חומצה שהיא חלק ממעגל קרבס ועוזרת בנשימה תאית..

medichi

New member
צודק

והוא לא חלק ממעגל קרבס-אלא הוא חלק משרשרת מעבר האלקטורנים,נמצא שקוע בתוך ממברנת במטיכרונדירה,אם אני עוד זוכר משהו משיעורי ביוכימיה הוא גם נקרא יוביקונון,והוא לא חומצה ..לפי מה שאני זוכר הנקודה היא שהרבה צמחוניים לוקחים קו אנזים Q10,בלי לדעת שהוא בעצם מופק מלבבות של בקר

ebony

New member
../images/Emo3.gif עכשיו הבנתי מה זה קשור לשירשור

וזה צודקת

RainBird

New member
זה שאדם אחר בדרך הרוחנית שלו צמחוני לא אומר שאני צריך לאמץ את הגישה הזאת. הרבה אנשים גם מונותאיסטים אזי? גם אדם וחווה. ואתה יודע מה? רק בגלל שאני סולד מהיהדות אני אתן לך פיסת מידע אחרת, לפני קבלת חיזיון הדרואידים למיטב ידיעתי גם לא צרכו בשר. אז? אני לא מנסה ליצור תודעת על, או מחשב גדול שבשמיים. אני מנסה להיות עצמי ולבטא את עצמי בצורה הטובה ביותר. זה לא שאני רואה אכילת חיות מתות כמשהו שמונע ממני להתקדם רוחנית, אדרבא, פעמים רבות אכילה של חיה מסויימת יש לה משמעות מאגית- עוף הוא סולארי באנרגיה שלו, ובקר הוא ירחי. לפעמים אני גם נמנע במשך תקופות ארוכות מאכילת בשר כי הגוף שלי אומר לי שזה מזיק לי. ולפעמים הגוף שלי דווקא דורש בשר. בשר זה לא תלות אמיתית, אלא אם אדם בוחר בכך. בשר הוא לא מכשול לדרך הרוחנית אלא אם כן האדם בוחר בכך. ושוב, חיות אחרות אוכלות בשר. אני חיה. חי כמו אחת, מזדווג ומת כמו אחת. זה שיש לי אינטלקט על לא אומר שאני צריך להפסיק להיות מחובר לטבע כמו שהטבע התכוון. ולידיעתך, גם קופים למשל, כמו שימפנזות אוכלות כל מיני זנים של בעלי חיים אחרים כמו אפילו קופים "נחותים" מהם כמו קופי עכביש. וההבדל ביני לבין השימפנזה? שני אחוזים של הDNA. בקיצור נדב, Get real. ארדן.

T i a

New member
אם...

תחייה כמו יוגים, תוכל להסתדר בלי B12, אם תחיה כמו נזירים בודאיסטים תוכל להסתדר בלי B12 אבל אתה לא יוגי ולא נזיר, SO? אנחנו חייבים את הויטמין הזה אחרת לאט לאט הגוף יגסוס ואני לא צוחקת. אתה מנסה להתאים את החיים הרצויים לך למציאות בה אתה חי, זה אי אפשרי, שנה ת'מציאות והחיים הרצויים שלך יגיעו. באהבה ואור, נטלי

נדב פ1

New member
אני מסכים ,

אני מסכים איתך שאסור לזלזל בצרכי הגוף שלנו , אף על פי שיש די והותר דרכים להתאים את המצב לאי אלו אידיאולוגיות או צרכים מאגו-מיסטים .

Weirdi

New member
הקרבת קורבנות

משמעות אחת של הקורבנות הפגאנים ה"מקוריים" באה מההבחנה הדי פשוטה של הדם שנשפך על האדמה מבעל החיים הביא יבול יותר טוב (כלומר- דשן) ולכן ייחסו את ה'נס' לאלים והמשיכו להקריב. איפשהו המטאפורה המקורית התפרקה ולקחו את "ההקרבה" למקומות חדשים וניצלו את האקט של ההרג כדרך לריכוז אנרגיה ולשימוש בה. (בטקסים שמאנים וכדומה). כל דרך לאיסוף אנרגיה (גם אם הוא לא מכוון למטרות מאגיות, אלא גם לעבודת אלים) היא לגיטימית כל עוד לאדם אין בעיה איתו. כלומר- צמחוני היה רואה את האכזריות והחוסר צורך של המוות עצמו ומשתמש בבעל חיים חי או בתחליף מתאים. למרות שאתה אומר שאתה לא פוסט-מודרניסטי, כל הרעיון של הפגאניזם המתחדש או החדש נובע ישירות מזרם הפוסט מודרניזם (כולל הפורום הזה) ולכן אינך יכול לחפש 'אמת' אלא רק מה שמתאים לך. ועוד נקודה על הצמחונות- אני צמחונית כי מתנגדת לזה שכבר לא "מקריבים" את החיות שאת בשרם אנחנו אוכלים. כלומר- כבר לא מכבדים אותם ואת המוות שלהם, מתייחסים אליהם כיצורים חסרי כל חשיבות בזמן שהם הבסיס לכל קיום אנושי.

Wing Chan

New member
מה ז"א "מכבדים" את המוות שלהם?

ממתי בדיוק בנאדם שהולך לצוד, תופס טרף, שוחט אותו, ושם על האש, מכבד אותו יותר מדי ? נכון, אני מסכים שהיום כול העניין של ההתייחסות לבעלי חיים שנוצרים לשם שחיטה היא נמוכה והם נכלאים וכ'ו. אבל מצד שני, מעולם לא היה עניין של יותר מדי כבוד בטבע ביחסי צייד-ניצוד.

נדב פ1

New member
ביזיון .

ביזיון של רב העולם לעומת ההודים חסידי ה Sanathana Dharma - בעלי חיים הם דומים לנו מאוד , הן פיסית והן רגשית . מספיק להביט בחתול ולראות שתי עיניים , שתי אוזניים , אף ולוע , 4 גפיים ורגשות אנושיים מאוד בתוכו , על אחת כמה וכמה בכלבים . לא מזמן גם התפרסם מחקר שמדענים בריטים הוכיחו שלפרות יש רגשות , מחשבות , תהיות והתלבטויות בצורה דומה מאוד לבני אנוש , אבל הדבר לא משנה כהוא זה לבעלי תודעה מפותחת בגרוש שרק אוהבים לאכול את הסטייק שלהם בלחמניה .

למעלה