שאלה לי אליכם.

שאלה לי אליכם.

שאיש מד"א חובש- מתנדב יוצא לתאונה בלילה או לנסיעה אחרת- חוץ מהזוהרים שיש לו הוא שם אפודה? כי אני לא ראיתי שיש אפודות זוהרות חוץ מלחופשים או לרופאים. איך זה עובד? אם זה כבר הסייפטי- אז עד הסוף קודם כל הביטחות. אז תסבירו לי בבקשה איך זה עובד? כי במשא"ז אין דבר כזה שלא יוצאים לפעילות או לרגלי עם מפודה זוהרת או כובע -ב-

רועי

לכל חובש, מתנדב/עובד, יש אפוד כתום זוהר, וכמובן יש אותם גם לחובשים בכירים, פאראמדיקים ורופאים במד"א, מאחור כתוב באדום את התפקיד ויש סמל של מד"א... ובכל אמבולנס יש גם אחד כזה.

כן הבנתי את זה- התכוונתי

לאלו שאין להם תפקיד כלומר מע,רים רגילים לא חובשים. איך יכולים להגן על עצמם שאיזה נהג מטורף לא יעלה עליהם בטעות. כי מקרים כאלו היו- למשל עם החובשת ז"ל בכביש 6 שרכב דרס אותו למוות אחרי שהיא טפלה בת"ד

EMT D

New member
אז ככה

אמנם לכולם או לפחות לרובם יש אפודים אבל מישום מה אף אחד לא טורח לשים אותם וחבל... נו עד הפעם הבאה..

שמעון כפי שידוע לך אצלנו באק"מ אין

דבר כזה שלא לצאת לפעילות עם אפודה זוהרת.- יום אחד באתי לקחת מהתחנה הראשית דוחות פעולה הרמק"מ תפס אותי ללא אפודה נתן לי על הראש חבל על הזמן. ובצדק קודם כל להיות מזוהים ואחר כך ה"סייפטי" ההגנה

רועי...

בכל ארגון זה עובד אחרת.... אל תשכח שלמרות שאין לנו אפודים זוהרים יש לנו פסים מחזירי אור על המדים. אומנם חצי נחמה, אבל זה יותר טוב מכלום..... (או שזה סתם זוהר כל פעם שאנחנו מצטלמים, מי יודע...)

orend123

New member
רועי

א. "אם זה כבר הסייפטי- אז עד הסוף קודם כל הביטחות." ומה לימדו אותך שסייפטי זה? ב. "כי במשא"ז אין דבר כזה שלא יוצאים לפעילות או לרגלי עם מפודה זוהרת " וזאת מפני שבמשא"ז לרוב המתנדבים אין מדים, אז התחנה מספקת את הדבר הבסיסי ביותר- אפודי זיהוי. ג. כל מי שצריך מקבל ווסט זוהר (כן עם כיתוב מתאים מאחור), וזאת בנוסף לפסים הזוהרים על כ-ל מדי מד"א, מלבד זאת באמבולנס תקני תמצא 2 אפודות זיהוי, השימוש בהן יעשה עפ"י החלטת ראש הצוות- הנהג. ד. שיקול יותר חשוב מהאם ללבוש אפודה או לא הוא החניית האמבולנס, על הנהג להחנות אותו בצורה שגם שאר הנהגים ייראו באופן ברור שישנה תאונה, גם בצורה שיאיר את הזירה (כשלא נמצא בשטח ערוני) וגם בצורה שהנהגים האחרים ישמרו מרווח בטיחות מהתאונה- ומהצוות בזירה. ה. מלבד זאת אי אפשר לשלוט על מתנדבים שמחליטים לרוץ בזירה. ו. להזכירך שמטרתה של המשטרה היא סגירת זירה, כיוון תנועה, הרחקת סקרנים וכו'? בעיקר בשביל לשמור על הבטיחות (או הסייפטי). שבוע טוב.

תשובות

1-אותי לימדו שהסייפטי קודם כל הבטחון שלי ושל הצוות שלי וגם של אותו נפגע. 2-לידיע גם במשא"ז הולכים לנפק חולצות טריקו עם לוגו של משטרה מאחורה -אבל החוק מחייב ללכת עם רפודה זוהרת 3-לגבי מה שהערת על המשטרה היא לא גם סגירת זירה או הרחקת סקרנים זה גם לטפל.

רועי

בד"כ בתאונות דרכים שאמבולנס מגיע אליהם יש כבר משטרה או שהיא בדרך, והם דואגים לכך שמכוניות לא יתקרבו למקום התאונה.... מה גם שכשאנחנו מגיעים לת.ד הנהג אוסר על מתנדבי הנוער לרדת מהאמבולנס עד שהוא לא מוודא שלא נשקפת להם סכנה... וכל עוד לא תתחיל לרוץ בין נתיבים הכל יהיה בסדר.

ענבל אל דאגה

הייתי בהרבה ת"ד ואני יודע לתפקד כראוי- זאת אומרת שאני ממש לא יתחיל לרוץ מנתיב לנתיב-. כפי שהסברתי בראיון אישי שהיה לי במידה ואני יתקבל כמתנדב מהמניין- תהיה לי הפרדה מוחלטת בין מד"א למשטרה- אני לא מתכוון לעשות אף שטות שיכולה לפגוע בי ובהתנדבות שלי במד"א או במשטרה. את יכולה להיות שקטה. ענבל בואי אספר לך משהו חח בדרך כלל שיש ת"ד החבר'ה שלנו (מד"א) מקדימים את המשטרה- - בדרך כלל הטלפנית של מרכז 100 מקבלת תאירוע- מעבירה למשגרת שמעבירת לנו או לניידת ית"מ את יכולה לראות אותה עם רכב משטרתי בעל לוחות אזרחיות אבל היא ניידת משטרה לכל דבר.. בדרך כלל הם מאחרים הם עסוקים ברשימת דו"חות תנועה- אמרו את זה למשגר/ת בקשר הרמ"ס ממש צעק עליהם שיתחילו להזיז את התחת שלהם לכיוון האירוע זה היה תאונה קשה

רועי...

בוא ואל תספר לי, המשטרה או מקדימה את מד"א או מגיעה קצת אחרינו... יש מקרים בהם המשטרה מתעכבת, אני לא אגיד שלא, אבל הם כן מגיעים... לפעמים הם גם משחררים אותנו אם אין נפגעים בתאונה. (מישהו יודע מזה נ"ב? כי אותי זה שעשע) בקביעות מוות לפעמים לוקח להם שנים להגיע, וחבל אבל זה נושא לשיחה אחרת כבר.... בכל מקרה אם יש סכנה לסייפטי של הצוות אנחנו בכלל לא יורדים מהאמבולנס עד שהמשטרה עוצרת את התנועה או משהו כזה. אז אין מה לדאוג, פשוט להיות חכם.

למעלה