שאלה לי אליכם....

3310 4ever

New member
פאנלים זה הבעיה שלכם?

בקניון הקרוב לביתי (הקריון- קרית ביאליק מי שמכיר) יש בכל מרכז פאנלים ואין שום פאנל מקורי של נוקיה! אפילו לא בדוכן של Orange!. ופאנל "פיראטי" ל-33XXעולה כ-30 עד 35 שקל, תלוי אם הוא עם מקשים מיוחדים או אם יש לו פליפ...(כמה שהוא יותר מיוחד הוא יותר יקר) לא יודע איך זה אצלכם...אבל מי קונה פאנלים ביורוקום? אולי הם המשווקים הרשמיים אבל הפאנלים של נוקיה (לפי מה שראיתי באתר שלהם) בכלל לא משהו בהשוואה לפאנלים ה"פיראטים" שאני קונה (ותאמינו לי...אני קונה בכמויות!)

Nokia Fan

New member
אממ... אין כותרת להודעה הזאת...

קודם כל, ניקל מטאל זה Ni-MH. עכשיו, אני ממש לא מבין בזה, אבל שמעתי שסוללות ליתיום-יון הן יותר טובות...

green eyes

New member
רוב הבטריות החדשות הם ליטיום...

ובבטריות האלה בניגוד לניקל מיטל זה לא משנה מה תעשו לבטריה אחרי הטענה ראשונית עד שהיא תתמלא (ממולץ 3-4 שעות). אפשר לנתק באמצע טעינה,אפשר לא לפרוק לגמרי את הבטריה כל שבוע (למרות שמומלץ) וכו´ וכו´. תבדקי את סוג הבטריה,הסימון רשום באנגלית, NI-MH זה ניקל מיטל LI זה ליטיום. בעקרון בניקל מיטל צריך לפחות 12 שעות פעם ראשונה הטענה שהפלא מכובה, וכל שבוע לפרוק לגמרי ולהטעין,ומאוד מאוד לא מומלץ לנתק באמצע טעינה כי זה מקצר את החיים שלה.

Big N

New member
תשובה כהלכה../images/Emo98.gif

ולכל אלו שחושבים שניקל מטל זה הכי אחי אז תתעוררו אנחנו במאה העשרים ואחת וכמו כן קראתי איזו שטות גמורה על סוללה שצריכה להתרגל למתח של הארץ נו באמת דה??!! המטען תמיד מוריד את המתח למתח הדרוש. אבל אולי הסוללה צריכה להתרגל לחמצן של המדינה או לפיגועים?? לסיכום בליטיום להטעין עד שהטלפון מראה סוללה מלאה (אפשר אפילו לנתק לפני אם צריך) ויאללה לדרך.

oleg_kh

New member
הלוואי והיו כאן עוד הרבה כמוך.

במחשבה שנייה, עדיף שלא. סוללה חדשה של לדוגמא נוקיה 3310 ליתיום-יון צריך להטעין כ-14 שעות לפני שימוש ראשוני גם אם המד מלא על טעינה מלאה. במידה ולא תטען את הסוללה טעינה ראשונית של 14 שעות, הביצועים (שגם ככה דלים) לא יהיו אופטימליים ומקסימליים. אז בלי המלצות מיותרות כי אחרי זה אנשים ישאלו "למה הסוללה ב-3310 שלי מחזיקה רק יום?"

idan3k

New member
את הסוללה הסטנדרטית של סמסונג 514

שהיא ליתיום יון 900 mAh צריך להטעין בפעם הראשונה רק 3 שעות, אני הטענתי 3 דקות ואז לסירוגין לא יודע כמה זמן כשהמכשיר דלוק ועדיין הסוללה מספיקה לי ל-3 ימים אם אני לא משתמש בו הרבה. -- ובהטענה רגילה צריך רק שעתיים אם הסוללה ריקה או פחות אם היא לא.... אז מוזר שבליתיום של נוקיה צריך גם 14 שעות... אתה בטוח?

oleg_kh

New member
כן בטוח

הייתי בקשר עם הנציגים של נוקיה ברוסיה, וזה מה שהם אמרו. את הסוללה של הסמסונג צריך להטעין לא יותר מ-4 שעות. אפשר פחות אבל לא רצוי.

צלצלן

New member
שטיות !!!

ביג N צודק. מה שאתה אמור רלוונטי רק לסוללות ניקל מטאל. אין צורך לטעון טעינה כזאת בסוללות ליטיום. אגב, מענין לדעת על מה אתה מבסס את מה שאתה אומר, משהו מדעי או שסתם בא לך להשמע ? ? ?

oleg_kh

New member
תקשיב צלצלן ../images/Emo70.gif

אתה יכול לשאול כאן הרבה אנשים, והם יעידו שאני לא אחד שמדבר כדי לעשמע (להבדיל מאחרים) אלא התשובות שלי ענייניות. ממה שאני יודע ממכרים שעובדים באורנג´ את הסמסונג צריך להטעין 4 שעות בהתחלה. ורק לאחר 3-4 מחזורי טעינה היא מגיעה לביצועים אופטימליים. מחזור טעינה: פריקה מלאה וסופית של הסוללה ואז הטענתה עד למלוא הקיבולת וכך מספר פעמים. זהו, סוף. פיניטו. נ.ב. אני לא ממליץ לך להתווכח עם שוקולד חלב בנושאים האלה כי אתה רק עושה מעצמך טיפש.

משהו קטן להוסיף...

הידעתם שרק לאחר שלושה מחזורי טעינה מלאים-הסוללה מגיעה לקיבולת המקסימלית ולביצועים המיטביים???

בפרוש לא!

הדבר תקף לכל הסוגים של הסוללות!!! אם אתה לא מאמין-דבר עם ראש מחלקת אביזרים של אורנג´

idan3k

New member
אולי בונגע לנוקיה, אני מזכיר לך

שאורנג משווקים גם מכשירים אחרים. ואני מניח שזאת בנקודת שירות, שאמרה לי להטעין את הליתיום 3 שעות לא טעתה ובטח לא הספר... אז אולי הוא צריך לשאול את יורוקום, ולא את אורנג´? אני הייתי פונה לסאני בנושא הזה...

למעלה