שאלה לי אליכן
האם אני לא לבד

לימי5

New member
שאלה לי אליכן ../images/Emo9.gif האם אני לא לבד

פה שמשלבת דיאטה עם טיפולים? הייתי אצל דיטיקאנית שהרכיבה לי תפריט, אני כבר שבוע בדיאטה ולא אוכלת שטויות וכל הזמן רצה לשירותים שד כמה שידוע לי זה סימן שיורדים ובמקביל אני מזריקה פרגונל אבל אני לא יורדת במשקל אני אפילו עליתי 1/2 ק"ג. וזה מה ששובר אותי כל הזמן. ואני צריכה לרדת 20 ק"ג ולא רוצה להתחיל הריון במשקל הנוכחי וכל מה שאצליח לרדת עכשיו זה רווח! נראה לכם שזה בגלל ההורמונים ? האם בשבוע הבא שאהיה אחרי ההזרעה אוכל לראות ירידה? אוף זה כ"כ מייאש!!!

ליאורה1

New member
את לא לבד ../images/Emo24.gif

אני גם בסידרת טיפולים בשילוב של דיאטה. אני נמצאת במסגרת "שומרי משקל" ב-8 החודשים האחרונים רזיתי 14 ק"ג. במשך התקופה הזו עברתי הפריה שהצליחה אך לצערי העובר לא שרד ונאלצתי לעבור גם גרידה. בתקופה הזו ידעתי עליות ומורדות במשקל - תרומת ההורמונים. גם אני התייאשתי אך תמיד חזרתי לעצמי והמשכתי. למרות שבתקופה שהייתי בהריון עליתי במשקל החזרתי את כל העודפים ושוב אני בתנופת ירידה. מנסיון שלי אין כמו קבוצת תמיכה כמו שומרי משקל.יש הצלחות. מה עוד ששילוב בין הירידה במשקל וטיפול הורמונולי לדעתי יכול לגרום להצלחה בטיפול. בהצלחה רבה.אשמח לספק עוד פרטים אם תרצי.

GALITDOL

New member
ליאורה

גם אני התחלתי שומרי משקל עד שקראתי שדיאטת שומנים עלולה להפריע לפוריות אז אני מנסה פשוט לאכול בריא. לא שזה מצליח אבל התוכנית העתידית שלי היא בלאו הכי להשמין כ15 קילו חזיתית. הבצלחה בדיאטה ובהפריה גלית

מרב.

New member
מה זה דיאטה???? ../images/Emo3.gif

שכחתי, שמישהו יזכיר לי בבקשה
לימי, שבוע בדיאטה, זה אפס קצהו של הקרחון. אם יש לך עודף משקל של 20 ק"ג, את חושבת שהגוף שלך פראייר? שיוריד משהו בשבוע ימים? בשבוע הראשון של הדיאטה, מה שנושר ממשקלך הם בעיקר נוזלים (70%), ורק 5% מהירידה ממומנת על ידי השומנים. והרי מה שאנחנו רוצות להוריד הם השומנים, לא להשתין מיים, והם משתכנעים ברצינות כוונותייך רק בשבוע השלישי- ואז מהווים את החלר הארי של הירידה (כ-70%). זו דיאטה מאוזנת, ובכזו את צריכה לדבוק. כל הדיאטות שמבטיחות ניסים ונפלאות אחרי 4-5 ימים הן דיאטות משתנות, שאף לא גרם אחד של שומן יורד ממך. אני מניחה שזו לא הדיאטה הראשונה שאת עושה. הגוף אינו טיפש, הוא כבר מכיר את המשחקים האלו עם האוכל לימים מספר: דיאטת כסח לכמה ימים, ואז נשברים וחוזרים לכמויות הרגילות, לכן הוא לא ממהר להיפטר ממאגר השומנים, ומפרק קודם כל את מה שקל לו יותר, תחילה הנוזלים, לאחר מכן את הסוכרים הנמצאים בדם, ורק לבסוף את שומנים, אלו שנמצאים כבר שנים וקשה לפרקם. נכון שמתסכל להתחיל דיאטה ולראות עליה, אבל סביר להניח שמדובר בצבירת נוזלים בגלל גדילת השחלות וספיחת המיים, אבל: אל תתיאשי, השורה התחתונה היא סבלנות והתמדה, הם מילת המפתח. גם בתחילת ההריון אפשר לשמור על משקל ולרדת , יש תפריטים מיוחדים לנשים בהריון שאיתם אפשר להוריד. מאוד לא בריא להתחיל הריון בדיאטת כסח, ולכן, שוב- סבלנות והתמדה. כל הכבוד שהתחלת דיאטה, בהצלחה בדרך החדשה! מרב

רונה33

New member
כל ההורמונים שאנחנו לוקחות ../images/Emo80.gif

גורמים בין היתר גם לאגירת נוזלים, כך הסביר לי הרופא שלי. זה לא אומר שירידה במשקל לא באה בחשבון בתקופת הטיפולים, רק שהיא יותר אטית וחייבת להיות מלווה בפעילות גופנית , אחרת זה ממש אטי. גם אני באותה סירה. חייבים לשמור . אין ברירה.............

תופעת לואי = עליה במשקל

לצערי אני יודעת על מה כולכן מדברות. בשנה של טיפולים עליתי במשקל ב- 6.5ק"ג. אמנם לאט לאט אבל זה נשאר עלי. אחות ברמב"ם במפורש אמרה לי שאחת מתופעות הלוואי זה עלייה במשקל. בנוסף ל"עזרה" של ההורמונים גם חוסר פעילות גופנית גורמת לעליה במשקל. אני התעמלתי באופן קבוע שנים עד להתחלת הטיפולים. הפסקתי כיוון שכל טיפול היתה תקופה שהרופא אמר לי לנוח. לומר את האמת - זה סתם תירוץ. זכרי - שדווקא במצבנו יש להוריד משקל בצורה מבוקרת ונכונה וזה כולל שילוב פעילות גופנית מתאימה. תפני לרופא שלך להמלצות.

yaelhul

New member
ואגב פעילות גופנית...

אני כל הזמן שומעת אזהרות של רופאים, לא להתחיל בזמן ההריון בפעילות גופנית שלא היינו רגילות אליה לפני ההריון. מכיוון שלקחתי ברצינות את הקביעה של נועם שכל אחת מאיתנו, אחרי טיפול, היא בהריון עד שלא הוכח אחרת, אני ממש בהתלבטות: מצד אחד יש לי עודף משקל וחוסר בכושר שאני ממש רוצה לעשות איתם משהו משמעותי. מצד שני אני לא רוצה לקלקל לעצמי את ההפריה הנוכחית ואת ההריון שיבוא בעקבותיה... חשבתי ששחיה היא אולי הספורט הכי עדין מהבחינה הזאת, ושעדיין יפעיל את כל הגוף בלי להעמיס יותר מדי מאמץ. מה דעתכן? יעל

yaelhul

New member
אם למישהי יש תשובה בעניין שחיה

אשמח אם תענו להודעה שמעל... תודה יעל

נועם@בת

New member
האמת יעלי, בשבילי כל מה שהוא מעבר

להליכה עד האוטו- נחשב למאמץ מוגזם
אבל זה בלי קשר לטיפולים. ממה שאני זוכרת, הרופאים בפורום הרופאים אמרו תמיד לא לעשות פעילות יותר ממה שאת רגילה. אז גם שחיה- תעשי את זה בקטן, לא לשחות לארץ ובחזרה
נועם

GALITDOL

New member
יעלי

השמועות הרפואיות שהתגנבו לאוזני הן שהגוף בכושר - כגון הליכה ושחיה זה מגביר את זרימת הדם ועשוי לעזור בהקלטות/השתרשות אך לאחר ההפריה יש לעשות פעילות מצומצמת (כזו שנועם מכירה) אז אני שבועיים וחצי (שלפני ההפריה) טיפוס ספורטיבי ובשבועיים עד התוצאה - טיפוס מוגבל פיזית ונפשית כמובן. למרות שלשחיה מתונה לאחר ההפריה לא יכולה להיות השפעה רעה כגון ריצה מהירה או ספינינג. בהצלחה

מרב.

New member
יעלי,

יש לי הרגשה שאם תשאלי רופאים בעניין, תקבלי מגוון תשובות כמו מבחר הדוקטרינות בעניין כמה ימי מנוחה דרושים אחרי החזרה. לעניות דעתי, המופעלת על פי שיקולים הגיוניים: אם התחלת לעשות את הספורט לפני ההפריה, והגוף כבר רגיל למאמץ, אין שום מניעה שתמשיכי איתו לאחר ההחזרה, או נכון יותר- לאחר תום המנוחה. זאת כאשר מדובר על סוגי ספורט שאינם מאומצים מדי, ולצורך הענין שחיה היא בהחלט כזו, שהרי היא ספורט מומלץ לנשים בהריון, וגם צעידה. אני חושבת שכל סוג שלא מפעיל את שרירי הבטן ומאמץ אותך יתר על המידה הוא מבורך, כי הוא מזרים דם לרחם, מכניס אנרגיות חיוביות, ואני בטוחה שלאנדורפינים השפעה חיונית וחשובה על מצבינו הנפשי וככזה- גם על הגופני. אילו הייתי בכושר (אני עוד אחזור לעצמי יום אחד), ההפריה לא הייתה מונעת מבעדי להמשיך לעשות ספורט. אם החלטת לעשות ספורט- go for it
מרב

לימי שאלה ?

ראיתי שכתבת שאת משתמשת עם פרגונל אני במכבי ואמרו לי שאין יותר פרגונל האם את גם במכבי ? שכן החומר הזה ישפיע עליי יותר טוב ויהיו אלו בשורות טובות אם יחזירו את הפרגונל לשוק !!! שיהיה המון הצלחה בדיאטה ותיזכרי חייבים לעשות גם כושר במקביל !!
יונית החיננית

לימי5

New member
תודה לכולכן על העידוד ../images/Emo25.gif !

אני מתכוונת להמשיך בדיאטה ומקווה שבשבוע הבא אראה תוצאות. טוב לשמוע שלמרות הטיפולים יש ירידות במשקל. יש לי מנוי לחדר כושר ועד היום לא ניצלתי אותו (בקאנטרי) אני מתכוונת ללכת לפחות 3 פעמים בשבוע. הבעייה שבבוקר אני עסוקה עם עבודה וכך גם אחה"צ ובערב אני שפוכה. בקשר לפרגונל אז היו לי בהתחלה ועכשיו יש רק מנוגון שזה מה שאני מזריקה. מאד קשה להשיג פרגונל. לי אמרו שזה אותו חומר לחברה שלי שמטופלת בהדסה בי"ם הרופאה התעקשה שתשיג פרגונל ושיש הבדל. שמעתן על כך? לי יש הרגשה שפרגונל יותר טוב.

נועם@בת

New member
פרגונל ומנוגון זה אותו חומר

רק מיוצר בידי חברות שונות. התקנים של חברות התרופות הן כל כך דקדקניים שהסיכוי שיש הבדל בחומר, הוא סיכוי קלוש במיוחד. אמנם יש רופאים שטוענים שחומר אחד יותר טוב מהאחר, אבל אין הוכחות שכך זה. נועם

יונית החיננית- נועם צודקת, אבל

עדיין ניתן להשיג פרגונל. גם אני במכבי ומקבלת מנוגון. אמרו לי שם שכבר לא נותנים פרגונל אלא מנוגון כי הפרגונל יקר (60 ש"ח לעומת 10 ש"ח). אמנם כבר לא מזמינים פרגונל היום אבל במלאי עדיין יש להם פרגונל, ונראה לי שאם תתעקשי יש סיכוי. השאלה אם זה שווה את המאמצים.

המשקל העודף מההורמונים נושר בסוף

כשמגיע ההריון המיוחל ומפסיקים עם ההורמונים אז הנפיחות והקילוגרמים העודפים שהוספנו בטיפולים פשוט מתנדפים. זה לא אומר שאנחנו הופכות לסנדי קרופורד פשוט חוזרות למשקל של מקודם

iris2210

New member
את לא לבד בסיפור

גם אני כמוך בתחילת סדרת טיפולים. התחלנו טיפול שני. וגם אני צריכה לרדת במשקל כ-20 קילו. את לא לבד יש עוד עשרות כמוך וכמוני ובסופו של דבר נקווה שנצליח להיכנס להירון המיוחל. אסור לנו להרים ידיים. ולהשתדל לעשות פעילות גופנית שגם היא עוזרת לרדת במשקל וכמובן צריך להתמיד. יש גם פורום של בעיות אכילה שגם שם יכולים לתת לך תמיכה. בהצלחה.

רוני@30

New member
ממש ממש לא לבד... ../images/Emo21.gif

לימי - תחזיקי מעמד. אם השבוע הראשון שלך מושפע מהזריקות, זה רק אומר שאח"כ תרגישי ב-בום אחד את כל הירידה ויהיה לך כיף! גם לדיאטה צריך סבלנות (אוף, אוף, אוף, כמה שזה קשה...). אני מקווה בשבילך שאחרי ההזרעה לא תרדי אלא רק תעלי, אבל מהסיבות הנכונות! אני גם התחלתי דיאטה. על דעת עצמי - אבל עם סיבות טובות. עד עכשיו החזקתי בטיעון שאם הרופא לא אמר לי לרזות - כנראה שאני בגבולות ה"בסדר". הוא עדיין לא אמר לי לרזות (למרות שהוא שמח לשמוע שאני פועלת בכיוון) אבל אני נשברתי. אז אני כבר שבועיים וחצי בשומרי משקל ובינתיים שורדת יפה. מתוך מחשבה מוקדמת התחלתי עם זה בהפסקה בין טיפול לטיפול - כדי באמת להפחית את הבאסה שיש מהנפיחות ההורמונלית (אני גם הרבה יותר רעבה בזמן הטיפולים !!). אני מקווה שעד שאחזור לזריקות, כבר אהיה מספיק "בתוך זה" כדי לא להשבר. לימי - אני מציעה את עצמי בתור תת-קבוצת-תמיכה לענייני דיאטות. אם את רוצה לדבר איתי על מלפפונים ולחם קל, אני פה בשבילך... בהצלחה! רוני

אוראושר

New member
תוספת שאלה לשאלת הדיאטות ../images/Emo8.gif

אני ירדתי 17 קילו בתקופה האחרונה ומאז אני כמעט ולא אוכלת כלום! כל היום אני על גבינה 1/2% מלפפון עגבניה ונס קפה עם שוקולדים. אני יודעת שזה לא בסדר - אבל לא מצליחה לצאת מזה אני פוחדת להעלות במשקל ומצד שני פוחדת שזה יפגע בטיפולים. האם זה פוגע בטיפולים??? ובנוגע לספורט - איך אפשר לעשות ספורט כשהישבן שלי מחורר וכואב. כל קפיצה שאני קופצת כואבת לי במיוחד בזמן הזרקת הגסטון השמנוני והמגעיל. יש לכן רעיון איך לאכול ולא להעלות בזמן הטיפול? ובכלל, ההורמונים באמת מנפחים? אני כל החיים שלי הייתי "דובה" כך שאני לא יודעת אם בגלל ההורמונים המשכתי להעלות או רק בגלל שאני אוהבת לאכול, או שחיפשתי מפלט כלשהו ליגוני??? אשמח לקבל רעיונות מכן. כבר קיבלתי תאבון

למעלה