שאלה לי כמנותחת טרייה

Lychee1

New member
חששות מציפים אותי לפני הניתוח

שלום חברים יקרים, לאחר מס' חודשים של ריצות ואיסוף בדיקות ותזוזים הגיע הרגע המיוחל ואני עומדת לעבור מחר ניתוח טבעת. אשקר אם אומר שאני לא לחוצה מאוד וחוששת ואני מחפשת להשקיט את החששות בחברתכם כאנשים שעברו את הניתוח הזה ומאחורי הכל.

תוכלו לומר לי בבקשה כיצד עליי להערך לניתוח? או לתת לי קישור להודעה שעוסקת בנושא?

מלא שאלות רצות לי בראש פתאום, כמה זמן ההרדמה תמשך? הם חשים כאבים אחרי הניתוח? אחרי כמה זמן מורידים את התפרים? האם אפשר לשבת, לנוע אחרי הניתוח או שזה בעייתי? מה תקופת ההחלמה? כדי למנוע צלקות מהתפרים איזו משחה עליי לקנות? אשמח לכל קישור או מידע בנושא אני בלחץ היסטרי פתאום. חיכתי לזה הרבה ופתאום כשזה כאן אני לא מצליחה להרגיע את האינדאנים שמשתוללים לי בראש.

Lychee1

New member
יום השלישי אחרי הניתוח ומס' שאלות לי בבקשה...

1. סביב החתך המרכזי איפה שיש את הכפתור של הטבעת נהיה לי שטף דם די גדול, האם זה בסדר? זה קצת מלחיץ אותי העניין.

2. תחושת רעב- אני ביום השלישי אחרי הניתוח ואני מרגישה רעב והבטן מקרקרת. שתיתי היום מיץ תפוחים צלול ואכלתי מעדן ג'לי אבל, זה לא משביע. בהמשך אשתה מרק צח אבל, קשה לי להאמין שזה יגרום לי לתחושת שובע. באיזה שלב מותר להוסיף לתפריט מזונות משביעים יותר?

3. הורדת הסיכות- אמש היה לי ממש קשה להוריד את המדבקות ולראות את הסיכות על הגוף די הזדעזעתי מהמראה. האם כואב להסיר אותן אצל האחות?

תודה למשיבים

קוביd1

New member
חששות לפני ניתוח

דבר טבעי החשש מפני ניתוח ,והייתי מודאג באם זה לא היה ככה
אז ככה ניתוח טבעת ניתוח מהיר שעורך כ1/2 שעה ,כל גוף מתנהג אחרת יש כאלה שיש להם כאבים אחרי הניתוח ,בשביל זה יש משכחי כאבים לא להתבייש לבקש מהאחיות בבית החולים וגם אחרי זה להמשיך להשתמש בבית.
קשה לי להגיד לך מה תהיה מידת הניידות שלך ,יש כאלה שמוגבלים מאוד בימים הראשונים , הכל בגלל אי נוחות האזור התפרים ,וכאבים באזור השכמות בגלל הגז שהוכנס לחלל הבטן בזמן הניתוח
לעומת זה יש כאלה מנותחים שכמעט אין להם כאבים בכלל ואחרי כמה ימים חוזרים לעבודה ,אני מקווה שאת תיהי שייכת לקבוצה השנייה
תפרים מורידים אחרי 4-5 ימים כדאי שתיגשי לאחות בקופת חולים והיא תדריך אותך מתי להוציא את התפרים
סך הכל את יכולה להיות רגועה ,מאחל לך הצלחה בניתוח והצלחה בפרויקט של הירידה במשקל
אשמח לשמוע ממך
הרבה בריאות

קובי

תשובות

לגבי השטף דם ממליצה להתייעץ עם המנתח (אם זה אבינוח אז אפשר להתקשר לאוסנת במוצש)
תחושת רעב - למה לא התחלת עם מוצרי חלב נוזליים? משקה בוקר, רוויות וכדומה, מאוד עוזר לתחושת השובע.
תסנני מרק שבושלו בו עוף ותפוא עם שמן, מאוד עוזר
ממליצה לך לקרוא באתר של אופירה את ההנחיות לתזונה אחרי הניתוח
אגב רעב אומר שהגוף מחלים היטב, זה מעולה :)
הורדת הסיכות ממש לא כואבת, זה נראה הרבה יותר מלחיץ ממה שזה באמת.... חתכי לפחות חמישה ימים לפני שתורידי את הסיכות. את יכולה לגשת לאחות קופת החולים שתחווה דעתה מתי כדאי להוריד.
בהצלחה!!

עדי1751

New member
שאלה חשובה

כתבת שאת 3 ימים אחרי .אני לפני עם המון חששות.אשמח אם תוכלי לפרט איך עבר הניתוח איך היתה ההתאששות האם היו כאבים
כל מה שתוכלי לפרט יעזור לי מאד.
סתם שאלה-מדוע לא העדפת שרוול?
תודה מראש
עדי

Lychee1

New member
היי עדי...

ראשית, אברך אותך על ההחלטה האמיצה שקיבלת על עצמך ואאחל לך המון הצלחה בניתוח ובדרך החדשה שאת סוללת לעצמך. שנית, אזדהה עימך ואשתף שגם אני חששתי מאוד לפני הניתוח. פחדתי מההרדמה, מההליך עצמו, מהכאבים שאחוש, כל תסריט של פחד שאת יכולה לדמיין עבר לי בראש. אבל, תודה לאל ארבעה ימים אחרי הניתוח אני יכולה לומר לך שהשד פחות נורא בפועל.

בבוקר הניתוח היו לי פרפרים בבטן, שיתפתי גם את המנתח שאני לחוצה הוא חייך והרגיע שהכל יהיה בסדר. שוחחתי עם המרדימה, עם האחות שהייתה בחדר הניתוח שאלתי כל שאלה שעברה לי בראש כדי להיות רגועה ולדעת מה בדיוק מה אני הולכת לעבור. מחדר הניתוח עצמו אני לא זוכרת כמעט כלום, כי תוך מס' דקות הרדימו אותי והפעם הבאה שפקחתי עיניים הייתה בחדר ההתאוששות. הניתוח לוקח כ20 דקות בערך. לאחר הניתוח צריך להשאר שכובים במיטה כ6 שעות וזה תיסכל אותי מאוד כי מאוד רציתי להתיישב. חשתי כאבים בגב ובכתפיים והסבירו לי שזה קשור להרדמה וזו תופעה שלא הסבירו לי עלייה לפני וחשוב שתקחי בחשבון שזה עלול לקרות. במידה וזה יקרה שתפי את האחיות הן יכולות לתת משכך כאבים ולהקל.

כפי שכתבתי היום אני ביום הרביעי לאחר הניתוח, יש מעט כאבים אבל, אני לוקחת אופטלגין נוזלי כדי להקל. אפשר לנוע, לשבת, בזמן השינה השכיבה קצת כואבת אבל, אני כל הזמן מזכירה לעצמי שזה זמני ומשתדלת להיות חזקה.

אל תהיי מודאגת, תלכי עם מישהו שקרוב אלייך ויוכל לחזק אותך ולתמוך בך והכל יעבור בשלום בעה"ש. שיהיה לך המון הצלחה ותעזרי בפורום הזה כדי להשקיט כל חשש (לי זה מאוד עזר).

בהצלחה

Lychee1

New member
נ.ב: לגבי למה בחרתי טבעת ולא שרוול...

לא מעט אנשים שאני מכירה סביבי מטובעים והתוצאות מרשימות מאוד כך, שזה מאוד משכנע שאתה רואה אנשים שאתה מכיר שעברו את זה והצליחו לרדת במשקל יפה.
ומכל מה שקראתי והתייעצתי הבנתי שניתוח שרוול מסובך יותר, גם ההליך וגם השיקום וזה היה גדול עליי מדי. אבל, אני בטוחה שיש פה כמה שיחלקו על דעתי. בהצלחה במה שתחליטי :)

אופירA

New member
מנהל
כל הכבוד לאיילה על התשובות המקצועיות

אני רק אוסיף ואחזק -

שטף הדם בחתך של הפורט נשמע לי שגרתי ותקין, אבל כדאי לשאול את אוסנת ו/או להראות לאחות במרפאת קופ"ח (כיוון שטוב מראה עיניים).

הרעב ביום השלישי הוא מצוין. משקאות חלב ויוגורט ומעדנים חלקים עשירים בחלבון והמרקם שלהם יותר משביע מאשר מיץ צלול. אפשר להוסיף להם סוכר במקרה של רעב גדול מאוד.
בשלב זה, הפיתרון נגד הרעב הוא כמויות גדולות יותר ולעתים קרובות יותר של המותר.

אם הרעב הבריא הזה ממשיך, ביום החמישי מיד תעברי כבר לכלכלה רכה, ותפצחי בפירה תפו"א רך ודליל יחסית, ואח"כ כל מה שמופיע ברשימת הכלכלה הרכה. הפחמימות הללו ירגיעו את הרעב הרבה יותר.

הסיכות על החתכים זה דבר מצוין, הגם שזה לא מצטלם טוב. משל למה הדבר דומה? למראה טבורו הקטוע של תינוק טרי בימים הראשונים. לא מצטלם טוב בכלל, אבל בריא לחלוטין. אם לומר את האמת, יש הרבה דברים טובים ובריאים שנראים רע מאוד. אפילו תינוק בריא מאוד מאוד שרק הגיח מבטן אמו בלידה רגילה ובריאה מאוד.
אז אל תתרגשי מהזעזוע ממראה שאת לא מכירה.
האחות חותכת את הסיכות במספרים מיוחדות שחותכות מתכת, ושולפת אותן. רוב האנשים לא דיווחו על שום כאב, אפילו לא קל.
יש רק מקרה אחד שבו הורדת הסיכות כואבת מאוד, כאשר העור מפתח רגישות לסיכות ומצטלק מעליהן (או במילים אחרות, הסיכות שוקעות). ולכן ד"ר אבינוח מעדיף להגיד הוראה גורפת לכולם, להוריד מוקדם. אבל הורדה מוקדמת מידי אינה עדיפה מכל הבחינות בכל מקרה, אלא רק במקרים מועטים, לכן ההוראה הכי בריאה היא להגיד למנותח - תראה את החתכים לאחות/כירורג אחרי 4 ימים, ותשאל אותה מתי נראה לה שכדאי להוריד במקרה המסוים של החתכים שלך. ואז אם זה מוקדם מידי במקרה שלך, היא תגיד לך, ויצאנו מכל הספקות.

Lychee1

New member
אופירה היקרה
ענקית...

את לא מבינה כמה הקיום של הפורום הזה מסייע לי. שיתפתי אתכם בחששות שלי לפני, גם עכשיו שאני אחרי ויש לי מלא שאלות שרצות לי בראש אני שקטה ויודעת שיש לי לאן לפנות ואני מרגישה שאתם מעין קבוצת תמיכה פרטית שכזו שתמיד אוכל למצוא בה מענה. זה מקסים איך שכולם רוצים לסייע, להזדהות, לעזור כי זו לא החלטה פשוטה זו החלטה שמשנה חיים והליווי הזה כ"כ חיוני.

אני מודה לך מאוד ומעריכה את תשומת הלב שאת מקפידה לתת לכל שאלה שלי ולכל הפעילים בפורום הזה. כולי תקווה שבעתיד אוכל להיות לעזר לאחרים באותה המידה.

אופירA

New member
מנהל
הליווי הזה חיוני מאוד מאוד - למה לא מבינה?

אני מבינה מאוד כמה שהליווי הזה חיוני.
ולכן אני מרגישה חיונית כשאני מבצעת את הליווי הזה, וממש מתחננת לאנשים - תתקשרו!!! לא, אתם לא מפריעים!!! תתקשרו!!! העיקר אל תעשו שטויות בלי ייעוץ.

אני בכלל זכיתי פה בפיס. נחתתי לתוך פורום עתיק וותיק, מאורגן ומושקע, שנוהל ע"י בעלי ניסיון וידע ענקיים, ועקב התעייפותם קיבלתי את הפורום לידיים שלי כאילו אני איזו מנהלת חשובה כזו, וכאילו אני יצרתי את הפורום... ואח"כ הצטרף קובי, שנמצא פה מהיום הראשון של הפורום, ואנחנו קוצרים את כל מה שזרעו הראשונים.

כל מה שאני מדקלמת זה ידע שקיבלתי מהם, בחינם לגמרי, וכמה תובנות שלי.
אבל ברור לי בהחלט מה ההבדל בין אדם שמקבל את הידע הזה, לבין אדם שלא מקבל אותו, אלא זוכה להדרכה של המרפאות הבריאטריות והמנתחים... גוועלד - זה מה שיש לי לומר על ההדרכה של המנתחים והמרפאות - באשר הם.

אני שמחה על התובנה שלך, שמי שמקבל צריך לתת, ולא רק בשביל להחזיר, אלא בעיקר בשביל לעזור לעצמו, כי אחד השלבים החשובים בשינוי אורח חיים ובשמירה על משקל נמוך לכל החיים - הוא עיסוק קבוע (הרבה או מעט, אינטנסיבי או סמלי - זה לא משנה) בעזרה לזולת ובתמיכה במי שצריך לעבור את התהליך הזה. זה חוק רוחני בכל שינוי רוחני שאדם עובר.

תשאלי ה-כ-ל כל הזמן.

עליזה59

New member
תעדכני אותנו

עכשיו את כמעט 3 וחצי חודשים אחרי הניתוח איך את מרגישה וכמה את סגורה עכשיו כמה ירדת עד עכשיו ???
לגביי אני חודק וחצי אחרי ניתוח ירדתי 10 קילו סגורה 4 וחצי ללא הגבלה משמעותית יחד עם זה אני מקפידה על תזונה נכונה ..... ממתינה לשמוע ממך

ראי השרשור כאן למטה

שרשור שאני פתחתי, אבל גלש לסיפורים על הניתוח ומה שהיה אחריו...
אצל מי את עוברת את הניתוח?

תשובות לשאלות שלך מניסיון שלי (וזה אישי ומשתנה בין מנותחים כמובן)
ההרדמה פחות משעה, אצלי בערך 45 דקות, אחרי הניתוח יש חוסר נוחות, קצת כאבים באזור הפורט, ממש נסבל ואפשר בלי משכך כאבים. בכל מקרה אני לקחתי אופטלגין נוזלי ביומיים הראושנים כדי לא לסבול בכלל... מאוד עזר
אצלי היו תפרים ולא סיכות, לכן לא יודעת מה ההבדל....
אפשר לשבת ולשכב, גם לשכב על הצד למרות שזה קצת כואב בתזוזה, אבל אחרי שהגעת לתנוחה הרצויה זה לא כואב. יש קצת הגבלה, אצלי זה היה בעיקר בגלל הסיכות, ומיד לאחר שהורדתי את הסיכות חזרתי בהדרגה לטווח תנועה מלא ולא כואב.
תקופת ההחלמה, אם את מתכוונת להחלמה של הקיבה היא חודש בה ישנה אכילה הדרגתית, את הכללים תקבלי מהמנתח. אם את מתכוונת לכאבים / השלכות מהניתוח, אז אצלי היו כמה ימים לא נעמים (נסבל לגמרי), ביום רביעי בערב עברתי את הניתוח וביום שני בבוקר כבר הייתי בעבודה.
לגבי צלקות, לא מרחתי כלום, אבל אחרי עשרה חודשים בלבד, שלוש מתוך החמש כבר ממש דהו, שתיים (גדולות יותר) התבהרו אך עדיין בולטות....
אם יש עוד שאלות, תשאלי חופשי, זה מאוד מאוד חשוב לשקט הנפשי
בהצלחה רבה מחר!!!! וכמובן בהצלחה עוד יותר גדולה בתהליך הירידה במשקל אחר כך....

Lychee1

New member
תודה לך על התגובה

אני בסטרס מההרדמה ובכלל מהרעיון שאני עומדת לעבור ניתוח אבל, אני מנסה לחשוב חיובי ומזכירה לעצמי שרבים עשו את הניתוח הזה והכל עבר בשלום תודה לאל. האם יהיה עליי למרוח פולידין או משהו על החתכים במהלך הימים שיעברו עד הורדת הסיכות?

טליוגם

New member
לא מורחים כלום

עד הורדת הסיכות המקום מתייבש ואיך צורך הייבוש זה ההבראה
אחרי הורדת הסיכות ביום הראשון האחות ודאי תמרח לך פולידין לחיטוי וייבוש המקום
אם תרצי תוכלי למרוח שוב פולידין

החתכים הם החלק הקל
העבודה מתחילה אחרי ההתאוששות בפרוייקט לאורח חיים בריא שונה ושמח
בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
איפה? אצל מי?

הפרוצדורות בכל מקום שונות קצת, אז טוב לדעת איפה ואצל מי, כדי לדעת להכין אותך למה שצפוי לך...

תפרים אינני יודעת. סיכות - המלצה שלי מניסיון רב מאוד כאן בפורום - אל תלכי למנתח להוריד אותן, אלא לכי למרפאת האחיות בקופ"ח. עשי זאת אחרי 5 ימים והלאה, ותשמעי את דעתן אם כדאי להוריד או כדאי לחכות וכמה זמן.
לא צריך שום משחה לחתכים. צלקות יהיו ואי אפשר כמובן למנוע אותן... בתוך שנה הן מתבהרות מאוד.

קחי משהו להרגעה היום. את מגיבה נורמלי לחלוטין.
כאבים אחרי הניתוח זה אינדיבידואלי. לאחר הניתוח תכתבי פה ותשאלי כל דבר.
אפשר לשבת ולנוע לאחר הניתוח, אין בעיה.

Lychee1

New member
היי תודה על התגובה...

אני עושה את הניתוח אצל אבינוח ומקווה שהכל בעה"ש יעבור בשלום. הבנתי שיש משחה שמסייעת לאחר הורדת הסיכות להבהיר את הצלקות אבל, אבקש מרשם מהרופאה אחרי שאוריד את התפרים ושהכל יהיה בסדר בעה"ש.

איזה מזל שהפורום הזה קיים ומלווה אותי בלבטים, בחששות ואני מקווה שגם בהתמודדות אחרי.

תודה לך ולפעילים בו ואני מבטיחה לעדכן איך היה

אופירA

New member
מנהל
קלוקוט

זו משחה יקרה מאוד שמיועדת למנוע סימני צלקת בחתכים, ולמעשה מסייעת בעיקר להקטין את כמות הכסף בכיס. לא ראיתי שהיא עשתה משהו לצלקות, אבל ראיתי הרבה פרסום רעשני בנוגע למשחה זו...

אין צורך למרוח שום דבר על החתכים.
אם יווצר זיהום או ייפתח אחד החתכים, תקבלי הדרכה מאחות בקופ"ח מה לעשות עם זה.

מאוד חשוב להיוועץ פה כל פעם שהאבינוח נותן "הדרכה" בנוגע להתנהלות סגירה/פתיחה/תזונה. אם אינך רוצה לעבור את הצרות שעברו כל אלו שנשמעו לעצות מהסוג ההזוי שנתקבלו ממנו.

טליוגם

New member
בהצלחה!!!

שיעבור בשלום ובקלות!
התפרים נסגרים בסיכות שמוציאים תוך 5 ימים למרות שבשחרור אומרים לנו 3-4 ימים עדיף לחכות קצת ולסמוך על האחות בקופח אם היא ממליצה להשאיר יום נוסף.
סיכות צריכות להשאר מספיק זמן לסגור היטב ולא יותר מדיי בשביל שלא יצרו זיהום או ישקעו

כאבים? אני בעיקר סבלתי ביום הראשון מחולשה מההרדמה וכתף שמאלית
חזרתי לעבודה תוך יומיים חלושס אך מתפקדת

שיהיה בהצלחה ויעבור בשלום בעה

למעלה