שאלה לי כמנותחת טרייה

Lychee1

New member
אחרי יום שלם בבית החולים, לא נותחתי...

כשאמרו לי לקחת בחשבון שלהיות מנותחת בבית חולים ציבורי זה אומר שעלולות לצוץ בעיות לא תיארתי לעצמי שעד כדי כך. זה התחיל מזה ששינו לי את תאריך הניתוח והקדימו לי אותו במפתיע, גרמו לי להגיע בהתראה של יום,קלטו אותי במחלקה, עשו לי בדיקות, נתנו לי להתבייש שעות במיטה במסדרון אחרי שעות רבות של צום מוחלט ובסוף בישרו לי שלא אנותח היום כי היה עיכוב עם הניתוחים. זה פשוט מקומם הזלזול הזה, שלא איכפת להם מכל הלוגיסטיקה שנעשתה בכדי להגיע לשם עם חופש מהעבודה שלי ושל מי שליווה אותי ואחרי יום שלם לשחרר אותי כמעט בלי הסבר אין לי מילים לתאר כמה אני מאוכזבת.

לבסוף הניתוח חזר להיות בתאריך המקורי (שהוא עוד יומיים) וכולי תקווה שזה אכן יצא לפועל. סתם הטרחתי את עצמי לבית חולים ושרפתי שם יום שלם לחינם, סתם צמתי וכמעט התייבשתי בחום הנוראי שהיה היום, סתם ראיתי מלא מנותחים מועברים לחדרי ניתוח ונכנסתי לחרדות, מקווה שלא אשתפן בסוף. תודה לכולם על התגובות החדשות שהשארתם.
אני מותשת מהיום הזה.

קוביd1

New member
מצער לשמוע

אני מבין אותך שזה מעצבן ומאכזב ,אבל זה קורה בבתי חולים ציבוריים ,מקווה שבעוד יומיים תכנסי לחדר הניתוח והכל יעבור בשלום
אני בטוח שלא תשתפני בגלל מאורע כה או אחר

בהצלחה!!!!

אופירA

New member
מנהל
למה זלזול? זלזול זה לא.

אמנם את עשית לוגיסטיקה בשביל להגיע עם חופש מהעבודה לך ולמלווה - אבל בביה"ח עושים לוגיסטיקה פי 100 יותר מורכבת יום יום במטרה שחדרי הניתוח יהיו מנוצלים בתפוסה של 100%, ולא יהיו סתם שעות חדרי ניתוח ריקים (ואנשים הזקוקים לניתוח ממתינים לתור רחוק רחוק ומצבם מחמיר בינתיים), רק בגלל שהמזכירות לא תכננו נכון את התורים ולא הקדימו תורים לניתוחים שבוטלו.

הקדימו לך את התור בהתראה של יום, כי ניתוח מסוים התבטל - הבן אדם נפטר, או הבריא במפתיע, או שלפני יומיים הניתוחים הלכו בקלות ומהר, והתפנה זמן, אז ניתחו מישהו שכבר שכב בביה"ח, והיה מיועד להתנתח בעוד יומיים, אז התור שלו התפנה.

הכינו אותך עם צום לא בגלל זלזול, אלא בגלל שהתכוונו שתיכנסי לחדר ניתוח ולכן את צריכה להיות בצום.
נתנו לך הסבר מלא לחלוטין - היה עיכוב עם הניתוחים. זה אומר שתוכננו כרגיל נניח 20 ניתוחים לאותו יום, אבל אחד הניתוחים במקום לארוך חצי שעה, ארך לא עלינו שעה וחצי, כי התגלה סיבוך תוך כדי הניתוח. לדוגמה, אדם נכנס לניתוח רביזיה, והמנתח נתקל בהרבה יותר הידבקויות ממה ששיער לכתחילה, כשקצב לניתוח הזה זמן. או שנכנס ניתוח חירום (תאונת דרכים לא עלינו), וחדר הניתוח נתפס לשעה שלא תוכננה מראש, וכל הניתוחים המוזמנים התעכבו. קיוו שזה יסתדר בסוף, אבל לא הסתדר.

כשאמרו לך לקחת בחשבון שבציבורי עלולות לצוץ בעיות, התכוונו שתקחי חופש, ותהיי בצום, וברגע האחרון יבטלו את הניתוח. וזה בדיוק מה שקרה, לצערנו הרב. והאמיני לי - גם לצערו של ביה"ח, שהיה מעדיף שלא להיאלץ עכשיו לדחות את כל שרשרת המנותחים שהתור שלהם הוקדם מלבדך, ואת המיטה שתפסת כל היום הוא היה מאוד צריך.
משרשור אחר שהיה כאן למדנו שזה יכול לקרות גם כמה וכמה פעמים שתקחי חופש ותבואי ליום שלם ובסוף תלכי הביתה ללא ניתוח. אף אחד לא מזלזל בך. בית חולים ציבורי עוסק בחיים ובמוות, בחולי ובבריאות, ובתחום הזה תמיד יש מצבים בלתי צפויים ל"ע.

מי ששואל אותי מה עדיף - ציבורי או פרטי - אני אומרת לו שלטבעת בוודאי שעדיף פרטי. כי עוגמת הנפש הזו קשה מידי (למרות שלא נבעה כלל מזלזול של ביה"ח), ואינה מחויבת המציאות עבור ניתוח טבעת קצר ופשוט.
בהצלחה בעוד יומיים.

shilgiya

New member
צר לי לשמוע אבל זילזול זה לא

לצערי הרב מאוד מאוד מאוד אנו חיים במדינה בה מערכת הרפואה הציבורית קורסת /גוססת ועומדת בעומס אדיר ולא הגיוני. אין רופא שלא מודע לזה ומתוסכל מזה. בגלל זה לצערי הרב נוצר יותר ויותר צורך/רצון להשען על רפואה פרטית (שחוץ מהנוחות שלה, אני לא בטוחה שטובה יותר, אבל באמת נוחה יותר)
לצערי, יש לפעמים סיבוכים בניתוחים ולפעמים יש מקרי חרום ובגלל זה ניתוחים לא דחופים נדחים. את אומנם סובלת ואני לחלוטין מבינה את התסכול שלך ואת הקושי בלהתארגן, אבל המקרה שלך לא עניין של חיים ומות (וזה טוב שכך!)
דוגמא מאוד פשוטה - לפני כשנה אמא של חברה הייתה אמורה לעבור כריתת כיס מרה, הייתה כבר על השולחן ניתוחים והוציאו אותה מחדר ניתוח כי מישהו נדקר באותו יום ודימם מהכבד והיה צריך ניתוח דחוף.

אני מאחלת לך שהניתוח יעבור כמתוכנן בעוד יומיים ותחלימי במהרה ותדעי בריאות טובה !!!

בהצלחה רבה רבה רבה!

טליוגם

New member
כל עכבה לטובה

אני עדיין חושבת וממליצה מהניסיון שלי לעבור בציבורי בעניי היתרון בפרטי הוא רק זימון התור
אך באמת יש לקחת בחשבון מקרים חריגים בו צריכים דחוף את חדר הניתוח או ניתוח שהתעכב ונמשך מעבר לתוכנית
לא נעים אך מובן
מקווה בשבילך שמחר תלכי עם הרגשה טובה ובטוחה ותעברי בשלום ובהצלחה

Lychee1

New member
בשעה טובה אני בבית אחרי הניתוח!

נותחתי אצל אבינוח בסורוקה והוא באמת בן אדם מקסים והרגיע אותי לפני הניתוח. אני רק זוכרת את עצמי מתעוררת בחדר התאוששות ומרגישה הקלה שאני אחרי ההליך. כרגע אני מרגישה כאבים באיזור של החתכים וגם קצת בכתפיים והגב. אני שוקלת לקחת אדוויל האם מותר? האם מותר היום לשתות מרק צח? או מעדן ג'לי? אני רק שותה מאתמול ואני חוששת לאכול משהו שלא אקיא.

ועוד שאלה ברשותכם, כתוב לי בטופס השחרור להגיע בעוד חודש אל אבינוח לסגירה ראשונה, מה זה אומר? שהטבעת כרגע פתוחה ממש?

תודה למשיבים

אופירA

New member
מנהל
מזל טוב, מזל טוב! בסוף זה נגמר... פוף...

הטבעת פתוחה לגמרי. עצם ההתקנה שלה סביב הקיבה בניתוח עם הרדמה וחתכים - זו מספיק טראומה לגוף ולקיבה, ולא מוסיפים להם גם סגירה.
כעת יש להחלים במשך חודש, ורק אז ללכת לסגור סגירה ראשונה.

נגד כאבים בימים שלאחר הניתוח תקחי רק משכך כאבים נוזלי. לא כדור אדוויל. אל תבלעי שום דבר מוצק פרט לנוזלים. זה מסוכן.
יש אופטלגין נוזלי, וזה מה שאת יכולה לקחת כרגע.

מותר לשתות ביומיים הראשונים לאחר הניתוח משקאות צלולים, כולל מרק צח מסונן. טוב לבשל במרק תפו"א וירקות ועוף, ולסנן אותו. המים יכילו את הערכים התזונתיים.
ביום השלישי אפשר להוסיף משקאות חלב, ג'לי, קרטיב, יוגורט ומעדנים חלקים בלי שום חתיכות.
תקפידי על ההוראות האלו בלי לזייף, לא בגלל החשש להקיא. הקאה זה הדבר הכי פחות גרוע שיכול לקרות. מה שיכול לקרות זה החמרת הבצקת בדרכי העיכול ופציעה שלהם בעקבות אכילה של דבר שאינו מותר לפי ההוראות כרגע.
אם את לא רוצה לשוטט במיון בקרוב, תקפידי על כל ההוראות.
יש פירוט מדוקדק של הוראות התזונה לאחר הניתוח באתר "טבעת" בחתימתי, ורצוי שתקראי בו שוב ושוב עד שתדעי כל מה שכתוב בו.

החלמה מהירה, ובלי שטויות

עדי1751

New member
שאלה לאופירה

כמה ימים אחרי הניתוח מותר לאכול אוכל מוצק? ועם מה כדאי להתחיל?
דרך אגב האם בהמשך אפשר לאכול שניצל וכדומה?

אופירA

New member
מנהל
אחרי 4-7 ימים של נוזלים מתחילים כלכלה רכה

אחרי 4-7 הימים הראשונים של הנוזלים, מגיעים עוד 10-14 יום כלכלה רכה.
כלכלה רכה זה פירה תפו"א, דייסות, מוצרי חלב, ירקות מבושלים מעוכים, אוכל טחון, וגם פריכיות אורז או פתית, וכן ירקות חיים (אך עדיין לא ירקות עלים) - שזה בעצם המוצקים הראשונים שמותר לאכול.
סוג המוצק הזה הוא מוצק מסוג רך או נמס, ולכן אפשר לאכול אותו בשבועיים הכלכלה הרכה. גם גבינה מלוחה, גם גבינה צהובה הם מוצקים רכים.
באמצע השבועיים הזה מכניסים לתפריט גם קציצות בשר ודג, כלומר מאכלים מבשר טחון ודג טחון. זה גם סוג של מוצק.

חשוב לדעת - פירות זה לא מוצקים רכים! אמנם המרקם שלהם דומה לירקות, אבל הוא לא. פירות יש להכניס לתפריט רק בשבוע הרביעי, שבו אוכלים כלכלה רגילה, או בסוף שבועיים הכלכלה הרכה. מלון ואבטיח לא כדאי לכלול בשלב זה, רק בשבוע הרביעי.

אחרי 14-21 יום (לפי מצב ההחלמה האישי) ואחרי שמוצו שלבי התזונה הקודמים והכל עבר בסדר, עוברים לאכול את כל סוגי המאכלים המוצקים, באופן שכל מאכל מנסים בפעם הראשונה בנפרד כדי לראות איך הגוף מגיב ומרגיש.
אפשר לאכול את כל המוצקים לא משנה באיזה סדר, אבל משנה מה מנסים בסדר עדיפות אחרון: לחם, מצות, בקר, סטייק, שניצל - זה מנסים רק אחרי שניסית כבר הכל והסתבר שההחלמה מלאה.

כעיקרון אפשר לאכול הכל עם טבעת. כל מאכל. גם מאכלים שקשה להם לעבור (אינדיבידואלי לכל אדם, כל אחד קשה לו משהו אחר) - אפשר לאכול בכמות קטנה מאוד, באמצעות לעיסה מרובה והפסקות מרובות בין הביסים, ורק במהלך ארוחה שבה אוכלים קודם דברים אחרים, ורק בשעות היממה שבהם המאכלים עוברים יותר בקלות באופן כללי, עפ"י ההיכרות של האדם עם גופו מניסיונו.
לכן הלמידה היא אינדיבידואלית, ואין כללים מה עובר ומה לא. רוב האנשים יתקשו לאכול לחם טרי ו/או לבן, אבל יצליחו לאכול צנימים או לחם מקמח מלא. יש אנשים שיתקשו באותה מידה גם בזה, ויש אנשים שיהיה להם קל מאוד לאכול לחם לבן או טרי, אבל לא צנימים...
רוב האנשים יתקשו לאכול סטייק, בקר או שניצל, אבל יש אנשים שיאכלו אותם מצוין ובלי קושי.
הרבה אנשים מתקשים לאכול ירקות חיים, אבל רבים גם אוכלים אותם בקלות רבה.

בכל מקרה, כאשר יש מאכלים שקשה לאכול אותם, יהיה יותר קל לאכול אותם כאשר פותחים קצת את הטבעת. זה כלל שנכון לכל המקרים.

Lychee1

New member
שאלה לי כמנותחת טרייה

חברים שלום, לפני כחמישה ימים נותחתי ניתוח טבעת ולאורך הימים מלווה אותי תחושה מאוד מעיקה באיזור הפורט? אני חושבת שככה קראתי שאתם קוראים לזה. אני מדברת על החתך האמצעי ששם יש את הכפתור. תחילה חשבתי שזה קשור לסיכות אבל, היום הורדתי במרפאה את הסיכות ותחושת הכאב והרגישות נותרה. קשה לי לתאר בדיוק מה אני מרגישה אבל, התחושה בעיקר בשכיבה מרגישה כמו לחץ פנימי כזה באיזור בית החזה. (אין לי שם נפיחות וגם שטף הדם התבהר). מה עליי לעשות, האם הכאב הזה אופייני? זו תחושה ממש לא נעימה.

דבר שני, היום הסירו לי את הסיכות כי בגלל שיש לי עור רגיש כבר החלה להיות לי קצת אדמומיות באיזור הסיכות למרות ההקפדה על השטיפות היומיומיות. כעת אני בחרדה שחתכים לא יפתחו לי או משהו כי הבנתי שזה קורה לעיתים ואני מפחדת לנוע בחופשיות. אני מורחת משחה שנתנו לי באיזור אבל, בחשש רב.

אודה להתייחסותכם בנושאים אלו,
תודה

קוביd1

New member
אל דאגה

כל מקום הניתוח והפתחים רגישים מאוד גם אחרי שאת הורדת את הסיכות, הלחץ הפנימי באזור בית החזה יכול להיות גם בגלל הגזים שהוכנסו לחלל הבטן בזמן הניתוח ויוצאים עכשיו .
הפתחים לא יפתחו לך ,תשמרי על המקום נקי ותמרחי את המשחה שקיבלת ,
הסירי דאגה מליבך טוב שאת שמה לב לדברים האלה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
לחכות

5 ימים אחרי - שאריות של רגישות וכאבים צריכים עדיין להיות.
חכי עוד שבועיים, ותראי אם יש שינוי לטובה בכאבים באיזור של הפורט.
תוך 3 שבועות מהניתוח כל שארית של כאב ולחץ אמורה להתפוגג לחלוטין.
אם הסירו את הסיכות, אין לך מה לדאוג אם חתך ייפתח. הם לא נפתחים לעומק, רק חיצוני. בפנים זה כבר סגור, והם ייסגרו מאליהם גם אם קצת ייפתחו. (וגם אם נפתחים ונוזלים - זה לא מסוכן, רק מעצבן).
אם את רוצה להיות שקטה, תשימי חבישה קלה בגאזה עם פלסטר על החתכים, שלא יבואו במגע עם שום דבר אחר. ותורידי לפני מקלחת.
תוך כמה ימים תראי שהכל מסתדר.

Lychee1

New member
תודה לך אופירה...

כנראה שעוד מוקדם מדי שארגיש שהכל רגיל. פשוט הסביבה אמרה לי שזה ניתוח פשוט ושצ'יק צ'ק חוזרים לשיגרה וזה לא בדיוק כך (לפחות במקרה שלי). אתמול בלילה הרגשתי ממש מוזר תחושה כזו של לחץ באיזור בית החזה והתחלתי להתהלך בבית כי שכיבה או ישיבה לא היו נעימות לי. אני אולי צריכה להתרגל לתחושה שיש עצם זר בתוך הגוף שלי ולהפסיק להלחץ מכל כאב שאני מרגישה או אי נוחות. אתן לזה זמן כפי שאמרת.

תודה

אופירA

New member
מנהל
מה הכוונה חוזרים לשיגרה?

שאחרי 5 ימים לא יהיו שום תחושות והאכילה תהיה כרגיל והכוחות יהיו כרגיל?
ממש לא לזה הכוונה.
חוזרים לשגרה, הכוונה שתוך שבוע אפשר ללכת לעבודה, אם אין מקרים חריגים (ואם העבודה אינה הרמת משאות כבדים וכד'), ואפשר לעמוד לבשל וללכת לסידורים וכו'. זו השגרה.
עדיין מרגישים תחושות, עדיין מרגישים חולשה עוד תקופה ארוכה, ועדיין החתכים לא מגלידים כמובן.

יכול להיות שיש לך בעיה בפורט או בטבעת, והכאבים הלא נוחים אינם רגילים ושגרתיים. אבל עדיין אי אפשר לדעת זאת, לכן אמרנו שתחכי.
גם המנתח יגיד לך כך, כשלא מדובר בכאבים קשים במיוחד. אז הרשינו לעצמנו לומר לך.

Lychee1

New member
ארוחת שישי עם הטבעת, מה מותר ומה אסור?

מחר יהיו שמונה ימים לאחר הניתוח ורציתי להתייעץ עימכם מה אוכל להכין לי מלבד מרק. האם מותר לנסות משהו אחר? מותר להוסיף קציצות עוף במרק? קשה לי בלי בשר בכלל ואני לא מסוגלת לאכול אוכל שטחון בבלנדר. אשמח לקבל מכם המלצות למה עוד אוכל להכין.

בנוסף מה לגבי פירות? מותר לאכול ענבים למשל? אבטיח? לא רואה התייחסות בטבלה שקיבלתי מהדיאטנית לפירות.

אודה לתשובתכם :)

אופירA

New member
מנהל
כלכלה רכה, עדיין אין רשות לקציצות

אבל אפשר עוף טחון עם המרק בבלנדר, אם את מסוגלת.
אם לא, אז מרק ירקות עם הרבה ירקות והרבה תפו"א, והכל מעוך במזלג.
קציצות עוף ודג יהיה מותר להוסיף לאחר שבוע של כלכלה רכה, כלומר כשבוע וחצי אחרי הניתוח.

יש מלא סלטי ירקות שאפשר לאכול. סלט חצילים, סלט ביצים, סלט תפו"א וכל הירקות המבושלים. אפשר לאכול פריכיות ופתית יחד עם הסלטים. אפשר גם קצת מלפפון ועגבנייה חיים.
ממרח טונה עם איזה ירקות שאת רוצה, אורז או פסטה או קוסקוס רכים במיוחד מבושלים עם הרבה מים ומעוכים במזלג. פירה תפו"א טעים.

פירות ואבטיח ומלון רק בשבוע הרביעי, כשמתחילים לאכול את כל המאכלים. עם פירות יש יחסית בעיות ולא כדאי לטעום מהם עד השלב האחרון.

למעלה