שאלה לי : לגבי עשה לך רב ולגבי מעל הדעת

שאלה לי : לגבי עשה לך רב ולגבי מעל הדעת

לי נאמר עשרות אלפי פעמים שאני צריכה לעשות לי רב וללכת מעל הדעת.. אך לא הבנתי איך זה המתכון לסדר בחיים ולאושר פנימי ואמיתי? זה מאוד קשה ללכת נגד השכל הרגש וההיגיון! ומי אמר שאנחנו צריכים שלא ללכת לפי השכל ולפי ההגיון שלנו, הלא אנו אומרים כל יום בתפילת שמונה עשרה : חננו מאיתך חכמה בינה ודעת.. אנו מבקשים שיהיה לנו דעת.... נכון שמבקשים זאת כדי לעשות מעל הדעת אבל עדיין... כשההסבר יהיה כתוב אני מאמינה שאצליח להפנים זאת יותר כי אז אוכל לקרוא את זה כמה פעמים טובות.... אני מרגישה שעם כל הכבוד ללימוד הפנימיות , זה רק משכיל לי את השכל ולא נותן לי כלים לרגש, ולפתיחת מחסומים ובעיות בחיים שלי.... תודה......

נועה הנכבדה:)

בס"ד לא רק את יכולה לחוש "קטנה" במלכות ה',אלא כולנו חסרים ממנו במעט. אבל לעניינינו: יש להתהלך בדרך של מה שקרוי:אינטליגנציה רגשית. את אולי מפתחת את השכל,ועל זה נאמר ע"י שלמה המלך,בספר משלי(פרק י"ב,פסוק ח): ח לְפִי-שִׂכְלוֹ, יְהֻלַּל-אִישׁ,אבל מאידך גיסא אומר לנו שלמה המלך בספר קוהלת(פרק א:וְיוֹסִיף דַּעַת, יוֹסִיף מַכְאוֹב. אז את מבינה נועה שכמה שנדע יותר וננסה להבין יותר את החיים,נסבול ונתייסר. אז לכן כנראה שלא סתם ידעו לומר שידע זה אולי כח כן,אבל גם:אין שכל,אין דאגות, ולכן לא לחקור במופלא ממך. ספר תהילים(מזמורים י"ד ו-נ"ג)בעצם יסביר לך את הדברים הבאים: ב יְהוָה-- מִשָּׁמַיִם, הִשְׁקִיף עַל-בְּנֵי-אָדָם: לִרְאוֹת, הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל-- דֹּרֵשׁ, אֶת-אֱלֹהִים. אבל בכל דבר אנו כבני אדם מוגבלים,ובשכלנו בפרט,כפי שמציין זאת שלמה המלך באומרו במשלי(פרק ג,פסוק ה): וְאֶל-בִּינָתְךָ(שכלך), אַל-תִּשָּׁעֵן. לכן זכרי תמיד את מה שנאמר נועה בק"ש(בקריאת שמע):ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך,בקיצור רגשות וסנטימנטים עמוקים לה' יתברך,ולכן פתחי את הלב,ושיהיה לבך לב של בשר,וזה הלב החדש שה' יתן לבני עמו עפ"י חזון הנביא יחזקאל(פרק ל"ו,פסוק כ"ו: כו וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב חָדָשׁ, וְרוּחַ חֲדָשָׁה אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם; וַהֲסִרֹתִי אֶת-לֵב הָאֶבֶן, מִבְּשַׂרְכֶם, וְנָתַתִּי לָכֶם, לֵב בָּשָׂר. אני מאחל לך נועה שחסד ואמת יפגשו אצלך,ותתקדשי ותטהרי ואהבה תשכון ותידור באשר תלכי ותפני-אמן! בברכת עמית כהן חולון

"עשה לך רב והסתלק מן הספק" (מסכת אבות א, ט"ו)

כתוב בתורה ובספר הזוהר וכתבי האר"י, שכאשר האדם נולד לעולם, מיד כאשר הוא יוצא מפתח בטנה של אימו, מיד קופץ עליו יצר הרע, שנאמר: "לפתח חטאת רובץ", ושוכן עימו כל חייו. לעומת זאת כתוב שיצר הטוב נכנס לאדם רק בגיל בר/ת המצווה (12/13), כך שיצר הטוב צעיר אצלנו תמיד מיצר הרע ב-13 שנה, מה שנותן יותר כוח ותוקף ליצר הרע שבנו לשכנע אותנו בתחבולות בכל דבר או התלבטות שכביכול לטובתנו, לעומת יצר הטוב שנחבא לכלים אצלנו ונדחק לפינה, ופחות משפיע בסופו של דבר על ההחלטות והספקות שלנו. על כן מלמדים אותנו חז"ל בפרקי אבות ש-'עשה לך רב והסתלק מן הספק', כי רק אדם תורני שחיצוני לנו ולא משוחד על ידי היצר הרע שלנו, יכול לתת לנו את העצה שבאמת טובה לנו בכל דבר, שיוביל אותנו לאושר הפנימי והאמיתי. לגבי לימודי הפנמיות, תספרי לנו איפה למדת, ואולי נוכל להמליץ לך על מקומות אחרים שכן יתנו לך כלים לרגש, ולפתיחת מחסומים ובעיות בחיים שלך.

יש לי כל כך הרבה מחסומים

שקצרה היריעה מלפרטם אני גם לא מקשיבה למה שאומרים לי במאה אחוז בצורה עיוורת, אני נוהגת להפעיל שיקול דעת כי אני מכירה את עצמי הכי טוב!!

את רק חושבת שאת מכירה את עצמך הכי טוב

וזה גם בא מיצר הרע, שמטע אותנו גם בנקודה הזו. ושוב, אם תכתבי איפה למדת פנמיות התורה, נוכל בס"ד לנסות לעזור ולהמליץ לך על מקומות לימוד שיקדמו אותך יותר.

למדתי:

למדתי אצל הרב אדם סיני, קצת, לא התחברתי ובעוד כמה מקומות.. לא ממש זוכרת.. אבל אני לא הכי מתחברת לרעיון של לימוד פנימיות בזמן האחרון.. זה מאוד אמיתי אבל הכלים שתורה זו נותנת נשארים אצלי באוויר...

התחלתי גם קצת יותר "להתקלקל" בזמן האחרון

אני לא נמצאת בחברה טובה שמתאימה לי באמת.. ואני רואה בהרבה מאוד מקרים ופעמים שחבל על הזמן, אז אני פשוט נחה ורואה טלויזיה ומן הסתם שזה לא טוב. מקווה לעלות על המסלול שוב. חבר'ה אי אפשר להכניע את הרצון לקבל! צריך להבין את זה.. אני לא רוצה להלחם עם זה כל הזמן, בשביל מה?

צודקת, את הרצון לקבל אי אפשר ולא צריך להכניע!

אלא צריך לזכך אותו על ידי שהופכים אותו לאט לאט באמצעות שמירת המצוות, לימוד התורה ובייחוד פנמיות התורה בדרך כתבי בעל הסולם, מרצון לקבל לעצמו, לרצון לקבל על מנת להשפיע. והמקום שלמדת בו פנמיות באמת לא מקום מומלץ, ולכן לא בכדי הוא לא מופיע ברשימה של המקומות המומלצים בראש דף הפורום. ממליץ לך בחום על מרכז מודעות, שם יש מורים לקבלה ורוחניות מעולים בהדרכת המקובל הרב מרדכי שינברגר, שיעזרו לך מאוד לרכוש כלים מעשיים לאושר ומילוי פנימי, ותוכלי גם לפגוש שם גם חברה יותר מתאימה וסביבה רוחנית וחיובית.

ההגעה:

אין לי איך להגיע לשמה ואני סתם שונאת לסוע באוטובוסים בלילה בתל אביב...... אני מרגישה שהכל זה תאוריה לא ניתן לחוש שום דבר,, ולא לשנות שום דבר אני גם בתקופה של כזה חושך שאין לי יכולת ורצון להתחיל שינוי, אין לי את הכוחות לשום דבר כרגע... לא יודעת,,, הכל מעורבב אצלי ביחד.. העבודה, הזווג,,, הרוחניות.....

ועל זה אומר הכתוב: "טעמו וראו כי טוב.."

ואחרי שתטעמי פעם או פעמים ותראי כי טוב, אני בטוח שהנסיעה כבר לא תהווה בעיה, או שתמצאי שם מישהו שמגיע מהאזור שלך שישמח לתת לך טרמפ הלוך וחזור, או משהו אחר בסגנון. וכאשר לומדים פנמיות באמת, במקומות הנכונים, זה ממש לא "הכל תיאוריה", אלה ידע פרקטי למילוי ואיזון. אני יכול לתת לך דוגמא קיצונית מעצמי כמה זה לא "הכל תיאוריה" אלא הדבר הכי אמיתי, כי לפני שהתחלתי ללמוד את כתבי אשלג, הייתי קיבוצניק לשעבר ששקוע ב-50 שערי טומאה בלוס אנג'לס עם הרגשת ריקנות שלא ניתנה למילוי, והיום אחרי שנכנסתי לדרך הזו ויישמתי אותה בחיי, אני חסיד אשלג עובד ה' (בעיר הקודש) מלא ומאושר בלע"ה כבר זמן רב. בהצלחה.

תאמין לי שאני לא מבינה איך!

איך אנשים עושים את זה? מה כל כך קורץ להם שמה? זה סך הכל לשבת וללמוד .... כאילו מה.?? אני לא מצליחה להבין את זה בשום דרך!!!!!! השאלה גם מה זה לטעום.... אם אני רוצה מילוי בחיי, שאני לא מקבלת , גם לימוד פנימיות לא יספק אותי, אני רוצה לחיות, רוצה להתחתן, רוצה כסף כדי לחיות טוב, רוצה חברים טובים, הכל........ ככה אנו בנויים , אין דרך אחרת!

בשביל להבין איך צריך קודם ללמוד במקום הנכון

שבו לא רק יושבים ולומדים (ועוד מהאדם הלא נכון), אלא גם מקנים כלים וידע איך להתחבר עם מקור השפע, ואז מגלים שחיפשנו את האושר במקומות הלא נכונים, כגון מבן זוג, מהכסף, מהחברים, במקום ממקור השפע. ובמרכז מודעות עושים את זה טוב מאוד, ע"י מורים רוחניים באמת, שמקבלים כל הזמן הדרכה ויעוץ ממקובל חשוב וצדיק אמיתי.

רצון לקבל גדול זה דבר טוב

כי כאשר מהפכים אותו ל- בעל-מנת להשפיע, אז משיגים את האושר והתענוג הגדול.

נשמע קצת לללנד וחלומות באספמיה אבל סבבה..

אני אהיה מאושרת למצוא את החתן שלי , לסוע לחו"ל , לעשות בוכטה כסף... הכל דוגרי!!!!!!!! בעזרת ה', מצד שני כשלאדם יש הכל הוא לא פונה לבורא והבורא רוצה איתנו קשר, אז איך יוצאים ממעגל הקסמים הזה שלאדם יש את כל השפע שצריך ובכל זאת שומר על קשר עם הבורא ? אנחנו בטבעינו לא פונים לבורא כשטוב לנו, וזה חוק!!!! תודה על עזרתך, ועל תבונתך הרבה, נועה.

את מניחה הנחת יסוד מוטעת ולכן השאלה לא מתחילה

מנסיוני אוכל לומר לך בפה מלא שבן/ת זוג, חו"ל, ובוכטה של כסף, לא מביאים את האושר ולא את השפע, ונהפוכו, הם מביאים ליותר תסכול. כי כל עוד שלא היה לי את הדברים האלה או חלקם, אז הייתי בטוח שכאשר אשיג אותם אז אשיג גם את האושר והמילוי של הריקנות שהיתה בחיי. ודווקא כאשר השגתי את כל הדברים האלה (בת זוג, חו"ל, הצלחה כלכלית וחברתית), וזה לא מילא לי את החלל הריק, אז התסכול והריקנות רק גדלו יותר, כי אמרתי לעצמי אם זה לא ממלא אותי, אז מה כן? ואז התחלתי לחפש סיפוקים רוחניים בתורות רוחניות שונות ומקומות ללימוד קבלה לא מומלצים, שכבר דגדגו את הרוחניות שלי אבל עדיין לא מילאו אותה, עד שהגעתי ללימודי הקבלה בדרך בעל הסולם במקומות המומלצים של ממשיכי דרכו האמיתיים, ורק אז רכשתי את הכלים הנכונים והגעתי למילוי הריקנות, האיזון, והחיבור למקור השפע האמיתי (הרוחני). ולכן האושר בחיים לא מגיע אף פעם מהישגים גשמיים כגון מציאת בן/ת זוג, חו"ל, ובוכטות של כסף, אלא רק מהקניית כלים רוחניים לחיבור למקור השפע האלוקי ויישומם בחיינו. ואת זה אפשר ללמוד במקומות כגון מרכז מודעות, ושאר ממשיכי בעל הסולם האמיתיים. בהצלחה !

אוקי, יהי רצון שאצליח להרגיש במה מדובר

למדתי לא מעט,, ולא קיבלתי כלים, נקווה לטוב!!

צודק, מצד שני,

אתה מסכים איתי שעדיף שיהיה בעל, חול וכסף מאשר שלא יהיה בכלל? עדיף שיהיו חברים מאשר שלא יהייו בכלל? עדיף לצאת לבלות מאשר לשבת שבוע בבית, לא??

שוב, זה לא מה שמביא את האושר אלא החיבור למקור

השפע הרוחני! וכאשר תלמדי איך לעשות את זה, ותיישמי את זה בחייך, את תראי שעם או בלי הרשימה הזו (למעט הזוגיות) את יכולה להיות מאושרת באמת, ושאת האושר את לא מקבלת מהרשימה הזו, אלא מהחיבור השלם והמאוזן שלך עם הנשמה שלך, שהיא חלק אלוקי ממעל, שמחוברת לכל השפע האין סופי. ודווקא אז תוכלי למצוא בנקל את הזיווג הטוב ביותר בשבילך. בהצלחה!

למעלה