שאלה לי : לגבי עשה לך רב ולגבי מעל הדעת

ציטטתי לך כתבה שלמה על כך !

וכאשר תלכי לשם תפגשי בעצמך הרבה כאלה... ופגשת אותי שהעדתי לך על זה מס' פעמים. אומנם לא למדתי במרכז מודעות בנווה צדק, כי כאשר התחלתי הוא עוד לא היה קיים, אבל למדתי בהתחלה עם אותם המורים משם, כגון הרב יובל אשרוב הכהן וכו'...

ואל תשכחי לחזור לספר לנו איך התרשמת שם

בינתיים להלן קטע מכתבה מעניינת שהתפרסמה לאחרונה בעיתון "בשבע", על השיעורים המיוחדים והאנשים המיוחדים במרכז מודעות: " למרבית צופי הטלוויזיה בישראל, עודד מנשה ועדן הראל הם מהסמלים הבולטים של עולם הבידור והשואו כבר שנים. עודד מנשה (42) הוא מנחה ושחקן, שקנה את עיקר פרסומו בשנותיו הרבות בערוץ הילדים, אשתו עדן הראל (35) היא כוכבת בזכות עצמה, שנבחרה בשעתו להיות מגישה בערוץ המוזיקה הבינלאומי MTV, תפקיד מאוד נחשב ויוקרתי, למניינם. האמת, שלי כל זה לא אומר יותר מידי. גדלתי, ברוך השם, בבית נטול טלוויזיה. גיבורי התרבות של נעוריי היו בעיקר סולנים של פרחי מיאמי וליבל'ה השל. אבל דווקא לאחרונה יוצא לי לראות אותם לעיתים קרובות. לא על המסך, אלא במציאות. מידי יום שלישי בערב, הם מגיעים לשיעור התורה של הרב יובל אשרוב במרכז "מודעות" בנווה-צדק בתל-אביב. במרכזים רוחניים לא מחתימים שעוני נוכחות, אבל לו היה אחד כזה בבית המדרש של הרב אושרוב, הם היו זוכים בלי ספק בתואר התלמידים המצטיינים. אין שיעור שהם מפספסים, כבר כמעט חמש שנים. צילומים, אירועים, הנחיות, שידורים – ביום שלישי הם שם, יתהפך העולם. יושבים בשורה הראשונה, שותים בצמא כל מילה, מסכמים, שואלים שאלות, ולעיתים קרובות גם מביאים חברים וחברות מוכרים מהתחום. ממש לא כאלה שהייתם מצפים לפגוש בשיעור בנושא "המלכת הקב"ה על הבריאה על פי משנת הרב דסלר" (רוצים שמות? מצטער, תצטרכו לבוא בעצמכם. אני נזהר לא להוציא מארון הקודש אנשים שעוד לא עשו זאת בעצמם). איך הכול התחיל? איך הגיעו עודד מנשה ועדן הראל, בעלי הרקע ואורח החיים הכה-חילוני לשיעור תורה רציני ומעמיק? "... להמשך הכתבה כפי שצוטט פה בפורום בעבר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2261&MessageId=157469123

coriatel

New member
הופכיות הצורה מביאה לייסורים!

נועה, הטעות היא שחיים באשלייה שיש דרך אחרת. בדיוק כשאין מספיק אמונה לפעול בעצמנו הבורא ברחמיו מזכיר לנו על דרך הייסורים מי מסובב את המציואת. זה לא שיש איזו אפשרות אחרתת שאם רק יהיה לי X הכל יסתדר. כי הבורא עושה לנו שנרגיש כך במכוון וכל שהדעת מראה לנו כדרך להשיג את המילוי הנכסף או לברוח מהמקום המיועד לנו, דבר שקר הוא ואם נלך בעצתו לעולם נכשל. ברחמונותו השם ית' מונע מאיתנו לעשות נזקים רציניים לעצמינו בזה שהוא מעכב לנו דברים שאנו חושבים שטובים לנו, או שאנו בטוחים שמגיעים לנו ואנו מוכנים להם. לכן צריך לנסות הכל כדי אני כבר אתעייף ואבין ששום דבר לא יעזור לי ומה שאני אומר לעצמי זה שקר ובכלל כבר אין לי כוח לנסות כלום אבל מצד שני אני גם לא יכול לסבול את המקום שאני תקוע בו. אני רוצה להבין למה שמו אותי בייסורים האלה ולמה בכלל יש יסורים ואיך להשיג את האמת. סוף כל סווף אני מעלה תפילה שהרחמן יעזור ויפתח לי את האוזן והלב ושיקרב אותי לאמת. לא כדי שאני גם פה יחפש איך לגזול ולעקם לפי הרצון שלי, אלא כי אין עוד מה להפסיד אני גם ככה חסר אונים בעצמי ורוצה להבין למה אני סובל בעל כורכי. בע"ה שנהיה ראויים ללכת בדרך התורה ולרצות באמת להיטיב, לראות את הזולת כגדולים מאיתנו ולהתדבק ברצונו ית'!

coriatel

New member
תיקון שגיאות- הופכיות הצורה מביאה לייסורים!

נועה, הטעות היא שאנו חיים באשלייה שיש דרך אחרת! בדיוק מתי שאין מספיק אמונה לפעול בעצמנו הבורא ברחמיו מזכיר לנו בדרך הייסורים מי מסובב את המציאות. זה לא שיש איזו אפשרות אחרת "רק אם יהיה לי X הכל יסתדר". כי הבורא עושה לנו שנרגיש כך במכוון וכל דרך שתמצא דעתינו להשיג את המילוי הנכסף או לברוח מהמקום שמיועד לנו, שיקרית היא ואם נלך בעצת דעתינו לעולם נכשל. ברחמונותו השם ית' מונע מאיתנו לעשות נזקים רציניים לעצמינו בזה שהוא מעכב לנו דברים שאנו חושבים שטובים לנו, או שאנו בטוחים שמגיעים לנו ואנו מוכנים להם. אדם צריך לעשות חשבון ולהגיע למסקנה שהליכה לפי השכל וההבנה שלו תמיד מביאה אותו לריקנות עוד יותר גדולה. לכן אני צריך לנסות הכל עד שכבר אתעייף ואבין ששום דבר לא יעזור לי ומה שאני אומר לעצמי זה שקר ובכלל כבר אין לי כוח לנסות כלום. אך מצד שני אני גם לא יכול לסבול את המקום שאני תקוע בו. אני רוצה להבין למה שמו אותי בייסורים האלה ולמה בכלל יש יסורים ואיך להשיג את האמת. סוף כל סווף אני מעלה תפילה שהרחמן יעזור ויפתח לי את האוזן והלב ושיקרב אותי לאמת. לא כדי שאני גם פה יחפש איך לגזול ולעקם לפי הרצון שלי, אלא כי אין עוד מה להפסיד אני גם ככה חסר אונים בעצמי ורוצה להבין למה אני סובל בעל כורכי.ההליכה באמונה ללא הבנה היא הקודמת להבנה "נעשה ונשמע" ולכן לעולם לא יתאפשר מצב שבו אני מבין למה עלי להתייגע. אחרת זה לא ייגיעה אמיתית ושלמה בע"ה שנהיה ראויים ללכת בדרך התורה ולרצות באמת להיטיב, לראות את הזולת כגדולים מאיתנו ולהתדבק ברצונו ית'!

רגע,,

בוא נכתוב את הדברים בצורה מסודרת, אם אפשר.. איך יוצאים מהייסורים, על ידי דעת תורה של רב? זהו? תגיד לי תכלס, אני כמו גבר!!!!! קצרה במילים.... לא מחפשת את המילים מסביב.... אני מכירה מישהו שלמד הרבה שנים בעל הסולם וגם מלמד בצורה מאוד פנימית! והוא מאוד סובל ורווק והכל כבר הרבה שנים. ... הבורא לא נותן לו מה שהוא צריך!! אבל הבורא רוצה שניישב את העולם לא? אני ממש לא מבינה!!! אני שנים התפללתי ורציתי בחור חרדי ירא שמיים להתחתן, ולהקים בית יהודי וכשר, ולא זימנו לי משמיים , מה לעשות? אז החלטתי להתפשר על הדת ואולי למצוא מישהו מתאים בכוון אחר.... דווקא האיתותים משמיים מראים לי שלא רוצים לקרב אותי ליהדות כל כך.. אני דתיה מהבית... ושנים שומעת שעורי תורה, ואפילו חילוניים, אלו שלא שומרים תורה ומצוות מאמינים הרבה יותר ממני! אבל שוב, לא נכנס כרגע למה זה אמונה, ומה זה יראת שמיים, כי צריך ללמוד הרבה בשביל זה ואי אפשר על רגל אחת, אני יודעת את זה... אני הרבה פעמים התייגעתי ורק סבלתי מזה,, אז יגיעה מעל הדעת מביאה את האושר?? אני משתגעת שאנשים הולכים בדרך הזו וטוב להם, לא זכיתי לטעום מה זה אני עובדת , כמו שאומרים בלי טעם , כבר הרבה זמן, ואני פשוט הולכת ומאבדת סבלנות.... אפילו השאלות שלי מבולבלות,,,, ה' ירחם,,, טוב בסדר, שיהיה לילה טוב ! דווקא כשמחפשים להבין יותר מדי, בסוף משתגעים,,, עכשיו אני מבינה למה אומרים שלימוד קבלה גורם לשגעון,,, לפי כל ה"עמחות." ..

אגיד לך בשיא הכנות

שפעם היתי בהפרשת חלה עם שיעור ושמה והיתי בצער.... זה לא עזר לי להשתחרר מטרדות היום יום שלי,, ודווקא כשהיתי במסיבה וקצת שתיתי היה לי ממש טוב .. עובדה שלאו דווקא קדושה עושה טוב ווטומאה עושה רע!! נכון שלא אמרתם את זה , אבל כך אומרים ה"דתיים". זה הכל... אני שומעת פה בדיוק הפוך ממה שאני מרגישה ומאמינה. זה קשה!!!!!!!!!!! הגוף מתנגד בכל תוקף!!!!!!!!!!!!!!

coriatel

New member
זה מצויין שהגוף מתנגד ככה יש לך יכולת לעבוד

צריכים להבין שההתנגדות של הגוף היא קבועה ושרק בשלבים מתקדמים הגוף מסכים ליהנות מהשפעה. אלא, שצריך לשאול למה הבורא עשה שתהיה לנו התנגדות כזו קשה הרי הוא רוצה להיטיב? ולא הגיוני שישים אותי בניסיון שאין לי בו יכולת להתגבר. אלא שאדם צריך להסכים לשנות את ההגדרות שאליהם חונך ולהבין שהיסורים והתנגדות הגוף הוא בסך הכל מצב שמביא אותי למטרה. בדיוק כמו שלקיחת תרופה מרה נועדה בסך הכל כדי שאגיע למצב יותר שלם. ולא צריך להיות בלחץ כל פעם שאני לא מקבל את מה שאני רוצה. אלא שזה נועד שאני ארצה לנוע למצב הבא ולהתקדם(יסורים=סור מרע).

נשמע מזוכיסטי ,אבל סבבה

כיף לכם שאתם חרדים בפנאן.... הכל דבש הא?? חחחחחחח

coriatel

New member
מזוכיסטי זה בלי מטרה...

כל העניין זה להשתמש גם ביסורים ובחסרונות כאמצעי להגיע למטרה. לנו אין את התדמית של חרדי באופן חיצוני, יש רצון ומטרה יותר פנימית. אני חושב שמצד הנשמה שלך, את רואה במוכנות להתייגע ולפעול כנגד הרצון העצמי, לטובת לרצונו ית', טעם של דבש. והאמת כך כולם צריכים לראות ולהרגיש:) שנזכה!!

מזוכיסטי זה כל הזמן להיות לחוץ

בחיפוש אחר מטרתיות!!!!! די, תנוחו קצת.... תהנו , מה יש לכם ? נכון שצריכה להיות מטרה, אבל לפעמים עושם דברים גם בלי מטרה ולו לזמן קצר. לא שוכחים את המטרה העיקרית , אבל יש כל מיני מטרות בחיים, אנחנו בני אדם עם מלא רצונות ומלא התגברויות, זה קצת יותר מורכב!

coriatel

New member
מה הטעם בלעשות דברים ללא ערך??

ברור שאנו לא יכולים להיות כל הזמן מכוונים למטרה כי טבענו להתמלא לכן יש גם נפילות ומעשיים ללא כוונה למטרה, אדם שבאמת רוצה להיות אמיתי מקבל על עצמו עבודה להזדכך ולפעול בדרך שתוביל אותו לאמת. אחרת, הוא מרגיש ייסורים וחוסר טעם מדברים שמרחיקים אותו מהאמת או שמסיחים את הדעת.

למעלה