שאלה לי

123a123a

New member
שאלה לי

אמ.. איך אני יכולה לדעת מי האנשים (לפחות הכינוי שלהם..) שמקבלים עדכונים לבלוג שלי באמצעות מסר? זה נראה לי דבר בסיסי שכל בלוגר צריך לדעת...

suki da yo

New member
את לא יכולה לדעת

ואני לא מסכימה איתך. אני חושבת שיש להסתיר גם את רשימת המיילים. אם חשפו את שמות המנויים לבלוגרים אני אישית אבטל את כל המנויים של במסרים ואעבור לשיטה שלא ניתן לעקוב אחרי, למשל RSS.

123a123a

New member
זה לא בסדר.

אני רוצה לדעת מי קורא את הבלוג שלי. זו זכותי. ואם קורא מישהו שאני לא רוצה שיקרא? ואם את לא רוצה שידעו שאת קוראת, אז אל תרשמי לשם. פניה נרשת למנהלים.... זו זכות הבלוגר לדעת. מה זה בלוג פרטי! אני חושבת שבלוגרים דווקא ישמחו לדעת. הרי גם ככה במיילים יודעים.. אז מה העניין? שיעשו ככה גם במסרים.

suki da yo

New member
את חושבת שכל מי שמנוי אצלך רשום למנוי??

את באמת חושבת שיש לך שמץ של מושג מי קורא אותך? אם את רוצה לשמור על משהו פרטי- אל תפרסמי אותו, וזהו. בכל מקרה, זה נושא שעולה מדי פעם בפעם. עד כמה שזכור לי ההחלטה היתה לא לחשוף את המנויים במסרים

123a123a

New member
אם אני מכירה את הכינוי

אז אני יכולה לדעת מי זה. ואם לא , אז לא. אבל צריכה להיות לי האפשרות... ואם אני ארצה גם להכנס לבלוג שלו? זה דבר בסיסי.

suki da yo

New member
אם הוא ירצה שתדעי

כנראה שהוא יגיב,לא? בכל מקרה, נסכים שאנחנו לא מסכימות.

Bezalel P

New member
כל עוד את כותבת באינטרנט הפתוח

אין לך שום יכולת לדעת מי קורא אותך ומי לא. מתוכננת להתווסף אופציה להגביל את הקריאה בבלוג לפי סיסמה או לפי רשימת מורשי קריאה מוגדרת מראש. זה יאפשר לך שליטה מדויקת במי שקורא אותך. בכל מקרה, כפי שנאמר, שמות המנויים במסרים לא ייחשפו.

ארותם

New member
חבל

אני עם סוקי אני לא רוצה לחשוף את המייל שלי לכל בלוגר אחר בבלוגיה ושיטת המסרים כל כך לא נוחה שאני פשוט מקבלת עדכונים בצורה חלופית ואז זה מבאס את כל עניין - מקבלי עדכונים שלי, לך תדע כמה כאלה ישנם......

wranger

New member
הכי טוב RSS.

כל העדכונים האחרונים מכל הבלוגרים שאני מנוי עליהם מופיעים לי בעמוד השער של הבלוגיה, שהוא גם עמוד הבית של הדפדפן שלי. בא לי לקרוא משהו מעניין? אני מקליק על האקספלורר, גולל טיפה למטה, ורואה מה חדש. אני לא חושב שאף אחד מהבלוגרים שאני מנוי עליהם בRSS יודע שאני מנוי עליו בRSS, ואני מניח (מניח? מקווה!) שגם לי יש כמה מנויי RSS, אבל למיטב ידיעתי זה בלתי ספיר לחלוטין - מה שטוב בשבילי, כי אני נשאר בינות לצללים, וטוב גם לקוראים האלמונים שלי.

suki da yo

New member
טל יקירי

כבר חודשים שעמוד הבלוגיה הוא לא עמוד הבית שלי, וזה ישאר ככה עד שכל ההבטחות של בצי יתממשו.

ארותם

New member
אבל מה הכי טוב בזה?

טוב, אולי לך בתור בלוגר עם עשרות ומאות אנשים שרשומים אליו, לא חשוב עוד אדם, פחות אדם אבל תחשוב על רוב הבלוגרים הקטנים אנחנו בודקים את העניינים, ורואים בדיוק כמה אנשים רשומים אלינו, ולראות מספר קטן, זה מבאס במיוחד כשאתה יודע, שאין לך דרך לדעת, כמה אנשים באמת בתכלס מקבלים עדכונים.... אני מסכימה עם סוקי, לראות את המייל של בנאדם, זאת כבר חשיפה של תפוז שלא ברורה לי בכלל. הרי בכל מקום אחר, המיילים שלנו חסומים אלא אם אנחנו בוחרים לחשוף אותם. ופתאום בבלוגיה, אם לא נרשם במסר, נאלץ לחשוף את המייל שלנו? למה שלא ירשם שם המשתמש של אותו אדם, באם הוא נרשם דרך מייל או מסר? או לפחות אם לא רוצים לחשוף שמות משתמשים (אבל מיילים כן?!), שיהיה איזשהו מונה, היום יש לך 2 מנויים. ככה או אחרת, לפחות בדרכים המקובלות בתפוז (ונראה לי שאם החשיפה של המייל תרד, יותר אנשים יהיו מוכנים להירשם ככה, ולא בדרכים עוקפות, כמוני למשל...) ולגבי הrss, פעם פעם פעם ניסיתי איזה מין משהו, וכל כך הסתרבלתי, שמאז כל פעם שאני רק רואה רמז לזה, אני אומרת תודה, שלום. אני משתמשת בגוגל רידר, בנוי למפגרים ומאותרים. נוח ביותר. ומשאיר גם אותי, בצללים. :)

wranger

New member
אני בלוגר קטן בדיוק כמוך

ההבדל בינינו הוא אך ורק במשך הזמן שלנו בתפוז. בכל פעם -בכל פעם!- שאני נכנס למסך העריכה אני מקליק על מספר המנויים ומספר הבלוגים שמקשרים אלי. כשהמספר הזה עולה באחד, אין מאושר ממני. כשהמספר הזה קטן באחד, אין מאוכזב ממני. וכשמעירים לי שאולי לא חשוב לי עוד קורא או פחות קורא, זה לא נעים לי. עד כאן אני משחק אותה נעלב. לעניינינו - ראשית, לי לא אכפת אם אנשים ידעו שאני מנוי אליהם או לא, אבל לא כולם מחזיקים בדעה שלי. למעשה, תמיד יהיו בעד ונגד, ושישבו קברניטי תפוז ויחליטו איזה דעה לקבל. אם הדעה שתתקבל לא טובה בעיני, אני אקום ואחפש לי מקום אחר שבו הדעה כן טובה בעיני. כרגע אני נשאר. שנית, באמת נראה לך שבכל מקום אחר המיילים שלנו חסומים?!

ארותם

New member
:)

אל תעלב, זאת סתם קנאה פולנית טובה שמדברת מגרוני. ואני לא מעירה לך, פשוט נראה לי, שאם יש לך 450 מנויים, ואז 451 מנויים, זה קצת פחות רלוונטי מאשר למי שיש 4 מנויים, ואז 5 מנויים. ואגב, אין הבדל לדעתי במשך הזמן שלנו בתפוז, אני בתפוז שנים ארוכות מספור (או מזכור למעשה) זה לא בדיוק הכינוי הראשון שלי. או הבלוג הראשון שלי, ותכלס, הייתי בתפוז עוד הרבה לפני שגם נרשמתי אליו... ולענייננו, אכן, קברינטי תפוז יעשו מה שהם חושבים לנכון, ואם יהיה לי מספיק רע, אני אלך, אבל, יותר הגיוני שאני אנסה להשפיע כל עוד אני פה, לא? ו... אההמ, הם לא חסומים בכל מקום אחר? לאיזה עוד מקומות אנחנו בכלל מתכוונים? כי, לי אישית יצא לראות מיילים רק נגיד בעולמות הפרטיים, ושם אם אתה בוחר שזה לא יהיה גלוי, זה לא גלוי... אז גלה לי, אנא, פליז, איפה עוד מיילי חשוף ופרוץ? אמממא!

wranger

New member
טוב, אין לי 450 מנויים. ../images/Emo3.gif

בכלל, כבר תקופה ארוכה שאני חושד שחלק מכתובות המייל שייכות לאנשים שמזמן מזמן לא ביקרו בבלוג (היי, בואו נודה בזה, מיילים ננטשים לפעמים), כך שיתכן מאוד שכמות המנויים שיש לי בפועל נמוכה משמעותית מהכמות הרשומה. לגבי מקומות אחרים. טוב, אני חושב שבכל מקום שהזנת בו מייל אי פעם, המייל הזה נשמר איפשהו. לא סתם ממלאים כתובת מייל "למקרה של זכייה", או "למשלוח פרטים נוספים", או "למקרה של אובדן סיסמה", או מה שלא יהיה.

למעלה