שאלה לי...

לימידדי

New member
שאלה לי...

כמובן כמובן שזהו לא השיקול בכלל, אבל מסקרן אותי מה סדר גובל המחירים של לידה בבית?

אם פי 3

New member
בערך

1000$ אצל מיילדת מוסמכת אפשר למצוא גם בפחות, מיילדות לא מוסמכות בישראל. לפעמים כולל גם מעקב הריון. יקר, אבל עם סיבות - ולדעתי שווה כל אגורה, גם אם זה דרש שינוי סדרי עדיפויות.

debby12

New member
מנהל
אימהי = ארגון מיילדות הבית בישראל

מדובר במיילדות שמוסמכות בישראל. למיטב ידיעתי יש עוד כמה מיילדות שמוסמכות בחו"ל אבל לא בישראל. לכן הן לא יכולות להיות חלק מהארגון, והן מיילדות בארץ אבל במחיר נמוך יותר. אני לא יודעת מה המשמעויות הנוספות של ההבדלים - חכי למומחיות ממני.

סטיוויה

New member
הסברת נכון.אבל גם המיילדות "האחרות"

מגיעות עם ציוד כנדרש וכ'ו. חוץ מאחת בדרום הארץ.היא לא מוסמכת משום בחינה.אבל היא דולה נהדרת.

לימידדי

New member
ואיך יודעים מי שייכת לארגון ומי לא?

זה כתוב איפשהוא? איך אפשר לברר חוץ מלשאול את המיילדת?

אשכר ש

New member
../images/Emo41.gifבקישורים, זה נפרד מהמאמרים.

יש גם תשובות לחלק מהשאלות בשאלות נפוצות.

אם פי 3

New member
זהו, ש"האחרות"

כוללות כאלו שיש להן הסמכה מחו"ל ורק בגלל בירוקרטיה אין להן הסמכה בארץ, כאלו שהן "מיילדות ישירות" - כלומר, למדו מיילדות, אבל הן לא אחיות ולכן לא יכולות להיות מוסמכות בארץ - ויש ללימוד הישיר יתרונות וחסרונות, וכאלו שאין-לי-מושג-מה-ההסמכה-שלהן-אם-בכלל - אולי רק נסיון. אני לא פוסלת שום אופציה, רק חושבת שאם מישהי לא שייכת לאמה"י, כדאי לבדוק מה ההכשרה שלה, ולחשוב היטב האם זה מתאים לך, או לא (אולי זה יותר מתאים, אולי לא משנה, ואולי פוסל אותה).

סטיוויה

New member
עוד נקודה שחשוב לברר

זה אם המיילדת נותנת מכתב לאחר הלידה(זה יותר קל מול משרד הפנים). יש יש מיילדת אחת שאני יודעת שלא נותנת(היא לא ברשימת אימה'י).

debby12

New member
מנהל
ותחשבי על זה שזה יכול לחסוך כסף....

כי: בלידת בית יש סיכוי הרבה יותר נמוך שתתחרב לך ההנקה כתוצאה מהפרדת התינוק ממך לאחר הלידה (גם כשיש ביות - מתעקשים להרחיק אותו ממך ל"בדיקות בתינוקיה") או כתוצאה מבקבוקי תמ"ל/מוצץ שלעיתים קרובות מדי דוחפים להם בתינוקיה. אם ההנקה מתחרבת זה אומר הרבה מאוד כסף על תמ"ל במשך הרבה חודשים...

אני חושבת שזה בכלל לא משנה...

הוצאות שכאלו הן עניין של סדר עדיפויות. אני יכולה לומר שבארה"ב לידת הבית (+לווי הריון אצל המיילדות והטיפול שלאחר הלידה, ביקורי בית, ביקור פוסטפארטום וכו') עלו לי הרבה יותר מהסכום שאם פי 3 ציינה. ובכל זאת, אנחנו עשינו את השיקולים שלנו והחלטנו שיש דברים שחשובים לנו בחיים וששווה לנו להוציא עליהם את הכסף הזה. יכול להיות שבעיני אנשים אחרים זו הוצאה שנראית לא הגיונית, אבל בעיני זה לא הגיוני להוציא סכום דומה על עגלה לתינוק (למשל כל הבאגבו והמוצי והפוצי למיניהן) או על רהיטי פאר, וזה משהו שאנשים מוציאים על ימין ועל שמאל.

אם פי 3

New member
או על חתונה, או על טיול לחו"ל

הצחיקה אותי מכרה, שבחרה לא ללדת בבית בגלל המחיר היקר (אפרופו תירוצים) ובלי הנד עפעף, נרשמה זמן קצר אח"כ לתחרות "מלכת המדבר" - שדורשת הוצאה גדולה בהרבה (ואישית - בחיים לא הייתי עושה אותה כשיש לי בבית תינוק קטן...), וזה בלי לדבר על כך שמראש יש לה הרבה יותר כסף מאשר לי... רק עניין של סדרי עדיפויות (לא מדברת על מי שרעבה ללחם, אלא על רובנו - רחוקות מעשירות, אבל גם בעלות יכולת תמרון).

לימידדי

New member
בהחלט קשור לסדרי עדיפויות

והשאלה הייתה מסקרנות בלבד, זה ממש לא שיקול מבחינתנו

ברור ../images/Emo13.gif גם כתבת את זה למעלה

אבל מכיוון שיש עוד הרבה קוראות סמויות (WE CAN ONLY WISH
) רציתי להגיד את אשר על לבי...

Manty

New member
מחיר לידת הבית שלי

היה בסביבות 50 דולר (כולל הפדים, תמציות, יריעת הניילון, ועוד דברים קטנים). הלידה השניה היתה יותר זולה, כמובן.

למעלה