שאלה לכולם!

שאלה לכולם!

הייתי רוצה לדעת אם אתם עכשיו-אחרי המסע מרגישים צורך לחזור לפולין? אם היתה לכם אפשרות לצאת שוב למסע לפולין, הייתם נוסעים?? אני באופן מוחלט הייתי נוסעת שוב.. המסע הביא לי כ"כ הרבה שאלות ומחשבות שרק שהגעתי לארץ הבנתי אותם.. אולי בתיד יתאפשר לי לנסוע למסע נוסף אולי דרך הצבא או משהו..

ברור שהייתי חוזרת!

אני אפילו הצעתי לאמא שלי שנסע ביחד אבל היא לא רוצה, אני ממש מקווה שיזדמן לי שוב. לדוגמא הרכז שלי שהיה איתנו זו הייתה הפעם שניה והוא אמר לנו שעכשיו שהוא נמצא איתנו הוא מבין יותר טוב את הדברים. אז אני ממש רוצה לחזור לפולין עם אבנר המדריך הכי מגניב שיש!

nofar 250

New member
ברוור

אני וחברה שלי כבר מתכננות את הטיול שנעשה לשם אחרי הצבא..! בדקנו מלונות וכמה עולה אוטו ומה לא:)

N a V e

New member
כן

הייתי מאוד מעוניין לחזור לפולין ואפילו לעשות בדיוק את אותו המסלול שעשיתי עם המשלחת.בשנתיים שחלפו מאז המסע שלי,היו תקופות בהן הרגשתי צורך אדיר לחזור על המסע שוב,והסתפקתי,לצערי,בהחלפת חוויות עם חברים. יחד עם זאת הסיבה האמיתית היא ראייה מזווית אחרת של הדברים:היום,שאני כבר יודע למה לצפות,אוכל להתבונן בפרטים הקטנים ובנקודות שבראייה ראשונה וודאי לא שמתי לב אליהם.

Pukipsey007

New member
כן.. בוודאי../images/Emo70.gif

ולא רק עוד פעם אחת..עוד כמה פעמים. אני עוד לא יודעת עם מי, אולי באמת דרך הצבא ואם לא אמצא איך..אני לשם חייבת לחזור. מקווה שאצליח איכשהו לצאת שוב עם אותה מדריכה אבל אין לדעת..

אני

אם הייתי יוצא שוב - אז רק באופן עצמאי, בלי מדריך, בלי משרד החינוך עם התכנים שהם דוחפים לך, בלי בתי כנסת קלושים והתעוררות בחמש לפנות בוקר כי "יש הרבה מה להספיק", בלי מנות חמות. לעוד "טיול מאורגן" כמו המסע לפולין - בחיים לא הייתי יוצא שוב.

lior drumer

New member
לא יודע דווקא אני לא ממש

מתלהב לסוע למקום האיום הזה שוב.., סיבה היחידה שארצה לחזור לשם זה בשביל להראות לאבי את כל מה שעברתי..

thunderstorm

New member
../images/Emo4.gif לא בטוחה...

המסע הזה היה מאוד חוויתי בשבילי מכל הבחינות.. היה לי חשוב לנסוע לשם, אבל לחזור שוב? אני לא חושבת. לא יודעת למה, אולי כדי לא להרוס חוויות טובות שהיו, אולי כי אני חושבת שפעם אחת הספיקה.. אני לא בטוחה. אני לא חושבת שהייתי רוצה לחזור לשם שוב, אבל אני לא יכולה לחתום על זה. אבל אם הייתי צריכה להחליט אם לנסוע בפעם הראשונה - אז כן, בהחלט.

nolie

New member
נראה לי מאוד שכן הייתי נוסעת שוב

המסע הזה היה לי ממש חשוב וגם כל הנושא של מלחמת העולם ה-2 והשואנ נורא מעניין אותי ככה שאני די בטוחה שאם תהיה לי עוד הזדמנות לנסוע אני אסע לשם...

מיכלוש7

New member
אני ממש ממש רוצה לחזור../images/Emo70.gif

לדעתי רק בפעם ה2 באמת מתחילים לקלוט דברים... ולעכל אותם... זה כמו סרט! שפעם 2 שאתה רואה פתאום נפקחות לך העיניים ואתה מבין הרבה יותר!! (-סורי על ההשוואה...) בפעם הראשונה שלי רק הייתי עסוקה רוב הזמן בלצלם תמונות, ןלבדוק שלא שחכתי כלום, ולהקשיב למדריך וכו'... לכן כ"כ חשוב לי לטוס שוב!! כדי שאני אוכל באמת להתבונן לעמוק במקומות... שיהיה לי זמן לחשוב לעצמי ושאני לא אהיה דאוגה כל הזמן מהתמונות או מהקבוצה... חוצמיזה שהיו הרבה מקומות שלא הספקנו-כמו סוביבור וחלמנו, שהייתי ממש רוצה לבקר בהם... בעקרון אחי נוסע עוד 3-4 שנים... ואני ממש רוצה להצטרף, אבל זה משלחת רק של בנים אז אני לא בטוחה אם יתנו לי
אוף חברה שלי טסה עוד שבועיים ואני כל כל רוצה להצטרף אליה!! אני כ"כ מקנאה!! אם הייתי יכולה הייתי משלמת עוד 5000 ש"ח וטסה איתה...

shklar1

New member
אני מאוד רוצה לחזור ואני יעשה את זה

אני מרגיש איזשהו חסך נפשי עקב המסע הזה... ראינו כל כך הרבה דברים בכל כך קצת זמן - אי אפשר להעביר את הדברים כמו שהם אמורים להעבר בזמן כזה קצר. סתם דוגמא - בבירקנאו היינו בערך שעתיים (כולל הטקס), ולא ראינו כמעט כלום מהמחנה וממש הרגשתי איזשהוא חסך. אבל זה לא מה שיגרום לי לחזור להיות שם. בתור מה
אין לי מושג.. אולי מדריך, זה משהו שאני חושב עליו כבר המון זמן. אבל זה נראה בעתיד יש הרבה זמן אני רק מקווה שהאתרים ישומרו כראוי ושלא ישחיתו אותם, ושהממשלה הפולנית באמת תדאג לשלמות האתרים הללו לעד...

ToMeR Yea Yea

New member
האמת גם לי לא ידוע

אני השנה יוצא למסע השלישי שלי וכל פעם שאני יוצא זה מגלה לי דברים חדשים, ואני באמת די מרגיש מפוחד לקראת המסע השלישי כי בכל פעם יש את שיא ההלם של המסע ואני מפחד מהשיא הזה ואני השנה במעמד לא כתלמיד אלא כמלווה תלמידים ובאמת זה קשה!

livia

New member
ברור!

לא מאמינה שעוד לא רציתי לצאת למסע הזה..ועכשיו אני מתה לעוד שבוע שכזה.. שבוע לא מספיק! למדתי כל כך הרבה!

רק במסגרת משלחת../images/Emo104.gif

אף פעם לא רציתי "הביתה" כמו במסע הזה. ואני לא מהאנשים שמתגעגעים הביתה. המדינה הזו עושה לי רע. אבל משלחת זה עניין חשוב בעיניי והייתי שמחה לחזור וללמוד עוד. רק טוב, פרבולה

thunderstorm

New member
גם אצלי זה היה ככה.....

כ"כ התגעגעתי הביתה, לכל הדברים הקטנים.. לחדר שלי, למוסיקה שלי, למשפחה שלי, לחברים שלי.. לכל הדברים הקטנים שלומדים להעריך רק שאין אותם... גם אני לא מהאנשים שמתגעגעים הביתה.. אבל המסע הזה.. אפילו שאלו היו רק שמונה ימים, הם ממש לא עברו לי מהר.. הרגשתי שאני שם המון המון זמן..

SMG

New member
אם תהיה לי הזדמנות אני אלך!!

אבל הפעם בחורף... הכל נראה יפה מדיי כשהיינו.. כמו שאמרו לפני.. אני מניחה שבפעם השניה דברים יתבהרו יותר..

אני לא מסוגלת לחזור...

הייתי שם לפני 4 חודשים, ועדיין הזכרונות וכל המראות המזעזעים תקועים לי בראש... אני לא מסוגלת להסתכל באלבום של התמונות משם... אולי עוד כמה שנים, כשאני אספיק "לעכל" את המסע הראשון. אני חושבת על מדריכי הטיולים שיוצאים למסע הזה כמעט כל שבוע, וממש מעריצה אותם על הלב החזק שיש להם- להסביר מה קרה ואיפה כל פעם מחדש...

tomtomil

New member
בלי לחשוב פעמיים

התשובה היא כן אבל הייתי מעדיפה לצאת לא בתור חניכה כי את זה כבר עשיתי

EladLR

New member
כן הייתי חוזר

אני מרגיש שאני חייב לחזור. אני מרגיש לא ממוצה ושהייתי צריך לעשות עוד. הייתי מאוד רוצה לסוע עם סבתא שלי ולשמוע את סיפורה שם. זה היה מוסיף את אפקט המציאות לסיפור. אני ארצה מאוד להיות שם עוד פעם אחת לפחות בחיים שלי.

למעלה