שאלה לכל אחד ממכם

שאלה לכל אחד ממכם

מה אתם מחפשים לקבל בפורום הזה? מדוע אתם גולשים בו ומה אתם מצפים למצוא?

יהונתl

New member
אני מחפש

אנשים שהגיעו למסקנה שמשהו חסר להם, שעם כל הבילויים והטיולים והחברים והכיף והבלאגן הם הולכים לישון בלילה עם הרגשה שמשהו חסר להם, עם הרגשה של:"יש לי כל כך הרבה כיף, כל כך הרבה דבריםאבל עדיין חסר לי.. אני כל הזמן רוצה עוד..." אנחנו יודעים שבשורה התחתונה כמה שיש לנו אנחנו תמיד רוצים עוד אז כנראה שמה שחסר לנו זה הרגשה של סיפוק, הרגשה של טעם בדברים שיש לנו. אני מקבל את הדבר הזה רק דרך ר' נחמן מברסלב וכל מי שמעוניין לשמוע ולראות דרך מיוחדת שנותנת את ההנאה מהיהדות שחשבנו שיש רק בחלומות- אני פה בשבילו.

יהונתl

New member
תשובה

הייתי קורא לזה לשתף, לא ללמד. לשתף אנשים בדרך שלדעתי נותנת טעם לחיים היהודיים.

אני מחפשת את היהדות שלי*

בתוך מגוון דברים שאף הם מרכיבים אותי כמו אמהות כמו אמנות כמו חינוך אהבה לטבע ועוד אני מעוניינת לשמוע אני נגד התנשאות ככלל וכפרט ובעד פלורליזם... נראה לי שמי שלא מעוניין בדעותי כבר קטלג אותי כמתקשרת (מה שדי משני עבורי למעשה בחיי ) אבל זה לא מזיז לי.. למה אתה שואל????
* הערה לכותרת: לא רפורמה אישית..יותר הגדרת מהות

אני שואל מכיוון

הגיעו אנשים חדשים וזו דרך מעולה בעיני להכיר אתכם (החדשים והותיקים) וזה גם מין תיאום ציפיות גלוי כזה.

../images/Emo140.gifאתה ממש עשר!

אחלה פרובוקציה אגב... (אני חוזרת בי מהאמירה ששמך לא מתאים לך זו אסטרטגיה שבוחנת מצבים ומוציאה מהם את התמצית חכם דווקא...)

לקשמי

New member
מה אני מחפשת/חיפשתי?

כשהפורום הזה נפתח שמחתי כי לפעמים יש לי שאלות שקשורות ליהדות ושמחתי שיהיה מקום לשאול בו את השאלות האלו. חשבתי גם שהפורום הזה יקרב אותי ליהדות, לא ברמה של חזרה בתשובה אלא יותר לדעת, להבין, פשוט להתקרב. בפועל הפורום הזה רק מרחיק אותי מהיהדות. כך שאת המטרה הזאת הוא כבר מזמן לא משרת, אלא עושה בדיוק את ההיפך. חבל.

יהונתl

New member
למה להתרחק?

את מענישה את הנשמה היהודית שלך בגלל שהפורום לא מי יודע מה? אם את באמת מחפשת התקרבות והתחברות, אני יכול לקשר אותך למקומות שכן יעזרו לך. רק תבקשי.

אההמ...../images/Emo4.gif

תפסיק להתנשא ולהטיף מוסר פרובוקטור שחבר בפורום מלאן זמן שאל וביקש תשובה כנה היא ענתה בכנות קבל כפשוטו..תנסה להיות אמפטי! או שתנסה לשתוק.. ודי זה פורום ליהודים חילוניים שמחפשים ושואלים ולא פורום למחזירים בתשובה! היא מחפשת פתיחות מחשבתית שחסרה לה פה בשל אנשים שלא מגלים אמפטיה לאחר כפי שקרה בשאלה של מישהי לגבי טבילה במקווה היא הותקפה ע"י צדקנים ומתנשאים לגבי שאלה שסייגה מראש שמביכה אותה... וכששאלתי אשת רב ובררתי התשובות להם חלק מהמשתתפים פה בפורום יצאו ממש לא מדוייקות...

יהונתl

New member
חבל שככה את חושבת.

יהדות זו לא פתיחות מחשבתית, זו דרך חיים. אם את רוצה לחקור את זה מבחוץ אז בבקשה, את מוזמנת להישאר בחוץ ולהסתכל על זה מבחוץ. כשרוצים להתקרב ולקבל קצת יהדות, כשם הפורום:"יהדות לחילונים"(לאנשים שרוצים להכניס יהדות לחייהם ולא לעשות ממנה דבר שחוקרים מבחינה חיצונית). אגב, למי שמתעניין, בהגדה של פסח מוזכרים ארבעת הבנים, אחד מהבנים נקרא רשע. מה השאלה שהוא שואל בהגדה? "מה העבודה הזו לכם?" הדבר קצת תמוה, למה הוא נחשב רשע בגלל שאלה כזו. חכמינו ז"ל גם עונים על זה: זה בגלל שהוא השתמש במילה לכם ולא כלל את עצמו כחלק מזה, רק הביט על זה בהסתכלות חיצונית. וכלשונם:"לפי שכפר בעיקר, הוציא את עצמו מן הכלל"-ברגע שמסתכלים על זה מבחוץ ולא לוקחים את זה לעצמנו ומנסים אנחנו מוציאים את עצמנו מהכלל(מהיהדות). לעומת זאת, אם נעשה השתדלות הכי קטנה וננסה לחקור את זה מבפנים, גם אם לא נצליח ה' ייתן לנו להיכנס לזה במלא העצמה ויש לנו הבטחה מה': "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של אולם"- עשו את ההשתדלות הכי קטנה להתקרב אליי, ואני כבר אמשיך אתכם.

את יכולה להסביר

מה בדיוק חיפשת בלהתקרב? (כי בעיני, לפחות היהדות היא מגוון תרבותי ורוחני ענק) ומצד שני מה הרחיק אותך, מה הפריע לך?

לקשמי

New member
ביהדות, כתורה יש הרבה חוכמה

ואני מרגישה שיש לי הרבה מה ללמוד ממנה, גם אם אני לא חוזרת בתשובה, יש הרבה מה ללמוד ממנה לחיים. חשבתי שאמצא כאן דברי חוכמה כאלה. מה שהרחיק אותי זה אנשים שבגלל שהם חיים בפחד, בגלל שמאז שהם קטנים הכניסו להם לראש שהם חייבים להסכים עם כל מה שמוכרים להם, אחרת הם יישרפו בגיהנום ו/או שיקרו להם דברים נוראים אחרים, הם מטילים את הפחד הזה גם על אנשים אחרים ומה שנוצר כאן זאת כפיה דתית ולא דיון ענייני. יש כאן אנשים שלא יכולים לסבול את המחשבה שיש אנשים שחושבים אחרת מהם, שיש להם מחשבה עצמאית והם לא פועלים או חושבים כמו רובוטים. ואז כשמישהו שואל איזה שאלה שקצת גורמת לזעזוע כי זאת שאלה של מחשבה ושל הטלת ספק, תוקפים אותו כאן. תסתכל לדוגמא על השרשור הזה: יש כאן גולש, שחי בפחד ואימה שמא אם הוא קצת יעיז לחשוב באופן עצמאי ולא כפי שתכנתו אותו מילדות, יקרו לו דברים נוראים. לכן, כשהוא רואה שיש אנשים שחושבים קצת אחרת הוא תוקף ויוצר שנאה כלפי כל מי ששונה ממנו. שנאה אף פעם לא הייתה גורם לקירוב לבבות... מוזר, ואני חשבתי שיש בתורה כלל גדול שאומר: "ואהבת לרעך כמוך". כנראה שיש כמה אנשים שיודעים רק להדביק סטיקר על המכונית עם הפסוק הזה, אבל לא ממש עושים משהו כדי לקיים את המצווה הזאת...

לקשמי

New member
תיקון טעות קטן:

בדוגמא התכוונתי לשרשור שפתחה טלי ולתשובות של masorti. ללא ספק דוגמא לאדם מפוחד שחרד מהמחשבה על כך שיש אנשים שחושבים אחרת מהצורה שבה הוא תוכנת לחשוב.

tamarhp

New member
לקשמי יקרה (מה שמך?)

את צודקת מאד. אבל שימי לב שלא כולם כאלו. לא כולם חיים בפחד, ואני מעולם לא התחברתי להרצאות של הרב אמנון יצחק. יש הרבה דרכים להגיע לאמונה - דרך אהבה, דרך שמחה, דרך יראה, דרך פחד, וכל אחד מתחבר בדרך שלו. אני לא מתחברת לדרך של התקרבות מתוך פחד שנישרף בגיהנום. אני מתחברת לדרך של אמונה מתוך דעת, מתוך שכל, מתוך היופי והסדר בבריאה, מתוך ההשתלבות המדהימה של דברי התורה עם המדע, ועוד. יכול להיות שנתקלת באנשים או בגישות שהן לא לרוחך, אבל זה לא הוגן לפסול את הפורום כולו בגלל זה...
נסי להתעלם מאותם אנשים, את לא חייבת להתייחס למה שהם כותבים אם זה לא לרוחך. יש כאן (ובאתרים אחרים) עוד הרבה אנשים ואני בטוחה שתצליחי לראות גם אנשים טובים יותר :) (ואם לא נוח לך בפורום את בהחלט מוזמנת גם לדבר במסרים אישיים)

tamarhp

New member
ואני חייבת לומר עוד משהו

דווקא מסורתי הוא לא ממש דוגמה לאדם שפוחד לחשוב אחרת. לפעמים אנחנו באים מתוך מקום חיצוני מאד ורואים משהו מסויים וחושבים שאנחנו מבינים, אבל זה לא נכון. לדוג', יכול להיות שאני אנסה לשכנע אותך בדבר משהו מסויים או שאני אהיה מאד מוצקה בדעתי - אבל זה לא בגלל שאני פוחדת מאש הגיהנום או פוחדת לחשוב אחרת (אחרת לא הייתי פה בפורום ולא הייתי מדברת עם חילוניים), אלא כי אני באמת מאמינה בדרך שלי וחושבת שהיא נכונה.

לצערי

לא חסרים מסורתיים עם קבעון מחשבתי, למרות שאכן יש יותר כאלה במגזרים האורטודוקסי והחרדי.

אני מבין את מה שאת אומרת ומסכים מאוד

אבל אני חושב שלא צריך להתרכז בהם ואם מישהו תוקף או חוסם אותך באופן שמפריע לך, אפשר פשוט להתעלם או לסיים את השיחה במקום להקלע לדיון מעגלי שסתם שוחק את כולם. ככה אני עושה, בכל אופן. אני גילייתי בשנים האחרונות שביהדות יש המון ושלחילוניים יש סוג של "חסך" בזהות והנסיון הזה להתקרב ליהדות (ולאו דווקא איך שמישהו אחר מצפה ממך) הוא נסיון ללמוד קודם בשביל עצמך. הזכרת לי טקסט נורא יפה שנמצא אצלי בבית (אני במשרד) שמדבר על הרכבת זהות. אני אכתוב אותו כאן כשאהיה בבית.

מצאתי את הקטע שדיברתי עליו../images/Emo70.gif

הקטע נכתב ע"י ד"ר חגי דגן והוא נקרא: "יהדויות: תמונה קבוצתית" (2005) "היהדות היא כמו ערכה להרכבה עצמית, קיט הרכבה מורכב ממספר אלמנטים שלא תמיד משתלבים אלה באלה - דת, מסורת, אמונה, פילוסופיה, קבלה, וההשתייכות השבטית הנצחית שנעה בין עם נרדף לעם סגולה. וכמובן לצד אלה קיימת הציונות, הלאומנות וההגשמה, שאנחנו כאן מתרגלים אותן יום יום ושעה שעה, בין פיגוע לפינוי פיצוי. מתוך כל אלה מרכיב לעצמו מי שקורא לעצמו יהודי, וזה לגמרי אינדבידואלי, את הזהות היהודית שלו... היהדות שלך היא מי שאתה - תעודת זהות. גם אם אנחנו מסורתיים או חילוניים, הדת נמצאת עדיין עמנו מתוקף ההשתייכות השבטית. כי כמו שאמר ניטשה: גם אם נפטרים מאלוהים, צילו עדיין רובץ ומעיק עלינו." (מעברי השורה במקור)

טלי1960

New member
אני חושבת שאתה מבלבל בין שני מושגים.

היהדות,בשונה מעמים אחרים,היא גם דת וגם לאום. יש להפריד בהתייחסות למושגים הללו,למרות שהשם 'יהדות' זהה לשניהם. מצד אחד יש את הדת היהודית,דת שעברה גלגולים רבים ותהפוכות ופיתחה זרמים שונים עם המון פרשנויות כשבמרכזה נותרה האמונה המונוטאיסטית עם 10 מצוות בסיסיות ועליהם נבנו שאר המגדלים,כל זרם לפי פרשנותו. מצד שני יש את היהדות כלאום. היהודים הם עם בעל עבר משותף.ההסטוריה המשותפת הזו עושה אותנו לאום שכיום יש לו מדינה ושפה משותפת,כמו לכל עם אחר בעל לאום ייחודי לו. כדי להסביר את הנקודה טוב יותר,אדגים לך , אדם בעל לאום צרפתי ,הדת שלו אינה צרפתית אלא נוצרית(בדרך כלל). אדם בעל לאום ירדני,הדת שלא אינה ירדנית אלא מוסלמית(בדרך כלל). כלומר,לרוב מדינות העולם יש הפרדה מוחלטת בין הלאום והדת. אצל היהודים הדת והלאום זהים. מכאן אולי נובע הבלבול שלך. בכל מקרה, כאשר באו לקבוע שם למדינה החדשה ,הוחלט על השם 'ישראל' ולא על השם 'יהודה'. אני מקווה שאתה מכיר את הסיבה העקרונית לבחירה זו,(למרות ששבטי ישראל נעלמו ואינם ואנו בעצם צאצאי יהודה). כי הסיבה הזו לבחירת השם עושה את כל ההבדל.

למעלה