שאלה לכל ההורים המאמצים

שאלה לכל ההורים המאמצים

במידה והילד שלכם בן 26 ורוצה לפתוח את התיק אימוץ-איך תגיבו?
ואיך הייתם מגיבים אם הוא היה מספר לכם שהוא כבר פתח את התיק ושוקל לפגוש את הביולוגית?

אבי351

New member
בני עדיין ילד אבל אני תמיד אומר לעצמי ולסביבת

הקרובה שביום מהימים אם ירצה בזה אבין אותו מאוד ואם ירצה אף אעזור לו בכך ואהיה לצידו.אנחנו כהורים מאמצים צריכים מאוד להבין את ילדינו ואת הרצון שלהם לדעת על שורשיהם אם בארץ או בחול.

משתפרת

New member
אני מבינה שמדובר באימוץ מהארץ

דבר ראשון- הייתי שמחה שהילד (כן, הוא ילד שלי גם אם הוא בן 26 או בן 50) משתף אותי במה שיושב לו על הלב.
הייתי מצטערת שלא שיתף אותי בפתיחת התיק: לא הייתי מסוגלת לחסוך ממנו טלטלות והתלבטויות, אבל הייתי יכולה לאפשר לו לפרוק לחץ, לדבר ואולי אף לחשוב יותר בבהירות.
אין לי מושג מה הסיפור של הבן שרוצה לפגוש את האם הביולוגית, מהן הסיבות בגללן נמסר לאימוץ. אם הסיפור קשה- הוא זקוק לכל תמיכה שהוא יכול להשיג כדי להתמודד איתו. על האמא להבין שהילד לא הולך לחפש אמא אחרת. הוא לא הולך להפרד ממשפחתו ובמקום זה להיות חלק מהמשפחה הביולוגית. הצעד הזה לא נעשה נגד האמא והמשפחה, הוא נעשה בעד הילד.
למאומצים יש שאלות ותובנות משל עצמם. כמה שאנחנו אמרנו "מסרה לאימוץ" בננו הרגיש "נטשה". כמה שאמרנו "לא יכלה לגדל" הוא חש "לא רצתה". כמה שהסברנו שבתנאים הרלוונטיים היתה מוסרת לאימוץ כל ילד שהיה נולד לה הוא חש את המסירה על בשרו הפרטי. פגישה עם האם הביולוגית יכולה לעזור לו לקבל תשובות על הנסיבות המדויקות של מסירתו לאימוץ, מסוגלת לעזור לו לקבל תמונה שלמה יותר, אולי אף לשנות משהו ברגשותיו. הפגישה עם האם הביולוגית יכולה לענות לו על התהיה "למי אני דומה", שיש למאומצים רבים. ושמעתי ממאומצת בוגרת אם לילדים כמה חשוב לה לראות בהם את הדמיון אליה, שסוף סוף יש בעולמה מישהו שדומה לה. פגישה כזו יכולה להפגיש את הילד בהמשך עם אחים או חצאי אחים ביולוגיים, ולמאומצים רבים המפגש הזה חשוב ביותר.
אני הייתי נותנת לילד הזה את כל התמיכה האפשרית. כולל להמתין לו ליד מקום המפגש (עד כמה שהבנתי למפגש בין הילד לבין אמו הביולוגית לא יכולים להכנס עוד אנשים. אם אפשרי- כן הייתי מלווה אותו), בתנאי שהוא מסכים לכך. הייתי מנסה לעזור לו לעכל מידע מטלטל (ולכל אחד יש דברים אחרים שמטלטלים. יש מי שיזדעזע מסיפור של נרקומנית ויש מי שדווקא החמצה של אמא שהיתה ילדונת ואחרי כן חיה חיים נורמליים ונורמטיביים תטלטל אותו). מאפשרת לו לדבר ולעבד דברים, וברגע שהיה מוכן לשתף אותי- הייתי משתפת פעולה.
הבן שלי עדיין לא בן 26, אך כבר לא רחוק מהגיל הזה. חלקים גדולים מהתשובה שלי אליך אינם תיאורטיים.

לא מדובר בבן, מדובר בבת :)

הבת הייתה במשרד של השירות למען הילד לפני כמה ימים. פתחתי את התיק ופחדתי לספר להוריי. פחדתי שזה יעליב אותם, יפגע בהם, אחרי שהם נתנו לי את הכל כל חיי.
אני רק יכולה לספר לך שכרגע אני יודעת יותר ממה שהיא התכוונה לספר לי מסיבה שדרך דפים לבנים אפשר לראות את האותיות הפוך...
מבחינת נסיבות האימוץ- מדובר בזוג ילדים בני 17 (בזמנו) שעשו שטות. מה שהכי שבר אותי היה שהיא נתנה לי שם, מבחינתי יש לזה משמעות.
אני לא יודעת עד כמה הייתי רוצה להיפגש איתה... זה יותר מהסיבה של ההשלכות של הפגישה... מה יהיה אחרי... אבל מאוד מסקרן אותי לדעת איך היא נראית ואם היא דומה לי.
היום כולם חושבים שאפשר לשמור על ביטחון וסודיות אבל תופתעי לגלות מה מגלים בפייסבוק.... כמו תמונה של האח למחצה כבר ראיתי.. אני בספק רב אם הוא יודע עליי.

כיום אני בטוחה שמדובר באישה עם משפחה נורמטיבית (בעל ו3 ילדים), השאלה אם היא בכלל הייתה רוצה להיפגש איתי.......

fatfat

New member
לא הבנתי למה התכוונת במשפט דרך דפים לבנים

אפשר לראות את האותיות הפוך.

בתך גדלה כל השנים עם חור שחור לגבי ההיסטוריה של טרום לידתה, נסיבות ההריון ומסירתה לאימוץ, מי הם מולידיה, מה הם כיום, למי היא דומה ועוד אלפי שאלות שסביר שהתרוצצו במוחה. וכיום היא רוצה תשובות ולכן פתחה את תיק האימוץ. איני יודעת מה מצבה המשפחתי כיום אבל אצל מאומצים רבים נישואים קרבים שלהם עצמם או כוונה להתחיל להביא צאצאים לעולם מהווים גורם מניע לפתיחת התיק. בכל אופן את כתבת שבמשך השנים לא דיברתם בפתיחות על האימוץ. לכן היא לא ספגה מכם את הידיעה שזה בסדר מצידכם שתפתח את התיק, שאתם מבינים את הצורך שלה ושלא תיפגעו מההליך ולכן גם לא הרגישה רצון לשתפך בתהליך.

אין לי מושג מה היא סיפרה לך ואיך, אני מציעה לך ליזום אתה שיחה גלויה בה תבהירו לה שלמרות שעד היום לא דיברתם בעבר בפתיחות על האימוץ, אתם מבינים את הצורך שלה להתחקות אחר שורשיה ושלמים עם כך ותומכים בה. אני מסכימה עם משתפרת שהיא לא הולכת לחפש משפח חליפית, אבל במקרים שבהם המאומץ מגלה מולידים נורמטיביים, פעמים רבות הוא בונה קשר ארוך טווח עם משפחת מוצא, לא במקום וכתחליף להורים המאמצים, סוג אחר של קשר שלעיתים הוא אפילו בתדירות גבוהה וקרוב. אני היכרתי מאומץ שהכיר את מולידיו להוריו והמולידים מוזמנים לאירועים המשפחתיים שלו כמו נישואיו, הולדת ילדיו, אך הם לא מגיעים בתפקיד ההורים אלא כקרובי משפחה. תפקיד ההורים שמור לאלה שגידלו אותו.

אני מבינה שעדיין לא הבנתם שאני הילדה המאומצת

אני הילדה המאומצת, אני בת 26, אני זו שהלכה ופתחה את תיק האימוץ, אני זו שבקושי דיברה עם המאמצים על האימוץ.

כשמחזיקים דף לבן של מדפסת מול השמש, מי שעומד בצדק השני יכול לראות מה כתוב שם רק באותיות הפוכות כך למשל, הבנתי שיש לי אחות בשם דניאל.
ראיתי את זה בכתב ראי

שרון1818

New member
אני חושבת שמאוד כדאי לך לפגוש את האמא הביולוג

שכן מאוד חשוב לרוב האנשים לדעת את שורשיהם. ומי יודע אולי תוכלי לפתח קשר קרוב גם עם האמא הביולוגית. לדעתי אין מקום כזה צר בעולם שאינו יכול להכיל אהבה של שתי אמהות. צריך גם לקחת בחשבון שרוב האנשים שמוסרים את תינוקם עושים זאת בכאב רב או בנסיבות אומללות ביותר שאינן מאפשרות להם להחזיק בתינוק, או גרוע מזה- שמעתי לאחרונה ממש סיפורי אימה על אימהות לא מעטות שהתינוק או הילד שלהן "נגזל" מהן על ידי שירותי הרווחה. להערכתי ברוב המקרים מדובר במקרים קשים- אף אמא לא באמת רוצה לוותר על הילד שלה, אין כמעט בעולם דברים הזויים כאלו. ממש שווה לך להפגש עם אמך הביולוגית, ומי יודע אולי מדובר בסיפור טראגי והיא חשבה עליך כל חייה אחרי שנאלצה למסור אותך ? בדרך כלל שומעים סיפורים על נשים שאחרי שנאלצות לוותר על ילדם, כל חייהן הן חושבות עליו ומחפשות אותו. אני מקווה שלסיפור שלך יהיה הפי אנד ותוכלי לשמור על קשר חם עם אמך הביולוגית. עדכני אותנו מה קרה, אני מחזיקה לך אצבעות ! !

אפשר להגיד שאני יודעת את הסיפור...

היא הייתה בת 17 ובהריון ממישהו שידעה לבית החולים לספר להם כנראה רק את שמו הפרטי...

Noga Lavie

New member
בגיל 26 זו לא תהיה הפתעה

אני מניחה שזו גם לא תהיה תגלית פתאומית, אלא משהו שידובר עליו כבר קודם.
אם אגלה שבתי פתחה את תיק האימוץ ללא ידיעתי, אבדוק בעיקר ביני לבין עצמי מה עשיתי לא נכון עד שגרמתי לה לעבור את כל ההליך בלעדיי. לא אהיה מאוכזבת ממנה, אך ללא ספק אהיה מאוכזבת מעצמי.
לא סביר להניח שזו תהיה הפתעה או ידיעה בדיעבד, מכיוון שכבר כעת, בגיל 8, נערכות שיחות על האם הביולוגית ועל חיפושים אחריה בצורה גלויה לחלוטין, כך שאני מתקשה לראות מצב בו, אם לא אגרום לה לתחושת אובדן פרטיות (בכל נושא, לאו דווקא בקשר לאימוץ) שתגרום לה להרגיש שהיא זקוקה לשמור על פרטיותה מפני.

חיפוש פרטים על מקור ביולוגי, רצון להפגש עם אם ביולוגית, אלו דברים טבעיים מאוד, ואין בהם שום דבר שמאיים עלינו כהוריה של זיו. ממש כפי שדמיונות על אם ביולוגית שאינה מענישה את זיו כשאינה מסדרת את חדרה אינה מהווה איום על הורותינו. הקשר שנוצר בינינו בחיי היום יום הוא מהותי ובלתי הפיך, כך שאשמח לכל מה שיגרום לזיו להיות נתרמת. חיפוש שורשיה יתרום לה, ככל הנראה, ולכן יזכה לתמיכה מלאה שלנו.

Noga Lavie

New member
תיארתי לעצמי

אך השאלה הייתה איך נגיב, וקשה לי לדעת איך הייתי מגיבה לו היה לי קשה מלכתחילה לדבר על אימוץ בפתיחות.

בהנחה שהורייך הם הורים אוהבים, אני מאמינה שהם יתמודדו על הידיעה שאת מחפשת שורשים טוב יותר ממה שאת חושבת. גם אם הם לא דיברו על אימוץ בגלל אי רצון שלהם להתמודד עם העובדה שאת מאומצת (מה שלא חייב להיות נכון, כי מתברר שיש כאלו החושבים שאי דיבור על אימוץ מגונן על הילד דווקא), אין זה אומר שהם יתעלמו מן צורך שלך לדעת דברים על עצמך. סוג של דברים שרק מידע על מקורך הביולוגי יכול לספק. גם אם בתחילה זה יהיה מוזר להם, כל עוד יהיה ברור שהם נשארים עבורך ההורים שהכרת כל חייך, ושאינך מחפשת להם תחליף, גם ההורים החששניים ביותר יתגברו ויתרכזו בטוב שאת יכולה לשאוב.

אבל השאלה הגדולה היא - האם את מוכנה למפגש עם אמך הביולוגית? האם תפיקי מזה טוב, או שזה יכניס אותך לסחרור ריגשי? ולזה, רק את יכולה לענות.

אני לא יודעת אם אני מוכנה

איך יודעים בכלל דבר כזה?
מוכנה להודות שבדרכים לא דרכים, אני כבר יודעת עליה הכל, כולל תמונות (והיא דומה לי בצורה מפחידה!! ממש!!!)

יש לי צורך ורצון לנסות להשתחל לה רגע לחיים, לראות מי היא, מה היא וכו'.
מצד שני, היא נראית כל כך אישה טובה, אמא חמה ואוהבת, היא טיפחה לעצמה משפחה והמשיכה בחיים. האם הבעל לא יודע בכלל? אולי ובגלל דברים כאלה היא לא תרצה להיפגש?

אתמול לא ישנתי בלילה רק בתהייה האם היא חושבת עליי לפעמים, איך זה מרגיש לה כל שנה שיש יום הולדת לאחד הילדים שלה שחוגג יום הולדת יומיים לפניי.... אם היא בכלל זוכרת את תאריך הלידה שלי, את השם שהיא נתנה לי... מה עבר עליה...וכו'

Noga Lavie

New member
איך יודעים שמוכנים?

פחדים וחששות אינם מצביעים בהכרח על חוסר מוכנות.
יום לאחר שקיבלנו את השיחה שאנו צריכים לנסוע לקזחסטן לאמץ את זיו עברתי התקפת פאניקה, כמעט כל היום עבר עלי בתחושת בחילה וכל היום שאלתי את עמצמי למה בכלל התחלתי בזה. ואז חזרתי הביתה אל אוריאל, וכל חששותיי נעלמו, כי ברור שילד הוא הדבר הנכון עבורינו.
לא יודעת מהו העוגן של חייך. עבורי זה האיש איתו אני חולקת את חיי. אני מקווה שעבור בתי (בת השמונה כרגע) אלו אני ואביה, או לפחות אביה, אך איני מצפה שזו תהיה תחושתה בגיל 26 (למרות שלקוות מותר תמיד). לפעמים שיחה עם מישהו אחר עוזרת להבהיר את המחשבות. אם אין לך עוגן ריגשי שכזה, אם הורייך אינם מהווים עבורך כתובת להתייעצויות, ואין את רגילה לפנות לקרובי משפחה אחרים, חברים או כל אחד אחר, אולי כדאי ליצור קשר עם דמות מקצועית לשיחת יעוץ. תמיד אפשר לדבר שוב עם העו"סיץ האחראית על תיקך, אך את יכולה לפנות גם לפסיכולוג חיצוני. מישהו שיחשוב רק עליך ועל טובתך, ולא ינסה לאזן בין גורמים שונים של הסיפור.

האם היא מוכנה לפגוש אותך?
ובכן, זה משהו שתוכלי לדעת רק אם תבקשי לפגוש בה.
איך תרגישי אם היא תסרב?
זו, אכן בעיה. בתוך תוכך, מה יציק לך יותר
- לחיות בהרגשת התלבטות תמידית וחוסר ידיעה,
- או אולי ידיעה ברורה שהיא אינה רוצה קשר איתך?
שתי האפשרויות אינן קלות. קיימת, כמובן, אפשרות שהיא רוצה לפגוש בך, שמעולם לא שכחה את יום הולדתך ואת השם שנתנה לך, ואפשרות מציבה בעיות אחרות בפניך, אך כרגע נסי למצוא תשובה בתוך עצמך לאיזו אפשרות מבין האפשרויות הבעיתיות את מוכנה יותר, ומשם כבר תוכלי להמשיך הלאה, לתרחישים אופטימיים יותר.

בהצלחה במה שלא תבחרי, ושובי לשתף אותנו במה שתבחרי לנכון.

את חושבת שבכלל יכול להיות דבר כזה?

שהיא באמת לא זוכרת את תאריך הלידה שלי? שהיא שכחה מקיומי?
לאחד הילדים שלה יש תאריך לידה שקרוב לשלי ביומיים...
אין סיכוי שדבר כזה היה מעלה לה הכל כל שנה?

אם קודם החשש שלי היה לפגוש אותה.. עכשיו החשש שלי זה שהיא לא תרצה להיפגש....
מילא הכריחו אותה למסור אותי כשהיא הייתה בת 17..... אבל עכשיו זה ממש בידיים שלה

Noga Lavie

New member
סביר להניח שלא

אבל אני אם מאמצת, לא אם שמסרה את בתה לאימוץ, לכן הנחותיי מוטות מלכתחילה.

גם אם זכרה, יש רמות שונות של זכירה, ועד שלא תפגשי איתה, לא תדעי. זהו סיפור הביצה והתרנגולת.

Noga Lavie

New member
הביאי בחשבון

שאם וכאשר תמצאי אמהות ביולוגיות שמסרו לאימוץ ברשת, אלו תהיינה אמהות מהסוג הזוכר. אמהות שלמרות שאינן אמהות בחיי היום יום של הילד עליו ויתרו, הן מרגישות אמהות והילד נוכח בחייהן (או לפחות בחייהן הריגשיים).
אלו שויתרו על הילד לחלוטין, כולל הזכרונות ממנו, אינן מסתובבות ברשת ומדברות על כך.

Noga Lavie

New member
ואת הלידה העשירית נראה לך שאפשר לשכוח?

יש זכירה של פרטים שארעו לך בימי חייך,
ויש זכירה אחרת, פעילה יותר, רגשית יותר.

אדם יכול לזכור שהתחתן עם אשה שלא אהב, אך סביר להניח שזכרון זה לא יציק לו בחיי נישואיו השניים המאושרים. לעומת זאת, אדם יכול לזכור את אישתו המנוחה באהבה ולהתגעגע אליה, גם אם יצר לעצמו חיי נשואים מאושרים מחדש.
הזכרון של האדם הראשון הוא פשוט פריט מידע מעברו, בעוד הזכרון של האדם השני הוא חי ונוכח בחייו.
שניהם זוכרים את מה שקרה להם לפני נישואיהם השניים, אך לא באותה דרך, והדרך השונה גורמת לומר שהראשון שכח את נישואיו הראשונים. לא מכיוון שהוא חווה אמנזיה, אלא מכיוון שאין זכרון זה מהווה גורם חשוב בחייו.

נשים מן הסוג השני לא תסתובבנה ברשת ותדברנה על האימוץ, ולכן לא תשמעי עליהן. אין זה אומר שאין הן קיימות, אך גם אין זה אומר שהן הרוב או המיעוט בקרב אמהות ביולוגיות. מן עובדת העדרותן מהרשת ניתן ללמוד רק דבר אחד - אין אינן מסתובבות ברשת ומדברות על אימוץ.
הדרך היחידה לגלות האם אמך הביולוגית זוכרת אותך ורוצה בקשר איתך הוא לנסות ליצור קשר. נסיון זה עלול להביא לדחיה פעילה מצדה, וזה יכאב. אבל נסיון שכזה יכול גם להוביל לקשרים איתה ועם משפחתה החדשה. האם את מוכנה לוותר על האפשרות השניה רק מפחד האפשרות הראשונה?
ואסור לשכוח שתמיד יש אפשרויות ביניים, כי יצורי אנוש אינם בנויים משחור ולבן בלבד, ויש כלכך הרבה אפשרויות שתתפתחנה מנסיון שלך ליצירת קשר, ששום הודעה אינה יכולה להכיל אותן.

שיחה כאן יכולה לעזור לך להבהיר דברים, אך עדין אני ממליצה לפנות לקרובים אליך ו/או לאנשי מקצוע, ופחות להסתמך על עזרת זרים ברשת. לכל אחד מאיתנו יש מערך שלם של הנחות יסוד ודעות, וללא הכרת הפרטים המלאים, אנו כותבים יותר על חיינו מאשר על חייך. כרגע את זקוקה למישהו שיעזור לך בלקיחת החלטה בחייך, ועדיף שאלה לא יהיו אנשים זרים לך.

משתפרת

New member
אחרי שנים של קריאה, הכרויות וחיים של אימוץ:

יש אמהות ביולוגיות שלא מוכנות לפגוש את הילד שמסרו לאימוץ. לעתים מדובר במישהי שחיה בחברה בה הריון מחוץ לנישואין לא מתקבל בשום אופן, עלול להביא לנידוי או אף למצב חמור מזה. גם אחרי שנים, אם אותה אישה לא החליפה את החברה בה היא חיה, הסוד הזה מאיים עליה והיא לא תסכים לפגוש את המאומץ. גם ילד שנולד אחרי טראומה (כמו אונס) עלול להוות איום על שיווי המשקל הנפשי של יולדתו. יתכן שחלק מהנשים שהיו בשולי החברה שילדו ילד לא רצוי ולא הצליחו להשתקם אלא אף התדרדרו, עלולות להתנגד לפגישה עם אותו ילד לא רצוי.
לגבי המאומץ- הסרוב להפגש איתו עלול להתקבל כדחיה, כנטישה חוזרת. צריך להתכונן היטב לתרחיש הזה ולהבין שלא מדובר בך, זו האחריות והפעולה של האם הביולוגית, לא משהו שתלוי בך. צריך הרבה כוחות והרבה תמיכה כדי לא ליפול לבור הזה של תחושת דחיה. זה המקום של המשפחה, החברים, של עזרה מקצועית. העו"סית שמלווה אותך אמורה לעזור לך להתכונן לכל תרחיש ולעבד את מה שקורה. אינני בטוחה שזה יספיק.
יש אמהות ביולוגיות רבות שבמשך שנים מצפות לכך שהילד שמסרו לאימוץ יפתח את התיק ויבקש לפגוש אותן. יש רבות שמתייסרות באי הידיעה מה עלה בגורלו. יש רבות שמצפות להזדמנות להסביר מה הכריח אותן לוותר על גידולו של הילד (ובאמת לא סתם כך מוותרים על גידולו של ילד שהרית וילדת, ברוב המקרים מדובר בנסיבות קשות מנשוא).
לגבי המאומץ: זו יכולה להיות חוויה מתקנת. ההבנה של מה שקרה לאם הביולוגית יכולה לשכך כעסים ולאפשר שלווה. המפגש לא פשוט, מצד אחד פוגשים אדם זר, מצד שני קיימת השייכות הגנטית. מבלבל, מאתגר. ויש מטען הציפיות של האם הביולוגית. יש כאלה שמצפות להיות האמא של המאומץ מרגע שהן פוגשות בו, ולמאומץ זה לא בדיוק אפשרי. יש כאלה שמצפות לפיצוי על כל שנות הכמיהה והתסכול, והמאומץ לא יכול ולא צריך לספק את זה. ויש כאלה שהן לגמרי מציאותיות ומאפשרות התפתחות קשר- בקצב שמתאים למאומץ.
ויש גם אלה שבאמצע: שיסכימו לפגישה חד פעמית בה יחליפו מידע, יענו על שאלות, ואחרי כן לא יסכימו להמשך קשר.
העו"ס אמורה ליצור את הקשר עם האם הביולוגית בדיסקרטיות, כדי לא לחבל בחייה הנוכחיים. היא אמורה לארגן את המפגש כך שאם היא תרצה- משפחתה העכשוית לא תדע. עליך להתכונן מראש ולהחליט מה תאמרי ואיזה מידע תתני לה. בפגישה הראשונה עדיף לשמור על דרך קשר כלשהי, אך לא לתת את כל המידע על איפה את גרה, עובדת, לומדת. זאת- כדי שבהמשך את תוכלי לקבוע את הקצב של יצירת הקשר ואת טיבו.
לסיכום: את צריכה לחשוב מה את רוצה לקבל ממפגש עם האם הביולוגית, וכך לקבל החלטה אם לנסות להשיג פגישה איתה בעזרת העו"ס. אינני חושבת שליפול עליה דרך הפייסבוק זו דרך טובה.

למעלה