שאלה לכל השמאל והימין!

במקום...

לדבר איתי ולהראות את הצד שלך ובעיקר לנמק אותו אתה ממלא אותי בדמגוגיה שנועדה לחפות על אי יכולת הנימוק שלך. בניסוח פשוט: אין לך תשובות אז אתה מאשים בשטויות! ----------------------------------------------------------- הגל המקורי, פטריוט אמיתי!

אתה לא יוגע איזו שטות אמרת

הרי טורקיה היא מדינה חילונית, שלא רואה את עצמה כמוסלמית. תחשוב שוב.

אתה לא יודע על מה אתה מדבר...

טורקיה היא מדינה מוסלמית, יש בה רוב מוסלמי. זה שהיא לא מוסלמית קיצונית שהולכת רק לפי הדת או לפחות הפרוש שלה זה משהו אחר, אבל היא עדיין מוסלמית! חשוב לפני שאתה מדבר!

תפסיקו לחיות את ההיסטוריה!

מה שקורה היום במדינה לא צריך להתבסס אך ורק על ההיסטוריה. אז מה אם זו היתה ממלכה יהודית? גם ממלכה ערבית היתה פה, וגם צלבנית, וגם רומאית וגם יוונית. אם אתה רוצה ללכת לפי המקורות בואו נכבוש את עירק וסיני שוב! כי הארץ המובטחת היא מהפרט והחידקל ועד לנילוס או איזה נהר אחר שם, יש שסבורים שעד לנילום ויש שסבורים שעד לנהר איפשהו בסיני. אז אם באמת מה שנראה לך הגיוני זה לחיות היום את ההיסטוריה תביא הסבר הגיוני לזה. יומטוף

לבקביק....

אל תסלף את הדברים שלי. לא אמרתי שצריך לכבוש מהנילוס ועד לפרת. ההבדל הקטן בין כל אלה ששלטו פה לבינינו הוא שזאת לא הייתה ארצם, הם כבשו אותה כי זה היה מקום אסטרטגי כחלק מכיבושים נרחבים אך לנו ארץ ישראל הייתה מדינה, ממלכה עם בירה אי אפשר להתעלם מההיסטוריה שאומרת שזאת ארצנו כי אם אתה מתעלם מזה אתה יכול ללכת לאוגנדה! לא יכול להיות שלבן אדם יהודי לא תיהיה זיקה לארצו, איפה שאבותיו היו וכל התרבות העברית, לאנגלים יש זיקה לאנגליה, לאמריקאים לארה"ב אז איך אתה מתעלם מזה שזאת הארץ רק שלנו! איך?! אני אומר לשמור על מה שיש לנו ולהקים מדינה מים התיכון לירדן, לא יכול להיות אחרת! אין מקום לשני העמים בשטח הקטן הזה, 1) בגלל בעיה דמוגרפית 2) בגלל טרור --------------------------------------- הגל המקורי, פטריוט אמיתי!

doresh shalom

New member
עם כבר אז נלך עד הסוף, ../images/Emo41.gif

אנחנו בכלל מחרן, ארץ מולדתו של אברהם "אבינו".

אני רואה...

שאתה ממש לא מבין למה ארץ שייכת לעם. היא לא שייכת לעם כי הוא נולד פה כי אז הרבה עמים הארץ הזאת הייתה שייכת להם וגם במקרים של ארצות אחרות. הארץ הזאת שלנו כי הפכנו אותה לממלכת ישראל ואחר כך יהודה וישראל כי פה הייתה המדינה\ממלכה הקדומה שלנו, כאן היו כל מוסדותינו, החוקים שלנו כל ההיסטוריה שלנו לא רק בגלל שנולדנו פה. בחרן לא הייתה לנו ממלכה מדינה והיסטוריה ארוכה ומפוארת. בברכה, הגל המקורי, פטריוט אמיתי!

אמממ....

להזכירך... גם אנחנו כבשנו את האיזור הזה 40 שנה אחרי שיצאנו ממצרים, היו פה עמים אחרים לפנינו, ועוד משהו, רצועת עזה לפחות אף פעם לא היתה בידנו. בתקופת מלכות ישראל ויהודה בארץ שלטו בה הפלישתים. נקודה למחשבה, אנחנו לא היינו הראשונים פה. ולמה אתה אומר שאין לי זיקה לארצי? כי אני מציאותי יותר? אם אתה רוצה מדינה אחת פה, נראה כמה שנים היא תשרוד כמדינה בעלת אופי וצויון יהודי. יש לי זיקה לארץ הזאת אבל כמו שלי יש זיקה לארץ הזאת גם לערבים יש זיקה לארץ הזאת, אתה מסתכל על המצב הסתכלות אגואיסטית ויהודית בכלל. תשים את עצמך במקום הערבים? חסר פה מקומות קדושים לערבים? או לנוצרים, חסר להם? תצא מזה הארץ הזאת קדושה לכל הדתות, וזה מה שמסובך כל כך.

אתה לא מבין....

תקשיב לי אני אנסה להסתכל דרך העיניים שלך. בוא נראה טענות: 1) "גם הערבים רוצים את הארץ, יש בה מקומות קדושים לערבים." תשובה: זאת הארץ שלנו כי פה הייתה כל ההיסטוריה שלנו-ממלכה\מדינה\העם יהודי התהווה פה. לערבים יש 21 מדינות. לנו יש רק את מדינת ישראל. מה פייר לפי דעתך שניתן שליש מארץ ישראל המערבית לעם שלאורך כל ההיסטוריה רק רצח בנו ובזז אותנו ונלחם בנו כדי להשיג את ארצנו, עם שיש לו כבר 21 מדינות שרוצה גם את שלנו? זה פייר? 2) "כבשנו את הארץ אחרי יציאת מצרים".- לא לגיטימי כי אף אחד מהעמים שהיו אז לא קיימים היום וגם בגלל שמגיע לעם שלנו מקום לחיות בו ואם זה היה על חשבון עמים אחרים שברובם היו רעים ומושחתים אז זה בסדר. אל תשכח שזאת הייתה תקופה אחרת של מלחמות ומסעי כיבושים אל תשווה את אז להיום, אם אתה הולך לפי הדרך הזאתי אז אתה תיווכח שכל עם שקיים היום כבש את מדינתו מעמים אחרים. אני לא אמשיך לדבר על נושא זה כי זה לא לגיטימי. הערבים יעלו עלינו במספרם, לכן צריך ליצור את התנאים לטרנספר, זה הפיתרון היחידי! ------------------------------------- בברכה, הגל המקורי, פטריוט אמיתי!

אתה סוטר את עצמך, מצד אחד לא לחיות

לפי ההיסטוריה, ומצד שני לבסס את העתיד רק על ההיסטוריה?! וההשוואה שאתה עושה ביננו לערבים היא כאילו שאנחנו עם שליט, עם עיון, אני רוצה את הארץ בדיוק ואפילו יותר ממך אבל בוא נהיה מציאותיים... זה לא דבר שאפשרי במציאות של היום... אין לי כח להגיב הרבה אני מבואס כי לא הלכתי לאקוסטית של היהודים

לא אמרתי לבסס את העתיד

רק על ההיסטוריה. זה אפשרי כי אם לא אז תיהיה לנו מדינת טרור ליד הבית.

אבל מה הקשר בין הדברים?

מה הקשר בין מדינת טרור ליד הבית (שגם זה אתה לא יכול להיות בטוח אלא אם כן תנסהף ואני אגיב על זה גם בהמשך) לבין ההיסטוריה של העם היהודי והעם הערבי בארץ? אני מאמין שלמדינה פלשתינאית בשטחים יש פוטנציאל להיות מדינה נורמאלית אם אנחנו והעולם ניתן לה את האמצעים להתבסס ולהשתקם. יומטוף לך!

לבקביק בן מימון....

הקשר הוא בסיבות. הסיבות שאסור לתת את יש"ע הם: 1)אלו שטחים שלנו מזכות היסטורית ולאומית. 2) זכות בטחונית שיש לנו לשמור על חיינו כי אם ניתן את השטחים האלו תקום מדינת טרור 20 ק"מ מכמעט כל מקום בארץ וזו בעיה בטחונית ענקית! זה הקשר! איך לדעתך המדינה הזאת תיהיה נורמאלית אם היא מנוהלת ע"י חבורות של טרוריסטים(פת"ח בראשות עראפת הארכי רוצח, חמאס ועוד..) אם האוטונומיה שלהם לא נורמאלית אז איך המדינה כן תיהיה נורמלית? שיהיה לך יום מצוין!
--------------------------------------- בברכה, הגל המקורי, פטריוט אמיתי!

למעלה