שאלה לכל מדריכי הספיניג

לייף3

New member
שאלה לכל מדריכי הספיניג

אני נוהגת לבצע 4 פעמים בשבוע ספינינג ומאוד נהנת. המדריכים כל הזמן אומרים שבזמן הפידול גם אם במצב ישיבה וגם אם במצב 3 להכניס את הבטן. שאלתי היא- האם באמת הכנסת הבטן במשך כל ה- 50 דק' של השיעור מחזקת את הבטן? ואם כן אז איזה שרירים בבטן מתחזקים. שאלה נוספת: הם גם אומרים שבמצב 3 לפדל כשהישבן כמה שיותר אחורה. האם פידול שכזה יכול באמת לחזק ולחטב את שרירי הישבן? תודה

B.S.

שכל ה"מדריכים" יחזרו ויקראו את החומר שקיבלו במהלך ההכשרה הבסיסית. ספינינג זה פעילות אירובית. הכנסת הבטן מפריעה לתהליך נשימה תקין. מכאן שזה סותר את מהות הפעילות. בכל מצב מרכז הכובד צריך להיות מעל הציר המרכזי . כשיש נדידה קלה קדימה ואחורה בהתאם למצב שנמצאים בו. פידול שכזה בעיקר מזיק.

לייף3

New member
הייתכן שכל המדריכים מטעים אותנו?

זה לא שמדריך אחד או שניים מבקשים להכניס בטן אלא ממש כולם באופן גורף. גם המבוגרים והוותיקים שנחשבים למקצוענים שבינהם מבקשים זאת. ואילו נזקים יכולים להגרם.

k r a u s

New member
אין צורך להכינס בטן

לא שייך לספינינג..וכמו שנאמר מקודם מזיק אפילו לנשימה תקינה . . . למה מדריכים מטעים...יש מיליון ואחת תשובות. לא למדו מספיק,ואינם יודעים לגוון בשעורים.

תוספת אחת קטנה ...

הרעיון של לפדל במצב 3 עם הישבן כמה שיותר אחורה בא מהרצון שבמקום להשתמש במשקל הגוף בשביל לפדל תשתמשי ברגליים ובשרירים, אבל מכאן ועד להעביר את הישבן כמה שיותר אחורה זה לא ממש נכון, הישבן אמור להיות ממוקם מעל תחילת האוכף או כמו שנאמר "בכל מצב מרכז הכובד צריך להיות מעל הציר המרכזי" . בניגוד לרכיבת OUTDOOR שלמיקום הגוף יש משעות מכרעת על עייפות, ניצול אנרגטי, האפשרות לזכות או לא בתחרות, לסיים או לא עליה קשה או לקחת סיבוב במהירות גבוה יותר ועוד המון משמעויות . סיון

chosenspin

New member
הבטן משמשת כמייצבת בלבד

ואין באפשרותנו להשקיע את מירב האנרגיה בפידול כאשר הראש עסוק בהכנסת הבטן פנימה. ושלום לכולם, במיוחד לך תמי אהובתי, התגעגעתי...

spinner22

New member
הגזמתם

אמנם אני לא מבינה כמוכם בנושא הרכיבה, אבל רקדתי די הרבה שנים ולא הייתי מתנגדת לעשות קורס אירובי בוינגייט על מנת ללמוד יותר,וממה שלמדתי, אני כן יודעת שחשוב להכניס את הבטן בשביל היציבה והעיצוב. הרי לא יתכן שנעבוד עם הבטן בחוץ!!! אנחנו צריכים להחזיק את הגוף שלנו. כמו שהגב צריך להיות מוחזק,עגול לא זקוף, אבל צריך לשמור עליו, כך גם צריך לשמור על הבטן. עוד לא ראיתי מישהו שרוכב וכל כך מודע לעצמו שמכניס את הבטן בפנים במשך כל השיעור, מן הסתם אנחנו שוכחים לעשות זאת. לכן, אני חושבת שזה לא יכול להזיק. אנחנו צריכים ללמוד גם להיות מודעים לגוף שלנו במהלך הרכיבה, חשוב מאוד.

נקודה חשובה

ברכיבה יושבים רוב הזמן דבר המשנה את היציבה. בנוסף ואולי בעיקר, הרגליים והידיים מקובעות במרחב

Tami661

New member
אני מכניסה את הבטן בזמן דיווש, אבל... חשוב

מאוד להבין שמתאמנים שאינם מיומנים מספיק וינסו לדווש תוך כדי החזקת (הכנסת) הבטן, יעשו זאת על חשבון הנשימה. מי שאינו מתורגל בנשימה נכונה במאמץ - עדיף שיוותר על ה'אקסטרא' הקטן הזה שתעניק לו הכנסת הבטן במחיר נשימה הנדרשת לו לביצוע הפעילות האירובית (משמע... ללב).

Tami661

New member
../images/Emo24.gifתודה. ממך זו בהחלט מחמאה גדולה../images/Emo9.gif

הכנסת הבטן..

תורמת רק לזה שהגב שלך יהיה יציב,הרחב בטני Transversus-Abdominis הוא השריר העמוק ביותר מקבוצת שרירי הבטן, בגלל שהוא הכי עמוק הרכיב המייצב שלו עולה על הרכיב הדוחס. השריר שמכניס את הבטן,גם בזמן צחוק,יציבה וכו'. חשוב להדגיש שספינינג לא בונה בטן! רצוי אחרי או לפני השיעור לבצע כמה סטים של בטן. וספינינג בהחלט תורם לשריר הלב- זה השריר שהכי מתחזק בזמן פעילות של פידול, ככל שקשה בהתחלה יותר כיף לאחר חודשיים בערך של אימונים-הלב מתחזק,מפסיקים להתנשף ומרגישים את זה!

לייף3

New member
לפרגית קלה

אז האם אפשר להבין מדברייך שזה בריא בזמן פידול להכניס את הבטן כי אז אני בעצם תומכת בגב וכך מונעת פציעות בגב?

תראי..../images/Emo203.gif

בינינו הכי בריא זה מים :) אבל הכוונה להכניס קלות את הבטן,לא להכניס אותה עד כדי עילפון או עד כדי הסתת המחשבה מפידול נכון ושמירה על דגשי בטיחות בזמן פידול. כשמכניסים את הבטן השריר הטבעתי (שריר שעוטף את עמוד השדרה התחתון) בעצם שומר על יציבותו של הגב התחתון, אני תמיד אומרת למתאמנים שלי לשמור על גב ישר מעצם הזנב ומעלה כולל העורף (ברגע שמורידים את הראש מטה ישנו לחץ שמופעל על שרירי הצוואר הכתפיים וכו').. אם תצטרכי עוד מידע את מוזמנת בכיף

k r a u s

New member
פרגית קלה...

באיזו השתלמות למדת שבטן אפשר להכניס במהלך אימון ספינינג...???? תראי אלי בית ספר שמלמד את מה שאת מבצעת באימונים שלך

noaaz

New member
הבנת נכון מאוד

מה שחשוב בהכנסת הבטן במהלך הדיווש בסטים של האימונים (לא כל האימון רצוף!) הוא לשמור על היציבה של הגוף, כך שלא ינוע - רק הרגליים ינועו... ברגע שעושים זאת, מאמצים את כל השרירים בגוף כדי להחזיק את הגוף, גם מחזקים קצת את השרירים - אבל הדבר החשוב ביותר הוא שמחזיקים את הגוף לאורך הסטים, וכך מונעים בעיות בגב או במקומות אחרים.

dovev

New member
לגבי הישבן במצב 3

שריר העובד במצב מתוח יכול לפתח יותר כח. עמידה במצב 3, בה הישבן נמצא יותר מאחור מובילה למתיחה שלו, ומכאן הוא אמור לפתח יותר כח. אני מאמין שזה הרצינואל שעומד מאחורי מה שאמר לך. באותה מידה גם בישיבה, ככל שרוכנים יותר לפנים הישבן יימתח יותר ויפתח יותר כך, וכך גם יתר פושטי הירך ובעיקרם ההמסטרינגס.

למעלה