שאלה למארבו או לכל אחר שמבין, האם בסוגייה הבאה יש חילול שבת? 🤔

דיברגנט חדש

Well-known member
  1. פלוני אדם מאמין (דתי).
  2. פלוני גר בארץ, יודע את נפשות הפעילות, מודע לשעון שיש בארץ.
  3. פלוני נסע לטייל בחו"ל כאשר השעון בו נמצא, השבת יוצאת מוקדם יותר מבארץ.
  4. פלוני גלש באינטרנט וכתב תגובות בצוהרי שבת עפ"י שעון ישראל כאשר אצלו כבר יצאה השבת.
  5. האם פלוני חילל את השבת?
    א. בכך שמודע לעובדה שיודעים שהוא אדם מאמין, לכן יש את אלמנט מראית העין.
    ב. בכך שגרם לגולשים להגיב לו בשבת ולחלל את השבת.

The Real Big Joe

Well-known member
  1. פלוני אדם מאמין (דתי).
  2. פלוני גר בארץ, יודע את נפשות הפעילות, מודע לשעון שיש בארץ.
  3. פלוני נסע לטייל בחו"ל כאשר השעון בו נמצא, השבת יוצאת מוקדם יותר מבארץ.
  4. פלוני גלש באינטרנט וכתב תגובות בצוהרי שבת עפ"י שעון ישראל כאשר אצלו כבר יצאה השבת.
  5. האם פלוני חילל את השבת?
    א. בכך שמודע לעובדה שיודעים שהוא אדם מאמין, לכן יש את אלמנט מראית העין.
    ב. בכך שגרם לגולשים להגיב לו בשבת ולחלל את השבת.
ברכותי לפלוני שאלו הדאגות שלו...

evglev1

Well-known member
מנהל
זה לא דאגה של יהודי. זה דאגה של אידיוט.
כל אחד והאמונות שלו, גם לי הדאגה לברר מי הרג את המחבלים בקו 300 מצד חלקים בציבור והמערכת המשפטית נראתה מגוכחת ולא מבין איך היועץ המשפטי זמיר הקריב את כל הקריירה שלו על השטות הזאת, אבל מבחינתו ומבחינת השמאל זאת הייתה דאגה מרכזית. גם הדאגה של הלט"בים לכך שיהיה להם מסמך רשמי המכיר בנישואים חד מיניים והם לא מסתפקים בזכויות של זוג ורוצים גם את ההכרה דה יורו נראית מגוכחת, אבל להם ולך זה נראה עקרוני.

in bal1

Well-known member
אלו דאגות של יהודים, לא קשור לשמאלנים.
שאלו אותך שאלה.למה אתה לא יכול פשוט לענות? במקום כל הזמן להכניס שמאלנים או ימניים.בגלל אנשים כמוך יש ריחוק מהדת.
או שפשוט אתה לא יודע לענות.ולכן אתה מגיב כך!

Harrington

Well-known member
מנהל
אם כבר בחרת לנסות לעקוץ, אז מה עם גילוי נאות שאתה הוא פלוני?
אילו הייתי רואה קשר כלשהו ביני לאותו פלוני שהמצאת, יתכן שבהחלט הייתי שוקל זאת.
בתכל׳ס אני לא חסיד של שרשורים על גולשים אחרים, אבל ודאי שאיני מוצא סיבה לשתף פעולה עם עולם הפנטזיות שלך וקשייך להתמודד עם המציאות כשהיא סותרת את עמדותיך.

מיצינו

דיברגנט חדש

Well-known member
אילו הייתי רואה קשר כלשהו ביני לאותו פלוני שהמצאת, יתכן שבהחלט הייתי שוקל זאת.
בתכל׳ס אני לא חסיד של שרשורים על גולשים אחרים, אבל ודאי שאיני מוצא סיבה לשתף פעולה עם עולם הפנטזיות שלך וקשייך להתמודד עם המציאות כשהיא סותרת את עמדותיך.

מיצינו
מעניין, האם לא אתה כתבת תגובה ביום שבת ב- 12:57 כאן (תגובה #28 שלך) בפורום|?| :unsure:

כוכבית מצויה

Well-known member

דיברגנט חדש

Well-known member
תגיד, בשביל מה זה טוב? זכותו לכתוב מתי שהוא רוצה.
מה שצריך זה לעודד אותו להיפטר מעוד הרגלים מיותרים שמקורם במצוות של אלוהים שהומצא ע"י אנשים תאבי כוח.
אין לי בעיה שיכתוב מתי שהוא רוצה, יש לי בעיה עם שקריו כפי שציינתי בשרשור שבעקבותיו פתחתי את הסוגיה הזאת.
מה שראינו זאת התפלספויות השגרתיות שלו של ילד בגן במקום להודות בטעותו (n)

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לי בעיה שיכתוב מתי שהוא רוצה, יש לי בעיה עם שקריו כפי שציינתי בשרשור שבעקבותיו פתחתי את הסוגיה הזאת.
מה שראינו זאת התפלספויות השגרתיות שלו של ילד בגן במקום להודות בטעותו (n)
רק נציין לאוהבי האמת העובדתית ועולם המציאות, בשום מקום לא נמצא אף דבר שקר בדברי. ס"ה המצאות של פותח השרשור הנוכחי וקשיים סובייקטיביים שלו להתמודד עם המציאות, כשזו סותרת את אמונתו.
כל המצביע על דבר שקר אחד בדברי, מוזמן לקבל על כך 25 ש"ח (על כל דבר שקר שיימצא :)). אבל אהה למען הסר ספק, הכוונה היא לשקרים אמיתיים. לא למה שפלוני מחליט שמהווה שקר בגלל בעיותיו האישיות..

ההצעה תעמוד בתוקף גם לאורך כל הפעמים שפותח השרשור ירגיש צורך להקפיץ אותו עם איזו הודעת סרק כמנהגו משכבר הימים ביחס לשרשורי עצמו :).

דיברגנט חדש

Well-known member
רק נציין לאוהבי האמת העובדתית ועולם המציאות, בשום מקום לא נמצא אף דבר שקר בדברי. ס"ה המצאות של פותח השרשור הנוכחי וקשיים סובייקטיביים שלו להתמודד עם המציאות, כשזו סותרת את אמונתו.
כל המצביע על דבר שקר אחד בדברי, מוזמן לקבל על כך 25 ש"ח (על כל דבר שקר שיימצא :)). אבל אהה למען הסר ספק, הכוונה היא לשקרים אמיתיים. לא למה שפלוני מחליט שמהווה שקר בגלל בעיותיו האישיות..
ידוע לי שאתה אוהב לכשכש בזנבך, אתה רק מגחיך את עצמך כל פעם יותר ויותר.
תבין, למרות שמסופקני שיש לך יכולות לשם כך, שאם רק אני הייתי מצביע על שקריך, היית יכול, אולי, לכתוב את אשר כתבת, אך כאשר זה כמעט כל מי שמתדיין עמך, ללא יוצא מן הכלל, יש "קצת" בעיה בדבריך.
לא פעם אחת, מוצאים שקרים מפיך, תמשיך כך, אתה ממש עושה שירות "טוב" לדת ומקיים את עשרת הדיברות. האם זה פרצופו של הדתי?
ההצעה תעמוד בתוקף גם לאורך כל הפעמים שפותח השרשור ירגיש צורך להקפיץ אותו עם איזו הודעת סרק כמנהגו משכבר הימים ביחס לשרשורי עצמו :).
מי שהקפיץ את השרשור הוא אתה, אך כפי שכתבתי פיסקה קודמת, אין לך את המסוגלות להבין זאת |נחמה|

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ידוע לי שאתה אוהב לכשכש בזנבך, אתה רק מגחיך את עצמך כל פעם יותר ויותר.
תבין, למרות שמסופקני שיש לך יכולות לשם כך, שאם רק אני הייתי מצביע על שקריך, היית יכול, אולי, לכתוב את אשר כתבת, אך כאשר זה כמעט כל מי שמתדיין עמך, ללא יוצא מן הכלל, יש "קצת" בעיה בדבריך.
לא פעם אחת, מוצאים שקרים מפיך, תמשיך כך, אתה ממש עושה שירות "טוב" לדת ומקיים את עשרת הדיברות. באם זה פרצופו של הדתי?

מי שהקפיץ את השרשור הוא אתה, אך כפי שכתבתי פיסקה קודמת, אין לך את המסוגלות להבין זאת |נחמה|
כאמור, לא תמצא אף לא דבר שקר אחד בדברי, אני באמת מצטער לאכזבך. טוען אחרת? יכול להתעשר מזה! נראה אותך.
לגבי הקפצת שרשורים, לא דיברתי כמובן על כתיבה ביום השרשור או בסמוך לו, אלא למנהגך להקפיץ את השרשורים של עצמך שבועות רבים לאחר שהם התגלגלו להם לעבר הארכיון. מניח שאני לא היחיד שגם לב לעובדה זו :). זכותך המלאה כמובן, אבל משחק ההכחשה די פתטי.

כך או אחרת, מיצינו זה מכבר. אם יש מאן דהוא רציני שמעוניין לשאול אותי משהו בנושא או להתדיין עליו, כמו תמיד, בכיף. לעזור לך להתמודד עם קשייך ובעיקר עם אי-מסוגלותך כלל להכיר באמת כשהיא שונה מכפי שהחלטת לעצמך? זה משהו שקצת גדול עלי בימים אלה, עמך הסליחה.

אנא סלח לי אם לא אקרא את תגובותיך הנוספות בתת-השרשור הזה או אגיב עליהן. הרבה בריאות.

evglev1

Well-known member
מנהל
:-D :-D :-D ממתי עשרות שרשורים זה שום מקום?
נראה שהוא נדבק מהנרי שגם טוען שהוא אף פעם לא שיקר בעוד התנאי לכך שהנרי לא שיקר בפורום הוא שהנרי חי בעולם מקביל שהמציאות בו שונה, אז בגלל שאנשים מסומנים באות הראשונה של הכינוי, אולי הוא החליט לחזור על הטענות של הנרי שגם הוא מסומן באותה אות H.

אבל לזכותו ייאמר שכשעימתתי אותו עם השקר שהחרדים מפרנסים את החילוניים, הוא הסביר על מה הוא התבסס בטענה שנראית לנו כמו שקר.

למעלה