שאלה למבינים בדבר

סלוניק

New member
שאלה למבינים בדבר

האם לציור של המנסרה הנודעת לשמצה של פינק פלויד יש משמעות מסויימת?

כן

לדברי סטורם תורגרסון, המעצב, העיצוב נבחר לאחר שיחות רבות עם הלהקה, שבקשה עיצוב שישקף את האלבום ואת מהות המוסיקה שלהם. ווטרס הסביר לו שהנושא העיקרי של האלבום הוא "טירוף - הטירוף של רוק'נ'רולל וטירוף באופן כללי". ריק רייט דרש שלא יהיו תמונות על העטיפה, כי "נמאס לו מזה". הוא העדיף משהו "יותר מתוחכם, מסודר, קלאסי". כך, העיצוב, לדברי תורגרסון, מייצג את המוסיקה באלבום: מגוונת ו'נקייה'. העיצוב, המתייחס לאור, מרמז גם על לשימוש הנרחב שהלהקה עשתה בתאורה, בהופעות שלה. המשולש הוא סמל לשאפתנות, שהיה אחד הנושאים בהם התעסק ווטרס אז, לדבריו; הרעיון של הפיכת הייצוג של האור לפעימות לב, היה של ווטרס. האלבום היה בעל עטיפה "כפולה" (gatefold sleeve) כאשר העטיפה עוצבה כך שנקודת ההתחלה ונקודת הסיום (מאחורה), מתחברות זו לזו, והעטיפה יכולה כך לשמש פוסטר בחנויות תקליטים (היום זה כבר לא רלבנטי). תורגרסון אומר שזה היה רעיון שלו, שבו היה גאה כי "אף אחד לא חשב על זה מקודם". תורגרסון אומר שלמרות שההשקעה בעיצוב היתה מעטה מבחינתו, הוא בכ"ז אוהב את העיצוב שהוא "מינימליסטי, חידתי ו-cool, כמו הלהקה עצמה".

סלוניק

New member
תודה!

באמת שלא חשבתי על זה ככה

natangold

New member
אני תמיד חשבתי שזה משהוא אחר../images/Emo122.gif

מאיפה את יודעת כל כך הרבה עליהם? קראת עליהם אינצקלופדיה שלמה?

Miss CB

New member
המממ...

לדעתי (אבל זה רק פירוש שלי, סביר להניח שזאת לא הייתה הכוונה), מעבר לקוליות יש פה עוד עניין. תסתכלו על האור של המנסרה. מצד אחד נכנס אור לבן, רגיל ופשוט - שמייצג לטעמי את החיים שלנו, של כל אחד; מצד שני יוצאים כל הצבעים שמרכיבים את האור - יש פה עניין של הדגשה, החיים הם לא רק מה שרואים במבט ראשון. החיים מאוד מורכבים, מלאים. ההוויה של כל אחד מאיתנו מורכבת מהרבה דברים שונים שצריך לשים לב אליהם... וכו'.

natangold

New member
אולי גם...?

אני תמיד חשבתי על זה כך: בשיר BRAIN DAMAGE מדובר גם על הרצון של החברה לקחת את המשוגעים האלה ולהפוך אותם לאנשים רגילים אז חשבתי שזה בדיוק המנסרה איך הצבעוני (לא רגיל, שונה) הופך לצבע אחד חסר גוון מצד שני גם הצבע החסר גוון הופך לצבעים שונים שזה אולי מנסה להגיד שלא משנה כמה תנסו לישר אותנו ולהחזיר אותנו ל"תלם" אנחנו תמיד נשאר צבעוניים לדעתי זה גם מתאים מאוד לרוג'ר ווטרס כזה רעיון לכן זה נשמע לי די מוזר כשאמרת שהוא לא חשב על זה אבל אולי הוא הסביר לו את המסר והוא עלה על הרעיון היפה הזה

noosh

New member
זה גם מה שאני חושבת ../images/Emo13.gif

ובגלל זה אינ כ"F אוהבת מנסרות זה כמו.. קליידוסקופ כזה זה מדהים בעיניי איך משהו כ"כ פשוט לכאורה, כמו קרן אור לבנה וסתמית, מורכבת מכל-כך הרבה יופי זה מלמד אותנו שלא צריך לקחת דברים כמובן-מאליו, ולכל דבר יש נקודות מבט שונות, שאם נתבונן דרכן נגלה עולם חדש כל דבר הכי פשוט בעולם יכול להיות מקסים, תלוי מאיפה מסתכלים עליו וזהו, מספיק פלצנות להיום

Miss CB

New member
ביייייייייידיוק!

זה מה שהתכוונתי, מילה במילה, רק שהבעתי את עצמי בצורה עילגת

מהעיתון Mojo

המגזין הקדיש את גליון חודש מרץ 1998 לאלבום DSOTM לרגל 25 שנה לצאתו. בין שלל המאמרים והכתבות בגליון, היו גם עמוד וחצי על עטיפת האלבום, כולל ראיון עם תורגרסון. הקטע שציטטתי למעלה לקוח מהנ"ל. את הגליון יש לי, אך כמובן אפשר לקרוא גם את כל הקטעים באינטרנט, למשל בקישור להלן.

egg

New member
ומה אתם חושבים

על העטיפה שיצאה לכבוד ה- 30th anniversary? היא שונה בהרבה מהעטיפה המקורית, ומאבדת לא מעט מהפשטנות שלה בגרסה המקורית. אם אני לא טועה, עיצב אותה אותו אחד שעיצב את המקור. בקיצור, מה אתם חושבים?

Miss CB

New member
היספור לפי החוברת המגניבה...

הוא שפשוט רצו לעשות משהו שיעצים את הפריסמה המפורסמת. לא משהו שונה לגמרי, אבל משהו מיוחד. אישית, אני פשוט מתה על הציור (המקורי) ומאוד אהבתי את עבודת האמנות המדויקת והמחושבת הזו עוד לפני שבכלל הכרתי את האלבום (ועל כך יעידו כמה חברים שעברו ועדיין עוברים שטיפת מוח מוסיקלית
), ואז רציתי גם לשמוע את האלבום אבל נורא רציתי להשיג את העטיפה המקורית - בלתי אפשרי כמעט. בכל אופן גם החדשה ממש מדהימה. לא כמו הישנה אבל לא נורא. בקיצור - זה אותו אמן, אכן, והרעיון למי שלא ראה ת'עטיפה מקרוב: זה ויטראז' של הפריסמה על רקע לילה כחול. לדעתי זה ממש מקסים ובכלל לא "הורס" או פוגע באיכות הציור המקורי.

למען האמת

אם תחשיכו את החדר, אתם תוכלו לשים לב שבחושך העטיפה החדשה באמת דומה לעטיפה הישנה. תנסו את זה.

Miss CB

New member
למען האמת

אם תחשיכו את החדר, גם הבקסטריט בויז: לייב, מאוד דומה. קונספירציה...? האומנם?

egg

New member
אני מסכים שזו עטיפה יפה

והטוהר, נעלם? ומישהו יכול להסביר לי מדוע הפסים הצבעוניים שיוצאים מהמנסרה קטועים בנקודות מסויימיות?

egg

New member
אופס... תיקון גוף ההודעה הקודמת:

אבל אתם לא חושבים שחלק מהייחוד של העטיפה המקורית, הפשטות והטוהר, נעלם? ומישהו יכול להסביר לי מדוע הפסים הצבעוניים שיוצאים מהמנסרה קטועים בנקודות מסויימיות?

למעלה