שאלה למומחים/מומחיות: האם קצפת צמחית מתאימה למרקים?

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
שאלה למומחים/מומחיות: האם קצפת צמחית מתאימה למרקים?

יש לי מתכון למרק ערמונים ובין השאר מופיעה שם "שמנת מתוקה 250 מ"ל".
השאלה אם "קצפת צמחית במתיקות מעודנת" של השף הלבן (כמו בתמונה המצורפת) תתאים כחלופה?

 
לא אם המתיקות

אינה חלק מהמתכון. מה שמתאים זה נטול תוספת מתיקות או אלפרו שאמנם פחותה באחוזי השומן אבל עושה את העבודה. אם מדובר במרק שמתאים צתיקות אז אין בעיה בהנחה שאתה אוהב את הטעם של זאת.

אני לא משתמשת במוצר הזה בכלל.
אלפרו או חלב קוקוס החליפו אצלי עד היום כל צורך בכגון אלה
 

RSPA

New member
תודה. מבחינת הטעם אין בעיה. איתה הכנתי את העוגת ביסקוויטים

וכולם נהנו ממנה מאוד. איש לא בא בטענות על הטעם.
לעניין המתיקות של המרק אני באמת לא יודע. השמנת המקורית במתכון רשומה כשמנת מתוקה אז כנראה שזה אמור להיות עם מתקתקות כלשהי. לא?
 

ladybug6

New member
שמנת מתוקה מחלב פרות אינה מתוקה באמת

ולכן הבלבול
 
אומנם לא טעמתי אותה אבל אני חושבת שכן...

הרי במרקים שמוסיפים לם שמנת (הכוונה ל"רגילים")מוסיפים שמנת מתוקה רגילה..
גם השמנת לבישול היא מתוקה, פשוט % השומן נמוך יותר...
 
לא מדוייק

כתוב שמנת מתוקה להבדיל משמנת חמוצה
ובשמנת שכתוב במתיקות מעודנת יש בוודאות תוספת סוכר שלא מתאימה למרק לא מתוק
 
לא בטוחה שהבנתי אותך....

בהרבה מרקי פטריות ומרקים כתומים מוסיפים שמנת מתוקה ולא חמוצה...
אני אכלתי רק מרק בורשט או סוויקולניק (שני מרקים שעשויים מסלק ומגיעים מהמטבח המזרח אירופאי) עם שמנת חמוצה.
 
כי ככה קוראים לה

רבל בניגוד לשמנת הצמחית שמוסיפים לה סוכר ושמנת הזאת לא מוסיפים כלום
 
תודה על ההסברים


חבל שהם לא מציינים זאת על האריזה...
אני מתארת לעצמי כמה מנות נזרקו לפח...

שמנת פטריות עם עקיצות וניל....
 

ladybug6

New member
ההבדל הגדול הוא ששמנת מתוקה מחלב פרה

היא לא מתוקה. בכלל. היא נקראת ככה, אבל היא ניטרלית לגמרי בטעם.
שמנת מתוקה צמחית היא מאוד מתוקה וגם יש לה טעם של וניל. זה בהכרח יהרוס מתכונים שהם לא קינוחים.. בדוק
 

p e b b l e

New member
אני חושבת שלא

לאמא שלי ולי היה נסיון לפני שנים ספורות להכין רוטב שמנת פטריות משמנת שכזאת (לא זוכרת של איזה יצרן), וזה לא היה מוצלח. לשמנת היה טעם וניל חלש שממש הרס את הרוטב. במתוקים זה לא מפריע אבל במלוחים זה לא מתאים.
מצד שני אין לי מושג לגבי השמנת הצפציפית הזאת והאם זה יעבוד. אני הייתי בוחרת מתכון אחר או מוצר אחר.
 

ladybug6

New member
לאאאאאאאא

ממש ממש לא, זה יהרוס לך את המרק
תשתמש בשמנת סויה/אורז של אלפרו לבישול
 

RSPA

New member
רק עכשיו שמתי לב שחסר "א" אחד ב"לאאאאאאאא"...


וגם חסר "
" בהתחלה...

 

RSPA

New member
זה היה שיעור...מכל מלמדותי השכלתי. תודה לכולכן.


 

Dr T noki

New member
בנוסף לכל מה שאמרו

(מסכימה שקצפת צמחית מתאימה לקינוחים , יש בה משהו מתקתק מדי ועוד תוספת שלא מתאימה).
הייתי שוקלת גם לנסות שמנת קשיו. יכול להתאים מצוין למרק(ניסיתי במרקים שונים).
 
לבד כמובן

היחס הוא 1 כוס קשיו על 1.5 כוסות מים
אני משרה את הקשיו במים לפני
בבלנדר חזק טוחנים עד למרקם חלק

מתאים לרטבים ולעוגות גבינה או שנדרש קרם בכיוון הגבינתי. כשמוסיפים לזה לימון זה מאד דומה לגבינת שמנת
 
למעלה