גם אני משרה קשיו לפני כן אך בשעת מצוקה כבר קיצרתי תהליכים והשריתי זמן קצר עם מים רותחים, יצא סבבה עם בלנדר חזק.
להסמכה אפשר לטחון כמות פחותה של קשיו ואח״כ להוסיף כף קמח ולבשל תוך ערבוב עד שמסמיך.
רק לידיעה: רוטב קאשיו מתקשה ומתמצק בזמן חימום/בישול.
לא חייבים בכלל תוספת קמחים וכו'.
הכניסי לסיר והתחילי בחימום תוך כדי ערבוב תמידי עד שלפתע תראי שהרוטב נהיה קשה. מצוין לשים על כל מיני ספגטים, מקרונים וכאלה ובכלל. עם תיבול מתאים ועם קצת שמרי בירה גם - זה נותן טעמים של גבנ"צ וכאלה.
לא באופן גורף לשמנת קשיו,שהיא מספקת בפני עצמה, במתכונים מסוימים השתמשתי בשיטה הזו (מתכונים שניסיתי מהאינטרנט) בדומה לרביכה דלילה או רוטב בשמל ובשימוש דומה (למשל במלית קיש).
שלא צריך
הסמיכות של הקשיו מספקת מבחינתי
בשבוע שעבר מילאתי חצילים ברסק שקדים בצל וירוקים ושכחתי להוסיף לתערובת הנוזלית למדי קמח או עמילן. לא נותר לי אלא לקוות. אפיתי ככה, התעבה והתייצב והיה מהמם
לא אפיתי ולא בישלתי מראש. משום שהיתה לי הרבה מלית מלאתי בה גם כמה עגבניות. את הכל הנחתי בקדרת חרס על מצע קוביות סלק, מה שהיה בחצילים ובצל. כיסיתי היטב מלח פלפל מעט שמן זית.
תיכף בודקת אם לא שכחתי משו