שאלה למומחי נחשים

bethania

New member
שאלה למומחי נחשים

בקיץ שעבר ביקר אותי בבית נחש שנראה לי בתחילה כמו צפע, גם לוכד הנחשים טען כך, אחרי יומיים הופיע עוד אחד שאני מודה ומתוודה נהרג, בבדיקה נוספת, ייתכן והיה זעמן המטבעות, הערב היה אצלי שוב נחש צעיר מאוד אולי באורך 40 סנטימטר או קצת יותר, שנשף ונראה כמו צפע (באור לא ממש טוב) ומכייון שאני לבד כאן ולא היתה לי אפשרות לתפוס אותו חי, ותסלחו לי אני יודעת כמה אתם אוהבים את הזוחלים האלה, הרגתי אותו, השאלה היא האם זה אומר שיש כאן איזה קן בסביבה? האם אני צריכה לצפות עכשיו לאחיו של זה שהיה כאן היום? מה עושים? אני אשמח שאם זה זעמן שישארו בסביבה אבל שימנעו מביקורים אצלי בתוך הבית, והפעם אביא אותו לבדיקה של מישהו שמבין כדי לדעת אם אכן זה צפע או זעמן.אבל יש לי הרגשה שזה שוב זעמן צעיר. יש לכם עצה?

Liron Samuels

New member
הכי טוב

יהיה אם תוכלי לשים תמונה של הנחש. אז בטוח נוכל לזהות למענך את הנחש.

bethania

New member
מחר בבקר

למרות שהוא כולו מגולגל, אצלם אותו ואשלח אבל תכלס, איך מרחיקים את הנחשים האלה? גם אם זה זעמן, אני ממש לא מרגישה נוח איתם בבית.

שלום bethania

כמו שלירון אמר אם תפרסמי תמונה יש סיכוי רב שנוכל לזהותו. רוב הסיכויים שזה שמצאת כמה נחשים בשנתיים האחרונות זה עניין מקרי לחלוטין ולא בגלל שהייתה בקיעה מתחת לבית שלך או משהו בסיגנון. נחשים בוגרים אינם מתקבצים או יוצרים קינים לא בישראל בכל אופן. בנוגע להרחקתם אין ממש דרך חתולים עושים עבודה לא רעה על נחשים קטנים אבל בכל מקרה הדרך הכי טובה היא לדאוג שהנחשים לא יכנסו הביתה וזה על ידי איטום של פתחים קטנים שדרכם יכולים להיכנס נחשים לבית כמו רשתות קרועות של חלונות ורווחים שישנם ברוב המקרים מתחת לדלתות ודרכם נכנסים נחשים. אם סוגרים את המקומות האלו ואחרים שמוצאים הסיכוי שיכנס נחש לבית הוא נמוך בכל מקרה כל החומרים שמוכרים אותם כדוחי זוחלים הם די בזבוז כסף. אם הם באמת היו עובדים האנשים שהמציאו אותם היו מליונרים. מקווה שעזרתי. יונתן

bethania

New member
מה זאת אומרת נחשים בוגרים לא

מתקבצים ויוצרים קינים? אז היכן הם מטילים את הביצים? לא בקן? דווקא הנחתי שבשנה שעברה כשמצאתי את שני הנחשים בהפרשים מאוד קטנים, (יומיים) זה מפני שהם היו בעניין של הזדווגות, זה היה בערך באפריל או מאי, ועוד שאלה, הנחשים הצעירים מתי הם בוקעים בדרך כלל מהבצים? זה אמור להיות כך שדוקא עכשיו לקראת החורף , מסתובבים נחשים כל כך צעירים? הם לא היו אמורים להיות יותר גדולים כבר? והאם הם מחפשים מקום מסתור? יחסית די קר כבר בערבים (אני גרה על יד צפת) וכן , תודה יונתן בקשר לפתחים, אני יודעת, אבל לרוב הדלתות פתוחות לרווחה, ככה זה כשגרים בכפר, אבל העינים כל הזמן בולשות מסביב אחרי אורחים בלתי קרואים ויש הרבה כאלה .

naja

New member
אבל למה להרוג?

את הנחש הראשון לכד לוכד נחשים אבל את השניים האחרים נאלצת להרוג? נגמרו הלוכדי נחשים בצפת? לא חבל? ישנם אנשים שלא מודעים לקיומם של לוכדי נחשים. את כן מודעת ואף הזעקת אחד מהם אבל אח"כ העדפת להרוג שניים אחרים. מצטער שאני לא עונה לך על השאלות אבל אני חושב שאין טעם בכך, הרי בכל מקרה את תהרגי גם את הנחש הבא.

bethania

New member
תשובה לנג'ה

אני יודעת טוב מאוד שאין צורך להרוג אותם, אבל כאן אנחנו כבר מגיעים לנושא העמוק של הרתיעה מסוג זה של בע"ח , שיש מעט אנשים כמוך ואחרים שמרגישים חיבה אליהם, חשבתי פעמים רבות, לנסות ולהתגבר על זה, להתקרב אליהם, אבל זה קשה לי ומעורר בי חרדה, אני גרה בכפר, בין כל החיות האלה ונתקלת בהן הרבה עקרבים שורצים כאן כל קיץ, כל עוד הם בחוץ אני מניחה להם, אבל ברגע שהם חודרים הביתה, זה גורם לי לאי נחת וחשש, נעקצתי כבר כמה פעמים וזה ממש לא נעים. כשקראתי ללוכד הנחשים, הוא היה נראה לי מפוקפק מאוד, לא מבין ממש ולך תדע מה הוא עשה עם הנחש, הוא הגיע עם אשתו שלא הסכימה ליסוע איתו במכונית ובה הנחש, קשור בתוך שק, שילמתי לו 400 שקל, (אחרי הנחה) ובפעם השניה כשהתקשרתי הוא בקש 600 שקל, לשלם סכום כזה תוך יומיים, זה הרבה, עבור השקט הנפשי שלי שלא הרגתי נחש, ובקשר לאמש, כמו שאמרתי, רציתי לתפוס אותו חי ולשלח אותו, אבל לבד זה קשה, אם הייתי מוצאת שכן שהיה מגיע ועוזר לי זה מה שהיינו עושים, אבל לא מצאתי בליל שבת, ורציתי לישון בשקט, אתה מבין נג'ה זה אמנם פורום לאוהבי זוחלים, אבל אולי במקרה הזה החד פעמי, אני מייצגת את אלה שלא נוח להם איתם.

naja

New member
עכשיו התמונה טיפה יותר ברורה.

בקשר לרתיעה-זה עדיין לא תרוץ טוב. בקשר ללוכד-עד כמה שידוע לי בצפת המועצה שולחת על חשבונה לוכד נחשים!!! יכול להיות שאני טועה אבל בהחלט שווה לברר את העיניין מפני שכך כולם מרוויחים-את מקבלת שרות ללא תשלום, הלוכד מקבל את המגיע לו והכי חשוב הנחש לא מומת. ובקשר ללוכד שהיה אצלך-אם הוא השאיר עליך רושם כזה אז זה חמור מאוד ואני מקווה שזה לא האדם עליו מסתמכת המועצה(למרות שגם על הבחור הזה שמעתי דברים רעים אבל יותר טוב מכלום...).ובכל מקרה לדרוש ממך 600 ש"ח יומיים אחרי שכבר שילמת לו 400 נראה לי לא הוגן למרות שהמקרים לא קשורים אבל עדיין הוא יכל להתחשב. הכי טוב יהיה אם תבררי את הנושא הזה עם המועצה ואם הם אינם נותנים את השרות אז תעשי סקר שוק קטן בקרב הלוכדים באיזור ותשמרי לך למקרה חרום את הטלפונים של הזולים מבינהם.

1צחי

New member
אפשרות נוספת

עד כמה שידוע לי אפשר גם להתקשר למשטרה והם מחויבים לימצוא פיתרון ללא תשלום. מה שבנוסף לא תמיד זה קורה בשעות עבודת המועצה.

אני חושב שאתה טועה

אם המשטרה הייתה חייבת למצוא פיתרון ללא תשלום אז מי היה משלם ללכודי הנחשים? אף אחד לא היה מזמין את הלוכדים ישירות ולא היה להם צורך בפירסום. ממה שאני יודע המשטרה מחזיקה מספרי טלפון של לוכדים באזור בו נמצאת התחנה ונותנת את המספרים למי שצריך אבל אני בספק אם למשטרה יש כמה מאות אלפי שקלים להוציא על לוכדי נחשים בשנה.

naja

New member
אכן הוא טועה.

המשטרה לא מתעסקת בזה. המקסימום שהם מוכנים לעשות זה לתת טלפון של לוכד וגם זה לא תמיד וגם אם כן הלוכד הוא לא תמיד מהאזור. למועצות מצד שני בד"כ יש מוקד שפעיל 24 ש' והוא יכול לקרא ללוכד או להפנות את התושב ללוכד נחשים.

bethania

New member
תמונת הנחש

אכן ללוכד הגעתי דרך המשטרה, כי כל המקרים הם בשעות הערב והלילה והמועצה סגורה, אבל אברר את עניין השרות בחינם, אמרתי שהלוכד נראה לי מפוקפק מעט משום שהוא טען שזה צפע בעוד ששכנים אמרו שזה זעמן, ואחרי שבדקתי בתמונות נדמה לי שהם צודקים. בכל מקרה תודה על התגובות ואולי אם תתמכו יותר באנשים שנרתעים כמוני, תעזרו לנו ללמוד לחיות עם הזוחלים יותר בנחת, כמו שאמרתי יש לי כוונה טובה .

naja

New member
השכנים צודקים.

התמונה אמנם לא טובה במיוחד אבל זה נראה כמו זעמן מטבעות(יש מצב לעוד תמונה?).הוא נכנס הביתה בשעות החשיכה? או שנתקלת בו כשהרמת משהו?. בקשר ללוכד-אני מציע שתפני לרשות שמורות הטבע(02-5005444) ותבקשי שיפקססו לך רשימה של כל בעלי היתרי הלכידה באזורך ופשוט תעשי סקר טלפוני מקיף(קחי בחשבון שגם הרשימה שלהם מלאה חובבנים כך שכדאי לעשות סקר רציני), ותשמרי לך טלפון אחד או שניים למקרי חרום. בקשר לתמיכה ב"אנשים כמוך"-אין לי הרבה אפשרות לעזור אבל אולי כדאי לך ליצור קשר עם מגדל נחשי מחמד באיזורך או לבקר בפינת חי שמחזיקה זוחלים. אני משער שאחרי פעם או פעמיים שתתקרבי\תגעי בנחש יעבור לך הפחד והרתיעה ותביני שהשד לא כ"כ נורא.

bethania

New member
תודה NAJA על האינפורמציה

עכשיו לא נוח לי עם מה שעשיתי, האם זה נכון שכשמצמצמים את אוכלוסית הנחשים הלא ארסיים , מתרבים הצפעים באזור הגידול? וגם לא עניתם לי על עניין הקן ועונת הפעילות, נדמה לי שאת אותו הנחש ראיתי כבר לפני כמה ימים ליד הבית, אמש ראיתי אותו זוחל אל מתחת למיטה שלי, נראה לי שהוא פשוט טייל , האם הם מחפשים מקום להעביר בו את החורף?

תשובות

מלבד נחשי רב פתן מלכותי לא ידוע לי על שום נחש אחר שבונה קן. נחשים מוצאים מקום חשוך לח ובעל טמ"פ אחידה ושם הם מטילים את הביצים. בדרך כלל תוך ימים בודדים מרגע הבקיעה הנחשים כבר לא נמצאים באזור בו בקעו כל אחד זוחל לכיוון אחר ואין בינהם קשר. הנחשים בוקעים לרוב בחודשים אוגוסט,ספטמבר ואוקטובר יכול להיות שאני לא מדייק לחלוטין אבל זה ממה שאני יודע. בימים אלו הנחשים שפעילים מחפשים מקום טוב לנוח בו את החורף. לא כל הנחשים הלא ארסיים מסוגלים להרוג צפעים אבל יש מספר נחשים שכן מסוגלים לעשות זאת ואחד מהם הוא זעמן המטבעות כמו זה שהרגת. אומנם הנחש שהרגת קטן אבל עדיין הוא יהיה מסוגל להרוג צפע באותו הגיל. לא רק שצימצום אוכלוסיות נחשים באזורי מגורים פוגע באיזון של יתר מיני הנחשים הוא גם מעלה את כמות החולדות והעכברים. אני אנסה לחשוב על מישהו באזור שלך שיש לו רישיון לכידה ולתת לך מספר. להתראות יונתן

naja

New member
מאה אחוז זעמן.

הזעמן עשוי לטרוף צפעים ולכן כשהורגים אותם אז בעצם הורגים את אחד האויבים של הצפע. בקשר לקן נחשים- כמו שיונתן כתב לא קיימת בארץ תופעה כזו. הנחשים הבוגרים נפגשים בתחילת הקיץ(אפריל-יולי,תלוי במין ובטמפרטורה באותה עונה),מזדווגים וזוחלים לדרכם. הנקבה תטיל את הביצים כחודש וחצי-חודשיים לאחר הזיווג ותנטוש אותן. הביצים בוקעות כעבור חודשיים בממוצע(תלוי בסוג) והצאצאים מתפזרים לדרכם(מרבית הבקיעות מתרחשות להערכתי בספטמבר אוקטובר). עונת הפעילות-כרגע הנחשים נכנסים לתרדמה ולכן הם מחפשים מקומות יבשים ומוגנים והבית שלך עשוי להראות להם אידאלי. באיזו שעה ראית אותו?(סתם מעניין אותי לדעת).

bethania

New member
אתם גדולים, הרבה ידע

ראיתי אותו בערך ב-21:00 חשבתי שאם אניח לו הוא יצא, אבל לא היה לי נוח ללכת לישון בידיעה שהוא כאן, כי חשבתי שאולי הוא מחפש מקום להעביר את החורף, וזה יכול להיות אחד הארונות שלי, הטעות היתה שהייתי צריכה להכין דלי ואת כל החפצים כדי ללכוד אותו חי, אך מכיון שמאותו רגע שראיתי אותו עקבתי אחריו בעיני, לא הכנתי דבר, ניסיתי להתקשר לכמה אנשים אבל לא מצאתי אף אחד, ואז לקחתי מגב ותפסתי אותו תחת הגומי, אבל מה עושים אז? זאת היתה הטעות שלי, וכשהוא נשף הייתי מאה אחוז שזה צפע, כל כך בקול רם , טוב זהו, מעכשיו אדע מה לעשות אם זה שוב יקרה.

בטבע הנחש נושף בכדי

להתחזות לצפע ובכך הוא מפחיד את האויבים שלו. מה שעובד מול בעל חיים לא ממש עוזר כשמדובר בבני אדם שאומנם מפחדים אבל בהרבה מקרים במקום להתרחק (כן הוא היה אצלך בחדר אז לאן לא היה לך יותר מדי) מעדיפים להתעמת עם החיה ובדרך כלל גם "לנצח" זאת אומרת להרוג את הנחש שמתחזה לצפע או כל נחש אחר.

naja

New member
זה מידע מעניין.

עד היום ראיתי רק פעם אחת זעמן מטבעות שפעיל בלילה וזה היה בחודש אוגוסט. כנראה שהנוכחות שלך בבית גרמה לו להסתובב.

למעלה