שאלה למומחי נחשים

bethania

New member
זעמן בלילה

גם השניים המבוגרים משנה שעברה היו בלילה, אחד ב-20:30 ואת השני ראיתי בחצות, שניהם זחלו והיו פעילים.

Golan Oz

New member
זעמן מטבעות בלילה

זעמני מטבעות אכן פעילים בלילות הסתיו והקיץ ואין התופעה נדירה. כמו מטבעון המדבר הפעיל הן בלילה והן ביום או כמו זעמן דק וזעמן אוכפים- אין שום סיבה שזעמן מטבעות לא יהיה פעיל בלילה. באם הוא מחכה צפע, כפי שטוענים, אז לביטוי תופעת הממיקרי (מילרי) הוא חייב להיות פעיל גם בלילות באותן שעות של הצפע. עיקר פעילות זעמן המטבעות היא לילית, אך לעיתים קרובות נדחק לפעילות יומית, בעיקר בשטחים מוצלים. זעמני מטבעות בפעילות יומית צפיתי רק פעמים ספורות בימי חיי, אך בפעילות לילית צפיתי עשרות, אם לא מאות, פעמים, במיוחד בדרום השפלה ובדרום הר חברון (זעמני מטבעות נמצאו דרוסים ופעילים בשעות הערב המאוחרות בעיקר לאורך כביש יתיר- כרמל 0 זיף עוז

gaichuk

New member
למרות שהצפע נחשב לילי

נתקלתי עשרות פעמים בצפעים במשך היום. חלקם סתם 'התחרדנו' בשמש וחלקם היו באמצע שוטטות ואפילו כמה פעמים 'נתפסו' באמצע האוכל.

naja

New member
כן, רק פעם אחת.

ובגלל זה רשמתי שהמידע הזה מעניין ועכשיו זה מעניין עוד יותר- לפי מה שאתה וגיא רושמים 50 אחוז מהפעילות של זעמן המטבעות היא לילית באיזור הצפון. לפי מה שעוז רושם באיזור הר חוברון הפעילות היא כמעט מאה אחוז לילית. ואילו באיזור השרון, בהסתמך על כמה עשרות פרטים שלכדתי, פעילים במהלך היום(מתינוקות ועד בוגרים בחיזור) ורק פרט פעיל אחד שלכדתי במהלך הלילה ומעשרות פרטים שנלכדו ע"י קולגות שאתם אני מחליף מידע, מסתבר שהפעילות היא כמעט מאה אחוז יומית. מה שהכי מפתיע אותי זה שדווקא הפרטים שאני לכדתי מגיעים מאזורים מיושבים צפופים יחסית ולכן דווקא פה הייתי מצפה שהם יראו פעילות לילית יותר.

Golan Oz

New member
זעמן המטבעות

יש צורך לנרמל את מספר התצפיות ל-(1) כמות הסיורים הליליים המעטים מאוד ביחס לכמות הסיורים היומיים. (2) טווח הראיה בלילה לעומת טווח הראיה ביום... (3) פעילות לילית מול יומית לפי מרחק תנועה ממוצע אשר ללא ספק ביום הוא הרבה יותר גדול והנחש נע בתדירות גבוהה ממקום למקום. (4) כמות חובבי הנחשים שמחפשים נחשים בלילה מול ביום בשטחים שאינם חוליים... ואז אולי נגיע לתוצאה דומה... עוז

naja

New member
אני לא חושב שנגיע לתוצאה דומה.

התצפיות שלי לא מבוססות על סיורים יזומים אלא על קריאות של תושבים ולכן יהיה קשה לנרמל את הנושא.יש לי לא מעט קריאות ליליות אולם רק פעם אחת היה מדובר בזעמן מטבעות.

bethania

New member
עוד שאלה

כתבתם שזעמן יכול להרוג צפע, השאלה - כיצד הוא עושה זאת?

naja

New member
לא ראיתי במו עיניי אבל....

אני משער שהוא נושך אותו בהפתעה בצווארו(יש תמונה יפה במגדיר הזוחלים של בוסקילה ואמיתי)כדי להמנע מהכשה ואז נכרך סביבו וחונק אותו. בנוסף יכול להיות שהוא גם עמיד ברמה מסויימת לארס של הצפע ואז הוא פשוט יכול לתפוס אותו ולחנוק ללא חשש.

למעלה