שאלה למחשבה

ה ה י א

New member
שאלה למחשבה../images/Emo35.gif

למה לדעתכם ההדבל בין אהבה לשנאה, יופי וכיעור, שפיות וטירוף טוטאלי, הוא כל כך דק?

SchizoFriend

New member
מה??? ומה??? ומה ???

שניה לפני התשובה לעניין ההבדל בין המושגים אולי אפשר לקבל הגדרת מונחים ? מהי אהבה ? מהי שנאה ? מהו יופי ? מהו כיעור ? מהי שפיות ? ומהו טירוף ? התשובה שלי היא: השאלה האם יש הבדל ? והאם יש דבר כזה במציאות שלנו שניקרה טוטאלי? ואמירה : שההבדל הוא בעיני המתבונן. הדקות נובעת מתוך העובדה שכולנו מאוד שונים-ודומים האחד לשני. וכל אחד מאתנו גם מאוד דומה-ושונה לעצמו בשניה שלאחרי.

mother1

New member
תגובה לfemme & schizo

שניכם צודקים , בהחלט שההבדל הוא בעיני המתבונן , ונראה לי שהם גם כמותיים עבור אותו מתבונן , אין יחדות מוחלטות למדוד אותם מפני שכאמור אלה תארים מאד אנדיבידואלים. לגבי העמימות לכל מתבונןיהיה תחום (כמותי) ברור בעליל עבור הכללה בקבוצה , הבעיה כאמור כאשר זה יגיע לגבול קצה אותו תחום , ואז יצתרך אותו אדם להחליט לגביי הסיווג. על אף העמימות אותו אדם יחליט בסופו של דבר כן להכליל או לא להכליל , כן לצרף את השיר לאוסף או לא , כן למכור מניות כדי להיות מיליונר או לא , כן לשחרר את הרוצח לבית חולים לבריאות הנפש (שישתחרר משם אחרי שנתיים) או להשאיר אותו בכלא שלארית חיו !!!

femme_fatal

New member
לוגיקה עמומה

ההבדל הדק שתיארת הוא גם הפואנטה הפרדוקסלית של הלוגיקה העמומה. האדם נוטה לסווג הכל לקבוצות. אני יכולה להגדיר קבוצות של חתולים, פרחים, מכתבים, שולחנות. אבל האם אני יכולה להגדיר קבוצה אשר כל חבריה מוגדרים כאנשים מאושרים, או קבוצה שכל חבריה הם המעריצים הכי אוהדים של מכבי ת"א? איך אני יכולה לדעת מי מהאנשים מאושר ומי לא. כולנו מידיי פעם מאושרים ולכן קשה מאוד להגדיר את הקבוצה אשר כל חבריה הם אנשים מאושרים. גם קבוצת האוהדים המושבעים ביותר של מכבי ת"א תהיה מטלה קשה שכן, אין ביידי את הכלים למדוד את מידת האהדה שכל אדם חש כלפיי מכבי. דוגמא נוספת מפורסמת של הלוגיקה העמומה קשורה בתחזית מזג-האוויר: ביום מסויים החזאי אמר שמחר יהיה גשם או טיפטוף קל. נגיד שהסכמנו שגשם מתקיים רק אם יורדות T טיפות של מיים ביחידת זמן מסויימת בתחום של מ"ק (כאשר T הוא מספר שלם). האם כאשר יורדות T-1 טיפות זה עדיין נחשב כטיפטוף? האם ההבדל היחיד בין טיפטוף לגשם הוא בטיפה אחת? דוגמא נוספת: אדם מוגדר כמיליונר אם יש לו n דולר בבנק. אז האם אדם בעל n-1 דולר נחשב כאדם ממוצע, בעוד שאדם בעל דולר אחד יותר ממנו נחשב כמיליונר?

ההבדל

לפי דעתי ההבדל יכול להיות עבה מאוד ודק מאוד. תלוי מאיזה צד מיסתכלים מהרע או מהטוב. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. היופי למשל הוא לא הדבר היחיד שקובע בבן אדם, וכך גם לא האופי חלק אומרים חצי חצי. אך אני טוענת שני הדברים מאוד קשורים ומשלימים אחד את השני. למש האופי של הבן אדם הרבה פעמים מאוד מתאפיין לפי צורת הלבוש שלו והמראה החיצוני... אם הוא חובב טיולים מין הסתם הוא יתלבש בהתאם או כל דוגמה אחרת. שפיות וטירוף..גם כאן חלק יגידו על משהו שעשיתי שזה נורמלי ולגיטימי לגמרי אך תמיד יש מישהו אחר שיבוא ויגיד שזה לא נורמלי אהבה ושנאה כולנו אוהבים משהו או מישהו אך גם כאן אין אנו אוהבים את כולו. אותו בשלמותו,. תמיד נוכל למצוא איזה פגם בבן אדם כי הרי אף אחד אינו מושלם! ההבדל הוא לא דק כלל הוא מאוד מחובר ומשלים ושום פעם אני מזכירה תלוי מאיזו בחינה מסתכלים על זה...

SchizoFriend

New member
מסה קריטית

מבחינה אנטומית ידוע שגירויים מסוימים על מערכת העצבים במינונים שונים יוצר תגובות שונות, שמובדלות אחת מהשניה במהות ולא בכמות. גם גירוי ויזואלי או אפילו גירוי אינטלקטואלי יוצר תגובה במוח. טווח מינונים שונה יכול לעורר תגובות שונות.(ואפילו מנוגדות) ידוע שתרופות פסיכואקטיביות במינון נמוך יכולות ליצור מצב א , במינון בינוני מצב ב ובמינון גבוה מצב ג , כשכל אחד שונה מהאחר במהות. לדוגמה: תרופה מסוימת במינון נמוך, מפחיתה דיכאון. במינון בינוני, לא משפיעה על דיכאון ומפחיתה פסיכוזה. ובמינון גבוה,שוב מפחיתה דיכאון אבל יוצרת פסיכוזה . ההבדל הוא ברגישות לתגובה ששונה מאדם לאדם ואפילו באדם עצמו כשההבדל יכל להיות בארוחת הבוקר. מגע גופני עדין בין שניים. מועט יכול ליצור תחושה מדגדגת מוגבר יכול להיות מורגש כליטוף חזק יכל להיות מורגש ככאב ו..חזק חזק חזק יכול ליצור איבוד תחושה בכלל.

mmuse

New member
ההבדל בין גאונות וטירוף הוא רק

בדרך. אינשטיין היה אבי פצצת האטום, אבל הוא לא היה מטורף, הוא היה איש חברותי. יש הרבה אנשים שהמציאו דברים שוליים ביותר, אבל הם היו מטורפים, כי הם חיו חיים של מטורפים.

למעלה