שאלה למחשבה

premier

New member
שאלה למחשבה

עץ נפל באיזשהו יער לפני מ´ס ימים , האם הוא השמיע רעש ??

Zoko El Loco

New member
בטח! , אבל

אם סנאי מפליץ בבאר של בדואי, אז למה אתה כל כך מסריח ?

לפרימר-בטח ש...

הוא הרעיש בשעת הנפילה רק אתה לא היית שם לשמוע את זה. שלך חנה גונן

morning star

New member
אבל אם לא הייתי שם כדי לשמוע

את זה, אז זה באמת משנה? נקודה למחשבה. שלך הנווד

Pablo Honey

New member
האם סנאים מפליצים?

זאת לדעתי שאלה הרבה יותר מהותית מצאתי חומר על זה בספר אני מפליץ משמע אני סנאי סתם אין לי מה להגיד

fluppster

New member
הידעתם ש......

אם בן אדם מפליץ ללא הפסקה במשך 6 ומשהו שנים (או משהו כזה), הוא יכול לייצר פצצת אטום! והנה עוד אחת מעובדות החיים הלא מרתקות והכל כך מיותרות.
חן

morning star

New member
מה אכפת לו לים

שהעץ הוא גבוה? המשפט מדגים לדעתי את נקודת המבט, הפרספקיטבה, בא אנחנו בוחנים דברים. אין לנו דרך אחרת להתייחס למאורעות אל דרך עצמנו. כל מה שאנו קולטים הוא דרך חושינו (בין אם חמישה, שישה, שבעה או עשרה) ודרך תודעתינו. לכן אין אנו יכולים לדעת מה באמת העץ הרגיש, ואם לא היינו שם, זה בהחלט לא משנה אם הוא השמיע רעש או לא. האם כשאת נופלת, נניח, מהמדרגות (חס וחלילה, אני מאחר לך את כל הבריאות שבעולם), האם זה משנה לך איזהו קול השמעת (אלא אם כן נפלת בכוונה להשמיע קול)? ואם לא היה אף אחד אחר שישמע את הקול, ואת, לא עלינו, אבדת את ההכרה, האם זה שינה כי השמעת קול או לא? הרי לא היתה שם נפש חיה (אלא אם כן את מתחשבת במיקרו-אורגניזמים
) שיכולה לעשות משהו בנידון? ולכן זה לא משנה. הרי את עולמנו אנו שופטים ממערכת צירים שראשיתה היא בנו, בין אם נרצה ובין אם לאו, וכנראה מכאן האימרה "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו!". שלך הנווד

המממ... מעניין מאיפה הוא הוציא את

השאלה הזו. יש לי חשדות משלי.
נווד, הוא שאל אם העץ השמיע את הרעש, לא אם מישהו שמע אותו. כמובן שהוא השמיע רעש. בואו נסתמך על-פי המדע. יש גלי קול. הם לא תלויים ביצור חי. ממש לא.
נעץ

morning star

New member
אם מדברים מבחינה פילוסופית...

זוהי שאלת זן עתיקה, שהופיעה גם בפרק של הסימפסונס... את יכולה להגיד לי שבכל מקרה יהיו גלי קול? המדע יכול לשער, ולתת חיזוקים להצהרה הזו, אבל גם המדע לא יכול להוכיח חד משמעית שבכל מקום בו יש אויר (או כל מדיום אחר שאינו ריק) ייתכנו גלי קול. אז אם נניח שהטעה מחוזקת מספיק, על פי ניסויים אמפיריים, אזי שגם הניסוי המחשבתי הזה לא ייתן תוצאה סותרת. אך אין דרך לבדוק זאת הצורה אמפירית. אך ניתוח זה הוא לא בכיוון מחשבת הזן. אתן לך דוגמא - אם אשאל אותך, כמה שערות בראשך, מה תעני לי? שלך הנווד

morning star

New member
לא בדיוק

תשובת הזן היא "אתה הוא זה שרוצה לדעת, תספור אתה!" שלך הנווד

עוד כמה מחשבות לאחר מחשבה:

(צריך לעשות אמוטיקון ל":") בוא נגיד ככה: כוס נשברת במרחק ארץ ממך. אתה יודע איך זה נשמע. אתה לא מפקפק לרגע בזה שנשמע משהו. בכל פעולה יש צליל. ב*כל פעולה*. אולי המדע לא יכול לקלוט את זה, אבל בסביבה הקרובה אלינו (כדה"א), יש צלילי קול, והם עובדים לא רע, כשאפשר לשמוע אותם. אבל לפי דעתי (ושוב, לפי דעתי), יש קול. אחרי-הכל, אם אין גלי קול, זה מנוגד לכל תורת "גלי הקול"... אני דיברתי מבחינה מדעית (עד כמה שאני מבינה בזה. אין לי הרבה מקורות בדברים כאלה), שהגיעו למסקנה שכל עצם הנופל ממקום גבוה יותר (וגם יזוז, ייגרר, יימשך, והלאה והלאה), ישמיע רעש מסוים. דמיין כאילו אתה נמצא שם, וזהו. נגמרה הבעיה.
נעץ

למעלה