שאלה למי שיכול לסייע

מצב
הנושא נעול.

amramg1

New member
שאלה למי שיכול לסייע

שאלה למי שיכול לסייע
-------------------------------------------------------------------------------- שלום רב, עברתי לעבוד ממשרה מלאה למשרה חלקית (60%). כתוצאה מכך שעות העבודה החודשיות ירדו בהתאם. עד כה שילם לי המעסיק 125% עבור שעות נוספות ( מהמשרה החלקית ). לאחרונה נאמר לי שחלה טעות ובמקרה של שעות נוספות במשרה חלקית יש לשלם רק 100% וזאת עד להיקף משרה מלאה. האם גישה זו נכונה? יצויין כי מדובר מכאן ואילך ולא דרישה של החזרים מהעבר. אודה על תשובה מוסמכת.

תשובה לא מוסמכת.

שאלה למי שיכול לסייע
-------------------------------------------------------------------------------- שלום רב, עברתי לעבוד ממשרה מלאה למשרה חלקית (60%). כתוצאה מכך שעות העבודה החודשיות ירדו בהתאם. עד כה שילם לי המעסיק 125% עבור שעות נוספות ( מהמשרה החלקית ). לאחרונה נאמר לי שחלה טעות ובמקרה של שעות נוספות במשרה חלקית יש לשלם רק 100% וזאת עד להיקף משרה מלאה. האם גישה זו נכונה? יצויין כי מדובר מכאן ואילך ולא דרישה של החזרים מהעבר. אודה על תשובה מוסמכת.
תשובה לא מוסמכת.
אז לא צריך להודות עליה. המעסיק צודק. שעות נוספות - זה רק מעבר לתחום של 8 שעות ביום (לעובדי 6 ימים בשבוע) או 9 שעות ביום (לעובדי 5 ימים בשבוע). אם זה בתוך התחום הזה, ומדובר בשעות שהן מעבר לשעות המשרה הרגילה - אז אלה "שעות עודפות" שמזכות רק בתשלום 100%. כל זה נכון - אם לא הוסכם אחרת לטובת העובד.

שיר ורד

New member
אכן

שאלה למי שיכול לסייע
אכן
לפי החוק אין חובה לשלם תעריף שעות נוספות על עבודה שאיננה מוגדרת בחוק כשעות נוספות (מעל 45 שעות בשבוע או מעל 8 (9 ב 5 ימי עבודה) שעות ביום. אבל, השעות "הנוספות" האלו מגדילות בפועל את חלקיות המשרה והעובד זכאי לכל ההטבות החוקיות והמוסכמות בהתאם להיקף המשרה בפועל בכל חודש. זה אמור להשפיע על: צבירת ימי חופשה ומחלה, דמי הבראה, פצויי פיטורים והפרשות סוציאליות כמו קופת גמל וקרן השתלמות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה