שאלה ,למי שנוטל תרופה רוזובסטטין נגד כולסטרול גבוה,,,

shron17

New member
שאלה ,למי שנוטל תרופה רוזובסטטין נגד כולסטרול גבוה,,,

הרופא המליץ לי על התרופה ,רוזובסטטין של חברת טבע, טבליה של 5 מ"ג ליטול אחת בכול ערב .
השאלה שלי ,האם מישהו כבר התנסה בתרופה זו ?
אשמח לדעת אם היא אכן יעילה להורדת כולסטרול ? והאם יש לה תופעות לוואי ?

בתודה מראש,
שרון.

אבו זקן

New member
סטטינים

לכל הסטטינים יש תופעות לוואי (בין השאר הגדלת הסיכון לחלות בסוכרת
). רוב הרופאים מסכימים שלאנשים בסיכון גבוה למחלות כלי דם (ומשתתפי הפורום הזה נכללים, כידוע, ברשימה) התועלת של הסטטינים גדולה מהנזק האפשרי, אבל הנושא הזה שנוי במחלוקת ויש לא מעט ויכוחים סוערים סביבו, במיוחד לאחרונה שכן לפני חודשים מעטים יצאה המלצה מטעם איגוד הקרדיולוגים האמריקניים לפיה הרבה יותר אנשים אמורים לצרוך סטטינים ממה שהיה מקובל עד כה (הפרטים לא ממש משנים, אבל שינו את הקריטריון).

מבין הסטטינים, Rosuvastatin נחשבת לתרופה טובה (פחות או יותר כמו Atorvastatin שידועה בארץ בשמה המסחרי ליפיטור). אם תופעות הלוואי יטירדו אותך ייתכן ששינוי לסטטין אחר יקל עליהן, אבל יש אחוז מסויים של אנשים שאינו מצליח להסתייע בסטטינים בגלל תגובה חריפה - בעיקר כאבי שרירים. לאלה תהיה, אולי, אלטרנטיבה עוד כמה שנים...

shron17

New member
תודה לך אבו,על התגובה המהירה,

אם זו לפי ההסבר שלך אכן תרופה טובה ,הרי שיש סיכוי בהורדת הכולסטרול, וזו כבר בשורה טובה.
ובכדי שלא יהיו תופעות לוואי ,המליץ לי הרופא על מינון נמוך,כדור של 5 מ"ג ליום.
כעת נראה אם המינוך הנמוך הזה ,אכן יהיה מספיק טוב ,בכדי להשפיע על הורדת הכולסטרול הגבוה.

deebeebee

New member
אני הפסקתי ליטול סטטינים

אני מבינה את הסכנה באי נטילה של הססה סטטינים, אבל הסבל שהם גרמו לי (התכווצויות שרירים איומות, התאבנות החלק התחתון של הגפיים התחתונים) הביאו אותי להפסיק.

גם עכשיו הכתובת שרשמתי קוצצה..

אם תעשו אנטר על הכתובת (בדף שנפתח) האתר יפתח.

shron17

New member
הנרי ,תנסה גם אתה ללחוץ על הקישור ,גם הפעם זה לא עבד.

תומרונתם

New member
מנהל
הנרי צודק... זה כנראה בגלל האותיות בעברית בכתובת עצמה

אחרי שאת מקבלת את הודעת השגיאה, תעמדי שוב על שורת הכתובת ותעשי ENTER, הדף יעלה.
F5 לא עובד, רק להקיש ENTER על הכתובת.

אין מצב שאני לא בודק. כתבתי איך להכנס, לאלה שלא מכירים

את הנושא. גם אני כך נכנס.. אז למדנו עוד משהו.

אבו זקן

New member
(גם) בשביל זה המציאו את tinyurl

הנה הכתובת נטולת עברית ושאר מרעין בישין: http://tinyurl.com/k68dl8q
&nbsp
הקישור בהחלט שווה קריאה!
&nbsp
הפתעה: "כל שאר התסמינים המיוחסים תדיר לסטטינים כמו כאבי שרירים ועייפות הופיעו בשכיחות דומה בקבוצת הסטטין ובקבוצת הפלסבו. " אבל, בהמשך: "כאבי שרירים מתרחשים בעד 10% מנוטלי הסטטינים".
&nbsp
אגב, ייתכן שהתוסף CoQ10 עוזר בהפחתת כאבי השרירים (לפחות לי יש הרגשה כזאת, אבל אני לא בטוח שלא מדובר באפקט הפלסבו).

ומאיפה זה לקוח?

סטטינים גורמי לכאבי שרירים לחלק קטנטן של המשתמשים.
לא משנה שמו המסחרי של הסטטין, אלא "שמו" של המשתמש..

ladybug4NLP

Active member
אני לא משתמשמת בסטטינים כלל ובעיקרון גם די נגד

לפי הבנתי הנזק רב מהתועלת

זה שזה כואב פחות מבוסס על דברי רופאים (את חלקם אני מכירה) וכן עדויות של חברים ומשתמשים ברשת.

ספציפית התרופה הזו היא חדישה יותר מהאחרות ונאמר לי שלקחו בחשבון בעת הייתור את כאבי השרירים

אבל אין כאבי שרירים..

אי אפשר לדבר על כאבים שאינם. כל מי שאני מכיר לא יודע על שום כאב.
אלה שאני מכיר אינם חברים ברשת, מכיר ממש. "הנזק רב מהתועלת" זה משפט חזק, ללא שום ביסוס.
אני לא מכיר אנשים שהסטטינים גורמים להם כאבים, אבל אני כן מכיר אנשים שהם נגד הקידמה.

אבו זקן

New member
הבנתך...

אינה עומדת בקנה אחד עם הבנתם של רוב המומחים (זה לא אומר שאת טועה, אבל זה מגדיל את ההסתברות שאכן כך).
&nbsp
ולהנרי: אני מכיר אישית כמה אנשים שסובלים מכאבים בעקבות נטילת סטטינים (אחד מהם אני מכיר כל-כך טוב שכשהוא מתעטש אני מקנח את האף!), ואחד שנאלץ להפסיקם כליל מסיבה זאת.

למעלה